maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתכון לעוגת שוקולד נפלאה ללא חלב וללא ביצים

רוצים להכין קינוח טעים ופשוט ולגרום לכל האורחים להיות מרוצים? המתכון הבא יסייע לכם לעשות זאת בהצלחה! עוגת השוקולד שאותה תלמדו להכין הצליחה לכבוש את לבם של בני משפחתי והאורחים, וכשאני מגישה אותה אני לא נתקלת בשום התנגדויות או תירוצים. זאת מאחר שהמתכון הזה אינו מכיל רכיבים חלביים, ואף לא ביצים, כך שכל מי שרגיש ללקטוז, טבעוני או שומר כשרות יוכל להתמוגג מטעמה הנפלא של העוגה הזו!
 
עוגת שוקולד טבעונית
 
רכיבים:
לעוגה:
  • ½1 כוסות קמח
  • 3 כפות קקאו לא ממותק
  • כוס סוכר
  • כפית אבקת סודה לשתייה
  • ½ כפית מלח
  • כפית חומץ לבן
  • כפית תמצית וניל
  • 5 כפות שמן צמחי
  • כוס מים
לציפוי:
  • חפיסת שוקולד מריר פרווה
  • 2 כפיות שמן קוקוס (או שמן צמחי אחר)
עוגת שוקולד טבעונית

 

הוראות הכנה:

1. חממו את התנור מראש על 180 מעלות.

2. קחו תבנית אפייה עמוקה והכניסו לתוכה קמח, קקאו, סוכר, אבקת סודה לשתייה ומלח, וערבבו היטב.

עוגת שוקולד טבעונית

3. צרו 3 גומות (שתיים קטנות ואחת גדולה) שאליהן תיצקו את הרכיבים הרטובים; לשקע אחד הכניסו את החומץ, לשני את תמצית הווניל ולשלישי (הגדול), את השמן הצמחי. כעת, צקו מים על כל התבנית, וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

4. אפו את העוגה במרכז התנור במשך 35 דקות. 

5. בזמן שהעוגה נאפת, שברו את השוקולד המריר לקוביות, והכניסו אותן לתוך קערה קטנה שניתן לחמם. הוסיפו את שמן הקוקוס והניחו את הקערה בתוך סיר עם מים רותחים (באן מארי). הקפידו שהקערה לא תיגע במים הרותחים והמשיכו לחמם את הסיר עד שייווצר רוטב שוקולד. 

6. לאחר שחלפו 35 דקות הכניסו קיסם לעוגה ובדקו שהוא יוצא נקי, במידה שכן, הוציאו אותה מהתנור, הניחו לה להתקרר מספר דקות, ולאחר מכן צקו את הרוטב השוקולד על העוגה באופן שווה. אם הקיסם רטוב ומלוכלך יש להמשיך לאפות ולבדוק פעם נוספת לאחר כמה דקות.

עוגת שוקולד טבעונית

7. אם תרצו שלעוגה שלכם יהיה ציפוי קשיח תוכלו להכניס אותה למקרר ולפני כן לקשט אותה עם כל דבר שתחפצו, כמו קצפת, תותים, אבקת סוכר או סוכריות צבעוניות.

עוגת שוקולד טבעונית

בתיאבון!

 
מקור: אביה.פ
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: