maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

הגימטריה של האוכל לשבת

 

אניני טעם טוענים שלאוכל בשבת יש טעם מיוחד. מדוע? האם ייתכן שכשאוכלים בשר בשבת אז הוא יותר טעים מאשר אוכלים את אותו הבשר בדיוק, ביום שלישי או ביום אחר בשבוע...?

מדוע?                                                              צילום: Boaz Yiftach
 

התשובה לכך מסתתרת במקום לא צפוי - עולם המספרים.
הגימטריה מראה לנו כי הטעם המיוחד המיוחס לאוכל שבת, מוצפן כבר בתוך האוכל.

סוגי המאכלים לדוגמא:

יין  - בגמטריה 70 - אם נחבר את הספרות של המספר 70 נקבל 7, שזהו בעצם היום השביעי שמרומז ביין.

חלה - בגמטריה 43 - חיבור הספרות נותן 7.

בשר - בגמטריה 502 - חיבור הספרות נותן 7.

דג - בגמטריה 7, כבר ללא חיבור כלשהו.

אפילו הנרות של שבת לא ברחו מהעניין ובאור הנרות של ערב שבת יש משהו שאין בנר שמדליקים ביום חול.

נר - בגמטריה 250 - חיבור הספרות נותן 7.

שיהיה בתאבון!

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: