ריזוטו מסורתי, בדומה למתכוני אורז מסורתיים אחרים, משמש להכנת מנות מלוחות, אך לא במתכון שלפניכם. במקום להוסיף לאורז תבלינים, דגים או בשר – אתם תוסיפו לו חמאה, חלב, סוכר ועוד מרכיבים נהדרים שיהפכו אותו לקינוח קרמל נימוח בטעם נפלא שיפתיע את כל האורחים.
מקור תמונה:
thekitchn
אופן הכנת הריזוטו:
-
המיסו את החמאה בסיר גדול על להבה בינונית, הוסיפו לו את האורז וערבבו במשך 3-4 דקות או עד שהוא יהפוך לשקוף.
-
הוסיפו לסיר את המלח ו-4 כוסות חלב והביאו את הרכיבים לרתיחה.
-
הנמיכו את עוצמת הלהבה והמשיכו לבשל את האורז במשך 15 דקות.
אופן הכנת הקרמל:
-
בסיר נפרד עם שוליים גבוהים, ערבבו את הסוכר והמים היטב והניחו את הסיר מעל להבה גבוהה.
-
חממו את התערובת עד לקבלת תערובת כהה בגוון ענבר (אין צורך לערבב).
-
כשהצבע יתחיל להתכהות, ערבבו את הקרמל בעדינות בעזרת כף עץ עד שהוא יהיה בגוון חום עמוק.
-
חממו את השמנת המתוקה בקערה חסינה למיקרוגל, הוציאו ומזגו בעדינות ובזהירות לתוך הסיר עם הקרמל וערבבו עד לקבלת מרקם טופי.
-
הוסיפו את תערובת הקרמל והשמנת לתוך הסיר עם האורז וערבבו היטב.
-
הגבירו את עוצמת הלהבה של האורז לנמוכה-בינונית ובשלו במשך 20 דקות תוך ערבוב מדי כמה דקות עד לדרגת הסמיכות הרצויה. הסירו מהלהבה והגישו חם.