print header

איך להיות מורה?

יש המון סיפוק בעבודה בתחום החינוך וקשת של יתרונות מהם נהנים העוסקים בתחום ההוראה – מה שגורם ללא מעט אנשים לגלות עניין בתחום. כל מי שמתעניין בעולם החינוך או חולם על הרגע הזה בו הוא יעמוד מול כיתה ויזכה לתרום לחינוך וטיפוח דור העתיד, צריך לקחת בחשבון שעליו לעבור דרך להשגת המטרה.

רגע לפני שיוצאים אל אותה הדרך, חשוב מאוד לקבל החלטה מושכלת ונבונה – תחום החינוך וההוראה יכול להיתפס אטרקטיבי מבחינות רבות, אך הוא גם טומן בחובו מורכבות, אתגרים וקשיים שונים. כדאי להכיר את אותם הקשיים ולוודא שאכן קיימים לכם היכולות והאמצעים להתמודד איתם – יש לקחת בחשבון שעבודת המורה לא מסתיימת בסוף יום הלימודים ויש לא מעט משימות ומטלות שהולכות עם כל מורה הביתה, לדוגמה: שיחות עם ההורים, הכנת מערכי שיעורים ועוד. מעבר לכך, בכדי לעבוד כמורה גם ליכולת הקשבה, הכלה ורגישות לצרכי התלמידים יש חשיבות שהינה גבוהה.

הדרך להיות מורה: אנשים מחזיקים כובע של סיום תואר באוניברסיטה

השלב הראשון בדרך

אז מי שקיבל את ההחלטה שהוא "הולך על זה" ורוצה להשתלב בתחום החינוך וההוראה, אמור בשלב הראשון להירשם למסגרת של תואר ראשון בחינוך. בישראל יש לא מעט אוניברסיטאות ומכללות המציעות את מסלול הלימודים המדובר. ההמלצה היא כמובן לסקור את כל האפשרויות הרלוונטיות – כאשר, בשלב מקדים, חשוב להבין את מלוא הצרכים והדרישות כמו: העדפות לגבי המיקום הגיאוגרפי של אותו מוסד לימוד, בירור פרטים לגבי תנאי הקבלה והשאלה אם אכן עומדים בהם וכיוצא בזה.

רוב מוסדות הלימוד, מאפשרים להסתייע בשירות ייעוץ לימודים, ההמלצה הכללית היא להשתמש בשירות הזה בכדי לקבל תשובות על שאלות פתוחות לגבי הלימודים ולקבל בסופו של תהליך את ההחלטה המושכלת והנבונה האפשרית. בכל מקרה, לימודי תואר ראשון בחינוך אורכים לרוב כ-4 שנים – תקופת זמן זו כוללת את קבלת תעודת ההוראה. ישנן מסגרות לימוד אשר מציעות מסלולים ללימודי ערב – כך שמי שלא יכול להתפנות ללימודי בוקר, מומלץ עבורו שישקול את האפשרות הזאת.

בחירת המסלול המתאים

בטרם תחילת הליך הלימודים, יש להגיע להבנה נוספת אשר נוגעת לבחירת מסלול ההוראה המתאים. המסלולים נבדלים אלו מאלו בקבוצת הגילאים של התלמידים, כאשר הבחירה אמורה להתבצע בין המסלולים הבאים:

  • חינוך לגיל הרך – חינוך לתינוקות, פעוטות וילדים צעירים בגילאי 0-6.
  • חינוך לבית הספר היסודי – חינוך לילדים בכיתות א' עד ו'.
  • חינוך על יסודי – חינוך של תלמידים בכיתות ז' עד י"ב.
  • חינוך מיוחד – אשר גם הוא נחלק לגיל התלמידים.

בשלב הבא, יש לקבל החלטה גם על שני המקצועות אותם המורה לעתיד ילמד: ספרות, מתמטיקה, אזרחות, תנ"ך וכן הלאה...

מה קורה לאחר סיום הלימודים?

לימודי חינוך לתואר ראשון הם אינם לימודים פשוטים, אך מי שמסיים אותם בהצלחה, יכול להתקדם לשלבים הבאים. אחת האפשרויות היא להמשיך ללימודי תואר שני בחינוך – מה שיקנה יתרון בקבלה לעבודה ואף יאפשר להשתלב בתפקידים נוספים בתחום החינוך (תפקידים ניהוליים וכיוצא בזה).

מי שמסתפק לעת עתה בתואר הראשון, ישמח לגלות שהדרישה למורים ולאנשי מקצוע בתחום החינוך הינה גבוהה – כך שכל מה שהוא צריך לעשות זה פשוט למצוא לעצמו את המסגרת המתאימה לעבודה – בין אם היא משויכת למוסדות החינוך הפורמאלי ובין היא משויכת דווקא למסגרות החינוך הבלתי פורמאלי.

כאן חשוב לציין שגם אחרי שמשתלבים בלימודי ההוראה, תמיד יש עוד מקום לצמוח ולהתפתח, לצאת להשתלמויות, להמשיך לתארים מתקדמים ועוד – כך שללא ספק מדובר במקצוע אשר טומן בחובו הרבה עניין ורק צריך להקפיד ולבחור את התחומים הנחשבים ליותר מעניינים.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.