print header

כרטיס לכיוון אחד? כל מה שחשוב לדעת על כרטיסי אשראי

מכל מקום מציעים לנו כרטיסי אשראי שונים: כרטיס חיוב, כרטיס נטען, כרטיס מתגלגל ועוד היד נטויה. אילו סוגי כרטיסים יש, מה ההבדלים בינם, למי מתאים איזה סוג כרטיס ומה זה כרטיס חוץ בנקאי?
 
התחרות בשוק הכרטיסים פורחת ומכל כיוון מציעים לנו כרטיסי אשראי נוספים – כרטיסים של רשתות שיווק, על פי סוג העבודה, לחו"ל, לארץ, מתגלגלים, בנקאיים, חוץ בנקאיים, דביט ועוד לא עסקנו בסוגי המתכות: זהב ופלטינה... אז הגיע הזמן לעשות סדר ולהבין, כמה כרטיסים צריך ולמה, כמה זה עולה לנו ואיך לבחור את מה שהכי שימושי עבורנו.
 
מידע חשוב על כרטיסי אשראי: שימוש בכרטיס אשראי

אז מה זה בעצם כרטיס אשראי?

כרטיס אשראי הוא אפשרות תשלום נוחה, אך גם מעבר לכך, הוא מארגן לכם מסגרת אשראי – מסגרת שמגדירה כמה אתם מוכנים ויכולים להוציא מדי חודש, וכמובן גם שהגוף אשר מנפיק את כרטיס האשראי מאפשר לכם. כאשר מבצעים רכישה באמצעות כרטיס אשראי, למעשה לוקחים הלוואה קצרה עד למועד החיוב הבא של הכרטיס. שילמתם בתחילת החודש 100₪? קיבלתם הלוואה מכרטיס האשראי של 100₪ עד למועד החיוב הבא – כדוגמת תחילת החודש הבא. 

אילו סוגי כרטיסי אשראי נפוצים?

כרטיס אשראי פשוט עושה בדיוק את מה שהגדרנו בסעיף הקודם – מאפשר לשלם במרוכז במועד החיוב על הוצאות ששילמתם באמצעות הכרטיס במהלך החודש. ישנן צורות נוספות של תשלום באמצעות כרטיס מגנטי שכדאי להכיר:
 
  • כרטיסי דביט או בשמם העברי כרטיסי חיוב – כרטיסים אלו אינם כרטיסי אשראי במובן המקובל של המילה אלא כרטיסים מגנטיים העובדים בדומה למזומן. כל תשלום יורד מיידית מחשבון הבנק, במידה שאין יתרה מספקת בחשבון הבנק – החיוב לא יתבצע והתשלום ידחה.
  • כרטיס מתגלגל – כרטיס מתגלגל הוא כרטיס המאפשר לתכנן הוצאות קבועות, גם כאשר ההוצאות בפועל משתנות. למה הכוונה?  תחילה מגדירים כמה רוצים לשלם כל חודש. שילמתם פחות? מצוין. שילמתם יותר? הכרטיס יחייב את הבנק במועד החיוב בסכום המוגדר, ויגלגל את יתרת החוב לכרטיס לחודש הבא. שימו לב, אם גלגלתם סכום משמעותי לחודש הבא, כדאי מאד שתוציאו החודש פחות, זאת בעקבות שהגלגולים לא יתחילו לצבור תאוצה וריבית.
  • כרטיס אשראי תשלומים – ניתן למעשה לקחת הלוואה מחברת כרטיסי האשראי ולפרוס תשלום מסוים לתשלומים – שגם הם יוחזרו (בתוספת ריבית) מכרטיס האשראי.
  • כרטיס נטען – כרטיס בו טוענים מראש סכום כסף וניתן לשלם מהסכום אשר קיים בכרטיס.
אפשר לעשות חלוקות נוספות של סוגי כרטיסי אשראי: כאלו אשר ניתן להפעיל לרכישות בארץ בלבד או כרטיסים בינלאומיים אשר ניתן באמצעותם לשלם גם בחו"ל ולבצע רכישות בינלאומיות באינטרנט. חלוקה נוספת היא על פי המועדונים וההטבות אשר כרטיסי האשראי מקנים, סוגי המתכות והצבעים מגדירים לרוב מה גודל מסגרת האשראי המותרת בכרטיס.

מה ההבדל בין כרטיס אשראי בנקאי לכרטיס חוץ בנקאי?

כרטיסי אשראי בנקאיים מונפקים דרך הבנק והבנק הוא זה אשר קובע את מסגרת האשראי עבורם. כרטיסים חוץ בנקאיים מונפקים על ידי חברות כרטיסי האשראי ואינם מקושרים ישירות לבנקים כך שקביעת מסגרת האשראי נעשית על ידם ולא על ידי הבנקים. כרטיסים חוץ בנקאיים מספקים אפשרות של נטילת הלוואות והאשראי שניתן באמצעותן אינו בא על חשבון האשראי של חשבון הבנק עצמו.

למי מתאים איזה כרטיס?

לאור המגוון הרחב, אחת השאלות שעולה היא למי מתאים איזה כרטיס? ובכלל כמה כרטיסים כדאי? היתרון בכרטיסי אשראי, במיוחד כרטיסי אשראי חוץ בנקאיים, הוא שהם נותנים מרווח נשימה כלכלי נוסף. החיסרון הוא דווקא בקלות השימוש - האפשרות להוציא "בקלות" יותר מיכולת ההחזר. להלן כמה כללי אצבע הנוגעים לבחירת הכרטיס הנכון עבורכם:
 
  • בחרו בשני כרטיסים לפחות, כאלו שאינם מגיעים מאותה חברה או מסגרת. לדוגמה: כרטיס בנקאי וכרטיס חוץ בנקאי.
  • בחרו בכרטיסים אשר מקנים לכם את ההטבות הנכונות ביותר עבורכם. לכל כרטיס יש דף הטבות נלוות: חברות במועדונים המקנים הנחות, מבצעים, אפשרות לקבל חלק מכספי הרכישה בחזרה, צבירת הטבות לקבלת כרטיסי טיסה וכדומה.
  • כרטיסי דביט לא יעזרו לכם עם חוב קיים, אך ימנעו מכם להיכנס לחוב עתידי.
  • אם היד שלכם קלה בשימוש בכרטיסי אשראי, כדאי לשקול מעבר לכרטיס דביט.
  • זכרו כי עבור כל כרטיס תשלמו דמי מנוי, במיוחד בשנה השנייה של הבעלות עליו והלאה – לכן בטלו כרטיסים שאינם בשימוש.
  • כדאי להחליט מראש על מדיניות תשלומים שונה בכל כרטיס, בהתאם להטבות הניתנות בו: כרטיס לתשלומים קבועים, כרטיס לרכישות שוטפות, כרטיס ל"בזבוזים" וכדומה. כך יהיה לכם קל יותר לעקוב אחר ההוצאות בסעיפים השונים ולבצע תכנון הוצאות בהתאם.
למרות ההיצע הגדול, כדאי לבחור רק באותם כרטיסי אשראי בהם תשתמשו ובהתאם להרגלי החיים שלכם, בהתאם להטבות הקיימות בכל כרטיס.
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.