print header

אוסף כתבות על דרכי התגוננות אלקטרוניות ודיגיטליות

מחשבים ניידים ונייחים, טאבלטים, סמארטפונים, אתרי אינטרנט, רשתות חברתיות, אנחנו ברשת, הילדים ברשת – העולם הדיגיטלי מקיף אותנו מכל עבר, והמכשירים האלקטרוניים הללו הפכו בעשור האחרון לפריטים הכרחיים בכל בית ועבור כל אחד כמעט. אך יחד עם ההתפתחות הטכנולוגיות המבורכת, התרחבו גם הסכנות שהיא מביאה איתה: וירוסים, תוכנות זדוניות, פריצות אלקטרוניות, גניבת מידע, תרמיות רשת שונות ועוד שלל איומים הם מנת חלקנו בעולם של היום, ואף אחד לצערנו לא באמת חסין מפניהם. מה שכן, אם תכירו דרכים, שיטות, טיפים וכלים להתגונן מפניהם – תוכלו לשמור על המכשירים שלכם ושל קרוביכם מוגנים ככל האפשר. בדיוק לשם כך אספנו פה לפניכם את 10 הכתבות והמדריכים הבאים, בעזרתם תוכלו לקבל מידע מקיף על ההתגוננות הראויה בכל המכשירים והמסגרות הדיגיטליות הנפוצות.  
 

דרכים להגן על המחשב מפני וירוסים ותוכנות זדוניות

וירוסים ותוכנות זדוניות מסוגים שונים היו ועודם נחשבים לאחד האיומים הגדולים לשלום המחשב שלכם – וככל שהחיבור שלנו לאינטרנט הולך וגדל, כך גם גדל הסיכון שהגורמים המזיקים יחדרו אל המחשב בדרכים כאלו ואחרות. לכן, חשוב שתכירו את ה"תסמינים" שמציג המחשב שלכם במקרה שווירוס או תוכנה זדונית חדרה אליו, ותדעו כיצד לבדוק אותו ואיך ניתן מראש למנוע את הבעיה ולהשאיר אותו מוגן. את כל המידע החשוב הזה תמצאו בכתבה הבאה.

 

המדריך להגנה על הסמארטפון מפני פריצה

זה לא סוד שאצל רובנו הסמארטפון הפך ממש לאביזר בסיסי שאנחנו לוקחים איתנו לכל מקום. אך כמובן שעם כל היתרונות שהוא הביא לחיינו – כך גם הסכנות התרחבו וגדלו, וכיום המכשיר הזה נהיה יעד פופולרי לפצחנים ופורצים שמעוניינים לשים ידם על המידע האישי שלנו השמור בו. אז כיצד אפשר להתגונן מפני האיום הזה ולנטרל אותו כמו שצריך? בכתבה הבאה תמצאו 8 טיפים מפורטים, גם למכשירי אנדרואיד וגם למכשירי אפל – שיאפשרו לכם לשמור על הסמארטפון שלכם כמו שצריך.  

 

איך לזהות הונאות ברשתות החברתיות

הרשתות החברתיות הפופולריות שצמחו מאוד בעשור האחרון, כמו פייסבוק ואינסטגרם למשל, אמנם חיברו בינינו בדרכים שלא הכרנו קודם לכן, אך הן גם הפכו במהירות לכר פורה לשלל הונאות רשת שאם לא מכירים אותן מספיק טוב – ניתן ליפול בהן בקלות. לכן, בין אם אתם פעילים נמרצים ברשתות החברתיות ובין אם סתם יש לכם פרופיל בהן ואתם גולשים אליהן מדי פעם – כדאי שתכירו את ההונאות והתרמיות הרווחות שם ותדעו כיצד להימנע מהן, בעזרת המדריך שחושף כמה מהנפוצות ביותר מתוכן.

 

טעויות נפוצות באבטחת המידע שלנו ברשת

אז למדנו איך אפשר להתגונן מפני וירוסים, תוכנות זדוניות והאקרים באינטרנט, ברשתות החברתיות ובסמארטפונים בעזרת דרכים שונות, אך ישנן לא מעט פעולות שאנחנו עושים כמעט יומיום מבלי לשים לב כשאנחנו משתמשים באינטרנט – ומסכנות בצורה דרמטית את המידע ששמור על המחשב שלנו. כדי להבין מהן אותן טעויות שימוש רווחות ואיך אנחנו יכולים להימנע מהן או לפחות להיזהר בהן יותר, היכנסו לכתבה הבאה, שחושפת 6 מהנפוצות שבהן.  

 

אפליקציות חינמיות להגנה על הילדים ברשת

אמנם כולנו חשופים לשלל מפגעים שיכולים לצוץ לנו בעת שימוש באינטרנט, אך כמו בהרבה דברים אחרים בחיים – אין אוכלוסייה שצריכה יותר אבטחה והגנה ברשת מאשר ילדינו. ככל שגיל הגלישה יורד והילדים שלנו מתחילים להשתמש במחשב ובסמארפון בשלב יותר מוקדם, כך הם גם זקוקים לאיזושהי בקרה מתמדת מצידנו, שתימנע מהם להיחשף לסכנות הרשת הרבות. 4 האפליקציות המומלצות בכתבה הבאה יכולות להבטיח לכם שקט נפשי, כשהן ממגנות את הילדים ונותנות בידיכם את היכולת להיות אחראים לשלומם בלחיצת כפתור קלה.

 

אפליקציות מומלצות לטיפול בסמארטפון והגנה עליו

כמו שכבר הזכרנו ואמרנו – לא רק המחשב הביתי שלנו, אלא גם הסמראטפון שלנו זקוק לטיפול, להגנה ולדאגה כדי לעבוד על הצד הטוב ביותר ועל מנת להישאר תקין, פרטי ומאובטח. דרך מצוינת לוודא שהוא אכן יוותר כך, היא להוריד אליו את 8 האפליקציות המומלצות בכתבה הבאה שידאגו לו מכל הכיוונים – בשמירת הסוללה וניקוי הזיכרון, ובהגנה מפני וירוסים, בניהול יעיל יותר של הקבצים ובווידוא רמת האבטחה שלנו.

 

תרמיות נפוצות באתרי היכרויות

בעולם האינטרנט של היום, אתרי היכרויות הם דרך פופולרית ומקובלת עבור רבים כדי להכיר אנשים אחרים על רקע רומנטי ולפתח זוגיות. אך גם האתרים החיוביים האלו הפכו לצערנו לכר לנוכלויות והתחזויות שונות, שעל מי שמשתמש בהן ולא רוצה ליפול בפח יש להישמר מהן. לפניכם בכתבה הבאה 8 דרכים לזהות נוכלים ורמאים באתרי היכרויות, וכדאי לכל מי מכם שנמצא במקומות האלו כדי למצוא אהבה אמיתית, להכיר אותן ולהשתמש בהן כדי למנוע מעצמו עוגמת נפש.

 

איך להישאר מוגנים כשמשתמשים ברשתות ציבוריות אלחוטיות 

היום האפשרות להתחבר לאינטרנט מכל מקום – בעזרת הטלפון הנייד, הטאבלט או המחשב הנייד שלנו – נראית לנו כל כך ברורה, שאם יש לנו אפשרות להתחבר לרשת האלחוטית כשאנחנו איפשהו מחוץ לבית, לא נהסס לעשות את זה, גם אם זו רשת ציבורית פתוחה. עם זאת, הסכנה כאן היא די ברורה – התחברות לרשת ציבורית שגלויה לכולם חושפת את המכשירים שלנו לאיומי פריצה קלים למימוש הרבה יותר. אז איך מונעים זאת וכיצד אפשר להתחבר לרשת ציבורית ועדיין להישאר בטוחים? גלו במדריך האינפוגרפי הבא.

 

שירות הגנה מקיפה למחשב - VirusTotal

אז אולי כבר הספקתם להתקין את אחת מתכונות האנטי וירוס שעליהן המלצנו לכם, וזה מעולה – אבל כדי להגן על המחשב שלכם באמת ולספק לו אבטחה מכל הכיוונים, כדאי שתשקלו שימוש באמצעים יעילים מאוד נוספים, כמו למשל VirusTotal מבית גוגל. זהו שירות אינטרנטי חינמי ועוצמתי שמספק לכם מעטפת הגנה יעילה מפני קבצים ואתרי אינטרנט מסוכנים, ובעזרת הכתבה הבאה תלמדו כיצד להגיע אליו ולהשתמש בו כראוי.

 

 

אפליקציות להסתרה ושמירה על מידע בסמארטפון

לעיתים, יותר משנרצה להבטיח את שלום הסמארטפון שלנו, נרצה לשמר את חיסיון המידע האישי שלנו שמצוי עליו – ולהיות בטוחים שהוא לא יגיע לידיים הלא נכונות. אז כדי באמת לשים את כל הפרטים האישיים והפעילות שאנחנו עושים בסמארטפון מאחורי "קיר הגנה" שלא יאפשר לגורמים בלתי מורשים לגעת בהם ולגנוב אותם, הכירו את 4 האפליקציות החינמיות הבאות שיאפשרו לכם להסתיר לחלוטין את מה ששמור על הסמארטפון שלכם מאחרים.

 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.