נגישות
סיפורו של "מועדון ה-27"
טור אישי- חן שאול
שלשום קרה מקרה שהגדיל רשימה יוקרתית של בני אלמוות צעירים לנצח, אמש נוספה זמרת נוספת ל"מועדון ה-27".
מותה של איימי ויינהאוס שנפטרה בליל שבת, בהיותה בת 27 בסך הכל, הבטיח את מקומה בין תמונותיהם של חמשת בני האלמוות שמונה "מועדון ה-27". באותו רגע, שנשמתה עזבה את עולם החיים והצלילים, הצטרפה ווינהאוס לרשימה מפוארת ויוקרתית של אומנים שנפחו נשמתם בגיל צעיר מאוד, בגיל צעיר מידי, גיל 27. "מועדון ה-27" מסמל את מותם הטרגי, המיותר והבלתי נשכח של מוזיקאים מוכשרים במיוחד שהשאירו את חותמם על העולם, נכתבו בין דפי ההיסטוריה על שום כשרונם האגדי. הם כולם אגדות שמתו אך עודן חיות, הם כולם השתלשלות טרגית של כשרון מולד, אדיר בעוצמתו, שהם לא יכלו להכיל בחייהם, רק במותם.
הרשימה נפתחה עם מותו של בריאן ג'ונס ב3.7.1969, ממייסדי ה"Rolling Stones". בריאן טבע בבריכת ביתו, 3 שבועות לאחר שעזב את הלהקה. עזיבתו נבעה מסכסוכים שהיו לו עם שאר חברי הלהקה, עקב השימוש הרב שעשה בסמים ואלכוהול. פחות משנה אחרי, בתאריך 18.9.1970 נפטר ג'ימי הנדריקס, גיטריסט אגדי שהשפיע רבות על "ילדי הפרחים" של שנות ה-60. הוא נפטר מחנק לאחר שצרך כמות נכבדת של כדורי שינה בצירוף שתיית אלכוהול. כשבועיים לפני מותו, עשה סיבוב הופעות בדנמרק. הופעתו הופסקה לאחר 3 שירים בלבד עקב מצבו הנפשי והפיזי; הוא היה מותש ושיכור ובו בעת נתון להשפעת סמים קשים.
העולם עוד לא הספיק להתאבל על מותה של אגדה וכבר שבועיים וחצי אחרי, בתאריך 4.10.1970, נפטרה ג'ניס ג'ופלין ממנת יתר של הרואין. ג'ניס אמרה בעבר "הקהל אוהב את זמרי הבלוז שלו אומללים", אף אחד לא תיאר לעצמו עד כמה היא אומללה, עד כמה הסם החזיק אותה יוצרת חזקה ומושכת על הבמה. כמה חודשים אחרי, בדיוק ביום השנה השני למותו של בריאן ג'ונס, בתאריך 3.7.1971, נמצאה גופתו של ג'ים מוריסון, סולן להקת "The Doors" באמבטיית דירתו. מעולם לא נערכה נתיחה בגופו לאחר המוות, אך ממצאים מראים כי הוא נפטר עקב התקפת לב שחווה בעקבות שימוש יתר בהרואין. יש הטוענים כי מותו נגרם בעקבות בלבול בין ההרואין שצרך לקוקאין, אשר לכל אחד מהם השפעה וכמות צריכה אחרת.
ב-5.4.1994 נמצא קורט קוביין, סולן "נירוונה" ללא רוח חיים. הוא התאבד בירייה לאחר ניסיונות רבים שלא צלחו, נסיונות שאובחנו כסימפטום של הפרעה דו קוטבית. הוא עשה שימוש מאסיבי בסמים ובאלכוהול מאז שהיה צעיר והחל ללמד את עצמו לנגן בגיטרה. אימו ואחותו מעידות כי מאז שהיה נער והחל להתעסק במוזיקה, דיבר קוביין על הרצון שלו להצטרף למועדון היוקרתי. היום בשנת 2011, חותמת איימי ווינהאוס את שמה בגדול על הלוח הזה. היא נמצאה בערב שבת 23.7, ללא רוח חיים בדירתה בלונדון, ככל הנראה בעקבות שימוש יתר בסמים. כמו ג'ימי הנדריקס, גם התנהגותה התריעה במשך תקופה ארוכה על בעיית סמים קשה שיש למגר, כך למשל לפני חודש, במהלך סיבוב הופעות שהחל בבלגרד שבסרביה, הזמרת נאלצה לסיים את הופעתה בעקבות קריאות בוז צורמות שהשמיע הקהל לנוכח מצבה הנפשי והפיזי - היא עלתה מסוחררת ולא יציבה לבמה, היא לא זכרה את שמות הנגנים, את מילות השירים ואף לא את העיר בה היא נמצאת. היא הייתה בהשפעת סמים קשה במיוחד, רק 3 שבועות לאחר שיצאה ממרכז גמילה. ווינהאוס נשלחה רבות למכוני גמילה אך אף אחד מהם לא הצליח לחסל את ההתמכרות הנוראית שלה לסמים.
המועדון הזה אינו מיתוס, אך הוא יצר מיתוסים. הוא תאר לנו את הקושי שביצירת חיים נורמטיביים לצד חיי כוכבות. הוא מציג לנו, כמו דוח מעבדה מפורט, את הסם האמיתי שהיה בדמם של אלה - כשרונם!
כולם היו כוכבים, כולם נולדו עם כשרון בדמם ובעצמותיהם. הכשרון הזה, שחי בתוכם מעת שהגיחו לאוויר העולם היה בעוכריהם, היה הסם שהרג אותם בסופו של דבר. כולם תוצר של מנגינה פנימית, שאף אחד מהם לא הצליח להתמודד עימה. "רשימת המופלאים" שעזבה את העולם בגיל 27, כמו לוחשים לנו באוזן, "זאת הייתה הדרך היחידה לעשות את זה, לעשות מוזיקה ובגדול". המוות שלהם, שהעלה אותם לגדולה היה תוצאה של 'יותר מידי'! - יותר מידי פלאשים, יותר מידי כסף, יותר מידי הצלחה ובעיקר יותר מידי כשרון. הם לא יכלו להפסיק, זה היה לחדול או למות.
איימי ווינהאוס, כמו קודמיה שנכנסו לרשימה, הייתה נפש מיוסרת וכואבת, הייתה כשרון
מוזיקלי שחיפש ללא הרף את השלווה, את הסיפוק. איימי טענה בזמנו כי קשה לה לחיות בעולם בו המוזיקה מתה ואנשים לא צריכים להיות כישרוניים כדי להצליח. זה תפס אותה לא מוכנה, הטריד אותה. ווינהאוס, כמו קורט קוביין, ג'ונס, ג'ופלין והנדריקס, העסיקה את עצמה המון במהות החיים וביצירה שלה. היא לא השלימה עם הבסיס המוסיקלי הבנאלי שקיים בעולם, עם מגוון האפשרויות וההצלחה של אלה.
איימי, וכמוה חבריה לקבוצת ה-27, היו אותנטיים מאוד עם כל מה שעשו. הייחודיות שלהם לא באה לידי ביטוי כמו השונות של כוכבים אחרים כגון ליידי גאגא. איימי וליידי גאגא נבדלו אחת מהשנייה ברמת הקרבה לקהל, ההקרבה לקהל והעיסוק בקהל. אין שום ספק כי ליידי גאגא מיוחדת בכל קנה מידה - היא מתלבשת אחרת, יוצרת, בונה ועורכת אחרת. הכל אצלה אחרת, אך תוך התחשבות בסבלנות ובעניין של הקהל בה ובתכניה. איימי ווינהאוס לעומתה לא הייתה כל כך מיוחדת, כמו אותנטית - היא הייתה מופרעת, פראית, משוגעת, נרקומנית - היא הייתה הכל, רק לא מסכה, לא בובה על חוטים. אותה אמת שיצרה והרגה את ווינהאוס הייתה בעוכריהם גם של כל השאר. הם כולם היו אותנטיים וכעסו עליהם בגלל זה.
ההדרדרות המהירה של כלל החברים של "קבוצת ה-27" מעלה את השאלה - למה? למה דווקא בגיל 27? האם יש פה איזשהו דפוס חוזר? קללה? - האם כל אומן מוזיקלי אותנטי וכשרוני במיוחד דינו כדין קורט קוביין וחבריו?
עולם הפסיכופתולוגיה יכול לענות לנו על חלק מהשאלות האלה. מחקרים מראים כי יש קשר ברור בין כשרון גדול ונדיר להפרעת דו-קוטביות. כמו כן, נראה כי האישיות שלנו חווה המון שינויים קיצוניים עד גיל 30, מאותו גיל והלאה השינויים האישיותיים מינוריים וכלל לא מורגשים. מסיבה זו, רק לאחר גיל 30 אנו נעשים יציבים יותר מבחינה נפשית, מקבלים יותר, פתוחים יותר. כלל חברי קבוצת ה-27, היו צעירים תוססים וכשרוניים במיוחד, ש"טרם" הבשילו, חרף הקצב המהיר שהם דנו את עצמם לחיות בו. דרך אישיותם הבוערת, הם בחרו להלחם במוסכמות, להלחם בתרבות המוזיקלית והחברתית המודרנית. הם היו נשמות מרדניות שהיו צריכות להשמיע את קולן, לצרוח זעקתן. מצד שני, אולי הם בעצם לחמו מלחמת סרק כנגד עצמם?
ניתן להגיד כי בני הקבוצה היו קורבנות של תרבות הצריכה המודרנית, של האנשים הצורכים אותה, של השנאה להצלחתם בקרב אלה ובעיקר של השנאה שלהם כלפי עצמם. הם הפכו להיות חלק מתרבות שהם אינם מעריכים, חלק מזרם יצירתי בו הם הצליחו, אך באותה הנשימה סלדו ממנו. אני חושבת שגם אם צ'ה גווארה היה נשאר בחיים, כדי לראות ילדים שכלל אינם יודעים מיהו לובשים חולצה עם תמונותו, הוא היה מחפש דרך יציאה מן העולם.
עכשיו איימי וויינהאוס תהיה למותג גדול יותר, נחשק יותר, למרות שקשה לי להאמין שהיא הייתה שמחה מעצם המחשבה על זה. זה מה שייחד אותה משאר האומנים המוזיקליים של היום. היום, בעידן הסימפולים והעריכות, זה מה שהבדיל אותה משאר האומנים שמגששים את דרכם להצלחה. רוב הכוכבים של היום הינם תוצר בדוי של איזו חברת תקליטים או מפיק עם מספיק אמביציה וחוצפה. רובם ככולם נכנסים לתעשייה בעקבות חלום על מזומנים, הופעות ו"סלביות". כך נולד דור ה"ריאליטי".
המוות של ווינהאוס, כמו מקרי המוות שנרשמו לפני 40 שנה, הוא תוצר אקסלוסיבי. זהו מוות שמבחינה עמוקה לא נגרם בעקבות הסם של שלשום בערב, או יום לפני ושבוע לפניי - הוא תוצר עצמי. הכשרון שזרם בדמה של ווינהאוס, ההצלחה והסלידה מהמודרנה אליה הייתה שייכת, היו קטלניים עבורה, הרבה יותר מכל סם נורא שניתן לעשן, להסניף או להזריק. האישיות והכשרון שלה הכניסו אותה למועדון מפוקפק של בני 27 שאינם איתנו עוד, והם שישאירו אותה גם בחיים לנצח. אותו הכשרון שהיה כרעל בדמם של חברי הקבוצה, הוא סם האל-מוות שלהם. הם יחיו לנצח בזכות כשרונם ובגלל מותם הצעיר. המוזיקה שלהם לנצח תתנגן כי היא חזקה מהכל. חזקה מאלכוהול, חזקה מסמים ובאופן אבסורדי גם חזקה מהמוות.
לזכרם של אותם אגדות מוזיקליות. לנצח נשמתם תהיה צרורה בין תווים ואקורדים.
לנצח תישארו בני 27...יהי זכרכם ברוך!
הכירו את האטרקציות החינמיות שישדרגו את החופשה שלכם באירופה
גלו 27 פעילויות חינמיות ב-5 ערי תיירות מרכזיות באירופה שיאפשרו לכם לצמצם את הוצאות החופשה ולהשאיר כסף גם למזכרות למשפחה ולחברים.
5:22
הלוואי שגם הבנקים בישראל היו עושים מחוות מרגשות שכאלה...
בספרד המצב הכלכלי אמנם ראה ימים טובים יותר, אבל זה לא מנע מבנק סאבדל להפתיע את תושבי העיר עם ביקור מרגש מאורחים מוזיקליים במיוחד...
3:55
היא מתחילה לנגן בכינור ואז לפתע מצטרף אליה בן זוג מפתיע...
האם אי פעם חשבתם שתוכלו לבצע דואט מוזיקלי עם הצל שלכם? זה בדיוק מה שהאישה הזאת עושה, והתוצאה פשוט מדהימה!
20 שירים בתימנית עם מנגינות נפלאות שמעוררות שמחה בלב
חיבור למקורות וגאווה שורשית הביאו את מיטב האמנים הישראלים שמוצאם תימני, להקליט שירים בשפת אמם - האזינו ל-20 השירים הטובים ביותר שלהם
בעזרת האתר הזה תוכלו להאזין בחינם ללהיטים מכל מדינה בעולם
רוצים לדעת מה אנשים אוהבים לשמוע ברומניה? או בסין וגם כאן בישראל? באתר הבא תוכלו לשמוע בחינם את המוזיקה העכשווית ששומעים בכל העולם.
מתברר שמוזיקה קלאסית מספקת יתרונות מפתיעים לגוף ולנפש...
לרבים ידועה העובדה שהמוזיקה של מוצארט משפרת את יכולות המוח אך למוזיקה הקלאסית יש עוד השפעות רבות על הגוף והנפש שלא הרבה יודעים וצריכים להכיר
54:19
סיפורה של סוכנת המוסד הבכירה ביותר נחשף - תיעוד מרתק!
היא הייתה נוכחת כשלכדו את אייכמן, היא גם הייתה מעורבת בהברחת יהודי מרוקו לארץ אך סיפורה מעולם לא נחשף עד עכשיו...
13:08
מרתק: צפו בסיפור המדהים של אחד מהקרבות החשובים במלה"ע ה-II
פינוק אמיתי לחובבי ההיסטוריה: צפו בסרטון מרתק שמציג בצורה מדהימה את סיפורי הקרבות בסטלינגרד בתקופת מלחמת העולם השנייה.
3:51
כך צה"ל מחסל את בכירי החמאס בעזרת בינה מלאכותית כחול-לבן
טעימה קטנה מהדרך שבה צה"ל מזהה מחבלים בדיוק גבוה בעזרת בינה מלאכותית בדרכים שלא חשבתם שאפשריות ושמוכיחות שאכן יש לנו את הצבא הכי חזק בעולם!
4:44
ככה מאמנים את טייסי הרחפנים של צה"ל שחוללו מהפכה בשדה הקרב
ככה מכשירים בצה"ל את הלוחמים שיכולים להציל יותר חיים מחובש ולחסל יותר אויבים מצלף - וכל זה בעזרת רחפן!
9:52
צפו בראיון מרתק עם הנסיך הירוק על העתיד של המלחמה בחמאס
העיתונאי והפרשן לענייני ערבים צבי יחזקאלי, מזמין אתכם להצטרף לשיחה על המצב והעתיד עם מסעב חסן יוסף, סוכן שב"כ לשעבר ובנו של אחד מבכירי חמאס.
6:59
צפו בסיפור התיירים שהגיעו לארץ כדי להתנצל בפני העם היהודי...
באמצע שנת 2015 הגיעה לנמל חיפה קבוצת תיירם בריטים כדי להתנצל על היחס המחפיר למעפילים ועל שלטון המנדט הבריטי, צפו בדבריהם המרגשים בסרטון הבא.
7:50
752 ימי מלחמה ב-8 דקות: סיכום צה"ל לאירועי מלחמת ה-7.10
752 ימי מלחמת חברות ברזל הגיעו לסופם וזו הייתה תקופה ארוכה ומורכבת ששינתה את החיים של כולנו. צפו בסיכום מיוחד של צה"ל לאירועי מלחמת ה-7.10.
6:00
תושב עזה שברח לקהיר חושף את האמת על חמאס - חובה להפיץ!
האכזריות של ארגון חמאס, העינויים, השחיתות וגניבת הסיוע - פלסטיני מעזה חושף את האמת שכל העולם צריך לשמוע!
9:27
האם התוכנית של טראמפ לעזה תעזור? סרטון מרתק של דאגלס מארי
הסופר והפרשן הפוליטי הבריטי דאגלס מארי מסביר בסרטון הבא על תוכנית טראמפ ליום שאחרי בעזה, וכדאי לשמוע את הדברים המרתקים שהוא אומר...
51:12
איך הגענו למצב שבו ישראל היא מעצמה של טכנולוגיה צבאית?
מה שהחל כצורך קיומי עבור מדינה קטנה תחת איום הפך עם השנים לענף תעשייתי משגשג וחדשני. זהו סיפורה של התעשייה הצבאית בישראל...
2:55
ראיון שחשוב לשתף: מה היה תפקידה של איראן בטבח ה-7 אוקטובר?
ד"ר מאג'יד סאדפור הוא מתנגד משטר איראני שאומר בראיון הבא את מה שבישראל כבר יודעים והעולם צריך לזכור - מה היה תפקידה של איראן בטבח אוקטובר?
12:45
מורשת קרב: אלו סיפורי הלוחמים שצלחו את התעלה ביום הכיפורים
אתם וודאי שמעתם על המבצע שבו צה"ל חצה את תעלת סואץ לא מעט לאורך השנים והיום יש לכם הזדמנות לעשות זאת ממקור ראשון, מפי הלוחמים שהיו במקום...
55:30
החיים בעזה והמציאות במזרח התיכון - שיחה מרתקת עם מוטי קידר
כמה שפות מדברים במזרח התיכון והאם תושבי עזה באמת רוצים לעזוב? האם יש סיכוי לשלום ומה האינטרסים של הנוצרים השמרנים מארה"ב בישראל?
4:05
פריצת דרך עולמית: מערכת הלייזר הישראלית שמגינה על שמי הארץ
העתיד הגיע, והוא פיתוח כחול לבן: אחרי שנים ששמענו שמועות וחצאי סיפורים על הפיתוח והיכולות שלה, מערכת יירוט הלייזר של צה"ל נכנסת לשימוש מבצעי
לזכרם של הנופלים: אוסף סרטוני מורשת קרב משלל מערכות ישראל
לאורך 70 שנות קיומה מדינת ישראל הייתה צריכה להתמודד עם אתגרים רבים ולהגן על עצמה מפני כוחות אויב שרצו להשמידה - זהו סיפורם של האירועים האלו...
4:08
למה אין שלום בין ישראל לבין הפלסטינים? סרטון קצר וחשוב!
כמה פעמים ניסיתם להסביר למישהו זר למה לא יכול להיות כאן שלום? הסבר פשוט וחכם לבעיה מורכבת וסבוכה של ד"ר מרדכי קידר - לשלוח לכל מי שמכירים!
18:58
ממדינה בהישרדות למעצמה עולמית - סיפורה של ישראל עד היום
איך ישראל הגיעה ממדינה במצב הישרדות למעצמה מרכזית במזרח התיכון? ומה אפשר ללמוד מהשינויים האלה על העתיד של המדינה בצל המלחמה כיום?
12:35
תמונת מצב שחשוב להכיר: איך תיראה מלחמה נגד חיזבאללה?
אירועי הימים האחרונים הכניסו את ישראל לכוננות גבוהה ורבים שואלים את עצמם שאלה חשובה שנוגעת לעתיד של כולנו: איך תיראה מלחמה נגד חיזבאללה?
26:16
רגע אחרי אתמול: תיעוד מרתק של ישראל אחרי מלחמת יום כיפור
מלחמת יום הכיפורים הייתה אירוע שהותיר חותם עצום, והסרט התיעודי הזה יציג בפניכם את תהליך ההתמודדות של החברה הישראלית בימים שלאחריו...
4:31
הקולונל האמריקאי הזה מזכיר לעולם משהו חשוב על הסיוע לעזה...
