print header

קצבת נכות לסובלים מנוירופתיה - זה לא בשמיים

האם אתם חשים כאילו אתם הולכים על גחלים לוחשות, או סובלים מתחושת נימול טורדנית בקצות האצבעות? האם חוסר תחושה מקשה עליכם לבצע פעולות פשוטות כמו כפתור חולצה או אחיזת ספל? אם אתם מתמודדים עם תסמינים אלו ואחרים עקב נוירופתיה, חשוב שתדעו כי ייתכן שמגיעה לכם קצבת נכות מהמוסד לביטוח לאומי. ישראלים רבים מתמודדים עם מחלה זו, אך גם בימינו רבים מהם אינם מודעים לזכויותיהם המלאות, או שאינם מצליחים לממשן. מדריך זה נועד כדי לסייע למתקשים במיצוי זכויותיהם וגם לדעת טוב יותר מה מגיע להם, ובתקווה גם להגדיל את סיכוייהם לקבל את הזכויות הללו. 
 
זכויות של סובלים מנוירופתיה: אישה הסובלת מכאבים נוירופתיים

מהי מחלת הנוירופתיה וכיצד היא משפיעה על חייכם?

נוירופתיה מתאפיינת בפגיעה בעצבים ההיקפיים, שהם העצבים המקשרים בין המוח וחוט השדרה לשאר חלקי הגוף. פגיעה זו עלולה לגרום למגוון רחב של תסמינים, אשר הנפוצים ביותר כוללים תחושות של נימול, עקצוצים, שריפה או דקירות, בעיקר בכפות הרגליים והידיים. אנשים רבים הסובלים ממחלה זו מתארים גם כאבים חזקים המופיעים בעיקר בלילה, רגישות יתר למגע, חולשת שרירים שעלולה להקשות על הליכה וביצוע פעולות יומיומיות, ואף בעיות בשיווי משקל. במקרים מסוימים, נוירופתיה יכולה להשפיע גם על מערכות פנימיות בגוף, ולגרום לשינויים בלחץ הדם, בקצב הלב ובתפקוד מערכת העיכול.
 
ההשפעה על התפקוד הכללי של החולים ושגרת היום יום עלולה להיות משמעותית, ולגרום לקושי בהליכה, באחיזה בחפצים, לכאבים כרוניים ואף לאובדן כושר עבודה. במקרים אלה ניתן לפנות לביטוח הלאומי ולהגיש בקשה לקבלת קצבת נכות כללית. 

מה המשמעות של קצבת נכות כללית?

אם אתם מרגישים שהנוירופתיה פוגעת ביכולתכם לעבוד ולתפקד, אתם עשויים להיות זכאים לקבלת קצבת נכות כללית מהמוסד לביטוח לאומי. כדי להיות זכאים לקצבה זו, עליכם להיות תושבי ישראל מעל גיל 18 ועד גיל הפרישה, ולקבל אחוזי נכות רפואית של 60% לפחות, או 40% לפחות עם ליקוי אחד של 25% לפחות. בנוסף, עליכם להיות במצב בו אינכם עובדים או שהכנסתכם נמוכה מסכום מסוים, ונקבעה לכם דרגת אי-כושר להשתכר של 50% לפחות. בהתאם לחומרת המצב התפקודי, ייתכנו זכויות נוספות כמו קצבת שירותים מיוחדים או גמלת ניידות.

כיצד ניתן לממש את הזכויות הרפואיות?

בכדי לממש את הזכות לקבלת קצבת נכות כללית, צריך להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומיהתהליך כולל מילוי טופס תביעה מפורט וצירוף כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים, כגון סיכומי מחלה מרופאים מומחים (נוירולוג, אנדוקרינולוג, רופא משפחה), תוצאות בדיקות EMG ו-NCT, בדיקות דם ובדיקות הדמיה. חשוב לצרף תיעוד מפורט על כל המחלות הכרוניות הנוספות, הטיפולים והתרופות שהחולה מקבל. לאחר הגשת התביעה, תבוצע בדיקה על ידי רופא מטעם הביטוח הלאומי, וייתכן שהחולה יזומן גם לוועדה רפואית בה ייקבעו אחוזי הנכות הרפואית ודרגת כושר ההשתכרות שלו.

אל תתמודדו לבד – היעזרו בליווי מקצועי

תהליך מימוש הזכויות עלול להיות מורכב, בפרט לצד התמודדות עם מצב רפואי מורכב. קיימים גופים וארגונים שונים שיכולים ללוות את החולים ובני משפחתם כל הדרך עד למיצוי זכויותיהם הרפואיות. חלק מהארגונים פועלים במודל של תשלום רק לאחר הצלחה.
 
אם אתם סובלים מנוירופתיה והיא משפיעה על יכולתכם לעבוד ולתפקד, אל תהססו לבדוק את זכאותכם לקבלת קצבת נכות כללית. מימוש הזכויות המגיעות לכם עשוי להקל משמעותית על ההתמודדות עם המחלה ולשפר את איכות חייכם. פנו לקבלת סיוע ומידע מגורמים מקצועיים כדי להגדיל את הסיכויים לקבלת כל ההטבות המגיעות לכם על פי חוק.

תמונה: אישה הסובלת מכאבים נוירופתיים (מקור: Freepik) 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.