print header

10 סיבות מדוע הסיסמה שלכם לא בטוחה

 
סיסמאות הן דבר בעייתי לפעמים. למרות שאנחנו רוצים שהמחשב שלנו יהיה מוגן כמה שיותר מפני האקרים ופריצות, פעמים רבות אנחנו מתעצלים להחליף את הסיסמה שלנו, או בוחרים בסיסמה קלה לפיצוח. במקרה כזה, אנחנו מקבלים אשליה של ביטחון, אך הסיסמה שלנו היא דלת פתוחה בפני כל מי שמעוניין לפרוץ למחשב שלנו. בכתבה הבאה תקראו על 10 הסיבות בגללן הסיסמה שלכן לא מספיק מאובטחת, ודרכים להפוך אותה לחומה בצורה בקלי קלות. שתהיה לכם גלישה בטוחה!
 
1. הסיסמה שלכם לא חזקה מספיק
באתר PasswordMeter תוכלו לבדוק עד כמה בדיוק הסיסמה שלכם חלשה, פשוט הזינו סיסמה כלשהי בה אתם רוצים להשתמש, ותקבלו את חוזק הסיסמה באחוזים. לכניסה לאתר לחצו כאן.
 
 
2. הסיסמה שלכם לא רנדומלית מספיק
בין אם אתם מודעים לכך ובין אם לא, כנראה שהסיסמה שלכם בנויה בדפוס כלשהו. ניחוש סיסמאות היא כיום אחת מהשיטות הנפוצות ביותר בכל הנוגע לפריצות לחשבונות אישיים. עם כלי הגרלת הסיסמאות החינמי של חברת האנטי-וירוס נורטון, תוכלו להגריל סיסמה רנדומלית לחלוטין, שהסיכוי לנחש אותה הוא אפסי.  לכניסה למחולל הסיסמאות לחצו כאן.
 
כך עושים זאת: 
  • בוחרים את מספר התווים
  • מסמנים וי במידה ורוצים לכלול בסיסמה אותיות
  • מסמנים וי במידה ורוצים לשלב אותיות גדולות וקטנות
  • מסמנים וי במידה ורוצים לשלב סימני פיסוק
  • מסמנים וי במידה ורוצים לבטל שימוש כפול באותה אות
  • בוחרים את כמות הסיסמאות הרנדומליות שאנו רוצים לייצר
  • לוחצים Generate Password. 

3. אתם לא משתמשים באנטי-וירוס
כשאתם נועלים את הדלת בכל לילה לפני שאתם הולכים לישון, אתם יודעים שהמנעול לא יעצור את כל הגנבים, אך למה להקל עליהם? מאותה הסיבה, עליכם להתקין גם תכנת אנטי וירוס, שאולי לא תהפוך את המחשב שלכם למבצר מוגן, אך היא תמנע חדירת וירוסים, שעלולים לגלות את הססמאות שלכם ולשלוח אותן לפורצים. תוכלו להשתמש באנטי וירוס בתשלום או בתוכנה חינמית כמו AVG FREE, Avast ובאנטי וירוס החינמי המוצע על ידי חברת מייקרוסופט, שעושות עבודה לא רעה כלל.
 
4. אתם משתמשים באותה סיסמה לכל החשבונות שלכם
אם הסיסמה שלכם לאימייל, לחשבון הפייפאל, לאתר הבנק ולחשבון הפייסבוק היא אותה הסיסמה, אתם בבעיה. חשוב מאוד ליצור סיסמה שונה לכל חשבון, כך שבמידה ופרצו לחשבון אחד, השאר עדיין יהיו מוגנים. 
 
 
5. התשובה לשאלת האבטחה שלכם ברורה
האקרים מאוד אוהבים להשתמש בכלי "שכחתי סיסמה" כדי לפרוץ לחשבונות, ובמיוחד בשאלת האבטחה, אותה לעתים אפשר לנחש בכמה ניחושים בלבד. אם התשובה לשאלת האבטחה שלכם הגיונית, כנראה שאפשר לנחש אותה. הרבה יותר קשה לנחש תשובה כמו "תודה רבה ושיהיה לך יום נעים" לשאלה "מה היה שמו של כלבך הראשון" מאשר תשובה כמו "רקסי, צ'יפ או גיבור" לאותה השאלה. למרות שאתם חושבים שאתם היחידים שיכולים לדעת את התשובה האמיתית לשאלת האבטחה שלכם, עדיף שתבחרו בתשובה לא הגיונית.
 
 
6. לא השתמשתם במקש הרווח 
רוב משתמשי האינטרנט בעולם לא משתמשים במקש הרווח כשהם בוחרים סיסמה. בהתחשב בסטטיסטיקה, האקר לא ינסה אפילו להשתמש במקש הרווח כשהוא מנחש את הסיסמה שלכם, ושימוש בו יהפוך את הסיסמה לכמעט בלתי אפשרית לניחוש.
 
 
7. הסיסמה שלכם קצרה מדי 
מומחי אבטחה עולמיים ממליצים על סיסמה בת 14 תווים לפחות, ואם אפשר עוד יותר. סיסמה ארוכה מאוד כזו יכולה להיות למשל שורה ראשונה משיר שאתם אוהבים, פסוק מהתורה או ציטוט לחיים שקראתם באתר "בא-במייל". סיסמה כה ארוכה, גם אם היא יוצרת משפט הגיוני, היא בהחלט אגוז קשה לפיצוח עבור ההאקרים.
 
 
8. אתם לא מחליפים סיסמה לעתים קרובות מספיק
מומלץ להחליף את הסיסמה שלכם פעם בשלושה חודשים עד חצי שנה, כדי שגם אם מישהו יודע את הסיסמה שלכם, תוך כמה זמן המידע שבידו כבר לא יהיה רלוונטי. 
 
 
9. אתם לא משתמשים באישור בן שני שלבים בחשבונות רבים, למשל בפייסבוק ובג'ימייל, ניתן להגדיר שהמחשב יבקש אישור נוסף כשאתם מנסים להיכנס לחשבון ממחשב שלא נכנסתם ממנו בעבר. בדרך כלל האישור השני יהיה הודעת טקסט או שיחת טלפון בה תקבלו מספר, אותו תצטרכו להקיש כדי לאשר את זהותכם. שימוש בשיטת שני השלבים יכול למנוע כמעט לחלוטין פריצה אפשרית, ועל אף שנשמע מעט מורכב, מומלץ לכל אחד. 
  • תוכלו להגדיר אישור שני שלבים בפייסבוק כאן.
  • ובג'ימייל כאן
 
10. אתם לא שומרים על הסיסמאות בצורה מוצפנת
אם החלטתם לשמור את הסיסמאות שלכם בקובץ במחשב או אפילו לרשום אותן על נייר, רצוי שתצפינו אותן בדרך פשוטה. למשל, כתבו כל תו בסיסמה, שלושה תווים שמאלה במקלדת, כך האות T תירשם כ-W והסיסמה "לולי" תירשם כ"ערעג". גם אם האקר מגיע לקובץ בו שמרתם את כל הסיסמאות שלכם, הוא לא יכול לעשות איתו דבר, ואתם לעולם לא תשכחו את הסיסמאות שלכם.
 

תמונות: chanpipat

 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.