print header

מדריך לשימוש ב-Google Meet לעריכת שיחות וידאו

עבור חברת זום אפשר לומר כי התפרצות הקורונה הייתה סוג של ברכה, כשהיא גרמה לאנשים רבים להתחיל לעשות בתוכנה שלה שימוש קבוע, בין שלפגישות עסקיות, העברת שיעורים מקוונים או פשוט כדי לשמור על קשר עם חברים ובני משפחה. אמנם שיחות הווידאו הקבוצתיות הן לא דבר חדש, כשעוד בתוכנת סקייפ הוותיקה אפשר היה לעשות זאת, אך כעת נראה שיש בכך יותר ויותר צורך, ולכן באפריל 2020 גם גוגל נכנסה לתחום הזה כדי להציב לזום תחרות. למעשה מדובר בחלק מהגרסה המשודרגת של Google Hangouts, כשהחלק השני הוא Google Chat, ויש לה כמה יתרונות קטנים אך משמעותיים שהופכים אותה ליעילה עבור חלקכם על פני זום, כשהעיקריים שבהם הם ראשית כל שמדובר בשיחה מאובטחת על פי הסטנדרטים הנוקשים של גוגל, ושנית ניתן להשתמש באפשרות הזו בנוחות עם יומן גוגל או עם ג'ימייל. לאלו מכם שמתשמשים ביומן גוגל עבור קביעת פגישות, יכול מאוד להיות שהתוכנה הזו תהיה נוחה יותר לעבודה, וכדי שתדעו כיצד לעבוד איתה ומה ניתן לעשות איתה, ערכנו עבורכם את המדריך הקצרצר הבא.
 
מדריך לGoogle Meet: איור של אישה בשיחת וידאו מרובית משתמשים

איך להשתמש ב-Google Meet

לחצו כאן כדי להיכנס לאתר של Google Meet. תוכלו גם להוריד את האפליקציה לסמארטפון ולהשתמש בה שם, אולם שימו לב שהמדריך הזה מתאר את תהליך השימוש במחשב. 

לחצו כאן להורדת Google Meet לאנדרואיד

לחצו כאן כדי להוריד את Google Meet לאייפון

כדי להתחיל פגישה חדשה, פשוט לחצו על "התחל פגישה חדשה" בחלקו העליון השמאלי של המסך או במרכז המסך. מנגד, אם הוזמנתם לפגישה, תוכלו להקליד את הקוד שלה בשורת הטקסט שנמצאת לצד כפתור התחלת הפגישה החדשה.

מדריך לGoogle Meet: צילום מסך מאתר Google Meet

שימו לב שניתן להתחיל פגישות ולהצטרף אליהן גם ישירות דרך ג'ימייל, כשמתחת לקטגוריות המיילים שבצד ימין (או שמאל, אם אתם משתמשים בג'ימייל באנגלית) תוכלו לראות כותרת חדשה של Google Meet, ובה ישנן האפשרויות האלה.

אם זו הפעם הראשונה שאתם משתמשים בתוכנה לצורך שיחה, תצטרכו לאשר את השימוש במצלמה ובמיקרופון. לחצו על Dismiss בחלון שיקפוץ, ולאחר מכן אשרו את השימוש במצלמה ובמיקרופון.

מדריך לGoogle Meet: בקשת אישור לשימוש במצלמה ובמיקרופון
כעת תוכלו לראות את עצמכם במצלמה, ולצד התצוגה יופיע בפניכם הקישור לפגישה שלכם, ותחתיו 2 אפשרויות. לחצו על Join now כדי להצטרף לשיחה עם המצלמה או על Present כדי להצטרף עם שיתוף המסך שלכם וללא וידאו.
מדריך לGoogle Meet: התחלת פגישה

אם בחרתם להשתמש במצלמה, ייפתח בפניכם חלון שבו תוכלו להעתיק את כתובת הפגישה שלכם או להוסיף אנשים ישירות דרך רשימת אנשי הקשר שלכם בג'ימייל על ידי לחיצה על Add People. תוכלו להמשיך לעשות זאת גם במהלך השיחה על ידי לחיצה על אייקון האנשים אייקון אנשים בחלקו העליון הימני של המסך. 

