"ליל המדענים" הוא אירוע שכבר הפך למסורת – בזה אין ספק; מאז 2007, ביוזמת משרד המדע ובשיתוף פעולה עם האיחוד האירופי, פותחים את שעריהם לציבור מבחר של מוסדות לימוד, מחקר ומדע אקדמאיים, כמו גם מוזיאוני המדע ברחבי הארץ, ללילה אחד, יחיד ומיוחד, בו מתקיימים שלל פעילויות שמטרתן להנגיש את מסתורי המדע המרתקים לכל המשפחה – באופן ישיר ובגובה העיניים. השנה (2018) יתקיים "ליל המדענים" בתאריך ה-6 לספטמבר, בסימן "70 שנות טכנולוגיה ישראלית", ובין אם כבר יצא לכם בעבר לקחת בו חלק עם ילדיכם ובין שטרם הספקתם לעשות זאת – זוהי הזדמנות מצויינות לנכוח עם ילדיכם באירוע שלבטח יעשיר אתכם ואותם באופן המהנה והמחכים ביותר שיש. אז אספנו עבורכם את המיטב מבין שלל הפעילויות שיתקיימו במוסדות השונים ברחבי הארץ במסגרת "ליל המדענים", וכל מה שאתם צריכים לעשות עכשיו הוא רק לבחור מבין שפע האפשרויות ולהגיע בהמוניכם.
לאוניברסיטה העברית יש סיבה למסיבה, כי בליל המדענים יציינו שם לא רק את 70 שנות החדשנות והטכנולגיה הישראלית - שהמוסד הזה הוא ללא ספק אחד ממוביליהם - אלא גם 100 שנה להנחת אבן הפינה של המקום, וכן 60 שנה להקמת הקמפוס בגבעת רם, אז לבטח אתם יכולים להבין שהולך להיות שם שמח, חגיגי וכמובן גם מחכים ומעשיר במיוחד.
בין שלל האירועים הצפויים לכם בתחומי הקמפוס ניתן למנות שלל הרצאות מפי חוקרים ומומחים שונים כגון מהנדס החלל ד"ר יואב לנדסמן והרופאה ד"ר קרן לנדסמן, שיציגו יחדיו את הקשר בין מדע לאמנות הקולנוע, או ד"ר ענבל הקמן שתדבר על ההטיות המשפיעות על ההחלטות אותן אנו מקבלים מדי יום, ועוד ועוד. בנוסף גם התנסויות מעבדה שונות ומרתקות יערכו במהלך הערב, וכן המשחק האינטראקטיבי "צופן אינשטיין", המבוסס על אפליקציה, יהיה פרוש לאורך כל קמפוס ספרא ויכלול מסלול ניסויים וחידות שילדיכם ייהנו להתעמק בהם ולפתור אותן.
לכל המידע על ליל המדענים באוניברסיטה העברית בירושלים והאירועים השונים שיתרחשו במסגרתו, לחצו כאן
באוניברסיטת תל אביב לוקחים את ליל המדענים אל מחוזות המסתורין והקסם, ופותחים את שעריהם למבקרים ב"יריד הלא נודע" – חגיגה שחושפת את ההיגיון והמדע שמאחורי תופעות פלאיות שונות המתקיימות בעולמנו. בזירה המרכזית של האירוע, ברחבת הספרייה, יעלה מופע מיוחד להורים וילדים שישלב בין חוקרים ומדענים שיסבירו על 4 יסודות טבע: אוויר, מים, אש ואדמה, ובין שלל להטוטנים שימחישו בצורה מרהיבה את התופעות עליהן ידברו החוקרים.
בין יתר הפעילויות הנוספות שיתקיימו ב"יריד הלא נודע" ניתן למנות את זירת הרעיונות – שתתקיים באולמות ההרצאות ותכלול הרצאות קצרות (עד שעה) של חוקרים ומומחים שונים (יש להירשם מראש); לילה מוטרף במוזיאון – פעילות חווייתית לכל המשפחה במוזיאון בית התפוצות הצמוד לאוניברסיטה, וכן "סיפורים לשעת לילה מאוחרת" – מופעי ומיצגי מדע מרתקים שיתקיימו בלובי הספרייה המרכזית של הקמפוס.
לכל המידע על ליל המדענים באוניברסיטת תל אביב והאירועים השונים שיתרחשו במסגרתו, לחצו כאן
את ליל המדענים באוניברסיטת חיפה מציינים השנה בשפע נהדר ורחב במיוחד של פעילויות, הרצאות ומופעים נהדרים לכל המשפחה – כולם ידאגו לקרב אליכם ואל ילדיכם את המדע והחדשנות אליכם ולדבר עם כולם בגובה העיניים. בין הדוברים שיעבירו הרצאות במהלך הערב יהיו לא רק דוקטורים, פרופסורים ומומחים שונים, אלא גם אישי ציבור מוכרים כמו ח"כ עופר שלח שיישא את הרצאת הפתיחה, המוזיקאי והשחקן יאיר ניצני שידבר על הפרעות קשב והקומיקאית הדר לוי שתרצה על הומור וסטאנד-אפ.
בין הפעילויות הרבות מספור שיתקיימו בשטח הקמפוס, תוכלו למצוא עמדות מחקר שונות, סדנאות חפירה ארכאולוגית לילדים, משחקי חידות וחשיבה לסמארטפונים, מתחמי התנסויות שונים, ועוד ועוד – שפע אדיר שלא תרצו לפספס.
לכל המידע על ליל המדענים באוניברסיטת חיפה והאירועים השונים שיתרחשו במסגרתו, לחצו כאן
מאז הקמתו נחשב מכון ויצמן למדע שברחובות לחוד החנית בכל הקשור לחקר, עשייה ופעילות מדעית במדינת ישראל, ועכשיו – ב"ליל המדענים" – יש לכם הזדמנות חד פעמית להציץ יחד עם כל המשפחה אל נבכיו של המוסד המכובד הזה, בחינם וללא צורך להירשם מראש. מכון דווידסון, הזרוע החינוכית של מכון ויצמן, ארגן פה שלל פעילויות מקיפות בתחומי המדע השונים, שיכירו לכם ולילדיכם את הקמפוס לפני ולפנים.
החל משלל ביקורים וסיורים לימודיים וחווייתיים במעבדות המחקר של המכון, דרך הרצאות קצרות וממצות במגוון נושאים המועברות על ידי החוקרים המובילים שפועלים במוסד, ועד סדנאות פעילויות והדגמות מדעיות לילדים ולכל המשפחה – החוויה המדעית של מכון ויצמן למדע היא ללא ספק דבר שלא מומלץ להפסיד.
לכל המידע על ליל המדענים במכון ויצמן למדע והאירועים השונים שיתרחשו במסגרתו, לחצו כאן
במכללת אורנים שבמועצה האזורית זבולון הכינו עבורכם שורה ארוכה של פעילויות מיוחדות לקראת "ליל המדענים" – כאלו שלבטח יוכלו להפוך גם אתכם וגם את ילדיכם לחובבי מדע וחקר, המתעניינים בתחומי המחקר השונים גם הרבה מעבר ללילה אחד.
בין היתר תוכלו למצוא כאן סדנת "שיגור טילים" במסגרתה ינסו המשתתפים למצוא דרכים להעיף טיל מבחנה לגובה 3 מטרים; סדנת שעשועי מדע שתדגים כיצד מתפרץ הר געש; "לראות דרכם-כלבי נחייה לעיוורים"- סדנה חוויתית שבה יתנסו המשתתפים בחוויה ההליכה עם כלב נחייה בזמן שעיניהם קשורות ולאחר מכן ישמעו על תהליך אימון הכלב, סדנת פירוק והרכבה, משחק שחמט ענק, סדנת סריגה המונית ועוד שלל אירועים שכדאי לכם לדעת עליהם ולא להחמיץ.
לכל המידע על ליל המדענים במכללת אורנים והאירועים השונים שיתרחשו במסגרתו, לחצו כאן
גם אתם שבדרום ארצנו תזכו לחוות את חגיגת המדע ששמה "ליל המדענים", בזכות שני הקמפוסים של המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון - האחד בבירת הנגב באר שבע והשני באשדוד הפורחת. בכל אחד מהקמפוסים יוצעו לכם מגוון של פעילויות מדעיות לילדים ולכל המשפחה, וכך בבאר שבע למשל תוכלו למצוא עמדות של מציאות מדומה, מתחם ללימוד צעדים ראשונים בתכנות, מתחם משחקים ישראליים וסדנת תלת מימד מיוחדת; בעוד שבאשדוד השלל כולל התנסות והדגמה של תאים סולאריים, הדגמה וניסוי בנושא שימור אנרגיה חשמלית, סדנת רובוטים, הרצאות בשלל נושאים ועוד ועוד.
לכל המידע על ליל המדענים במכללה האקדמית להנדסה והאירועים השונים שיתרחשו במסגרתו, לחצו כאן
חוץ מהמוסדות האקדמאיים השונים, ליל המדענים לא פוסח כמובן גם על מוזיאוני המדע – ביניהם המוזיאון על שם בלומפילד בירושלים, שם יציינו באירוע "סיכון ומחושב" שייסוב סביב תעוזה וקבלת החלטות בתחומי המדעים השונים, במהלך 70 שנות מחקר בישראל. בין השאר יתמקדו שם בחקלאות ומדעי המזון – עם מפגשים והרצאות של מומחים מהמרכז הוולקני; בנפלאות המוח – במסגרת זו ייחשפו המשתתפים לייחודיתו של המוח האנושי וייזכו ללמוד על הרכבו ומבנהו; תרופות ובריאות – כאן אתם וילדיכם תחשפו להכנת תרופות בשיטות קדומות, תכינו יחד איתם פתיליות ואם תרצו גם תוכלו לשמוע הרצאות מעניינות על בריאותנו.
לכל המידע על ליל המדענים במכללה האקדמית להנדסה והאירועים השונים שיתרחשו במסגרתו, לחצו כאן
כאמור, ליל המדענים ייערך במגוון מוסדות מחקר, אוניברסיטאות ומוזיאונים בכל רחבי הארץ - בין היתר אלו שפורטו כאן, וגם באוניברסיטת בר אילן, במוזיאון המדעטק בחיפה, באוניבירסיטה הפתוחה ועוד. אתם מוזמנים להיכנס אל אתר ליל המדענים שהקים משרד המדע, שם תמצאו ריכוז של כל המוסדות שייפתחו את שעריהם לציבור ורשימת כלל האירועים שיתקיימו במסגרת הערב המיוחד הזה.
יום המעשים הטובים 2018: אלו הפעילויות החינמיות שמחכות לכם
"יום מעשים טובים" חוזר כמיטב המסורת הקבועה גם בשנת 2018 ואתם מוזמנים ליהנות ממגוון חוויות ופעילויות חינם לכל המשפחה ועל הדרך גם לסייע ולתרום
הכניסה חופשית: שלל אטרקציות בחינם לכל המשפחה ביום העצמאות
אם אתם מעדיפים לעשות משהו מיוחד יותר מלראות את המטס שמתקיים בכל שנה, הכנו לכם רשימה שמלאה באירועים חינמיים ברחבי הארץ ביום העצמאות 2018
19 דברים שתוכלו לעשות עם המשפחה בחודש אוגוסט לגמרי בחינם!
הקיץ כבר נמצא בשיאו, וזה הזמן לצאת לפעילויות משפחתיות מהנות במיוחד ברחבי הארץ שיאפשרו לכם ליהנות עם כל בני המשפחה ולאסוף זיכרונות נעימים.
ליל המדענים 2017: גלו את שלל האירועים החינמיים ברחבי הארץ
ליל המדענים לשנת 2017 מוקדש לנושא "חקר העתיד: האנושות בשנת 2050", ואתם מוזמנים לקחת חלק בשלל הפעילויות החינמיות שמתקיימות בכל רחבי הארץ.
יש תקווה חדשה לטיפול יעיל בסובלים מדלקת מפרקים שיגרונית
עד היום היה נהוג לטפל בדלקת מפרקים שיגרונית בעזרת תרופות, ניתוחים או פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק, אך מסתמן כי יש פיתרון חדש בצורת "ננו-ספוגים"...
האם סרטוני יוטיוב מסכנים ילדים? מידע שכל הורה צריך להכיר
אם אתם הורים לילדים בגילאים שונים, אתם חייבים לצפות בהסבר הבא המתאר את הסכנות הטמונות ביוטיוב ולמה אתם חייבים לבטל את ההפעלה האוטומטית באתר.
כיצד ייראה הגוף שלנו בעוד 100 שנים? צפו בהסבר המרתק....
הגוף האנושי השתנה במידה ניכרת במהלך השנים, אך האם הוא עתיד להשתנות אף יותר? למדען חואן אנריקז יש תשובה מרתקת לשאלה הזו....
חשיפה מדעית: זו השיטה שתסייע לכם לשמור על מוח רענן וצעיר!
מדענית המוח שרה לזר סבלה מפציעת ספורט שהובילה אותה לטפל בעצמה בעזרת מתיחות ויוגה - מה שהיא גילתה במחקרים שערכה בנושא הפתיעו אותה וגם אותנו...
המצאה פורצת דרך: יד רובוטית שנשלטת באופן ישיר דרך המוח!
קארין בת ה-50 משוודיה היא האישה הראשונה בעולם שזכתה ליד רובוטית שמקבלת פקודות ישירות מהמוח שלה, וזה עובד מדהים!
יום בחיי אסטרונאוט: גלו איך נראית שגרת החיים בין הכוכבים
מה אוכלים אסטרונאוטים, איך הם מתקלחים, האם הם יכולים לעסוק בתחביבים בחלל ואיך בכלל ישנים שם? החלטנו לחקור עבורכם את השאלות המרתקות האלה.
איך הפרעה דו-קוטבית משפיעה על מי שסובל ממנה? הסבר מרתק!
מה חווה אדם שסובל מהפרעה דו-קוטבית? למה זה קורה? איך מטפלים בזה? אלו הן שאלות רבות וחשובות, ועל כולן תקבלו מענה בסרטון הבא.
המוח האנושי הוא איבר מרתק ו-12 העובדות הבאות מוכיחות זאת
המוח הוא איבר מדהים שמשתנה ללא הרף, ומתברר שהוא מופלא אף יותר משחשבנו ושיש לו כמה תכונות שבהחלט הופכות אותו לאיבר המרתק ביותר בגוף!
המדענית הזו חושפת מידע מרתק על העתיד של עולם הגנטיקה
יום אחד נוכל לערוך את הגנים שלנו בדיוק כפי שאנו עורכים מסמך של מעבר תמלילים, והמדענית הזאת עומדת לספר לכם מדוע אלו חדשות גדולות כל כך...
מתברר שהמוח שלכם מסוגל לחשוב במהירות שתפתיע אפילו אתכם!
כמה מהר המוח שלנו חושב והאם הוא מסוגל לעשות דברים שעליהם אנחנו בכלל לא חושבים? צפו בסרטון הבא וגלו את האמת על היכולות והמהירות של המוח.
מה ההבדל בין העין למצלמה? סרטון מרתק על הדרך בה אנו רואים
העין והמצלמה הם שני כלים חשובים להתבוננות על העולם שמסביבנו אבל הם גם שונים מאוד זה מזה. לימדו על דרכי הפעולה וההבדלים בין השניים בסרטון הבא
מעיין הנעורים נמצא - מחקר פורץ דרך עתיד לשנות את חיי כולנו
במשך שנים, רופאים וחוקרים ניסו למצוא את מעיין הנעורים, ובמחקר שתוצאותיו פורסמו לאחרונה, נראה כי הוא אכן קרוב מאי פעם...
3 הוכחות גדולות מהעולם האמיתי לכך שכישלון זה לא סוף הדרך
שלושת ענקיות הטכנולוגיה האלה נחשבות למוצלחות, ואין על כך עוררין, אך יש מה ללמוד גם מהכישלונות שלהן, ובהחלט יפתיע אתכם לגלות מה הם...
הסרטון המרתק הזה מסביר איך זה אפשרי שיש לכולנו אימא משותפת...
ישנה טענה שאולי שמעתם בעבר ואף העלתם בעצמכם - שכל בני האדם על פני כדור הארץ הם קרובי משפחה. הסרטון הזה יגלה לכם האם יש אמת בדבר...
אתם מוזמנים לבקר במלון הראשון בעולם שהודפס בתלת ממד!
במסגרת פרויקט ראשון מסוגו מעולם נבנה בארה"ב מלון שמודפס בתלת ממד - סקרנים לראות איך הוא נראה? צפו בסרטון הבא ותגלו את התשובה...
תקווה בעולם הרפואה: אנחנו קרובים לחיסון נגד סרטן העור
מעריכים שעד שנת 2029 כבר יהיה חיסון לסרטן העור, אשר כבר הראה תוצאות מבטיחות וכעת נכנס לשלב השלישי והאחרון של הניסוי. זה מה שידוע עליו...
יכול להיות שהפתרון לעומסי התנועה המציקים מתחבא אצלנו בגוף?
בעוד שכולנו מקבלים את חוסר האונים שאנו חשים בפקק כמובן מאליו, מומחה התחבורה ואניס קאבאז' חושב שהפתרון התחבא לנו ממש מעבר לפינה...
אתם תופתעו לגלות איך משחקי וידאו מעצבים את עתיד האנושות...
ההרצאה המרתקת הבאה תחשוף אתכם להבנה חדשה של משחקי וידאו - כזו הכוללת את הכוח ליצור עולמות חדשים, לחבר בין אנשים ואף לעצב את הכלכלה...
הסרטון הזה מסביר איך עובד ההליך הפשוט שמתקן את הראייה שלנו
אם אתם סובלים מבעיית ראייה ודאי חשבתם בעבר על ניתוח לייזר לעיניים - הסרטון הזה יסביר לכם בדיוק מהו ההליך הזה, מהם מקורותיו וכיצד הוא עובד.
היקום בו אנו חיים - מצגת מרתקת שתיקח אתכם הרחק מכדור הארץ...
כמה מגודלו של היקום אנו יכולים לראות? עד כמה הוא גדול ועד כמה אנחנו קטנים? כל השאלות האלה ועוד יקבלו מענה במצגת התמונות הבאה...
סרטון חשוב: כך שומר עלינו קרם ההגנה מנזקי השמש וסרטן העור
רגע לפני שאתם יוצאים מחוץ לבית ונחשפים לקרני השמש החזקות, כדאי שתצפו בסרטון הקצר הזה שיזכיר לכם למה כל כך חשוב להקפיד על מריחת קרם הגנה.
הכירו את סיפורה המרתק של האישה הראשונה שקיבלה פרס נובל
היא האישה הראשונה שזכתה בפרס נובל, והיחידה שזכתה ב-2 פרסי נובל בשני תחומים שונים, ואת שמה אתם בטח כבר מכירים – מארי קירי.
שדרוג להגנה הישראלית: מערכת לייזר חדשה נכנסת לניסוי מבצעי
בימי חרבות ברזל פיתוח חדש שאולי שמעתם עליו נכנס לניסוי מבצעי, מערכת הלייזר מגן אור. מה המשמעות של כך ומהם יתרונות המערכת? צפו בסרטון וגלו...
מומחה מסביר: למה למערכת ההגנה של ישראל קשה ליירט כטב״מ?
מדוע הם מהווים איום על מערכות ההגנה של ישראל ועל תושבי העורף ולמה כל כך קשה ליירט כטב"מ? צפו בראיון המרתק הבא ותגלו את התשובות.
לא תאמינו איזו המצאה ישראלית מפתיעה מחוללת מהפכה באפריקה...
צפו בסרטון הבא שמציג את עבודתה של סיון יערי, ולבכם יתמלא בגאווה ישראלית ובנחת רבה מהתרומה האדירה של הטכנולוגיה שלנו לאנשים בכל רחבי אפריקה.
3 המחקרים המרתקים האלו יראו לכם מה אפשר לעשות עם חלומותיכם
האם אפשר להקליט את החלומות שלנו כדי לחוות אותן מחדש או להציגם על מסך? האם אפשר לדבר עם אדם שחולם והאם אפשר לשלוט בחלום? בואו לגלות את הכל...
הסרטון הזה יסביר לך מהי דלקת מפרקים ולמה כל כך קשה לטפל בה...
מעל גיל מסוים אנו מתחילים להרגיש כאב ונוקשות במפרקי הגוף. יש סיכוי גבוה שמדובר בסוג של דלקת מפרקים, ובסרטון הבא תלמדו על המחלות הקשות האלו...
גאווה ישראלית: גלו למה אנו נחשבים למעצמה בתחום חשוב ומפתיע..
סת' סיגל כתב רב מכר שהציג בפני העולם את בשורת החדשנות הישראלית בתחום שאולי יפתיע חלק מכם, ובסרטון הבא הוא מסביר בדיוק מדוע אנו מעצמה מפתיעה.
הסבר קצר וקולע של יובל נח הררי: מה זאת אומרת להיות אנושי?
מה זה אומר להיות אנושי? פרופסור יובל נח הררי מספק תשובה מרתקת בסרטון הבא, ומציג מחשבות ותיאוריות שעוזרות לראות את העולם שלנו באור אחר...
חדשות מתוקות: חוקרים גילו משהו מדהים ששוקולד עושה למוח...
חובבי השוקולד, יש לנו חדשות טובות! מאמר מדעי חשף תוצאות של מחקר ארוך שנים אשר הראה שלאכילת שוקולד יש השפעה חיובית על ביצועים קוגנטיביים.
חוקרת המוח הזאת תגלה לכם כמה כוח והשפעה יש להורמונים...
סביר להניח שכבר למדתם לאורך השנים לא מעט דברים על המוח, מחשב העל ששולט על הגוף, אך מה לגבי המערכת ההורמונלית שיש לה חשיבות רבה לא פחות?
מדהים: מחקר מרתק חושף תפקודי מוח שדווקא משתפרים עם הזקנה!
על אף שהדעה המדעית הרווחת היא שהתפקודים הקוגניטיביים של המוח יורדים לעת זקנה, מחקר מרתק חושף שישנם דווקא תפקודים שמשתפרים עם השנים...
מחקר חדש ופורץ דרך מצא תרופה לאלצהיימר שמחזירה את הזיכרון!
החיפוש אחר תרופה לאלצהיימר נמשך כבר עשורים וייתכן שסוף סוף נמצאה המולקולה שתסייע לייצר אותה. היכנסו וגלו על המחקר פורץ הדרך לטיפול באלצהיימר
חשוב שתדעו: זה מה שקורה למוצרי הפלסטיק שאנו זורקים לפח...
אם אתם לא יודעים מה קורה למוצרי פלסטיק כשאנחנו זורקים אותם לפח, חשוב שתראו את סרטון ההסבר הקצר הזה שיעזרו לכולנו לשמור טוב יותר על העולם.
הסרטון הזה שופך אור על הנס הכי גדול שהגוף שלנו יכול לבצע...
הגוף האנושי הוא מכונה מופלאה שמסוגלת לעשות פלאים, אך כנראה שאין נס גדול או מורכב יותר מיצירת חיים חדשים, והסרטון המרתק הזה יסביר לכם למה...
לימדו כיצד רשתות התקשורת שמחברות את כולנו עובדות עבורנו
המאה ה-21 היא עידן הקישוריות, וכולנו מחוברים לאינטרט ולרשתות תקשורת הנתונים השונות. כיצד הן עובדות? בזכות הכתבה הזו תוכלו ללמוד על כך...
האם הזיכרון שלכם אמיתי? אתם עומדים לגלות מידע שיפתיע אתכם...
אלו מאיתנו שניחנו בזיכרון טוב נוטים לסמוך עליו בעיניים עצומות, אך האם יכול להיות שאי אפשר באמת לסמוך על הזיכרונות שלנו? צפו בסרטון וגלו...
ד"ר אורי חסון חושף: ככה נראה המוח שלכם בזמן שאתם מדברים
בהרצאה הבאה, ד"ר אורי חסון יסביר ויראה לכם כיצד עובד המוח שלנו בזמן תקשורת, מה משפיע על הדרך שבה אנו מפרשים דברים וכיצד להימנע מההשפעה הזו.
ההתנהגות הזו משפיעה על המוח שלכם לרעה, וכדאי להימנע ממנה...
מתברר שתלונות יכולות לגרום להשפעות הרסניות על מוחנו, ולאחר שתבינו מדוע זה כך, תרצו לשנות את הגישה שלכם לחיים ולהפוך אותה לחיובית יותר...
צפו ב-6 רובוטים שמביאים את העתיד להווה - יש גם אחד מישראל!
אספנו עבורכם 6 סרטונים של רובוטים דמויי אדם מתקדמים במיוחד עם יכולות מרשימות ומפתיעות, ויש גם נציג מישראל שמסוגל לעשות דברים מדהימים!
לא רק אסתמה: מחקר חושף נזק מפתיע שעלול להיגרם מזיהום אוויר
רבים יודעים שזיהום אוויר עלול לגרום להופעת התקפי אסתמה בקרב אנשים ששואפים אותו, והיום תגלו נזק נוסף ומפתיע שנמצא בקרב ילדים...
המפה הנהדרת הזו תציג בפניכם את החלל שסביבנו בדרך מרתקת
אתם מוזמנים לצאת למסע במערכת השמש ולהכיר את הכוכבים והעצמים שבה, בסרטונים שיפתיעו אתכם ויגלו לכם דברים חדשים שלא ידעתם על החלל שסביבנו.
איך המוח הנשי משתנה לאורך החיים? הרצאה מרתקת שכדאי לשמוע
חוקרת המוח ליסה מוסקוני חושפת בסרטון מרתק את ההסבר המדעי להבדל בין המוח הגברי למוח הנשי - ואתם חייבים לראות את זה!
חושבים שאתם אנשים אינטליגנטים? אז כדאי שתבינו מה זה אומר...
אנחנו משתמשים במושג אינטליגנציה לא מעט במהלך החיים שלנו, אבל למה הוא בעצם מתייחס? בעזרת ההסבר המרתק הזה תגלו את התשובה!
כל מה שצריך לדעת על טטנוס ב-5 דקות - סרטון שכדאי לראות!
מהי האמת המלאה לגבי מקורות מחלת הטטנוס? מהם התסמינים וכיצד יש לנהוג במקרה של חשש מהידבקות? צפו בסרטון הבא ותגלו את התשובות בפחות מ-5 דקות!
יכול להיות שבעתיד כבר כמעט ולא יהיה צורך לבקר בבתי חולים...
אף אחד לא אוהב ללכת לבתי חולים, לא כמבקרים ובטוח לא כמטופלים, אך האם ישנה אפשרות אחרת? לפי חוקר העתיד הרפואי הזה, הדבר בהחלט אפשרי...
התפתחות חסרת תקדים בחקר האלצהיימר: התגלו 5 תת-סוגים חדשים!
חוקרים גילו 5 תתי-סוגים חדשים של מחלת האלצהיימר, והתגלית חסרת התקדים הזו עשויה להאיץ את קצב פיתוח התרופות למחלה ואף את הזיהוי המוקדם שלה!
זה אחד הדברים המוזרים ביותר שאתם עושים מדי יום – אבל למה?
מאחר שאין ממצאים ארכאולוגיים שיכולים להסביר לנו על מקורות הצחוק, אי אפשר לדעת איך בדיוק הוא התפתח, אך למדענים יש מספר תיאוריות...
איך אפשר להעביר קבצים מהטלפון למחשב, ולהיפך באופן אלחוטי?
יכול להיות שעד עכשיו הסתבכתם עם העברת קבצים מהמחשב לטלפון ולהיפך, אך היום תגלו שיש לבעיה הזאת פתרון פשוט, חינמי ואפילו אלחוטי!
הסמארטפון מלא בתמונות וסרטונים? האפליקציה הזאת תעזור לכם
כמות התמונות והסרטונים שיש לכם בטלפון הנייד גדולה מאוד וגורמת לבעיות מהירות ועומס על הזיכרון במכשיר? כדאי שתכירו את האפליקציה שתעשה לכם סדר.
אם יש לכם מחשב כזה עליכם לדעת איך לשמור עליו כמו שצריך
מחשב גיימינג הוא לא רק כלי עבודה, אלא גם מקור להנאה. כדי לוודא שהמחשב יספק חוויית משחק חלקה לאורך זמן, יש להקדיש תשומת לב לתחזוקה נכונה שלו.
כמעט כולנו מאמינים במיתוס הזה על המוח, אבל הוא פשוט שגוי!
וודאי יצא לכם לשמוע שיש לכם צד אחד יותר דומיננטי במוח שמסביר את הנטייה שלכם לתחומים ריאליים מול הומניים - אך מתברר שזה מיתוס מוחלט!
הסיפורים המרתקים של הטייסים והטייסות האלו פשוט יעיפו אתכם...
אין ספק שאנו יכולים להעריץ את יכולותיהם של טייסים רבים, והיום תכירו מקרוב 8 טייסים וטייסות עם סיפורים יוצאי דופן מהארץ ומהעולם.
מעיין הנעורים נמצא - מחקר פורץ דרך עתיד לשנות את חיי כולנו
במשך שנים, רופאים וחוקרים ניסו למצוא את מעיין הנעורים, ובמחקר שתוצאותיו פורסמו לאחרונה, נראה כי הוא אכן קרוב מאי פעם...
צפו באבולוציה המדהימה של מכוניות הספורט הטובות ביותר בעולם
גם מי שלא חובב ספורט מוטורי שמע לא פעם על פורמולה 1, והיום אנחנו מזמינים אתכם לראות את האבולוציה המדהימה של המכוניות המתחרות במסגרת הזו...
הרצאה מרתקת: האם המחקר המהפכני הזה יוביל לתרופה לסרטן?
רבים תוהים איך בעידן של טכנולוגיה כל כך מפותחת עוד לא הצליחו למצוא תרופה לסרטן. הסרטון הבא יציג בפניכם סיבות לכך ומחקר חדשני למציאתה...
100 שנות רכב ב-3 דקות - סרטון חובה לכל אוהבי הנוסטלגיה!
הרכבים הפרטיים עברו לאורך השנים שינויים רבים, והסרטון הבא יאפשר לכם לחזור בזמן ולהתבונן בכמה מהרכבים המסקרנים ביותר ב-100 השנים האחרונות.
כך תשמרו על הקבצים במחשב מגובים ותשחזרו אותם דרך Windows
אם גם לכם נמאס להעתיק את כל הקבצים החשובים לכם מהמחשב למקורות שונים, אתם חייבים להכיר את המדריך הפשוט לגיבוי ושחזור קבצים של Windows...
סרטון חשוב: כך שומר עלינו קרם ההגנה מנזקי השמש וסרטן העור
רגע לפני שאתם יוצאים מחוץ לבית ונחשפים לקרני השמש החזקות, כדאי שתצפו בסרטון הקצר הזה שיזכיר לכם למה כל כך חשוב להקפיד על מריחת קרם הגנה.
התפתחות חסרת תקדים בחקר האלצהיימר: התגלו 5 תת-סוגים חדשים!
חוקרים גילו 5 תתי-סוגים חדשים של מחלת האלצהיימר, והתגלית חסרת התקדים הזו עשויה להאיץ את קצב פיתוח התרופות למחלה ואף את הזיהוי המוקדם שלה!
הפעלתם את המחשב אבל דבר לא קרה? נסו את 6 הפתרונות האלה...
המחשב נדלק ולא עולה, או במילים אחרות - לא מצליח לאתחל את עצמו? 6 השיטות החינמיות האלו של אנשי מחשבים יעזרו לכם לתקן אותו.
הסמארטפון שלכם מתחיל להתחמם? כך תפתרו את הבעיה ביעילות
התחממות יתר של מכשיר הסמארטפון היא אחת מהתקלות הנפוצות והמרגיזות בהן אנו נתקלים, והמדריך הבא יאפשר לכם לטפל בהן ביעילות.
הטלפון שלכם הפך לאיטי ומתסכל? כך תנקו את הזיכרון שלו בקלות
הטלפון החכם הוא הקשר שלנו לעולם כיום, אך עקב כך הוא גם מתמלא במידע שאין לנו צורך בו. 2 האפליקציות הבאות יעזרו לכם לסדר את הטלפון...
מיקרוסופט וורד נסגר בלי ששמרתם? יש טיפ גאוני שיכול לעזור!
תקלה מתסכלת ביותר שיכולה לקרות במהלך עבודה על תוכנת הוורד היא שקובץ מסוים שעבדנו עליו לא נשמר, ובאמצעות הטיפ החשוב הבא תוכלו לתקן את הבעיה.
הסבר קצר וקולע של יובל נח הררי: מה זאת אומרת להיות אנושי?
מה זה אומר להיות אנושי? פרופסור יובל נח הררי מספק תשובה מרתקת בסרטון הבא, ומציג מחשבות ותיאוריות שעוזרות לראות את העולם שלנו באור אחר...
התוכנה החינמית הזו תעזור לכם לנקות קבצים מיותרים במחשב
כשהמחשב מתחיל לקרטע זה יכול להיות סימן לכך שהוא עמוס בקבצים. עם התוכנה הבאה תוכלו לאתר קבצים כפולים במחשבכם, להסיר אותם וכך להטיב את עבודתו.
מומחה חושף: זה מה שקורה למוחנו ככל שאנו מתבגרים ומזדקנים
בהרצאה המרתקת שלפניכם, פרופסור שי אפרתי צולל אל מעמקי המוח האנושי ומתמקד באחד מהתהליכים הכי חשובים שמשפיעים עליו, ההזדקנות...
כך תבחרו את שירות הענן החינמי שהכי מתאים לצרכים שלכם
קשה לבחור בין שירותי הענן שמציעים לנו שטח אחסון בחינם, אך אלו הם 5 הפופולריים מביניהם שכדאי לכם להכיר, עם הסבר פשוט למתחילים.
נמאס לכם לשכוח את הסיסמה? הכירו 5 טריקים שיעזרו לזכור אותה
מתקשים ליצור סיסמה חזקה שתצליחו לזכור? או אולי אתם באופן כללי נוטים לשכוח את הסיסמאות שלכם? הנה 5 טריקים שידאגו לכך שזה לא יקרה עוד לעולם!
אחרי הסרטון הזה, לא תסתבכו יותר עם שליחת אנשי קשר בוואטסאפ
תמיד מסתבכים עם שליחת איש קשר דרך הוואטסאפ? למדו כיצד לעשות זאת בעזרת הסרטון הקצר והמפורט הזה!
מחקר חדש ופורץ דרך מצא תרופה לאלצהיימר שמחזירה את הזיכרון!
החיפוש אחר תרופה לאלצהיימר נמשך כבר עשורים וייתכן שסוף סוף נמצאה המולקולה שתסייע לייצר אותה. היכנסו וגלו על המחקר פורץ הדרך לטיפול באלצהיימר
היום שבו נוכל לשמר את הזיכרונות הכי יקרים שלנו הולך ומתקרב...
בהרצאה הבאה אתם תגלו כיצד שימוש בכלי בינה מלאכותית מתקדמים הצליח לעשות משהו נפלא עבור שימור ושיפור הזיכרון של קשישים, ומה צופן לנו העתיד...
נמאס לכם לגלוש לאט ברשת? אולי הגיע הזמן להחליף דפדפן...
רוצים לגלוש באינטרנט במהירות בלי לדאוג בקשר לבעיות פרטיות, אבטחה וכדומה? כדאי שתכירו את הדפדפן החינמי הזה ואת יתרונותיו הרבים.
איך מגינים על הפרטיות שלנו ברשת? טיפ חשוב לימי חרבות ברזל
אתרי אינטרנט וכתובות מייל מישראל מאויימים על ידי האקרים ומדינות אויב - אם אתם רוצים להגן על המידע והפרטיות שלכם יש צעד קטן וחשוב שכדאי לבצע...
היקום בו אנו חיים - מצגת מרתקת שתיקח אתכם הרחק מכדור הארץ...
כמה מגודלו של היקום אנו יכולים לראות? עד כמה הוא גדול ועד כמה אנחנו קטנים? כל השאלות האלה ועוד יקבלו מענה במצגת התמונות הבאה...
5 יתרונות לעסק שלך בבחירת מקדם אתרים פרילנסר על פני חברה
האם להעדיף מקדם אתרים פרילנסר או לבחור בחברה גדולה אם אתם רוצים להזניק את העסק לתוצאה הראשונה בחיפוש ולהביא עוד לקוחות?
רוצים לקדם את העסק שלכם? זה מה שחשוב שתדעו על פרסום בגוגל
במאמר הזה נעמיק ביתרונות הפרסום בגוגל, ונסביר מדוע כדאי לבעלי עסקים לגייס לשם כך את המומחיות של חברות מקצועיות לפרסום ושיווק דיגיטלי.
בעזרת 3 התוכנות האלו תוכלו לשמור את הסיסמאות שלכם טוב יותר
זה לא קל לזכור את הסיסמאות שמגנות על המידע שלנו בעולם הדיגיטלי, במיוחד אם מקפידים על כך שהן יהיו מגוונות וחזקות, אך יש דרך בטוחה לעשות זאת...
הכירו את סיפורה המרתק של האישה הראשונה שקיבלה פרס נובל
היא האישה הראשונה שזכתה בפרס נובל, והיחידה שזכתה ב-2 פרסי נובל בשני תחומים שונים, ואת שמה אתם בטח כבר מכירים – מארי קירי.
4 משחקים חינמיים לטלפון הנייד שיגרמו לכם להתמכר מהנאה...
כולנו נוטים להתמכר למשחקים שונים בטלפונים הניידים שלנו, אך את ארבעת המשחקים המעולים והממכרים הבאים אתם חייבים להכיר!
בעזרת האתר הזה אפשר לחלץ מלל מתמונות בחינם - אפילו בעברית!
בעזרת האתר הנוח והחינמי הזה תוכלו לחלץ בקלות מלל מכמעט כל תמונה ולהעביר אותו לקובץ מסודר שאותו תוכלו לקרוא, לערוך, לשתף ועוד!
כיצד ייראה הגוף שלנו בעוד 100 שנים? צפו בהסבר המרתק....
הגוף האנושי השתנה במידה ניכרת במהלך השנים, אך האם הוא עתיד להשתנות אף יותר? למדען חואן אנריקז יש תשובה מרתקת לשאלה הזו....
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: