print header

מדריך חשוב לניקוי המחשב וחלקיו

 

האם ידעתם שמקלדת המחשב שלכם צוברת כמעט 2 גרם של לכלוך בכל חודש?

כמות המיקרובים בסביבת המקלדת, העכבר והמחשב גדולה פי 400 מזו שבשירותים!

מחשב, נקיון, אבק

מרבית האנשים שופכים כמויות של אקונומיקה וחומרי ניקוי, כשהם מצחצחים את השירותים והאמבט שלהם, אבל בקושי מעבירים סמרטוט מסביב למחשב, וגם זה קורה רק כשיש אבק על המסך.

מעבר לצד ההיגייני, ניקוי המחשב הוא לעיתים קריטי גם עבור חייו של המחשב. אמנם קניית מקלדת או עכבר היא לא נטל כלכלי כבד, אבל מעבד או לוח אם שיקרוס עקב חום, שנגרם עקב הצטברות אבק על המאווררים או על לוח האם, זה כבר סיפור אחר, שיחייב בהרבה מקרים את החלפת המחשב כולו.

ניקוי מחשב הוא עסק לא פשוט כל-כך. כאשר מדובר בפנים המחשב, יש לנקות במשנה זהירות. אם אינך מכיר את המחשב בצורה בסיסית (איפה נמצאים המאווררים, או מה זה לוח האם) עדיף שתתן למישהו, שקצת יותר מבין ממך, לבצע את המשימה.

ההמלצות שלנו מתייחסות למחשבים נייחים, שכן מחשבים ניידים עוד יותר מורכבים. מומלץ להעביר מחשבים נייידים לאנשים מומחים או טכנאים, כדי שהם ינקו אותם בצורה בטוחה.

שלב ראשון ולפני שמתחילים: כבו המחשב ונתקו מהחשמל! כמו כן הימנעו ממגע עם חלקים רטובים. חשוב לא להכניס חלקים רטובים כלל למחשב. את חלק מהציוד ההיקפי אפשר לנקות עם מגבונים לחים, אבל למחשב עצמו אל תכניסו שום דבר רטוב או לח!

מחשב, נקיון, אבק, מקלדת

בבואנו לנקות את המחשב, נתחיל בחלקיו החיצוניים (הציוד ההיקפי) והפחות מורכבים:

ניקוי המקלדת

המקלדת היא אחד המזהמים הגדולים בבית או במשרד, ולכן היא דורשת תחזוקה שוטפת יותר מהמחשב והמסך.

לצורך ניקוי המקלדת, נשתמש בשואב אבק, מברשת שיניים ישנה או מקלון ניקוי לאוזניים, מגבון לח (לא רטוב מדי!), מגבת או נייר סופג לייבוש.

שלב ראשון: הפכו את המקלדת נערו אותה והכו עליה בעדינות (לא חזק מדי!) – הרבה חלקי אוכל, שערות, שברי ציפורניים והפתעות אחרות ייפלו. לאחר מכן ניתן לעבור עם שואב האבק על המקלדת. כעת ניתן לעבור לשלב ניקוי החריצים בין המקשים באמצעות מברשת השיניים או מקלוני האוזניים. בשלב הבא העבירו מגבון לח על גבי המקלדת, ולבסוף נגבו. כמובן, שאם אתם עושים זאת בתדירות גבוהה אין צורך בשואב או בניקוי יסודי כל פעם.

את המקלדת ניתן לנקות גם באמצעות 'ספוגית פלא' גזורה למשולשים ויבשה לחלוטין – היא חודרת לכל הרווחים הקטנים שבמקלדת.

ניקוי העכבר

לפני ניקוי העכבר, נקו את המשטח שלו וייבשו. את חלקו החיצוני של העכבר עצמו נקו בעזרת מטלית בד שהורטבה קלות בנוזל ניקוי. ושוב, חשוב לא להרטיב מדי, מטלית הבד צריכה להיות לחה קלות. את עינית העכבר (בעכברים אופטיים) נקו באמצעות העברה של המטלית בחלקו התחתון של העכבר. בעכברים ישנים עם גלגלת, העבודה מורכבת יותר ודורשת פירוק של הגלגלת וניקוי פנימי עם מטלית ללא סיבים בולטים.

מחשב, נקיון, אבק, מסך, ערכה

ניקוי המסך

את המסך אין לנקות בעזרת ספריי לניקוי חלונות. מסך, ובמיוחד מסך שטוח הוא לא חלון! נוזל ניקוי החלונות עלול לגרום לו נזק. לצורך ניקוי המסך השתמשו בחומרי ניקוי המיועדים למסכים (ספריי או ג'ל או מגבונים מיוחדים ומטלית). חומרי ניקוי אלו נמכרים בחנויות מחשבים ובחנויות לציוד משרדי. אם ברשותכם טלוויזייתLCD  תוכלו להשתמש בחומרי הניקוי גם עבורה.

מחשב, נקיון, אבק, מפוח

ניקוי המחשב עצמו והמאווררים

חשוב! -  אם המחשב באחריות הרי שפתיחתו עלולה לגרום לאובדן האחריות. בדקו אם כדאי לכם לעשות את העבודה לבדכם, ולהסתכן באיבוד האחריות, או שעדיף לקחת את המחשב למעבדה.

ניקוי המחשב הופך לקל יותר עם שואב אבק, אבל חשוב מאוד לבדוק תחילה, שאין חלקים רופפים או חופשיים בתוך המחשב שעלולים להישאב. דבר נוסף שחשוב להקפיד עליו, הוא לא להצמיד את פיית השואב ללוח האם, או לחלקים שעלולים להישרט על-ידי השואב.

מומלץ גם להשתמש בספריי לחץ אוויר, שפשוט דוחף את האבק מהחלקים אליהם הוא מוצמד. ניתן גם להשתמש בדוחס אוויר פשוט (כמו זה בתמונה למעלה), המשמש לניקוי עדשות של מצלמות.

לאחר שווידאתם שאין חלקים רופפים במחשב ופתחתם אותו, אפשר להתחיל במשימה.
מחשב, נקיון, אבק

השתמשו בספריי האוויר או המפוח, על מנת להעיף את האבק מהחלקים אליהם הוא דבוק (אפשר גם פשוט לנשוף אוויר מהפה, אבל זה פחות יעיל, ועלול להוביל להתזת רוק על החלקים השונים), בו זמנית השתמשו בשואב על מנת לשאוב אותם. את המאווררים ניתן לנקות באופן דומה ואף להעביר מברשת שיניים ישנה על כנפיהם, וצלעותיהם.

את ספק הכח, היושב לרוב בחלקו העליון של המחשב, נקו באמצעות דוחס האוויר והשואב (אין לפתוח את ספק הכח!). חשוב לנקות גם את פתחי האוורור בצידי המארז עצמו עם מברשת שיניים וספריי לחץ אוויר.

במרבית המארזים הפשוטים יש מאוורר גם בחלק הקדמי, נסו לראות אם ביכולתכם לפרק (זכרו שגם תצטרכו להרכיב) את הפרונט של המחשב על מנת לנקות גם המאוורר הקדמי, שכן הוא חיוני בקירור הדיסקים הקשיחים.

לאחר שסיימתם את הניקוי הפנימי, נעבור לניקוי המארז החיצוני. אפשר לנקות את המארז בעזרת מגבון לח, מלבד חלקו האחורי של המחשב (אליו מתחבר מרבית הציוד ההיקפי) שם נשתמש שוב בספריי לחץ אוויר.

עוד מספר נקודות חשובות:

במידה וקיימים הרבה כבלים פנימיים המפריעים בתהליך הניקוי ניתן לנתקם, אך רק בתנאי שווידאתם כיצד להחזירם (אפשר פשוט לצלם כל חלק לפני שמנתקים, כך שתדעו איך בדיוק להחזירו).

לאחר שסיימתם, הקפידו לסגור את המארז היטב, כל פתח קטן שאינו פתח אוורור יגרום להצטברות אבק בפנים.אל תשאירו צד אחד של המארז פתוח, בשביל לאוורר, האבק יחדור למחשב גם למקומות שתתקשו לנקות.

מחשב, נקיון, אבק, מעמד

ככל שתמקמו את המחשב שלכם גבוה יותר, הוא יצבור פחות אבק. אם מחשבכם עומד על הרצפה, רכשו מעמד ריצפתי פשוט (עם גלגלים), שעלותו נמוכה והניחו את המחשב עליו. מעבר לאבק שבזכות מעמד כזה יצטבר פחות, הוא גם יכול להציל את המחשב ממים שייזלו על הרצפה בטעות ועלולים לחדור אליו ולגרום נזק.י

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.
תכנים קשורים: מחשבים, טיפים, נקיון
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.