באותו מסך צדדי שייפתח תוכלו להוסיף אנשים לשיחה על ידי לחיצה על Add People או לכתוב טקסט בצ'ט, על ידי לחיצה על הלשונית Chat וכתיבת טקסט בחלקה התחתון של החלונית.

מדריך לGoogle Meet: חלונית צ'ט
בתחתית המסך ובמרכזו תוכלו לראות אייקונים להשתקת המיקרופון או המצלמה וכן לניתוק השיחה. בצדו הימני התחתון של המסך תוכלו ללחוץ על אייקון שלושת הנקודות אייקון תפריט כדי לפתוח תפריט אפשרויות, בו ניתן לבחור למשל באפשרות Change Layout שתשנה את אופן התצוגה של השיחה, וכן ניתן ללחוץ גם על האפשרות Full Screen כדי לעבור לתצוגת מסך מלא.
מדריך לGoogle Meet: אפשרויות

אפשרות מגניבה במיוחד שמייחדת את Google Meet ביחס לתוכנות דומות אחרות היא אפשרות ה-Captions, שנמצאת בחלקו התחתון השמאלי של המסך ושבעזרתה ניתן ליצור תרגום סימולטני בזמן הדיבור. נכון לזמן כתיבת שורות אלו אפשרות זו זמינה רק בשפה האנגלית.

לצד אפשרות התרגום הסימולטני ישנה אפשרות לשתף מסך (Present Now). בה תוכלו לבחור האם לשתף את כל המסך (Your Entire Screen), חלון אחד בלבד (A Window) או לשונית בדפדפן (A Chrom Tab)

אם בחרתם בהצגת שיתוף מסך כבר בתחילת השיחה תצטרכו לבחור מיד את סוג התצוגה, והאפשרויות יופיעו בעברית. תוכלו לבחור גם בצד ימין התחתון של החלונית האם להשתיק את הקול שלכם או לא.

מדריך לGoogle Meet: בחירת מסך שיתוף
בצדו השמאלי התחתון של המסך תוכלו לראות כפתור בשם Meeting details, בו תוכלו להעתיק שוב את כתובת הפגישה, ובלחיצה על הלשונית Attachments תוכלו לראות קבצים שצורפו לפגישה ביומן גוגל. אם אתם אכן משתמשים ביומן גוגל, תוכלו לקבוע פגישה על ידי יצירת אירוע חדש ובחירת Add Google Meet video conferencing. כשתשלחו את הפגישה לאחרים, כולכם תוכלו להיכנס אליה ישירות דרך האירוע שביומן גוגל על ידי לחיצה על Join with Google Meet.
מדריך לGoogle Meet: קביעת פגישה ביומן גוגל
כמה מילים לסיכום...
האפשרות של Google Meet זמינה לכולם, ועל אף שהיא כמעט זהה לחלוטין לזום, יש בה יתרונות מסוימים, כשהעיקריים שביניהם הם היכולת לקבוע פגישות דרך יומן גוגל, לבצע שיחות מאובטחות וכן להעלות התרגום הסימולטני, שכאמור אפשרי נכון לעכשיו רק בשפה האנגלית. קל מאוד להתחיל להשתמש ב-Google Meet, ואם עיקר אנשי הקשר שלכם נמצאים בג'ימייל, ייתכן שיהיה לכם הרבה יותר נוח לעבוד עם התוכנה הזו מאשר עם זום. שתפו את המדריך הזה עם חבריכם ועמיתיכם לעבודה אם ברצונכם להתחיל להשתמש ב-Google Meet לצורך קיום פגישות איתם בווידאו.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.