print header

המדריך השלם לשגרת טיפול טבעית לעור הפנים

כיום יש ביקוש גובר למוצרים, מזונות וטיפולים טבעיים, וכחלק מזה גם לתכשירי טיפוח טבעיים שאינם כוללים כימיקלים שעלולים להזיק לעור בטווח הארוך. אמנם חלק מהמוצרים שקיימים בחנויות כוללים תוויות או הבטחות המעידים על היותם "אורגניים" או "טבעיים", אך למעשה אין אחידות בשימוש במילים אלה בין כל היצרנים, ומאחר שאין חקיקה ברורה בנושא, כל חברה בוחרת בעצמה מה נחשב "טבעי" ומה לא במוצריה. צריך להיות ערים לכך, לדעת כיצד לזהות מוצרים שהם טבעיים באמת ובאופן כללי איך לשמור על שגרת טיפוח בריאה לעור הפנים, ובזה בדיוק יעזור המדריך הבא שהכנו לכם.
 

מה צריך לחפש בתכשיר טיפוח טבעי?

כפי שאתם כבר מבינים, מילה אחת או שתיים על גבי האריזה שמרמזות על כך שמדובר במוצר טבעי, לאו דווקא מספיקות כדי לקבל תשובה מוחלטת, ולכן אתם צריכים לעשות קצת מחקר בעצמכם ולהבין איך יצרו את התכשיר שלפניכם וממה באמת הוא מורכב. "יש סוגים רבים של חברות קוסמטיקה ויש כאלה שרוקחות את המוצרים שלהן בעצמם – אלה הם בעצם מוצרים טבעיים יותר",  כך מספרת לימור לרר, קוסמטיקאית ומומחית לאקנה.
שגרת טיפוח טבעית: מוצרי טיפוח
עליכם לבדוק האם התכשיר שאתם רוכשים מיוצר ממקור טבעי כמו צמחים, בעלי חיים ומינרלים, או שמא מפטרוכימיקלים – מוצרים כימיים שמקורם בנפט. חפשו תכשירים שמכילים חומרים שהופקו ישירות מן הטבע, כמו למשל דבש או תמציות צמחים. בנושא זה חשוב לציין שישנם חומרים שמיוצרים במעבדות ושזהים מבחינה כימית לאלו שמגיעים מן הטבע, כמו למשל חומצה סורבית, שבמקור זוקקה מפירות צמח הסורבוס, אך כיום מפיקים אותה באופן מלאכותי.
 
בקצה השני של המנעד נמצאים המוצרים הסינתטיים שנוצרו במעבדה, כמו פרבנים, שהם חומרים משמרים שנפוצים מאוד בעולם הקוסמטיקה. לימור ממליצה באופן כללי להימנע לא רק מהם, אלא גם מחומרי בישום שיש במוצרים הללו, וכן מלנולין, שנחשב לחומר גלם זול שרבים משתמשים בו. 
 
עוד מציינת לימור ואומרת שכמו במזון – ככל שיש יותר רכיבים, כך מדובר במוצר פחות טבעי ומומלץ. חפשו תכשירים שמכילים כמה שפחות מרכיבים, והסתכלו גם על התוקף שלהם. אתם אולי מעדיפים מוצרים עם תוקף ארוך, אך במקרים רבים ככל שיש להם תוקף קצר יותר זה סימן לכך שיש בהם פחות חומרים משמרים ויותר חומרים טבעיים.
 
"זה בדיוק כמו סלט; כשאתם קונים סלט בחנות יש בו חומרים משמרים, אז הוא נשמר זמן רב יותר במקרר. לעומת זאת, סלט שתכינו בבית יתקלקל מהר יותר, אבל יהיה בריא יותר". חשוב לציין שאת ההשוואה של תוקף התכשירים עליכם לעשות בין תכשירים מאותו סוג – למשל בין קרמים לקרמים ובין אבקות לאבקות. הסיבה לכך היא שלאבקות באופן כללי יש תוקף ארוך יותר מאשר לקרמים.
שגרת טיפוח טבעית: אבקות טיפוח

שגרת טיפוח טבעית מומלצת לגיל 30 ומעלה

גם אם לא שמרתם על שגרת טיפוח קבועה בצעירותכם, מגיל 30 ומעלה מומלץ לעשות זאת. הסיבה לכך היא שבשלב זה בחיים הגוף מתחיל לייצר פחות קולגן ואלסטין, שחשובים לשמירה על המראה הצעיר של העור. אמנם העור של כולנו שונה, אך שגרת הטיפוח הבאה היא כללית מאוד ומומלצת כמעט לכולם.

שגרת טיפוח טבעית לבוקר

1. ניקוי – את הניקוי מומלץ לבצע עם תכשיר ניקוי שמכיל כמה שיותר חומרים שמזינים את העור, כמו ויטמינים A, B2, B12 ו-E.

2. פילינג – את השלב הזה אין לבצע באופן יומיומי, אלא רק פעם אחת עד 3 פעמים בשבוע, ומטרתו להסיר תאי עור מתים.

3. טונר – זהו השלב שרבים מדלגים עליו בשגרת הבוקר של טיפול בעור, אולם לא בצדק. הטונר מסייע להדק את הנקבוביות ולהחזיר לעור את רמת החומציות שנדרשת לשמירה על בריאותו. כמה דוגמאות לתכשירים ממוצרים טבעיים הם טונר מתמצית זרעי ענבים או מתמצית פריחת האפרסק.

4. קרם לחות – בתכשירים שמטרתם להחדיר לחות לעור, חפשו תמיד "סרמידים" (Ceramides), ובאופן פרטני "פיטוסרמידים" (Phytoceramides), שמגיעים מצמחים. אלו הן מולקולות שומניות דמויות שעווה שמצויות בעור באופן טבעי ומסייעות ללכוד בו לחות. גם שמן חוחובה הוא מרכיב מצוין בתכשיר לחות, כשהוא מסייע להגן על העור מפני נזקי הסביבה. ניתן לבחור גם בתכשירי סרום, שהם למעשה תכשירי לחות מתקדמים שמחדירים חומרים מועילים לתוך השכבות העמוקות יותר של העור. מספיק להשתמש בכמה טיפות קטנות ובודדות של סרום על הלחיים, הסנטר, האף והמצח.

5. הגנה מהשמש – אם אתם יוצאים מהבית, מומלץ למרוח על העור תכשיר הגנה מפני השמש, ואין זה משנה מה סוג העור שלכם וכמה שמשי או מעונן בחוץ. 

שגרת טיפוח טבעית: אישה עם קרם הגנה שמרוח בצורת שמש על הגב

שגרת טיפוח טבעית לערב

1. חזרו על הצעדים של שגרת הבוקר – ותרו על השלב החמישי של הגנה מפני השמש.

2. קרם עיניים – העור שמסביב לעיניים הוא הרגיש ביותר בפנים, ואחד מהאזורים הראשונים שבהם רואים סימנים לזקנה. בעוד שקרם עיניים בדרך כלל מכיל את אותם חומרים שתמצאו גם בקרם לחות רגיל, בדרך כלל יש בו פחות כימיקלים שעלולים לגרום לגירוי, לכן מומלץ לבחור בקרם שמיועד לחלק זה בעור. השקיעו קצת זמן בעיסוי העור עם הקרם, שכן זה יסייע לחזק את השרירים באזור ולהגביר את ייצור הקולגן בו.

שלבי בונוס

בנוסף לשגרת הטיפוח היומית, מומלץ להוסיף עוד תכשיר טיפוח פעם או פעמיים בשבוע כדי לשפר את נראות ובריאות העור.

1. מסכת ניקוי רעלים (דיטוקס) – מסכה שכזו מסייעת להסיר חומרים מזיקים מהעור, כשהמומלצות ביותר הן מסכות פחם ועלי תה ירוק.

2. סרום בקוציול – רבים מכירים את סרום הרטינול, שמשמש כתכשיר אנטי-אייג'ינג, אולם מדובר במרכיב סינתטי. התחליף הטבעי הוא בקוצ'יול (bakuchiol), שהוכח מחקרית כבעל איכויות אנטי-אייג'ינג.

שגרת טיפוח טבעית: בקבוקוני סרום

תכשירי טיפוח טבעיים להכנה ביתית

כל היופי בתכשירי טיפוח טבעיים זה שאפשר גם להכין אותם בבית, כל עוד יש לכם את החומרים המתאימים, והאמת היא שלא בעיה להשיג אותם בסופר הקרוב לביתכם או בחנויות הטבע שבסביבתכם. 

1. מסכה טבעית לפנים משיבולת שועל

המסכה הזו מאזנת את רמת החומציות של העור עם חומץ סיידר תפוחים, בה בעת שהיא מסירה הצטברות של שמנים בעזרת שיבולת השועל.

מצרכים:

  • 3 כפות שיבולת שועל גרוסה
  • ¼ כפית חומץ סיידר תפוחים
  • ¼ כף מיץ לימון
  • ½ כף סוכר חום

הוראות הכנה:

א. ערבבו יחדיו את שיבולת השועל עם החומץ ליצירת משחה חלקה.

ב. הוסיפו את מיץ הלימון והסוכר החום, וערבבו עד שמתקבלת תערובת אחידה.

ג. מרחו על העור את המסכה מיד בסיום הכנתה, והשאירו אותה עליו למשך 5-10 דקות.

ד. עסו את העור בתנועות מעגליות עם המסכה עליו.

ה. שטפו את העור עם מים פושרים והסירו את המסכה.

2. טונר טבעי מעלי תה

הטונר הזה לא רק טבעי, אלא שביכולתו גם להילחם באקנה, כך שהוא מומלץ לכל מי שסובל מבעיה זו.

מצרכים:

  • 1 כפית עלי תה נענע משקית
  • 4 כפיות עלי תה לבן
  • ½ כוס מים רותחים
  • 2 טיפות שמן לבנדר
  • ג'ל אלוורה 

הוראות הכנה:

א. ערבבו את כל המרכיבים מלבד ג'ל האלוורה יחדיו ותנו לתערובת להיחלט למשך 10 דקות.

ב. אחרי שהתערובת תתקרר, העבירו לבקבוק תרסיס בנפח של כ-120 מ"ל.

ג. הוסיפו את ג'ל החוחובה עד שהבקבוק מלא.

ד. רססו על הפנים כחלק משגרת הטיפוח ושמרו את הטונר במקרר.

שגרת טיפוח טבעית: אישה מטפחת את העור

3. פילינג טבעי לפנים מסוכר

סוכר הוא למעשה אחד המרכיבים הפשוטים והמומלצים ביותר שניתן להכין באמצעותם פילינג.

מצרכים:

  • ½ כוס סוכר חום
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפות שמן אתרי לבחירתכם.

הוראות הכנה:

א. ערבבו יחדיו את הדבש והסוכר החום בקערה קטנה, עד שמתקבלת תערובת סמיכה.

ב. הוסיפו את השמן וערבבו היטב.

ג. מרחו על כל עור הפנים, והשאירו את החומר עליו למשך 5-10 דקות.

ד. שטפו במים פושרים.

כמה הוראות בטיחות

חשוב מאוד לציין ולהדגיש שאפילו מוצרי טיפוח טבעיים עלולים לגרום לגירויים בעור, תגובות אלרגיות ואף לתופעות שאינן מומלצות לאנשים מסוימים. למשל חומרים כמו ויטמינים A ו-C עלולים לפגוע בטיפולי כימותרפיה והקרנות שעוברים אנשים שחולים בסרטן. לכן מומלץ להתייעץ עם רופא בנוגע לשימוש בתכשירי טיפוח באופן כללי, וכן לבדוק את ההשפעה שלהם על חלק קטן בעור לפני שמיישמים אותם על כולו.
 
עוד יש לציין כי אחד החסרונות הגדולים של מוצרי הטיפוח הטבעיים הוא אורך החיים הקצר שיש להם, כשהתוקף שלהם נע בדרך כלל בין 3-4 חודשים. בנוסף לכך, התוקף עלול להיות קצר אף יותר בהתאם לתנאי האחסון של התכשיר, לדוגמה אם השארתם אותו זמן רב ברכב ואתם מרגישים שהמרקם או הריח שלו השתנו, מומלץ לזרוק אותו, אפילו אם עוד לא הגיע תאריך התוקף שלו.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.