maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לשייק סלק ותפוחי עץ

המשקה הבא כולל חלק מהרכיבים שעליהם מבוססים המשקאות הקודמים, לצד "שחקני חיזוק" נהדרים כמו סלק, תרד, תה ירוק וזרעי פשתן. תוכלו ליהנות ממנו פעמיים ביום ולאחסן אותו במקרר למשך יומיים. אם אינכם אוהבים את טעמו של התרד, תוכלו להשתמש בכרוב כדי ליהנות מאותם היתרונות.

  • סלק – סלק מכיל כמויות גדולות של סיבים מסיסים לצד בטאציאנינים, פיגמנטים אדומים אשר מעניקים לו את הגוון הסגול העמוק המזוהה עמו. השילוב של הרכיבים הללו מסייע בהפחתת תהליך החמצון של הכולסטרול הרע בגוף, ועל ידי כך מונע ממנו להצטבר מסביב לדפנות העורקים.
  • תרד – תרד מכיל כמויות גדולות של קרוטנואידים, נוגדי חמצון שחשובים לבריאות העיניים, מערכת החיסון והעור, וקיימים בכמיות שונות גם בגזר ובעגבנייה. כיוון שהם מונעים מהכולסטרול הרע להצטבר בכלי הדם, מדובר בתוספת נהדרת לשייק שלכם.
  • תה ירוק – התה הירוק מפורסם בשל יתרונותיו הבריאותיים הרבים, שאחד מהם הוא הפחתת רמות הכולסטרול הרע בגוף. בשל העובדה שהוא מכיל תרכובות של קטצ'ינים המונעות ספיגה של LDL במעי, לצד פלבנואידים המסייעים לגוף לקלוט פחות כולסטרול רע, הוא מגביל את הכמויות שלו בדם ועוזר לנו להרגיש במיטבנו.
  • זרעי פשתן – זרעי פשתן נחשבים ל"מזון על" בזכות שלל יתרונותיהם בהגנה מפני סרטן העור, מניעת דיכאון, הפחתת דלקות ועוד, וכמו כן מדובר גם במקור נהדר לחומצה אלפא-לינולנית, חומצת שומן צמחית שמפחיתה את רמות ה-LDL והטריגליצדרידים בדם. חוקרים מאוניברסיטת איווה שבארצות הברית גילו שזרעי הפשתן משפיעים בעיקר על רמות הכולסטרול אצל גברים, וסוברים שמדובר באינטראקציה בין רכיבי הזרעים לבין הטסטוסטרון הגברי.
זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לשייק סלק ותפוחי עץ
רכיבים לשייק סלק:
סלק - 150 גר'
תרד - 170 גר'
תה ירוק - 1 כוס (מבושל, בטמפרטורת החדר)
תפוז - 1
ג'ינג'ר - 1 (שורש באורך של אצבע)
דבש - 1 כף
אופן הכנת השייק סלק:
  1. הוסיפו את התרד, הסלק והתה למערבל המזון שלכם, וערבלו עד לקבלת שייק בגוון סגלגל. preperation
  2. בשלב הבא חתכו את התפוח לקוביות, והוסיפו אותן למערבל יחד עם שורש הג'ינג'ר והתפוזים. זכרו להוציא את הגרעינים של הפירות טרם הוספתם לשייק.
  3. לבסוף הוסיפו את זרעי הפשתן, הדבש וחומץ התפוחים, וערבלו שוב עד לקבלת תערובת במרקם חלק.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: