print header

מקבע או אוטם לחות – מה ההבדל ובמה כדאי להשתמש?

רוב האנשים משערים שרק אלו שסובלים מעור יבש צריכים להשתמש בתכשירי לחות, אך האמת הפשוטה היא שהעור של כולנו צריך קצת עזרה עם לחות כדי להיראות במיטבו, לא משנה מה סוגו. אז מה זה בעצם אומר "להעשיר את העור בלחות"? יש תכשירים רבים ושונים שמסייעים בהשגת המטרה הזו, חלקם אף מתהדרים בכך שהם עושים זאת באופן פעיל ונקראים "הידרטורים", אך האם הידרטור באמת טוב יותר מתכשירים אחרים שמבוססים על וזלין או על שמנים? אנחנו כאן כדי לעשות קצת סדר בבלגן ועל מנת שתבינו מה העור שלכם באמת צריך. 
 

הידרטור או תכשיר לחות רגיל  – מה ההבדל?

חומרים ומוצרים מעשירי לחות מתחלקים לקשת רחבה של סוגים, כשלרוב משתמשים בכמה מהם יחדיו בתכשירים שאתם רוכשים:
  • אמוליאנטים – שמנים ושומנים
  • סקוואלנים – שמנים
  • מקבעי לחות – הידרטורים פעילים
  • אוטמי לחות – חומרים מבודדים
בעולם השיווק כל הטרמינולוגיה הזו נעלמת ומוחלפת במונחים אחרים. בעלי המותגים משתמשים במונחים באופן די חופשי, והמילים "הידרטור" או "פעיל" לא באמת משחקות תפקיד חשוב ביעילותו של התכשיר. אף על פי כן, למושגים האלה כן מתלווה פעולה מסוימת והדרך שבה עורכם יספוג את הלחות, תהיה שונה בהתאם לתכשיר שתבחרו.
איך לבחור תכשירי לחות: אישה מורחת קרם לחות על הפנים

מה עושים תכשירי הלחות?

הגוף שלכם מקבל את הלחות שלו דרך המים שנספגים בו – משתייה או אפילו אחרי המקלחת – אך היא לא נשמרת בעור למשך זמן רב. היא מתאדה יחד עם השמנים הטבעיים של עורכם. לכן מה שאתם מחפשים בתכשירי הלחות שלכם זה לרוב אטימת לחות, כשאלו יהיו לרוב תכשירים שמשלבים אוטמי לחות, כמו למשל ג'ל פטרוליום (וזלין) ושמנים מינרליים או אמוליאנטים. כל אלו יחדיו יוצרים שכבה שמונעת מהמים להתאדות מהעור, מה שמסייע לשמור על רכות ומראה חלק.
 
ההידרטורים לעומת זאת מכילים מרכיבים מקבעי לחות, כמו גליצרין וחומצה היאלורונית, שסופגים את המים בסביבת העור ושומרים עליהם במקומם. חשוב להבין את ההבדל בין הדרך שבה מקבעי ואוטמי הלחות עובדים, מכיוון שזה יעזור לכם להבין מה בדיוק מתאים לעור שלכם. בסופו של דבר המטרה היא דומה – להעשיר את העור בלחות – אך הדרך הנכונה לעשות זאת תלויה בסוג העור שלכם.

איזה תכשיר לחות מתאים לעור שלי?

יש המון סוגים של תכשירי לחות בשוק והאמת היא שרובם עושים כמעט את אותו הדבר. רובם מכילים שילוב של אמוליאנטים יחד עם מקבעי ואוטמי לחות, כך שהם מעשירים את העור בלחות ושומרים על הלחות בתוכו בו זמנית. הצורה שבה תספקו את החומרים האלה לעור שלכם – ג'ל, קרם, שמן וכדומה – לא באמת תשפיע על תפקודו של המוצר. המרכיבים זה מה שבאמת חשוב.
 
אף על פי כן, יהיה עליכם להתנסות ולהבין למה העור שלכם מגיב טוב יותר. לכן פרט לבדיקת רשימת הרכיבים, מומלץ שתשימו לב ליעילות של התכשירים על גבי העור שלכם, וכבר עכשיו יש לנו כמה טיפים לתת לכם.
איך לבחור תכשירי לחות: שמן קוקוס ותכשירי לחות

1. לבעלי עור יבש לאורך כל השנה – תכשיר לחות סמיך יותר

אם העור שלכם יבש באופן קבוע ונוטה להתפורר או להתקלף, סביר להניח שזה לא קורה בגלל שינויים במזג האוויר – לעור שלכם פשוט קשה לשמור על לחות. לכן תצטרכו שכבת הגנה טובה על פני שטח העור שתסייע לאטום אותו ולמנוע התאדות נוזלים.
 
תכשיר סמיך שמכיל אמוליאנטים יסייע לכם להשיג את המטרה הזו, אך אם העור שלכם יבש בצורה חריגה, יתכן שיעזור לכם יותר פשוט למרוח עליו וזלין. מנגד, אפשר למרוח עליו חמאת שיאה או שמנים טבעיים אחרים שמועילים לעור, כמו שמן אגוזים, שמן חוחובה, שמן קוקוס, ואפילו שמן סויה או שמן קנולה.

2. לעור יבש בשגרה – סרום

אם עוברת על העור שלכם תקופה של יובש ואתם רוצים להחזיר לו את המראה הרענן שלו, נסו סרום לחות עם חומצה היאלורונית, שמסוגלת לאגור פי 1,000 ממשקלה במים. זה יסייע להחזיר לעור שלכם לחות,ותוכלו להמשיך לטפח את עורכם באופן דומה גם בדרכים טבעיות, בעזרת ג'ל אלוורה או דבש.
 
יתכן שהיובש נגרם עקב מחסור בשתייה, לכן מומלץ שתשתו גם הרבה מים ותאכלו מאכלים עשירים בנוזלים, כמו אבטיח, תותים ומלפפון. כל אלו יסייעו לכם להחזיר לעור את הנוזלים שהוא איבד.

3. לעור שומני – תכשירי לחות על בסיס מים

רק מכיוון שיש לכם עור שומני, זה לא אומר שהוא לא יבש. למעשה, אצל אנשים מסוימים עור יבש נוטה להיות שמנוני אף יותר. כשזה קורה, זה סימן לכך שיש בעיה בתפקוד השכבה החוסמת שמטרתה לשמור על הלחות בתוך העור. כשהלחות יוצאת החוצה, העור מתייבש, וזה גורם לו להתחיל לייצר יותר שמן.
 
הדרך היחידה לשבור את המעגל הזה היא על ידי הענקת לחות בחזרה, אולם אתם צריכים להשתמש בתכשירים שמבוססים על מים. אחד היתרונות המשמעותיים שלהם, הוא שהם לא חוסמים את הנקבוביות, כך שלא תסבלו מבעיות עור נוספות עקב שימוש בתכשירי לחות.
איך לבחור תכשירי לחות: גבר מורח קרם לחות על הפנים

איך יודעים בוודאות האם התכשיר יקבע או יאטום לחות?

כמו שהבטחנו, נעשה לכם כעת סדר בכל הבלגן. אחרי שהבנתם איזה תכשיר לחות נדרש לכם, אתם צריכים רק לבחור את האחד המתאים ביותר עבורכם על פי רשימת הרכיבים שתראו על גבי האריזה שלו. חפשו את החומרים הנדרשים לעורכם:

מקבעי לחות (הידרטורים): חומצה היאלורונית, גליצרין, ג'ל אלוורה, דבש, מוצין חלזונות, חומצה לקטית, חומצה ציטרית.

אוטמי לחות: שמני צמחיים (אגוזים, קוקוס, שקדים, המפ, עץ התה, חוחובה ועוד), חמאת שיאה, שמנים מינרליים, לנולין.

לא מזיק להשתמש בשני סוגי תכשירי לחות, אך שימו לב שאתם קודם כל מורחים את מקבע הלחות ורק לאחר מכן את אוטם הלחות. אם אתם רוצים לפשט לעצמכם את העניינים, אתם בהחלט יכולים להיעזר במוצרים שמכילים את שניהם. מסכות לפנים לדוגמה הן בדרך כלל כאלה. בסופו של דבר אין אחד שעדיף על פני האחר, צריך ברוב המקרים להשתמש בשניהם. השאלה היא רק באיזה אופן, והתשובה תלויה בעור שלכם.

 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.