maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

תמונות מן הספרייה העתידנית שנחנכה בעיר טיינג'ין, סין

 על מה אתם חושבים כאשר אומרים לכם את המילה ספרייה? האם גם בראשכם עולה תמונה של שורות מדפים ארוכות ודהויות המתפקעות מספרים, פינת עיון קטנה שבה מצטופפים יחדיו תלמידים וספרנית עמלה שמקפידה על שקט מושלם? כנראה שהתשובה היא כן, משום שמוסד הספרייה אמנם קיים כבר יותר מ-4,000 שנים, וסביר להניח שבמהלך הזמן הוא השתנה לא מעט, אבל בראשינו הדימוי שלו נותר זהה. אך עכשיו, בזכות הספרייה החדשה שנחנכה בעיר טיינג'ין שבסין, יש לנו הזדמנות להציץ אל העתיד ולחזות בדור הבא של הספריות – עם עיצוב מרהיב ומראה שונה לחלוטין מכל מה שהכרנו עד כה. אז בואו להכיר וללמוד מעט על הספרייה העתידנית ביותר בעולם, בסדרת תמונות שתיקח אתכם למסע אל המחר.

לחצו על התמונות על מנת לצפות בהן בגודל מלא
הספריה העתידנית בטייג'ין: מבנה הספרייה מבחוץ
 

ברוכים הבאים אל הספרייה של המרכז התרבותי בינאהי שבעיר טיינג'ין במערבה של סין. המבנה העתידני והבלתי שגרתי הזה תוכנן על ידי המכון לעיצוב ותכנון של העיר, בשיתוף עם משרד אדריכלים הולנדי – כחלק מתוכנית כוללת להקמת רובע תרבות לעיר המתפתחת הזאת, הסמוכה לבייג'ינג. כבר מהכניסה המיוחדת שלו אנחנו יכולים לחוש שעומד בפנינו מבנה בלתי רגיל.

הספריה העתידנית בטייג'ין: מבנה הספרייה מבחוץ
הספריה העתידנית בטייג'ין: מבנה הספרייה מבחוץ
הספריה העתידנית בטייג'ין: החלל הפנימי של הספרייה
33,720 מטרים רבועים כלולים בשטחו של המרכז התרבותי האדיר הזה, המכיל בתוכו את החלל הבוהק והעתידני למראה של הספרייה רחבת הידיים הזאת. כ-1.2 מיליון ספרים מאוחסנים על גבי המדפים הנוצצים, המסודרים בצורה גלית מיוחדת במינה, ומכסים את היקף המרחב כמעט בשלמותו, מן הרצפה ועד התקרה. המדפים הרבים מתמזגים יחדיו לכדי שבילים, מעברים, גרמי מדרגות ואפילו מקומות ישיבה.
הספריה העתידנית בטייג'ין: החלל הפנימי של הספרייה
הספריה העתידנית בטייג'ין: החלל הפנימי של הספרייה
הספריה העתידנית בטייג'ין: החלל הפנימי של הספרייה
הספריה העתידנית בטייג'ין: החלל הפנימי של הספרייה

במרכז החלל רחב הידיים מוצב אחד הרכיבים הבולטים ביותר: מעין מבנה כדורי תלת ממדי, הניצב במקומו ממש כאילו נחת שם ישירות מן העתיד. לדברי המתכננים, המכנים את המבנה "העין של בינהאי", הכדור הזוהר מבחוץ הזה נועד לשמש כתחליף לפינות העיון המסורתיות שישנן בספריות הקלאסיות, כשבתוכו שוכן מעין אודיטוריום בו יכולים המבקרים לשבת ולהירגע, לעיין בספרים בשלווה ולייצר לעצמם סביבת עבודה אורגנית ונוחה.

הספריה העתידנית בטייג'ין: מבנה "העין של בינאהי"
הספריה העתידנית בטייג'ין: מבנה "העין של בינאהי"
הספריה העתידנית בטייג'ין: מבנה "העין של בינאהי"
הספריה העתידנית בטייג'ין: מבנה "העין של בינאהי" וחלל הספריה
 

הספרייה בטיינג'ין היא לא רק דוגמה חיה לרוח התכנון העתידנית והמקוריות של יוצריה, אלא גם מופת של חשיבה על הקהילה ועל צרכיה. הספרייה תוכננה ונבנתה במדויק על פי תו התקן הסיני לשמירה על הסביבה והותאמה לצרכי התושבים המקומיים, כאשר היא כוללת בתוכה מגוון חדרי קריאה ועיון, טרקלינים מסוגננים ואפילו חדרי ישיבות, משרדים, חדרי מחשב ושתי חצרות פנימיות הממוקמות על גג הבניין. 

הספריה העתידנית בטייג'ין: חלל הספרייה
הספריה העתידנית בטייג'ין: חלל הספרייה
הספריה העתידנית בטייג'ין: חלל הספרייה והכדור במרכזה
הספריה העתידנית בטייג'ין: חלל הספרייה

מרגע התכנון הראשוני של המבנה ועד חניכתו עברו 3 שנים בלבד – זמן שיא להקמתו של פרויקט מעין זה. המבנה קוצר שבחים מקיר לקיר בתקשורת המקומית ומכונה בחיבה "אוקיינוס הספרים", "ים הידע", "העין" ואפילו "הספריה היפה ביותר בסין". אך יחד עם כל המחמאות שניתן להרעיף עליהם, צריך לציין כי דבר אחד נשמט מבין ידיהם של המתכננים: הגישה אל המדפים העליונים ביותר, שנכון לעכשיו אינה היא אפשרית. יכול להיות שבעתיד יינתן פתרון לעניין, אך עד אז לוחות אלומיניום שעליהם הודפסו עטיפות של ספרים ממוקמים במדפים העליונים וממלאים את מקומם ביצירת האשליה. 

הספריה העתידנית בטייג'ין: המדפים העליונים בספרייה
הספריה העתידנית בטייג'ין: המדפים העליונים בספרייה
הספריה העתידנית בטייג'ין: חלל הספרייה
הספריה העתידנית בטייג'ין: חלל הספרייה
מקור התמונות: Arch Daily, Highsnobiety, XinuhaNet
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: