print header

המדריך השלם לתוכנת זום (Zoom) – דרך נפלאה לערוך שיחות וידאו עם אחרים!

בתקופה שבה רבים מאיתנו עובדים מהבית או מנהלים פגישות עם אנשים במקומות אחרים, חשוב מאוד לדעת כיצד להצליח לתקשר עם אחרים מבלי להתאמץ. לשם כך נוצרו אפליקציות ותוכנות שונות שהמוכרת שבהן היא סקייפ (Skype), שמספקות שירותי צ'אט ובעיקר מאפשרות לערוך שיחות וידאו באיכות טובה. היום אנו רוצים להציג בפניכם תוכנה נוספת בשם זום (Zoom), שמעניקה לכם בדיוק את השירותים הללו, והיא נחשבת לקלה לשימוש, ובעיקר ליעילה במיוחד, ויש לה גרסאות חינמיות ובתשלום. למעשה בימים אלו, מרץ 2020, שבהם רבים מאיתנו נאלצים להישאר בבית – בין אם אנו עובדים בו ובין אם לאו – היא מושלמת כדי לשמור על קשר עם בני משפחה רחוקים, חברים ועמיתים למשרד. במדריך הבא תלמדו אודות יתרונותיה, ותקבלו הסבר בסיסי על אופן השימוש בה. אנו מניחים שאתם עומדים להתאהב בה כמונו!
תוכנת זום: איש עושה שיחת וידאו בטלפון

יתרונות זום

אתם ודאי תוהים מדוע כדאי לכם להעדיף את זום על פני התוכנות והאפליקציות שכבר מותקנות על המחשב והטלפונים החכמים שלכם. ובכן, לזום יש מספר יתרונות שכדאי שתכירו:
 
  • קלות השימוש כפי שתראו בהמשך, התוכנה פשוטה לשימוש, ומאפשרת ליזום שיחות או להצטרף אליהן בקלות ובמהירות.
  • זמינות – ניתן להשתמש בה לא רק ממחשבים אלא גם מהטלפון שתמיד עמכם, מה שמסייע לכם להיות זמינים בכל מקום. בנוסף, הודות לסנכרון שלה עם היומן האלקטרוני שלכם (כמו אלו שיש באאוטלוק ובג'ימייל), תמיד תהיו מעודכנים אודות פגישות וירטואליות חדשות שנכנסות ללוח הזמנים.
  • מספר משתתפים בשיחה זום מאפשרת לקיים שיחות ועידה או פגישות עם עד 1,000 משתתפים, ומציגה בפניכם עד 49 מסכי וידאו במקביל. בנוסף לשיחות הווידאו ניתן גם לערוך צ'אט – במהלך הפגישה הווירטואלית, וגם מחוצה לה.
  • הקלטה אפשרות נהדרת שקיימת בתוכנה היא הקלטה שיחות, כך תוכלו לחזור לפגישות הווירטואליות שקיימתם ולצפות בהן שוב ושוב, ולשמור את המידע שהוצג בהן.
  • אבטחה – התוכנה שומרת על אבטחת המידע שלכם באמצעים שונים כמו סיסמה, חדרי המתנה לשיחות ונעילת כניסה לפגישה וירטואלית מסוימת.
  • שמירת היסטוריה – לזום יש ארכיון שיחות של 10 שנים, וגם ניתן לערוך חיפוש בהיסטוריית ההתכתבויות.
  • שליחת קבצים – ניתן לשלוח קבצים הן בצ'אט של התוכנה, והן במהלך שיחות וידאו שמתנהלות במסגרתה.
  • משך הפגישות – בגרסה החינמית של התוכנה, ניתן לקיים פגישות עד 40 דקות ולאחר מכן יש לפתוח אותן מחדש. אם אתם יודעים שעליכם לקיים שיחות ארוכות יותר, כדאי שתנסו את הגרסה שבתשלום.
תוכנת זום: איש עושה שיחת וידאו בלפטופ

הוראות שימוש

כדי שתוכלו ליהנות מהתועלות של זום, נדריך אתכם ונספק לכם כמה הסברים בסיסיים אודותיה, בהתאם לתוכנה שמיועדת למחשב. ראשית, הורידו את הגרסה החינמית שלה מהקישור המתאים לכם:
 
 
 
 
1. המסך הראשון שתראו במחשב יציג בפניכם שתי אפשרויות, כשהראשונה היא הצטרפות לשיחה חדשה (Join a Meeting), והשנייה היא כניסה או הרשמה (Sign in). 
תוכנת זום: מסך הפתיחה של זום
לכניסה לפגישה וירטואלית, עליכם לבחור באפשרות הראשונה, Join a Meeting. לאחר שתעשו זאת, יפתח בפניכם חלון חדש, שבראשו עליכם להקיש את מספר ה-Meeting ID, שהוא קוד השיחה שקיבלתם מהאדם שהזמין אתכם [1]. בשורה שמתחת, מופיע שם המשתמש שלכם [2] שיופיע בשיחה ושניתן באופן אוטומטי על ידי התוכנה או האפליקציה, ותוכלו לשנות אותו כרצונכם. באותו חלון יוצגו בפניכם אפשרויות נוספות, כמו ניתוק השמע או הווידאו [3] – כך שלא ישמעו או יראו אתכם, בהתאמה. אם פספסתם את חלונית הכניסה לשיחה ובחרתם מלכתחילה באפשרות השנייה, תוכלו להצטרף לשיחה גם מתוך התפריט הראשי של התוכנה. 
תוכנת זום: מסך הצטרפות לשיחה
האפשרות הנוספת שמוצגת בפניכם בעמוד הראשון, היא כאמור התחברות או הרשמה (Sign in). אם תלחצו עליה, יפתח בפניכם תפריט חדש, שבצידו הימני התחתון, היכן שכתוב Sign Up Free, תוכלו להירשם בחינם עם שם וסיסמה. חשוב לציין שגם אם אין לכם משתמש בתוכנה עצמה, תוכלו להשתמש בה דרך חשבונות משתמש קיימים שיש לכם בגוגל או בפייסבוק.
תוכנת זום: מסך כניסה לתוכנה
2. לאחר הרשמה או כניסה, תגיעו אל התפריט הראשי שיציג בפניכם כמה אפשרויות. העיקריות שבהן מופיעות בתוכנה במרכז החלון, ובאפליקציה בסרגל העליון. הנה הסבר קצר על כל אחת מהן:
 
תוכנת זום: המסך הראשי של זום
  • New Meeting – פתיחת פגישה חדשה. נפרט אודות האפשרות הזו בהמשך.
  • Join – הצטרפות לשיחה שהוזמנתם אליה, ממש כמו שניתן לעשות בעת הכניסה לתוכנה.
  • Schedule – תזמון וניהול יומן פגישות. נפרט אודות האפשרות הזו בהמשך.
  • Share screen – שיתוף שולחן העבודה עם מישהו אחר. כדי לעשות זאת, עליכם להקיש את מספר ה-Meeting ID שנתן לכם האדם שעימו אתם רוצים לשתף.

בנוסף, תוכלו למצוא את 4 האפשרויות האלו בסרגל העליון של התוכנה, או לחלופין בסרגל התחתון באפליקציה:

  • Home – חזרה לתפריט הראשי מכל חלון אחר שאתם נמצאים בו.
  • Chat – התכתבות עם אנשי הקשר שיש לכם בזום.
  • Meeting – ריכוז רשימת הפגישות שיש לכם, לפי סדר כרונולוגי. בלחיצה על Start, תוכלו להתחיל פגישה וירטואלית.
  • Contacts – רשימת אנשי קשר, לפי פילוחים שונים. כדי להוסיף אנשי קשר חדש, לחצו על כפתור ה+ המסומן כ-[1]. לאחר מכן, לחצו על Add a contact שבתפריט הקטן שנפתח לפניכם [2], והוסיפו בחלונית שקופצת על המסך את כתובת הדואר האלקטרוני של איש הקשר הרצוי. לבסוף, אשרו את ההוספה על ידי לחיצה על Add contact, וחכו לאישור של שליחת בקשת חברות לאיש קשר החדש. 
תוכנת זום: מסך אנשי הקשר
3. כעת נכיר את האפשרויות הקיימות באחד מהשימושים החשובים ביותר של התוכנה – שיחת וידאו. תחילה, לחצו בעמוד הראשי על הכפתור הכתום, שעליו כתוב New Meeting. במהרה תיפתח בפניכם מצלמה קדמית, ותוך כמה שניות תתחבר התוכנה ותקפיץ חלונית בו תישאלו האם מעוניינים לערוך את השיחה עם קול. אם אתם לא מעוניינים להישמע אלא רק להיראות, סגרו את החלונית הזו, והישארו רק עם הווידאו דלוק. בכל מקרה, תוכלו להצטרף ולהישמע על ידי לחיצה על הכפתור "Join Audio" שבתחתית המסך בצד שמאל. מאותו רגע תתחיל שיחת הווידאו שלכם, ותוכלו להמשיך הלאה. אם ברצונכם להגדיל את הפגישה על כל המסך, תוכלו לעשות זאת על ידי הקלקה על הלחצן Enter Full Screen שבצד ימין העליון של המסך. בנוסף, בחלק העליון של המסך, כתוב מספר ה- Meeting ID שלכם, שאותו עליכם לתת למשתתפים שאתם מזמינים לשיחה. 
 
אם תעברו עם העכבר על גבי המסך שלפניכם בשלב הזה, יוצגו בפניכם בחלקו התחתון שלל האפשרויות הקיימות בשיחות וידאו. שימו לב להבדלים שבין התוכנה לאפליקציה.
תוכנת זום: סרגל תחתון של אפשרויות בשיחות וידאו
  • Join Audio – החזרת השמע, אם בחרתם לפני כן לבטל אותו.
  • Stop Video – אפשרות להיראות בשיחה ולא רק להישמע בה.
  • Invite (באפליקציה מופיעה בחלונית של Participants) – הזמנת אנשי קשר לשיחה מתוך האפליקציה או דרך הדואר האלקטרוני. במייל שתשלחו יופיעו כל הפרטים הנחוצים להצטרפות לפגישה הווירטואלית, לרבות קישור אליה או קוד שנדרש להזין בעת הכניסה לתוכנה.
  • Manage Participants (באפליקציה נקראת Participants) – הצגת רשימת המשתתפים בשיחה. בתפריט ישנן אפשרויות שונות, כמו השתקה או ביטול השתקה. בתחתית החלונית שנפתחה בפניכם ישנו כפתור More, שיספק לכם פעולות כמו נעילת השיחה כך שלא יוכלו להצטרף אליה משתתפים חדשים. 
  • Share Screen (באפליקציה נקראת Share) – שליחת קבצים מסוגים שונים לכלל המשתתפים. ברירת המחדל מציגה בפניכם את לשונית Basic, אך אם תעברו ל- Files, תוכלו לשתף קבצים של בוקס, דרופבוקס, גוגל דרייב ומיקרוסופט וואן דרייב. חשוב לציין שייתכן שתדרשו לתת לתוכנת הזום הרשאה להיכנס לאפליקציות ולפלטפורמות השונות.
תוכנת זום: מסך שיתוף הקבצים
  • Chat (באפליקציה מופיעה בחלונית של Participants) – עריכת צ'אט קבוצתי עם משתתפי השיחה.
  • Record – הקלטת הפגישה. ברירת המחדל היא הקלטה ללא קול, ולכן עם לחיצה על אפשרות זו, התוכנה מקפיצה חלונית שבה אתם יכולים לאשר לה להקליט עם שמע. ההקלטה מלווה בפעולות השהיה ועצירה, והפגישה המוקלטת שלכם תישמר באופן אוטומטי בסופה, בתיקיית המסמכים שלכם במחשב. כרגע האפשרות הזו קיימת רק בתוכנת המחשב.
  • Reactions – אפשרות לשליחת מחוות כמו "אהבתי" או מחיאות כפיים לכלל המשתתפים בפגישה.
  • End Meeting – סיום הפגישה, או יציאה ממנה בזמן שהיא נמשכת בלעדיכם.

ניתן לסגור את רוב האפשרויות בלחיצה נוספת על הכפתור שהפעיל אותן, או ב-X שנמצא בחלוניות שהן פתחו.

אם אתם רוצים להמשיך לעבוד על המחשב במקביל לשיחה, תוכלו למזער אותה ובכך להקטין אותה. אם תעמדו עם העכבר על מסך הווידאו הקטן שנוצר עבורכם, יתגלו בפניהם 3 כפתורים: שמאלי להסתרת השיחה, אמצעי בצורת מסרטה לעצירת השיחה, וימני להחזרת המסך לגודלו הקודם.
 
4. אחת מהאפשרויות השימושיות שמספקת התוכנה, היא ניהול יומן פגישות. כדי להשתמש בה, עליכם לחזור לתפריט הראשי, ושם לבחור באפשרות Schedule, שנמצאת ממש מתחת לכפתור הכתום של New Meeting. בחלון ה- Schedule Meeting שנפתח בפניכם, תוכלו לקבוע את תאריך, שעת ומשך הפגישה, ופרטים חשובים נוספים כמו צורך בסיסמה, וידאו ושמע, ובאיזה לוח שנה לשמור אותה. שימו לב שברירת המחדל של היומן שלכם היא אאוטלוק, לכן אם אתם משתמשים בגוגל, עליכם להגדיר זאת ידנית. 
תוכנת זום: מסך קביעת פגישה
בלחיצה על Schedule שבתחתית התפריט, תעברו ליומן הווירטואלי שהגדרתם, למשל, ג'ימייל שמופיע בתמונה הבאה. משם, תוכלו להזמין משתתפים נוספים לפגישה, היכן שכתוב "הוסף אורחים" [1]. בהזמנה שהם יקבלו דרך הדואר האלקטרוני, יופיעו כל הפרטים הנחוצים להם [2], כמו קישור לפגישה, ו- Meeting ID, כמסומן בתמונה.
תוכנת זום: זימון אנשים מתוך היומן
5. כעת, כשתחזרו לתפריט הראשי, תראו את לוח הפגישות שלכם מוצג לפניכם. כך תוכלו לנהל את השיחות שלכם – מבלי לפספס אף אחת.
תוכנת זום: תפריט ראשי עם פגישה

אם גם אתם התלהבתם מתוכנת זום, אתם מוזמנים להוריד אותה למחשב שלכם, או כאפליקציה לאייפון או לאנדרואיד, ולהתחיל לנהל שיחות מרחוק עם המשפחה, החברים והעמיתים שלכם!

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.