maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

סיר הספיראלה שמערבב את האוכל בעצמו!

יש המצאות שנולדות מתוך הכרח ויש כאלה שהן הבלחה של גאונות. הקורו קורו נאבה, הוא שילוב של השניים במידה מסויימת.

השם ביפנית אומר "סיר סביב סביב" והוא מאוד תיאורי. הקורו קורו נאבה, בתמציתיות, הוא סיר שמערבב את תכולתו באופן עצמאי. הוא הומצא על ידי הידקי וואטנבה, רופא שיניים צנוע מיפן, שגר בעיר ליו בדרום מערב המדינה. הוא המציא את הסיר לאחר התנסויות עם חומר איטום דנטלי בניתוחיו.

פיסול דפנות הסיר הפנימיות בצורה ספיראלית, משנה את האופן בו התוכן מגיב בכמה דרכים שונות: ראשית, תוכן הסיר מערבב את עצמו. עם החימום, הדפנות הספיראליות מכוונות את הזרימה באופן מעגלי. התנועה הזו הופכת את תהליך הבישול ליעיל בהרבה, כך שמים למשל, ירתחו מהר יותר. הסיבה היא שכל שטח הפנים שלהם בא במגע עם כל הנקודות בסיר, כך שפיזור החום הרבה יותר מהיר. לתהליך זה יש פוטנציאל מוגבר לחיסכון באנרגיה.

תנועתו המעגלית של התוכן גם דוחפת קצף וקרום שנוצרים במהלך הבישול אל המרכז, מה שמאפשר להסיר אותם בקלות. אולם היתרון הגדול של תכונת הערבוב, באה לידי ביטוי במיוחד בתבשילים הדורשים בחישה קבועה, או מדי כמה דקות. במקום להיות מרותקים לכיריים, ניתן לבצע פעולות נוספות במקביל ולהמשיך בבישול. ולבסוף, התנועה הסיבובית מורידה את הסיכוי של האוכל לגלוש או להישרף, שוב, מאותה סיבה של פיזור חום אחיד.

הקורו קורו נאבה פועל על פי עיקרון תרמודינמי פשוט, הקיים בשימוש בתחומים רבים, אך איש מעולם לא חשב ליישם אותו בכלי בישול. עיקרון הסבוב הנובע מהצורה הספיראלית מוכר לכל מי שהיה לוחם בצה"ל: מעלה הסלילים, אותם חריצים ספיראליים של קנה הרובה, הוא זה שגורם לקליע להסתובב ולשמור על ייצובו באוויר. ישנם שימושים רבים נוספים לעיצוב הספיראלה, אך כאמור, זוהי הפעם הראשונה בה מישהו המציא סיר כזה.

זוהי טכנולוגיה שאולי אין בה צורך דחוף, אך היא יכולה לנסוק בקלות, שכן היא בהחלט שימושית; בשלנים מומחים יכולים להשתמש בסיר כדי לקצר את זמני הבישול, בעוד הפחות מנוסים יוכלו להימנע מבישול יתר, שריפה וגלישה של התבשילים. כמו כן, השימוש בסיר יכול לצמצם את צריכת הגז לטווח הארוך.

וואטנבה מחפש כעת משקיע כדי להביא את הסיר לכדי ייצור מסחרי. סרטון ההדגמה הזה מראה באיזו פשטות פועל הסיר ולא צריך לערבב את האוכל אפילו פעם אחת. גם אם הסיר לא ישנה את פני הבישול כפי שאנו מכירים אותם, הוא בהחלט יעשה את החיים הרבה יותר נוחים.
 

 
 

עריכה: בועז מזרחי

מקור: gizmag.com

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: