print header

איך לבחור רכב לסטודנט?

רכב פרטי הוא צורך בסיסי, אשר מהווה את נחלתם של אנשים בכל קשת הגילאים וכך גם המצב עבור סטודנטים. העניין הוא שמצבם הכלכלי של רוב הסטודנטים בישראל הוא לא מזהיר ולכן, לעיתים, רכב פרטי, יכול להיראות כמו פנטזיה רחוקה. אז האור בקצה המנהרה טמון בעובדה שאם משקיעים בחיפושים אחר רכבים, קיימת אפשרות למצוא רכב שהינו זול יחסית – ואפילו כזה אשר מחירו פחות מ-10,000 ₪. אז אם גם אתם סטודנטים אשר מבקשים ליהנות מרכב, להלן מספר טיפים אשר יסייעו לכם ליהנות ממענה על שאיפתכם.

בחירת רכב לסטודנטים: אישה נוסעת באוטו וכותבת בטאבלט

כשהתקציב נמוך – לא מומלץ להיות בררנים

אם אתם יכולים להקצות עבור רכישת רכב תקציב נמוך בלבד, אתם לא באמת יכולים להרשות לעצמכם להיות בררנים מדי. אחת האפשרויות העומדות לרשותכם, היא להתמקד בחיפוש אחר מכוניות ישנות – סוף שנות התשעים/ תחילת שנות האלפיים.  מכיוון שמדובר במכונית ישנה, מה שכן חשוב שתקפידו לשים עליו דגש הוא ההקפדה על התחזוקה של הרכב. יש לוודא שמדובר ברכב שהבעלים שלו הקפידו לתחזק אותו בצורה הנכונה, להעניק לו את כל הטיפולים הנדרשים ולנסות לדלות את כל הפרטים הרלוונטיים על ההיסטוריה של הרכב – ההמלצה היא גם לבדוק את ספר הרכב ואת תיעוד הטיפולים.

דברים שחשוב לבדוק

אז זה אמנם נכון, שאם אתם סטודנטים ומחזיקים בתקציב נמוך במיוחד לרכישת רכב ולאחזקתו, הדבר היחיד שיכול להיראות לכם בעל חשיבות זאת העובדה שהרכב נוסע. יחד עם זאת, ישנם מספר דברים שחשוב לבדוק, על מנת להבטיח שהרכב הינו בטיחותי לשימוש. בין היתר, ההמלצה תהיה לא לוותר על בדיקה כללית של הרכב, אשר תתמקד בעיקר במצב המנוע, בצמיגים ובמצב השלדה של הרכב. פרמטר נוסף עליו כדאי לשים דגש, נוגע לנושא של תאריך הטסט האחרון של הרכב – המצב האידיאלי יהיה כמובן לקנות רכב אשר עבר טסט שנתי לאחרונה, מה שיפתור אתכם מהוצאה כספית לא קטנה.

ומה לגבי ביטוחים?

אז כמובן שבתור סטודנטים "תפרנים", כנראה שהאפשרות של ביטוח מקיף בכלל לא תעלה על הפרק – והאמת, שעם רכב זול וישן, אין גם שום סיבה ממשית להשקיע בביטוח יקר שכזה, מה שמשאיר לכם לעמוד בהוצאה של ביטוח רכב חובה ואת האפשרות לביטוח צד ג' – את הנושא הזה כדאי לשקול בחיוב, מכיוון שבתור סטודנטים, סביר להניח שלא תוכלו להרשות לעצמכם לשאת בעלויות אשר יכולות להוות חלק מפגיעה ברכוש של צד שלישי... תמיד על הכיבש יש סכנה לסיטואציה בה הרכב שלכם יהיה מעורב בתאונה עם רכב יוקרתי, ואם אין לכם ביטוח צד ג', אתם עלולים למצוא את עצמכם בבעיה לא קטנה.. 

להשקיע בחיפושים

אם התקציב אותו אתם מקצים לטובת רכישת המכונית הינו נמוך מאוד - אין לכם באמת אפשרות להיות בררנים, או לפתח ציפיות גבוהות מדי לגבי מה שאתם עתידים למצוא... בסופו של דבר, סבלנות והתמדה יכולות ללא ספק לסייע לכם בתהליך. ככל שתקצו יותר זמן לטובת חיפוש הרכב, וכחלק מכך גם תבדקו יותר ויותר רכבים אפשריים - כך אתם למעשה, מעלים את הסיכויים שלכם למצוא רכב שהינו אטרקטיבי יותר – או לפחות כזה, אשר יענה בצורה טובה יותר על הציפיות והצרכים שלכם.  כאמור, כאשר גובה התקציב המוקצה עבור המטרה הינו נמוך במיוחד (בסביבות ה- 10,000 ₪), הסיכוי למצוא את רכב החלומות הוא אפסי, אבל יחד עם זאת, בהחלט קיים סיכוי שתמצאו רכב אשר ישרת אתכם נאמנה לאורך שנות הלימודים באקדמיה.

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.