print header

5 שיעורים משנת 2020 שצריך לקחת איתנו לשנה הבאה

שנת 2020 היא אסון מוחלט שכמותו עוד לא חווינו, כשרבים מאיתנו חשים שהיא פגעה בנו בשלל תחומים. באופן אישי הרגשתי לא פעם שהשנה הזו תקעה אותי במקום, ואני בטוח שגם אתם הרגשתם שהיא הייתה מעין "שנה מבוזבזת" שהפסדנו סתם כך. אך האם זה באמת המצב? האם ייתכן שהבעיה היא לא בשנת 2020, אלא בתגובה שלנו לאתגרים והקשיים שהיא הציבה אותנו בפניהם? אחד הדברים הטובים באתגרים וקשיים בחיים זה שהם מלמדים אותנו הרבה ועוזרים לנו לצמוח ולהתפתח, וזה בדיוק מה שהם עשו עבורי השנה, והחלטתי לשתף אתכם ב-5 שיעורים חשובים שהשנה הזו לימדה אותי, והדרך שבה ניתן ליישם אותם לקראת השנה הבאה.

1. לקבל את מה שיש

כאדם ששואף לשגרה, שנת 2020 קצת הוציאה אותי ממקום הנוחות שלי, אך הבנתי שזה בדיוק מה שהייתי צריך לעבור כדי להפוך להיות אדם גמיש יותר. 
 
בשנה הזו נאלצנו בעל כורחנו להתמודד עם מצבים לא שגרתיים כלל וכלל שאיש לא היה מעוניין בהם, אך לא הייתה לנו אפשרות לברוח מהם. כך קיבלנו שיעור על לקבל את מה שיש – את המצב, את מה שנמצא בסביבתנו הקרובה והמידית בלבד ואת הרגע הנוכחי שבסופו של דבר יחלוף, בין אם הוא טוב ובין אם הוא רע. 

איך ליישם את השיעור הזה?

עלינו ללמוד לסמוך על החיים שלנו בזכות מיומנות פסיכולוגית שנקראת "קבלה רדיקלית". מדובר למעשה בוויתור על המאבק בנוגע לאיך שהיינו רוצים שהחיים שלנו ייראו, ולקבל את המציאות באופן מלא כמו שהיא. 
 
קחו לעצמכם 2-3 דקות מדי יום, אפילו כשאתם שוכבים במיטה ולפני השינה, ופשוט אמרו לעצמכם שאתם מקבלים את המציאות, על אף הקשיים ואי הנוחות שיש בה. זכרו שאף על פי כן, אתם בסדר, אתם חיים, יש לכם עושר ואפשרויות שלא היו קיימים עבור הדורות הקודמים – גם במצב הנוכחי – ובסופו של דבר, גם זה יעבור ויגיעו גם דברים טובים. 
 
שיעורים משנת 2020: אישה עוצמת עיניים

2. למצוא את היופי שבדברים הקטנים

כשמקבלים את המציאות כפי שהיא, מגיעים לעיתים למסקנה שהמצב די גרוע, וזה בסדר. אם ננסה להעמיד פנים שהמצב טוב יותר ממה שהוא, אנחנו למעשה נכחיש אותו, וזה לא דבר שבריא לעשות. עם זאת, אין לתהות על כך יותר מדי ולהתבוסס בתחושה הזו, כי גם כשהחיים מאכזבים אותנו, עלינו להמשיך הלאה, ובשביל זה עלינו למצוא את היופי שקיים בדברים הקטנים.

איך ליישם את השיעור הזה?

יש דרכים רבות לראות את היופי שסביבנו, אך אני גיליתי שהדרך הטובה ביותר היא ליצור אותו. בחרו יום אחד בשבוע שבו תעשו באופן קבוע מעשה טוב אחד שיחמם לכם את הלב. זה יכול להיות הודעה נחמדה שתכתבו לאדם שלא דיברתם איתו הרבה זמן, מכתב תודה לאחד האנשים שאתם מעריכים בחייכם או מתן מחמאה לאדם זר שאתם כלל לא מכירים. כך למעשה אתם תתחילו להעריך את האנשים שסביבכם ותגרמו גם להם להרגיש טוב יותר, אך זו לא הדרך היחידה להכניס יופי לעולם שסביבכם. 
 
אם אתם מרגישים שאתם צריכים להתחבר יותר לעצמכם ולמצוא את היופי שקיים בכם ובחייכם, ערכו רשימה של כל הדברים שאתם מעוניינים להגיד עליהם תודה – הבריאות שלכם ושל האנשים שאתם אוהבים, הדברים שהשגתם עד היום ושאתם גאים בהם, וכל דבר שאתם טובים וגאים בו. אתם עוד תגלו שיש יופי לא רק סביבכם, אלא גם בכם, וזה בהחלט יעזור לכם להעריך יותר את מה שיש לכם.
שיעורים משנת 2020: אישה יושבת על מזח

3. לוותר על שאיפות

זה אמנם נוגד את כל מה שאנחנו מאמינים בו – שתמיד צריך לשאוף למעלה – אך האמת היא שיש שאיפות שכדאי וצריך לוותר עליהן, או לפחות לדחות אותן לזמן אחר. לרבים מאיתנו, וגם לי, יש נטייה ללכת לקיצון בנוגע לשאיפות שלנו, בעיקר כי אנחנו רואים אנשים אחרים ברשתות החברתיות או בחדשות שמצליחים בעוד שאנחנו מרגישים שאנו נשארים במקום. 
 
זה החמיר לאור מגפת הקורונה, בה רבים מאיתנו הרגישו, ובצדק, שהחיים נעצרו מלכת. התחושה הזו השאירה אותנו לחוצים ואף תשושים מרוב מתח, כי זה נראה כאילו יש לנו הרבה מה לעשות ואנחנו לא עושים דבר. במצב שכזה אנחנו מתרגלים להאמין שאנחנו עצלנים, אך זה לא תמיד המצב – אנחנו באמת נעשינו מוגבלים, במובנים מסוימים – אך יש דרך אחרת להשיג את המטרות שלנו.

איך ליישם את השיעור הזה?

אם כמוני גם אתם עושים החלטות לשנה החדשה התרכזו ברגשות שהייתם רוצים לחוות במקום בהישגים שהייתם רוצים להגיע אליהם. האם אתם מעוניינים להיות רגועים יותר, בעלי ביטחון עצמי רב יותר או בעלי תשוקה גדולה יותר לחיים? אחרי שתבינו מה הרגש שאתם מעוניינים בו, אז תוכלו לדעת אילו מטרות עליכם להציב לעצמכם כדי להגיע לתוצאה הסופית הזו. 
 
אתם תגלו שאותן מטרות רגשיות לאו דווקא עומדות בקנה אחד עם מה שחשבתם שאתם רוצים לעשות, ויותר מזה – שהרבה דברים לא יצריכו מכם מאמץ גדול מדי, אלא רק לבצע כמה שינויים קטנים בחייכם. העניין הזה יהיה לכם ברור יותר בזכות השיעורים הבאים שנפרט כאן.
שיעורים משנת 2020: אישה כותבת במחברת

4. להתחבר לרגשות 

כפי שכבר ציינתי, יש לי נטייה לשאוף לשגרתיות, ועקב כך התרגלתי לאורך החיים לעשות דברים שונים באופן רובוטי, בלי לשים בהם את הרגשות שלי באופן מלא. הדבר שהיה חשוב לי זה לסמן V על הדברים שהחלטתי לעשות, בעיקר כדי שאוכל להגיד לעצמי "סיימתי עם זה, עכשיו לדבר הבא", ואם לא הצלחתי לסמן את אותו V, הרגשתי כמו כישלון. 
 
עם זאת, השנה הזו לימדה אותי שהגיע הזמן שאשים את הלב שלי בדברים שאני עושה, ושאחווה לא רק תחושות שליליות כשאני נכשל, אלא גם תחושות חיוביות כשאני מצליח. זה אכן היה כך בהתחלה, אך אט אט שכחתי מזה, ואני בטוח שזה משהו שקרה גם לכם בנוגע לדבר מה שנהניתם לעשות פעם והיום אינכם נלהבים לגביו כמו בעבר.

איך ליישם את השיעור הזה?

שאלו את עצמכם כבר עכשיו, "איך אני מרגיש?", ובדקו האם יש משהו שאתם מעוניינים לשנות בדרך שבה אתם עושים דברים. לאחר מכן שאלו את עצמכם למה זה כך – האם אתם מפילים על עצמכם יותר מדי משימות? האם אתם מקשיבים לדעות של אחרים במקום לדעות שלכם? האם אתם שיפוטיים מדי כלפי עצמכם?
 
השאלות האלה יעזרו לכם להבין מה אתם מעוניינים להשיג לעצמכם בשנה הבאה, ויחד עם מה שהמלצתי לכם ליישם בסעיף הקודם - זה יעזור לכם לחזור וליהנות ממה שאתם עושים עבור עצמכם. 
שיעורים משנת 2020: אישה עם כוס שתייה חמה

5. לזכור את הערכים שלנו

בדיוק בתחילת השנה נרשמתי למכון כושר, והייתי כל כך שמח שהצלחתי להתמיד ולא לוותר- אבל אז התחילו הסגרים, ואפילו אני בעצמי התחלתי לחשוש ללכת למקומות הומי אדם ולכן הפסקתי להגיע לשם. זה גרם לי להרגיש רע, עד ששאלתי את עצמי – למה זה מוביל לתחושה הזו? התשובה שעלתה בראשי היא: "כי לא יהיו לי הקוביות בבטן שחלמתי עליהן".
 
עם זאת, אחרי שנברתי קצת יותר במחשבה הזו הבנתי שלא התחלתי ללכת למכון הכושר עבור קוביות בבטן, אלא מכיוון שהיו לי כאבי גב שרציתי להיפטר מהם, ואכן הצלחתי להשיג את המטרה הזו. מה שגרם לי להתחיל להתאמן זה הרצון להיות בריא יותר, ואת ההחלטה הזו אני יכול להמשיך ליישם בבית. הייתי רק צריך לזכור מה הערכים האמיתיים שלי כדי להפסיק להרגיש רע עם עצמי.

איך ליישם את השיעור הזה?

נסו להבין מה הערכים שלכם ומה הדברים שבאמת חשובים לכם, לדוגמה בריאות, חמלה, נאמנות או כנות. בדקו איך אתם יכולים לשלב אותם בחייכם – גם זאת יחד עם המטרות שהצבתם לעצמכם לשנה הבאה. לדוגמה, אם אתם מעוניינים כמוני להיות בריאים יותר, יש לא מעט תרגילים שתוכלו לבצע בבית.
שיעורים משנת 2020: אישה עושה מתיחות

כמה מילים לסיכום

השנה הזו הייתה קשה מאוד – לחלקנו יותר ולחלקנו פחות, ולכל אחד מסיבותיו שלו. ייתכן שהשיעורים שלמדתי מתאימים לחלקכם השנה יותר מאשר לאחרים, אך אני בטוח שהם כאלו אחד צריך ללמוד וליישם - גם בלי קשר לשנת 2020. 
 
אם התחברתם לשיעורים האלה, אני מפציר בכם לא לשכוח אותם בשנת 2021. הם יכולים לעשות הבדל של שמים וארץ בתחושתכם ובהווייתכם, לא משנה מה תביא איתה השנה הבאה. שנת 2021 בהחלט יכולה להיות שנה טובה, אם רק נחליט להפוך אותה לכזו, וזה נמצא אך ורק בידיים שלנו. 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.