ראיון אקטואלי מרתק: קולונל בדימוס מצבא ארה"ב מסביר למה חשוב לקחת את חלוקת הסיוע מהידיים של האו"ם והחמאס, מה עתיד האזור ומתי תסתיים המלחמה.
המלאך, הצלמת והכידון: סיפורם המרתק של 3 סוכני מוסד מיוחדים
המלאך, הצלמת והכידון - אתם מוזמנים להכיר את הסיפור המרתק של 3 מרגלים וסוכני מוסד שתרמו רבות לביטחון המדינה ועשו דברים מדהימים...
6:11
הרעב האמיתי ומצב החטופים: ראיון חשוב עם שורד השבי טל שהם
איון הבא עם יוסף חדאד, שורד השבי טל שהם מספר את האמת כפי שהוא עצמו ראה וחווה אותה, וחובה לשתף את הדברים שהוא אומר עם כל העולם!
11:16
אויבים או חברים? גלו מה עומד מאחורי היחס של סעודיה לישראל
היא מעצמת נפט ומדינה עם הרבה כוח והשפעה בעולם הערבי שמפגינה יחס מבלבל למדי כלפי ישראל, אז בואו נעשה סדר ונבין האם סעודיה בעדנו או נגדנו...
3:05
מדריך לתקופת מלחמה: איך לבטח את הבית שלכם ולהגן עליו?
מה הפיצוי שמגיע למי שביתו נפגע בזמן המלחמה וממי הוא יכול לקבל אותו? בסרטון הבא תקבלו תשובות לשאלות החשובות האלה ורבות אחרות.
13:51
הסרטון הזה יראה לכם שישראל מקבלת תמיכה ממקור מפתיע מאוד...
לאורך מלחמת חרבות ברזל ישראל קיבלה תמיכה וסיוע מפתיעים משורה של מדינות ערב. איך הגענו למצב הזה ומה האינטרס של כל השחקנים שמעורבים בו?
10:36
ראיון מרתק עם יונתן פולארד - המרגל הישראלי ששובר שתיקה
מאז שהוא השתחרר מהכלא בארה"ב ועלה לארץ ב-2020 המרגל הישראלי יונתן פולארד כמעט ולא התראיין. אך לאחרונה הוא החליט לשבור שתיקה וכדאי לשמוע אותו...
5:22
סטודנט אנטי-ישראלי מקבל הסבר על האמת שהעולם נוטה לשכוח
במהלך מפגש עם סטודנטים אמריקאיים, הפרשן והסופר בן שפירו נתקל בצעיר אנטי ישראלי ששאל שאלה נפיצה - התשובה שהוא קיבל היא הסברה ישראלית במיטבה!
14 ציטוטים עוצמתיים שיזכירו לכם את גדולתו של יצחק רבין
לזכרו של ראש הממשלה לשעבר יצחק רבין ז"ל, רצינו לשתף איתכם כמה ציטוטים עוצמתיים ביותר שלו על עם ישראל, מלחמה ושלום...
1:15:47
יומני אוקטובר - תחקיר ענק על מה שקרה ב-7.10 ובימים שאחרי
עדויות חדשות וראיונות מרתקים חושפים את השתלשלות האירועים הקריטית בימים הראשונים של מלחמת חרבות ברזל ואת התנהלות המדינה ביומני אוקטובר...
6:21
איך הסיוט הכי גדול של איראן התממש והפך לניצחון ישראלי ענק?
בשורה של מבצעים מדהימים ותקיפות נועזות, ישראל הצליחה לפרק את טבעת האש האיראנית ולנטרל את ציר הרשע. ככה זה קרה, שלב אחרי שלב.
5:09
העדות של אלי שרעבי עם כתוביות באנגלית - חובה לשתף עם העולם
העולם צריך לשמוע את עדותו של אלי שרעבי על השבי שהוא עבר ועל האכזריות של חמאס - הקטע הבא תורגם לאנגלית כדי שכולנו נוכל לשתף אותו ולעזור בכך.
16:09
האם אפשר להביס את חמאס? לבן המחבלים שתומך בישראל יש תשובה...
האם אפשר להביס את חמאס ולכבוש את עזה? מסעב חסן יוסף פותח צוהר נדיר אל עולמו האישי ואל התובנות המרתקות שיש לנו בנושא...
5:03
שטיפת המוח של ארגוני הטרור - ד"ר תאופיק חמיד חושף הכל!
ד"ר תאופיק חמיד, מומחה לאסלאם קיצוני מתאר לפרטי פרטים את שטיפת המוח של ארגוני הטרור. הצצה נדירה ומרתקת שכל אדם שחי כאן חייב לראות!
3:07
אירופה - הגיע הזמן להתעורר! 3 דקות של הסברה שחובה לשתף
הסרטון הבא מכיל קטעים מתוך נאומו של יוסף חדאד מול הפרלמנט האוסטרי, שבו הוא קורא לאירופה ולעולם כולו להתתעורר, לתמוך בישראל ולשים קץ לטרור!
8:01
תומכי טרור בלב ארה"ב - סרטון שצריך להדאיג את העולם המערבי...
מאז ה-7 באוקטובר צצים בארה"ב יותר ויותר מקרים של תמיכה בטרור, אנטישמיות ושנאה למערב בכלל. הסרטון המרתק הזה ייקח אתכם אל לב התנועה הזאת...
7:28
צפו בראיון מרתק עם הלבנונית האמיצה שממשיכה לתמוך בישראל
העיתונאית הלבנונית הנוצרייה בריג'יט גבריאל היא קול חשוב במאבק ההסברה של ישראל ובראיון הבא היא חושפת עד כמה המצב קשה שנתיים לאחר ה-7 באוקטובר
4:21
העיתונאית הבריטית הזו חזרה מישראל ויש לה מסר חשוב לעולם...
לא פעם כבר נתקלנו בסיקור השלילי שישראל מקבלת מערוצי התקשורת בבריטניה, אך העיתונאית הזאת הצליחה להפתיע אותנו לטובה וכדאי לכם לשמוע אותה!
58:05
יום הכיפורים ההוא - מבט מרתק על אחת מהקשות שבמלחמות ישראל
במסגרת ההפקה המיוחדת שלפניכם של הטלוויזיה החינוכית, אוגדו עדויות אישיות מרתקות שיעניקו לכם הצצה מרתקת למהלך המלחמה של יום הכיפורים ההוא...
23:06
בזכות האיש המדהים הזה ישראל השיגה נשק עוצמתי במיוחד...
חוקר, מדען, פיזיקאי אטומי, יזם, מרגל ואחד מאבות הגרעין הישראלי. זהו סיפורו של שלהבת פריאר, אדם יוצא דופן שהשפיע על המדינה באינספור דרכים.
7:37
ערבי-נוצרי, לבנוני-ישראלי וציוני! לבחור הזה יש סיפור מדהים...
ג'ונתן אלחורי הוא פעיל הסברה ישראלי עם רקע וסיפור יוצא דופן - טוב לראות שיש אנשים כאלה וחשוב מאוד שכל העולם ישמע אותם...
3:40
הסרטון הבא צובע את ההיסטוריה המרגשת שלנו - והתוצאה מדהימה!
עד כה צפינו בתיעודים של אירועים מכוננים בתולדות ישראל בשחור לבן, ובסרטון הבא של פרויקט "שחור לבן כחול לבן" של כאן - תגלו כיצד הם נראים בצבע!
20:45
שנתיים ל-7 באוקטובר: צפו בראיון מיוחד עם ראש הממשלה
שנתיים אחרי ה-7.10 רוה"מ נתניהו ערך ראיון עם הפרשן הפוליטי בן שפירו שבו הוא עוסק בשלל נושאים, מאיראן ועד לחשיבות השותפות בין ישראל לארה"ב.
6:49
יכול להיות שמכאן יגיע הפתרון לשיקום היחסים עם טורקיה?
למרות שזה היה נראה שהמצב על סף משבר, שחקנית מפתיעה "הצטרפה למשחק" ויכול להיות שהיא מחזיקה את המפתח לשיקום היחסים בין ישראל לטורקיה...
7:56
מרתק: האנשים שברחו מאיראן חושפים את מצב המדינה בצל המלחמה
לאורך השנים ברחו מאיראן עיתונאים ופעילים שמקבלים עדכונים על המתרחש בה עד היום, והם עומדים לספק לכם הצצה מרתקת למצבה בצל המלחמה עם ישראל.
50:28
שבעה ימים בעלטה - סיפורם הבלתי יאומן של חיילי מוצב החרמון
כשהסורים תקפו את מוצב החרמון במלחמת יום הכיפורים, קבוצה קטנה של חיילים נשארה במחילות המוצב הכבוש למשך שבעה ימים בעלטה. זהו סיפורם המדהים...
5:16
ניצול השואה הזה הפך למחנך ויש לו מסר חשוב ואקטואלי לשתף...
צירוף מקרים מדהים שינה את חייו של ניצול השואה הזה, והיום הוא מחנך, מרצה ועדות חיה לאירועים חשובים מהעבר עם מסר חשוב ומרגש שקשור מאוד להווה...
גלו את 10 התרגילים הפשוטים שיכניסו אתכם לכושר ללא מכשירים!
רוצים להיכנס לכושר ולא יודעים איך? בדיוק בשביל זה הכנו עבורכם את 10 התרגילים הבאים, שיכניסו אתכם לכושר באימון ביתי יומי של 15-20 דקות.
10:36
ראיון מרתק עם יונתן פולארד - המרגל הישראלי ששובר שתיקה
מאז שהוא השתחרר מהכלא בארה"ב ועלה לארץ ב-2020 המרגל הישראלי יונתן פולארד כמעט ולא התראיין. אך לאחרונה הוא החליט לשבור שתיקה וכדאי לשמוע אותו...
7:28
צפו בראיון מרתק עם הלבנונית האמיצה שממשיכה לתמוך בישראל
העיתונאית הלבנונית הנוצרייה בריג'יט גבריאל היא קול חשוב במאבק ההסברה של ישראל ובראיון הבא היא חושפת עד כמה המצב קשה שנתיים לאחר ה-7 באוקטובר
הכירו את האימון הקצר והיעיל שתוכלו לעשות בנוחות של הבית!
ריצה בקיץ יכולה להיות פעילות ספורטיבית מבאסת ומעייפת, אם אתם מעדיפים את האימון שלכם עם מיזוג אויר, כדאי שתכירו את 6 התרגילים הבאים.
צפו בסדרה מרתקת על הפרשה שכמעט וגרמה למלחמת אחים בישראל...
השסע הפוליטי בין ימין לשמאל בישראל החל עוד בימי קום המדינה - ופרשת ה"אלטלנה" שהסדרה המרתקת הזאת מציגה הייתה אחת מנקודות השפל הגדולות שלו...
המספרים שישנו לכם את החיים: הכירו את אימון הליכת 6-6-6
מומחים טוענים שאימון הליכת 6-6-6 הוא אחד המומלצים והבריאים ביותר שאתם יכולים לעשות, ואתם מוזמנים לגלות למה ואיך לעשות הליכת 6-6-6.
6 דקות של אימון בלי לקום מהכיסא - סדרת תרגילים שכדאי לעשות
לעיתים, מסיבות שונות, אנחנו לא מצליחים לשמור על שגרת אימונים. בעזרת הליך התרגול הבא, שאורכו 6 דקות בלבד ונעשה בישיבה, תוכלו לשמור על הכושר.
50:56
סיפור כיסוי: הצצה לעולמם המרתק של סוכני המוסד הישראלי
המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים הוא אחד מארגוני הביון המתוחכמים והנועזים ביותר בעולם, וזהו סיפורם של האנשים שהפכו אותו לכזה...
בעזרת 7 התרגילים האלו תוכלו לחטב את כל גופכם ב-4 שבועות!
תוכנית האימונים הבאה תעזור לכם לחטב את הגוף תוך חודש אחד בלבד, ותצטרכו לשם כך להשקיע רק 10 דקות ביום.
3:07
אירופה - הגיע הזמן להתעורר! 3 דקות של הסברה שחובה לשתף
הסרטון הבא מכיל קטעים מתוך נאומו של יוסף חדאד מול הפרלמנט האוסטרי, שבו הוא קורא לאירופה ולעולם כולו להתתעורר, לתמוך בישראל ולשים קץ לטרור!
4:48
האם הליכה באמת עוזרת לשרוף קלוריות? צפו בסרטון ותגלו...
הגיוני לחשוב שריצה תגרום לגוף לשרוף יותר קלוריות, וזה באמת נכון במידה מסוימת, אך האם ה"יותר" הזה מתלווה לקצת או הרבה? בסרטון הבא יענו לכם.
4:02
ככה נראה "יום במשרד" של אחד מרוכבי האופניים הטובים בעולם...
בזכות סרטון הפעלולים המדהים הזה תוכלו לראות מה קורה כשרוכב אופני הרים ומומחה רכיבת טריאל ברמה עולמית יוצא ל"יום במשרד"...
1:15:47
יומני אוקטובר - תחקיר ענק על מה שקרה ב-7.10 ובימים שאחרי
עדויות חדשות וראיונות מרתקים חושפים את השתלשלות האירועים הקריטית בימים הראשונים של מלחמת חרבות ברזל ואת התנהלות המדינה ביומני אוקטובר...
כדאי להכיר: 6 תרגילי הרפייה פשוטים להפגת מתח ולחץ ב-3 דקות
6 התרגילים האלו עוזרים לנער מכם את ההשפעות הנפשיות והגופניות של מתח שמצטברות באיזור הכתפיים, הירכיים והגב התחתון כך שתרגישו כמו חדשים.
5:03
שטיפת המוח של ארגוני הטרור - ד"ר תאופיק חמיד חושף הכל!
ד"ר תאופיק חמיד, מומחה לאסלאם קיצוני מתאר לפרטי פרטים את שטיפת המוח של ארגוני הטרור. הצצה נדירה ומרתקת שכל אדם שחי כאן חייב לראות!
אל תתעלמו יותר משרירי הטרפז - חזקו אותם עם 5 התרגילים האלה
יתכן שעד היום התעלמתם מקיומם, אך שרירי הטרפז חשובים בכל הנוגע ליכולתנו להרים משאות כבדים ולהימנע מפציעות, לכן מומלץ שתכירו את התרגילים הבאים...
6:11
הרעב האמיתי ומצב החטופים: ראיון חשוב עם שורד השבי טל שהם
איון הבא עם יוסף חדאד, שורד השבי טל שהם מספר את האמת כפי שהוא עצמו ראה וחווה אותה, וחובה לשתף את הדברים שהוא אומר עם כל העולם!
16:09
האם אפשר להביס את חמאס? לבן המחבלים שתומך בישראל יש תשובה...
האם אפשר להביס את חמאס ולכבוש את עזה? מסעב חסן יוסף פותח צוהר נדיר אל עולמו האישי ואל התובנות המרתקות שיש לנו בנושא...
מתברר שלא צריך משקולות כדי לחזק ולחטב את פלג הגוף העליון!
אין דרך קלה יותר לחזק את פלג הגוף העליון מאשר ביצוע שכיבות סמיכה פשוטות - אבל לנו יש עבורכם 6 גרסאות משודרגות שלהן, שיהפכו אותן לתרגיל אהוב!
