header

מחית קישו, אפונה וקייל לתינוק

אין סיבה שלא תכירו לילדיכם את מזון העל הקרוי קייל  כבר בגיל קטן, כשאפשר להרגיל אותם לאכול אותו יחד עם ירקות ירוקים אחרים, כמו אפונה וקישוא. המנה הזו מושלמת לתקופת המעבר למוצקים, ובעזרת המתכון הבא ניתן להכין כמות די גדולה של מנות, כך שגם אתם תוכלו לטעום וליהנות מן המחית הזו.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מחית קישו, אפונה וקייל לתינוק מקור תמונה: madeformums.com
רכיבים למתכון למחית קישוא, אפונה וקייל:
אפונה - 200 גרם (טרייה או קפואה)
קייל - 200 גרם
אופן הכנת המתכון למחית קישוא, אפונה וקייל:
  1. שטפו את הקישוא וחתכו אותו לחתיכות קטנות.
  2. שטפו את הקייל והסירו ממנו כל חלק קשיח.
  3. הרתיחו מים בסיר, הנמיכו את עוצמת הלהבה, הוסיפו את המרכיבים והביאו את המים שוב לרתיחה.
  4. הנמיכו את עוצמת הלהבה שוב ובשלו עד סף רתיחה למשך 6-8 דקות, עד שהקייל מבושל היטב והקישוא רך.
  5. סננו את הירקות, הכניסו לבלנדר והפעילו עד לקבלת מרקם של פירה.
טיפ השף:
אפשר להחליף את המרכיבים שבמחית לכל ירק ירוק אחר שמתחשק לכם או שיש ברשותכם, למשל תרד או ברוקולי במקום קייל או שעועית ירוקה במקום אפונה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: