header

מתכון לספגטי ברוטב יין אדום

את מנות הפסטה והספגטי השונות אין כמעט אדם שלא אוהב, במיוחד את אלו החלביות. עם זאת, לרובנו הגדול כבר מוכר הטעם של שמנת פטריות או רוטב רוזה, לכן לעתים אנחנו נמנעים מלהכין לנו את המנה המפנקת והחלבית הזו גם בביתנו. היום אנחנו הולכים להכיר לכם מנה שהיא פשוט מפגן ראווה אחד גדול: הכירו את המתכון לספגטי שמתבשל ברוטב יין אדום בטעם משגע!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון לספגטי ברוטב יין אדום מקור תמונה: bonappetit
רכיבים לספגטי ברוטב יין אדום:
שיני שום - 12 (קצוצות דק)
שמן זית - 3 כפות (ועוד קצת להגשה)
שבבי צ'ילי - 1 כפית
חמאה - 16 כפות (לא מלוחה, מחולקות)
יין אדום - 1.5 ליטר
מלח - לפי הטעם
ספגטי - 900 גרם
פרמז'ן - לפי הטעם (מגוררת, להגשה)
אופן הכנת הספגטי ברוטב יין אדום:
  1. ערבבו בקערה קטנה שום ושמן זית עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. חממו סיר רחב מעל אש בינונית, והכניסו לתוכו את השמן והשום.
  3. הוסיפו צ'ילי יבש ו-2 כפות חמאה וערבבו יחדיו עד שהשום מעלה ריח, אך לא משחים.
  4. הוסיפו יין, הגבירו את עוצמת האש לגבוהה, כסו את הסיר והביאו את תכולתו לכדי רתיחה.
  5. הסירו את המכסה ובשלו כ-20-25 דקות, עד צמצום הנוזלים – כ-20-25 דקות.
  6. לאחר מכן תבלו במלח, כסו את הסיר והנמיכו את האש לעוצמה הכי נמוכה בכיריים.
  7. בזמן זה בשלו את הפסטה לפי הוראות ההכנה תוך ערבוב מעת לעת עד למצב אל-דנטה – בערך 3 דקות לפני הזמן המומלץ לסוף בישול.
  8. סננו את הפסטה והוסיפו אותה אל סיר היין יחד עם 14 כפות חמאה נוספות.
  9. העבירו את הסיר לאש בינונית ובשלו את תכולתו תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהפסטה מצופה היטב והרוטב נהיה סמיך – כ-3 דקות.
  10. טעמו את הפסטה ותקנו טעמים במידת הצורך. לאחר מכן חלקו אותה לקערות הגשה, פזרו מעליה גבינת פרמז'ן מגוררת, זלפו מעט שמן זית והגישו אל השולחן בחיוך.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.