maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתכון להכנת כל סוגי הליקרים הביתיים

תופסים ראש - קוקטיילים ואלכוהול

אם נמאס לכם כבר לשתות רק בירה ויין, ומחירי האלכוהול מתייקרים מרגע לרגע, למה שלא תכינו משקה בעצמכם? בניגוד להכנת יין או בירה, שדורשים ציוד מיוחד ותשומת לב רבה, הכנת ליקרים ביתיים היא פשוטה, מהנה ומספקת ביותר. כל מה שאתם זקוקים לו הוא פרי, קצת דמיון והרבה אהבה לאלכוהול.

מצרכים

  • צנצנת גדולה
  • סוכר
  • וודקה איכותית, או אלכוהול נקי (95%)
  • בד סינון צפוף
  • גומיה עבה
  • פרי לבחירתכם

​הפרי והסוכר צריכים להיות ביחס של 1:1. על כל קילו פרי יש להשתמש בקילו סוכר.

הכנה

1. נקו את הצנצנת באמצעות מים רותחים על מנת שתהיה סטרילית.

​2. חיתכו את הפרי שבחרתם לחתיכות ונקו אותו מענפים, עלים וזרעים.

3. צרו שכבה בת 2 - 3 סנטימטרים של סוכר בתחתית הצנצנת.

​4. מעל לשכבת הסוכר הניחו שכבת פירות באותו העובי.

​5. המשיכו ליצור שכבות של סוכר ופירות באופן דומה, כמעט עד לראש הצנצנת. חשוב  לזכור: השכבה העליונה ביותר חייבת להיות שכבת סוכר.

6. סגרו את הצנצנת באמצעות בד הסינון, והחזיקו אותו במקומו באמצעות הגומיה. סגירה הרמטית של הצנצנת עלולה לגרום לפיצוץ, כיוון שבתהליך התסיסה נוצרים גזים, השימוש בבד הסינון נותן לגזים לברוח החוצה במקום להצטבר בצנצנת.

7. את הצנצנת יש לשמור במקום קריר ומוצל במשך תקופה שבין שלושה שבועות לחודשיים. יש לנער את תכולת הצנצנת פעם או פעמיים ביום.

8. בסוף תקופת ההמתנה כל הסוכר ימס, וסירופ סמיך יווצר בתחתית הצנצנת. לסירופ     שנוצר יש תכולת אלכוהול נמוכה יחסית. נוסיף לו אלכוהול כדי להופכו לליקר.

9. הוציאו את שאריות הפרי מהצנצנת, הוסיפו לסירופ את הוודקה או האלכוהול. זהו השלב בו כדאי להוסיף תיבול נוסף - מקל קינמון, עלי נענע וכדומה.

10. את תערובת הסירופ והאלכוהול יש לשמור בצנצנת למשך 12 ימים נוספים.

11. בסוף תקופת ההמתנה השנייה יש לסנן את הנוזל באמצעות בד סינון, עד לקבל ליקר צלול.

12. מזגו את הליקר לכוסות, אמרו "לחיים" ושתו בהנאה.

המלצות:

  • את הליקר ניתן להכין עם כל פרי העולה על דעתכם, אך מוטב להשתמש בפירות בעלי בשר עסיסי, ולא לנסות להכין, למשל, ליקר אבוקדו.
  • פירות מומלצים להכנת ליקרים הם: פירות הדר, רימון, תות, תפוח, אפרסק, ענבים, פירות יער, שזיף, מלון או כל פרי אחר שאתם אוהבים.
  • אחוז האלכוהול המומלץ לליקרים הוא בין 20% - 40%. ליקר עם פחות מ-20% אלכוהול עלול להתקלקל. בשלב הוספת האלכוהול לסירופ, חשבו כמה אלכוהול דרוש כדי להגיע לאחוז הרצוי. למשל - אם יש לנו ליטר של סירופ, נוסיף לו ליטר של וודקה בריכוז 40% אלכוהול, יתקבל ליקר בריכוז 20%.
מקור: אסף שמעוני
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: