print header

7 יתרונות בריאותיים של קפה שאתם חייבים להכיר

קפה הוא מרכיב בלתי נפרד משגרת היום של רובנו. כולנו יודעים שמדובר במשקה מעורר וטעים כמובן, ומעניין לגלות שבנוסף יש לו גם תועלות בריאותיות בלתי מבוטלות. בכתבה זו נסקור 7 יתרונות משמעותיים במיוחד לשילוב קפה בתפריט היומי.

יתרונות בריאותיים של קפה: פולי קפה בכוס

1. הפחתת הסיכון ללקות במחלות לב

על-פי מחקר שפורסם בשנת 2021 על ידי איגוד הלב האמריקאי, שתיית שתי כוסות קפה שחור ביום מפחיתה את הסיכון ללקות במחלות לב. החוקרים עיבדו את הממצאים של 3 מחקרים מקיפים אחרים והגיעו למסקנה כי הסיכוי של מי ששותה מדי יום 2 כוסות קפה ללקות בטרשת עורקים, נמוך בכ-30% בהשוואה למי שאינו שותה קפה.

גם שתיית כוס קפה אחת משפרת את בריאות הלב - הסיכוי של אדם ששותה מדי יום כוס קפה אחת ללקות באי ספיקת לב נמוך ב-5-12% בהשוואה למי שנמנע מקפה.

2. הגברת זרימת הדם למוח

הקפאין מגביר את זרימת הדם למוח, ובזכות סגולה זו מרגיע כאבי ראש ולעיתים גם משפר יכולות מוחיות. בהקשר זה, כדאי לדעת שלכל סוג של פולי קפה יש שיעור קפאין אחר. שני הזנים הנפוצים ביותר הם הערביקה והרובוסטה, כשנתח השוק של הזן הראשון הוא כ-70% ושל השני - כ-30%. פולי ערביקה מכילים בין 0.8% ל-1.5% קפאין. ברובוסטה יש יותר - בין 1.5% ל-3.8%. בהתאם לכך, אחד השיקולים במסגרת קניית פולי קפה הוא שיעור הקפאין שבהם.

3. חיזוק היכולת לבצע אימונים גופניים משמעותיים

הקפאין מסוגל גם לשפר את יעילות ניצול האנרגיה על ידי השרירים. כתוצאה מכך, השרירים פועלים לפרק זמן ממושך יחסית בזכות אנרגיה שמופקת מהשומן שיש בגוף, ורק לאחר מכן מתחיל הייצור של האנרגיה על בסיס הפחמימות. הרווח: ניתן להאריך את האימון. מחקר אוסטרלי גילה עלייה של כ-30% בסיבולת ובמשך האימונים של אתלטים שצרכו קפאין, גם בכמות קטנה יחסית.

4. תחושת שובע

אכילת יתר היא אחת הבעיות הנפוצות ביותר והמסוכנות ביותר, בחברת השפע שבה אנחנו חיים. משקל עודף מגביר במידה ניכרת את הסיכון ללקות במחלות של כלי דם, במחלות לב ובסוכרת, וזאת בנוסף לקושי ההולך וגדל לבצע פעילויות גופניות בסיסיות כמו הליכה. קפה מייצר תחושת שובע ובכך מונע אכילה מיותרת ומופרזת. חשוב לסייג: מי שבאופן קבוע אוכל לצד הקפה מאפה גדול או עוגה עתירת קלוריות יתקשה לרדת במשקל. באופן דומה, מומלץ להפחית את כמות החלב בקפה וכן להעדיף סוגי חלב בריאים. אגב, בחלב שיבולת שועל יש כמות גדולה של סיבים תזונתיים ולכן גם הוא תורם לתחושת השובע.

5. שיפור הזיכרון והפחתת הסיכון להתפתחות דמנציה

קבוצת חוקרים במרכז לחקר מדעי המוח באוניברסיטה צרפתית (בליל) בחנה את השפעת הקפאין על המוח. הניסוי אמנם נערך על עכברים, אולם השינויים שהודגמו במוח הובילו להערכה כי השפעה דומה אפשרית גם על מוח האדם. תוצאות המחקר היו חד-משמעיות: הצריכה הקבועה של הקפה יצרה שינויים מולקולריים בהיפוקמפוס. השינויים היו קבועים ומועילים, וכללו שיפור ניכר בתפקוד הסינפסות. ההיפוקמפוס הוא האזור במוח שבו נמצא מרכז הזיכרון והוא גם זה שנפגע ראשון מדמנציה.

6. הפחתת הסיכון ללקות בסוגים שונים של סרטן

מחקרים שונים גילו השפעה חיובית אפשרית של קפה גם בהקשר של סוגי סרטן שונים. בפרט - סרטן המעי הגס, סרטן הכליות, סרטן הכבד וסרטן הערמונית.

7. הגברת רמת הערנות

התועלת הבריאותית המזוהה ביותר עם קפה היא כמובן הגברת הערנות. עבור אנשים שעובדים שעות ארוכות ובפרט במקצועות שמחייבים זהירות רבה וערנות מלאה, שתיית קפה היא פעולה מומלצת במיוחד.

לסיכום, לקפה ישנם מספר רב של יתרונות וסגולות, ובהחלט כדאי לשקול לשלב צריכה שלו בתפריט היומי שלכם, כמובן באופן מדוד ולא קיצוני.

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.