print header

להכין את הבית לחורף ולהימנע מנזקי רטיבות

 
רבים מייחלים לבואו של החורף לאחר עוד קיץ חם ושוחק. עם זאת, למרות שהחורף הישראלי הוא קצר ו"עדין" יחסית, הוא עדיין יכול להותיר נזקים למבנים רבים. לכן, עוד לפני בואו של היורה, מומלץ לבצע מספר בדיקות על מנת לוודא כי ביתכם ערוך ומוכן וכי אין פרצות העלולות להוביל להצפות ולנזילות.
 
איך למנוע נזילות והצפה: אישה מחזיקה גיגית ומסתכלת על התקרה

בדיקת הצפות בגג ובמרפסות

באופן טבעי, נקודות התורפה של בתים רבים הן בגג ובמרפסת, אשר מהם עלולים לחדור מי גשמים. לעיתים קרובות חדירת מים דרך הגג או המרפסות מראה את אותותיה בצורת סימני רטיבות בקירות או בתקרה. לכן, במידה ויש סיבה לחשוד שהגג או המרפסות בדירה אינם אטומים, רצוי לבצע בדיקת הצפה על ידי אנשי מקצוע, לפי השלבים הבאים:
  • הצפת הגג ו\או המרפסות במים.
  • שימוש במכשירי בדיקה תרמיים על מנת לנטר את תקרת הדירה.
  • זיהוי הנקודה ממנה חודרים המים אל התקרה. 
  • במידת הצורך - הכנת מפרט תיקונים על ידי הנדסאים מוסמכים לצורך איטום הגג ו\או המרפסות

בדיקת המטרת קירות וחלונות

נקודות תורפה נוספות בחלק מהבתים יכולות להימצא בקירות ובחלונות הבית. אם אחד מהחלונות ו\או הקירות אינו אטום כפי שצריך הדבר עלול לגרום לחלחול וחדירת מים לאחר גשם. בדומה לבדיקת הצפות בגג ובמרפסות, בדיקת המטרת קירות וחלונות מתבצעת בשלבים הבאים:
  • הדמיה של אירוע גשם משמעותי – במהלך בדיקה זו מתבצעת המטרה על הקירות החיצוניים של הבית באופן המדמה מטר מים טבעי הנוצר מגשם. 
  • ביצוע ניטור ומעקב בתוך הבית של החלונות וקירות המעטפת בעזרת מכשירי איתור נזילות תרמיים. 
  • איתור המיקום שממנו חודרים המים.
  • במידת הצורך - הכנת מפרט לתיקון הנזקים על ידי הנדסאים מוסמכים לצורך איטום הקיר ו\או החלון.

בדיקת והכנת המרזב

אחד מהגורמים הנפוצים ביותר להצפה בחורף הוא מרזב סתום. בניגוד לתפיסה הרווחת, סתימה במרזב יכולה להוביל לא רק להצפה בגג, אלא לגרום לנזקים ולרטיבות בתשתית הבניין כולו. בשל כך על כלל דיירי הבניין לדאוג למרזב תקין באמצעות בדיקה שגרתית לקראת החורף. כיצד ניתן לבצע בדיקת מרזב? ישנן שתי אפשרויות:
  • בדיקה עצמאית: ניתן לבצע בדיקה עצמאית של המרזב, אך רק לאחר נקיטת אמצעי הזהירות הדרושים ורק במידה שמדובר בגג שטוח, מגודר ובטיחותי. ראשית כל יש לנקות את הגג ובייחוד את פתחי המרזב ואת רשת הסינון. לאחר מכן יש לשפוך מים אל תוך המרזב ולוודא כי הם נוקזו עד למטה. במקביל יש לבחון את הקיר החיצוני של הבניין על מנת לברר האם ישנם כתמי רטיבות לצד המרזב. 
  • בדיקה על ידי איש מקצוע: אמנם בדיקה עצמאית יכולה להעניק תמונת מצב כללית לגבי מצב המרזב, אך ישנם כשלים רבים שלא ניתן לזהות באמצעות בדיקה פשוטה. עקב זאת, במבנים ישנים או "בעייתיים", או אחת לשנתיים-שלוש, מומלץ לקרוא לאיש מקצוע מוסמך לצורך הבדיקה השגרתית. איש המקצוע יבצע שטיפה של המרזב באמצעות ביובית מיוחדת אשר תנקה את המרזב באופן יסודי ותמנע סתימות. לאחר הניקיון תתבצע בדיקה של המרזב באמצעות מצלמת סיב אופטי, אשר יכולה לאתר כשלים ונקודות תורפה בתוך המרזב. 

איתור נזילות

בדקתם את הגג והמרפסות, אטמתם את הקירות והחלונות, ניקיתם את המרזב ואתם עדיין נתקלים בכתמי רטיבות בלתי מוסברים בדירה? ייתכן מאוד כי ישנה בעיה של נזילה סמויה בתוך המבנה. 
 
על מנת להתמודד עם הבעיה, יש לקרוא לאנשי מקצוע שיערכו במקום איתור נזילות. איתור נזילות מתבצע, במרבית המקרים, באמצעות מצלמה תרמית, הסורקת את מבנה הבית, מאתרת את הפרשי הטמפרטורה ובאופן זה מזהה את המקור לרטיבות. עם זאת, בחורף ייתכן קושי מסוים בזיהוי של הפרשי הטמפרטורה ולכן לעיתים נערך שימוש באיתור נזילות באמצעות החדרת גז במקום. 

אל תחכו לחורף

לאחר שיחלו הגשמים הראשונים הליך איתור ואיטום המקור להצפות יתבצע לאחר שנזקי הרטיבות והנזקים הנלווים כבר קרו. בנוסף חלק מהבדיקות קשות ומורכבות יותר לביצוע בעיצומו של החורף, בתנאי רטיבות ולחות. לכן מומלץ להקדים תרופה למכה ולערוך את הבדיקות הרצויות עוד בסתיו - בדיוק עכשיו.
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.