3:40
הראיון החשוב שמזכיר לעולם מה ההבדל בין ישראל לחמאס - לשתף!
מסעב חסן יוסף תמיד מזכיר שחמאס הוא ארגון טרור אכזרי שמשתמש באזרחים כמגנים אנושיים, ובסרטון הבא הוא אומר עד דברים רבים שהעולם צריך לזכור!
מה נכון בשבילך – אימון פונקציונלי או יוגה? התשובה כאן!
כשאתם מחליטים להתחיל להתאמן, אחת השאלות הראשונות שעולות היא איזו שיטת אימון מתאימה לכם יותר: אימון פונקציונלי או יוגה? את התשובה תמצאו כאן.
10:25
המגישה המדהימה הזאת היא כוכבת ההסברה החדשה של ישראל!
ארין מולן היא מגישה בערוץ סקיי ניוז באוסטרליה, שהפכה בחודשים האחרונים לאחת מכוכבת ההסברה של ישראל - צפו בסרטון הבא ותגלו מדוע...
8:08
רחובות צרפת אף פעם לא ראו פעלולי אופניים מדהימים שכאלה!
ברחובות הערים הצרפתיות ליון ופריז אפשר למצוא מוסדות תרבות, אתרי מורשת , אדריכלות מרהיבה והרבה הפתעות, שיחדיו יוצרים מסלול אופניים מדהים!
2:55
ראיון שחשוב לשתף: מה היה תפקידה של איראן בטבח ה-7 אוקטובר?
ד"ר מאג'יד סאדפור הוא מתנגד משטר איראני שאומר בראיון הבא את מה שבישראל כבר יודעים והעולם צריך לזכור - מה היה תפקידה של איראן בטבח אוקטובר?
11:16
אויבים או חברים? גלו מה עומד מאחורי היחס של סעודיה לישראל
היא מעצמת נפט ומדינה עם הרבה כוח והשפעה בעולם הערבי שמפגינה יחס מבלבל למדי כלפי ישראל, אז בואו נעשה סדר ונבין האם סעודיה בעדנו או נגדנו...
7 מתיחות קלות לביצוע שמשחררות את הגוף ביעילות אחרי אימון
הדרך הטובה ביותר להשתחרר לאחר אימון, רגע לפני שאתם ממשיכים הלאה לעיסוקיכם, היא לערוך מתיחות - והנה 7 פשוטות במיוחד שתוכלו לבצע.
7:34
המהפכה בדרך: מה עומד להוזיל את מחירי הטיסות לחו"ל מישראל?
משרד התחבורה אישר לאחת מחברות התעופה הכי פעילות בישראל להקים בסיס פעולה בנתב"ג, וזה עומד לחולל מהפכה במחירי הטיסות שלנו...
האימון המושלם לקיץ: 6 תרגילים מהנים לחיזוק וחיטוב בבריכה
אם אתם רוצים להיראות חטובים עבור בגד הים למה שלא תעשו זאת כבר בתוכו? האימון המרענן והקצר הזה ישמור עליכם חזקים וחטובים תוך חצי שעה בבריכה.
אימון 4 התרגילים היעיל הזה יחטב את גופך תוך 20 דקות אימון!
כדי להפיק את המיטב מאימוני כושר, חשוב שהם יפעילו את כל הגוף ולאו דווקא שיהיו ארוכים. אוסף התרגילים הבא יאמן את כל גופכם ב-20 דקות ויחטב אותו
לזכרם של הנופלים: אוסף סרטוני מורשת קרב משלל מערכות ישראל
לאורך 70 שנות קיומה מדינת ישראל הייתה צריכה להתמודד עם אתגרים רבים ולהגן על עצמה מפני כוחות אויב שרצו להשמידה - זהו סיפורם של האירועים האלו...
חזקו את הזרועות והידיים עם 7 המתיחות היעילות והפשוטות האלו
רוצים לחזק את גמישות הזרועות והידיים, ועל הדרך לשחרר אותן ולהימנע מכאבי שרירים? מצאנו עבורכם 7 מתיחות מצוינות לאזורים אלו!
9:05
"הרקדנית" של ד"ר מנגלה - שורדת שואה בת 95 עם סיפור מדהים...
בראיון ראשון לערוץ ישראלי, שורדת השואה ו"הרקדנית של מנגלה", ד"ר אידית איגר חושפת סיפור חיים בלתי ייאמן ומרגש במיוחד שאפשר ללמוד ממנו הרבה.
9:27
האם התוכנית של טראמפ לעזה תעזור? סרטון מרתק של דאגלס מארי
הסופר והפרשן הפוליטי הבריטי דאגלס מארי מסביר בסרטון הבא על תוכנית טראמפ ליום שאחרי בעזה, וכדאי לשמוע את הדברים המרתקים שהוא אומר...
נגמרו התירוצים: 8 תרגילים ומתיחות שתוכלו לבצע במשרד
עם שגרת החיים העמוסה, האפשרות לשמור על כושר גופני נראית בגדר חלום, אך עם 8 התרגילים הבאים גם אתם תוכלו להפוך את המשרד לחדר כושר קטן!
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: