print header

4 תוכנות לניהול סיסמאות שיגנו על המידע היקר שלכם

חשבונות הבנק באינטרנט, המידע הפרטי ברשתות חברתיות שונות, פרטי האשראי ולמעשה כמעט כל מרכיבי החיים שלנו בעידן המודרני בו אנו מצויים - כולם מוגנים על ידי סיסמאות. ידוע כי מסוכן מאוד להשתמש בסיסמאות זהות או דומות לכל שלל השירותים הדיגיטליים שבהם אנו משתמשים, ובמקביל גם לאתרים ושירותים שונים יש דרישות מורכבות ומגוונות להפקת סיסמה - לכן רבים לפעמים קצת הולכים לאיבוד בסבך הדיגיטלי הזה. כדי להימנע משימוש בסיסמאות דומות שמסכנות את אבטחת המידע שלכם, וגם כדי שתוכלו להפסיק לשמור את הסיסמאות שלכם בכל מיני קלסרים וקבצי אקסל שבהם המידע שלכם מפוזר וזמין לעיניים חטטניות, אנחנו רוצים לספר לכם על פתרון חינמי ובטוח שכדאי להכיר. הכוונה היא לתוכנות ואפליקציות לניהול סיסמאות, כלים מאובטחים ומתקדמים שקל מאוד להשתמש בהם. בעזרת הכתבה הזאת תבינו במה למעשה מדובר וגם תכירו 4 מנהלי סיסמאות חזקים ומומלצים שניתן לעשות בהם שימוש בהם בקלות ובחינם.

מהי למעשה תוכנה לניהול סיסמאות ומה הביטחון שהיא מעניקה?

כלי ניהול הסיסמאות שכל מי שמשתמש באינטרנט כנראה נחשף אליו הוא זה שמובנה בתוך הדפדפן שלו. זוהי למעשה אותה הודעה הקטנה שקופצת לרוב כאשר נכנסים לאתר שדורש הזדהות ומקלידים בו את פרטי המשתמש והסיסמה. למעשה שיטת השמירה הזו מספקת לכם מעט מאוד הגנה למידע האישי שלכם, וזה לפעמים קל עד כדי גיחוך לראות את המידע שהיא "מסתירה". למשל, אם עובדים על דפדפן כרום של חברת גוגל, כל מה שצריך לעשות כדי לראות את הסיסמאות ששמורות עליו הוא להקליד בשורת החיפוש chrome://settings/passwords. ה"הגנה" היחידה שיש למידע שלכם במקרה הזה היא כנראה הסיסמה של שם המשתמש שלכם במחשב - אם בכלל הגדרתם אחת כזו - וגם זה מידע שזמין למעשה לכל מי שעושה בו שימוש באופן קבוע.
 
תוכנות מומלצות לניהול סיסמאות: מנעול על מידע מוצפן
אך בניגוד לאותו כלי בסיסי למדי המוטמע בדפדפנים שלכם, תוכנה לניהול סיסמאות היא כלי ייעודי שכל מטרתו לוודא שהמידע שלכם מוגן וזמין לעיניכם בלבד. הסיסמאות שאתם בוחרים לשמור בתוכנה מוצפנות בשלל דרכים מתוחכמות, שעל חלקן תוכלו ללמוד קצת בהמשך, והן מאוחסנות על שרתים מיוחדים ומאובטחים או על המחשב שלכם באופן מקומי. בנוסף, בכל התוכנות המתקדמות לניהול סיסמאות ניתן להגדיר עבור המידע שלכם שורה של קווי הגנה נוספים בדמות כלי אימות רב-שלבי שונים, למשל באמצעות מייל, שאלות אישיות וקריאת טביעות אצבע במכשירים תומכים. כמו כן, התוכנות והאפליקציות הבאות שעליהן נמליץ לכם בכתבה הבאה נחשבות לכמה מהמובילות בתחומן, והן נבדקו ונבחנו פעם אחר פעם על ידי מומחי אבטחה שאישרו את בטיחות השימוש בהן. כעת הגיע הזמן שתכירו אותן ותראו איזו מהן הכי מתאימה לכם.

4 תוכנות חינמיות מומלצות לניהול ואבטחת סיסמאות

LastPass

תוכנות מומלצות לניהול סיסמאות: LastPass
אם אתם מחפשים מנהל סיסמאות חינמי רב עוצמה וידידותי למשתמש, נראה שזו הבחירה בשבילכם. LastPass הוא אחד מהשירותים הבודדים שמציעים נכון היום שמירת סיסמאות בכמות בלתי מוגבלת על כמה מחשבים או סמארטפונים, וכן לעשות פה שימוש בכלי אוטומטי להחלפת סיסמאות בקליק אחד - כל זאת בגרסה הבסיסית שזמינה לכם ללא עלות. עוד מאפיין מיוחד של האפליקציה הזו הוא היכולת לבצע סנכרון בין כלי אימות ייעודי של החברה עצמה לכלים חיצוניים כמו Google Authenticator ו-Microsoft Authenticator - שמאחוריהם עומדים תאגידי ענק, עם יכול להשקיע הרבה מאוד באבטחת המידע שלהם. LastPass גם שימושית מאוד בכל מה שקשור להשלמת מידע בשדות כמו כתובת, מספרי טלפון, פרטים אישיים וכדומה, כאשר כל הפרטים האלו שמורים כמובן גם הם באופן מוצפן בשרתי החברה, וכדי לצפות בהם יש לעבור שלבי אימות שונים על פי ההגדרות שתקבעו.
 

NordPass

תוכנות מומלצות לניהול סיסמאות: NordPass
אם אתם משתמשים מתחילים שמעדיפים כלי ניהול סיסמאות פשוט יותר, שמציע פחות אפשרויות שמבלבלות אתכם אבל עדיין מעניק ממשק נוח והצפנה רבת עוצמה, זאת הבחירה בשבילכם. המידע שנשמר על ידי NordPass מוגן על ידי הצפנה מתקדמת בשם XChaCha20, שמופעלת גם במערכות גוגל. בנוסף הפיתוח של NordPass נשען, ברמת הבסיס של המערכת, על ארכיטקטורת אפס-מודעות לסיסמה - כלומר שגם החברה שפיחתה את האפליקציה בעצמה לא יכולה לגשת למידע השמור שלכם. השימוש בגרסה החינמית של NordPass מאפשר שימוש רק על גבי מכשיר אחד, אך הוא מעניק לכם את השירותים הבסיסיים ביותר, כמילוי אוטומטי של סיסמאות לצד אפשרות לנתח איכות סיסמאות ולשתף אותן, וגם לבצע אימות זהות רב-שלבי באמצעות סריקת פנים ובדיקת טביעת אצבע במכשירם תומכים. גם בכלי הזה ניתן להשתמש בעזרת התוסף לדפדפן שלו, אפליקציות לנייד ותוכנה למחשב. 
 

RememBear

תוכנות מומלצות לניהול סיסמאות: RememBear
ההמלצה השלישית שלנו ניגשת לנושא אבטחת המידע וניהול הסיסמאות מכיוון חמוד וקליל, שמתאים מאוד למשתמשים מתחילים שאין להם זיקה רבה מדי לטכנולוגיה. אמנם הוא לא מספק מאפיינים מתקדמים כמו אלו שיש בשירותים שבהמלצות האחרות, אבל הוא עדיין כלי מצוין עבור מי שמעדיף ממשק מהנה והגנה איכותית בגרסה חינמית. בעזרת RememBear ניתן לשמור כמות בלתי מוגבלת של סיסמאות נכון להיום, להגדיר כלי זיהוי ביומטריים שונים ולעשות שימוש במאמת מובנה חזק ועמיד. כמו כן ניתן להיעזר בשירותי האחסון וההצפנה של מנהל הסיסמאות הזה גם כדי לשמור "פתקים" עם מידע חשוב באופן כללי. שימו לב רק שהגרסה החינמית מוגבלת לשימוש במכשיר אחד בלבד, אך אם אתם באמת מחפשים משהו פשוט ונוח למתחילים זו כנראה לא בעיה משמעותית עבורכם.
 

Dashlane 

תוכנות מומלצות לניהול סיסמאות: Dashlane
ההמלצה הבאה נחשבת לאחת מהאפשרויות הטובות ביותר בשוק למי שמחפש מנהל סיסמאות עמיד ואיכותי בתשלום, ובמקביל גם הגרסה החינמית שלו מומלצת למי שצריך רק את המאפיינים הבסיסיים שלה. הגנת המידע של Dashlane מתבצעת באמצעות הצפנת AES של 256 ביט שפותחה על ידי שני קריפטוגרפים (מומחי אבטחת מידע ותקשורת נתונים) בלגיים ואומצה על ידי ממשלת ארצות הברית באופן רשמי להצפנת נתונים מסווגים; זהו למעשה הצופן הסימטרי הפומבי הראשון שקיבל את אישור הסוכנות לביטחון לאומי האמריקאית. תוספי הדפדפן, התוכנה למחשב והאפליקציות של dashlane אמינים ונוחים לשימוש עבור בעלי ידע במחשבים, הם מייצרים באופן אוטומטי סיסמאות חזקות במיוחד באופן עקבי, והגרסה הבסיסית כוללת כלי לשיפור סיסמאות, אימות דו שלבי בסיסי ושיתוף מאובטח של סיסמאות בין חשבונות. "נקודת תורפה" נוספת של הגרסה החינמית, לצד האפשרויות היחסית מוגבלות שלה, היא שניתן לשמור בעזרתה נכון להיום רק 50 סיסמאות על כל מכשיר - לכן כדאי להשתמש בה רק אם יש לכם מספר לא רב מדי של סיסמאות חשובות עליהן תרצו להגן במקום מסודר ונוח לגישה.
 
מקור התמונות: מרחבי הרשת
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.