print header

6 דברים חשובים שכדאי לבדוק לפני ששוכרים דירה

מחירי הדירות הגבוהים מקשים על רבים מאיתנו להגשים את חלומם הגדול - רכישת בית חדש בישראל דבר שמותיר לרבים מאיתנו לפנות לשוק הדירות להשכרה ולתור אחר נכס שבו נוכל להרגיש בבית לתקופה מוגבלת. אך לצערנו, גם כאן אנחנו לא מלקקים דבש, כיוון ששוק הנדל"ן הדל בישראל מציב לנו אתגר גדול - היצע קטן יחסית של דירות שגורם למחירי שכר הדירה לטפס ולהגיע לסכומים של אלפי שקלים רבים בחודש, גם אם מצב הנכס לא מצדיק זאת. אפילו אם אתם מאותם בני ובנות מזל שהצליחו למצוא דירה שעונה על דרישותיכם, אנו מציעים לכם לקחת כמה רגעים ולקרוא את 6 הטיפים החשובים שלנו לפני שאתם סוגרים את העסקה ומשקיעים הון עתק.

1. בדקו כל ליקוי אפשרי בדירה

לכאורה מדובר בעצה שהיא ברורה מאליה, אך הנושא של בדיקת הליקויים בדירה אינו רק עניין של רצון, אלא דורש גם מעט ניסיון, כיוון שלא מעט אנשים נכוו בעבר מהיעדר בדיקה קפדנית ומקיפה. לאחר שנכנסתם לנכס, עשיתם היכרות ראשונה עם המשכיר וקיבלתם מעט מידע ממנו על הבית והסביבה, השתדלו לקחת לעצמכם כמה רגעים בלעדיו שאותם תנצלו כדי לבדוק בחופשיות את מצב הדירה. עשו סיור בחדר המקלחת והמטבח ובדקו את זרם המים בברזים והטמפרטורה שלהם. כמו כן, בחנו כל חור בקיר או נזק ברהיטים (בהנחה שאתם חותמים עליהם), בדקו האם יש טחב בקירות המקלחת ונסו לאתר מזיקים שמסתובבים להם בחופשיות בבית, כגון נמלים, תיקנים או מעופפים שונים, ודרשו הדברה במידת הצורך.

טיפים לפני חתימה על חוזה שכירות: זרם מים מברז ביתי

2. בקרו את הדירה ביום ובלילה

התקופה של חיפוש אחר דירה עלולה לבזבז לכם שעות רבות של חיפושים, ביקורים ודיאלוגים עם בעלי הדירה הפוטנציאליים שלכם - אך אל תתנו ל"משאבת הזמן" הזו למנוע מכם לקבל את ההחלטה הנכונה. אם ביקרתם בדירה שענתה על הדרישות שלכם אך עשיתם את זה בשעות הערב ולא הספקתם לשהות מספיק זמן בדירה, אל תסתפקו בזה בלבד ותבקשו מבעל הדירה לבקר בה שוב, אך הפעם השתדלו לעשות זאת בשעות היום. בחינת הדירה בחלקים השונים של היום היא הכרחית כדי לאמוד את מצבה מבפנים ומבחוץ - דברים עשויים להיראות אחרת באור יום מאשר בחושך. כמו כן, זו תהיה הזדמנות טובה עבורכם לבחון את הלך הרוח בבניין ובשכונה בשעות הערות של היום.

3. בדקו את הקליטה בטלפון שלכם

גם אם אנחנו אוהבים את זה וגם אם לא, הנייד שלנו הפך בשני העשורים האחרונים לחלק בלתי נפרד מהמציאות של כולנו. הוא משמש אותנו לעבודה, לתקשורת עם החברים והמשפחה ואפילו כדי לעקוב אחר המשימות היומיות שלנו - ולכן חשוב שתהיה לו סביבה שתאפשר לו לפעול בצורה המיטבית. כשאתם מגיעים לביקור בדירה שנמצאת באזור שונה ממקום מגוריכם הנוכחי עליכם לבחון היטב את איכות הקליטה שם, כיוון שלכל חברת סלולר יש את האזורים בהם הרשת הסלולרית עובדת כראוי וכאלה שפחות. אל תסתפקו רק בלבחון את קווי הקליטה בצג המכשיר, אלא נסו לבצע שיחות טלפון ממספר מקומות שונים בבית ובדקו את איכותה בפועל.

טיפים לפני חתימה על חוזה שכירות: טלפון חכם

4. צאו לטיול קטן בשכונה

מחירי הדירות היקרים הופכים להיות נטל משמעותי על שוכרי הדירות, שמוצאים את הנחמה במגורים עם שותפים או באזורים פחות "נחשבים". אין עם כך שום בעיה ואנו אף מעודדים אתכם לקחת החלטות כלכליות נבונות שכאלה. אך כאשר אתם מורידים את רף שכר הדירה שאתם מוכנים לשלם, אתם עלולים להיתקל בדירות שבהן החסרונות עולים על היתרונות, או שבמציאות הן קצת שונות מאשר איך שתוארו במודעה - זכרו כלל חשוב בשוק הנדל"ן, אין מתנות חינם!
בהנחה שאהבתם את הדירה ומצאתם שהיא עונה על דרישותיכם, אנו ממליצים לכם להקדיש עוד 10 דקות לביצוע סיור בשכונה ולבדוק את הסביבה שלכם. בחנו את מצב הבניין ושבילי הגישה אליו, נסו לגלות מיהם השכנים הפוטנציאליים שלכם והאם המיקום יאפשר לכם לנהל את חייכם בנוחות - האם ישנה זמינות של שירותים חיוניים כמו מרכולים, תחנות אוטובוס ומרפאות, ואם אתם בעלי רכב מוטב שתעיפו מבט גם על הסימונים של המדרכות באזור והאם כדיירים מגיע לכם תו חניה אזורי. הדברים האלה הם די בסיסיים כשאנו מנהלים את חיי היום-יום שלנו, אך לעתים מרוב התרגשות שסוף כל סוף מצאנו דירה שעונה על דרישותינו, אנו שוכחים לבדוק מה קורה מחוצה לה.

5. צרו קשר עם השוכרים הנוכחיים או השכנים

ברוב המקרים, לבעלי הדירה יש אינטרס ברור להשכיר לכם את הנכס כמה שיותר מהר כדי שלא יאלצו לשאת בהפסדים הכרוכים בעודו עומד שומם. אז גם אם התרשמתם שבעלי הדירה שלכם הם אנשים טובים שלא מסתירים מכם דבר, אין שום סיבה שלא תעשו בדיקה נוספת כדי לאמת את התחושה הזאת. אם מדובר בדירה שהכניסה אליה אינה מיידית ועדיין מתגוררים בה דיירים, אנו ממליצים בחום לנסות ליצור עמם קשר ולשאול אותם שאלות לגבי הדירה, השכונה, ההתנהלות מול בעל הדירה והאווירה הכללית באזור. אם הדירה ריקה, תוכלו אפילו לפנות לאחד השכנים שידע לספק לכם מעט מידע על הבניין והאזור. אל תתנו לתנאים מסביב להלחיץ אתכם לפני שאתם מוודאים שהכל תקין בנכס, כי לפעמים צריך להפוך כל אבן כדי לגלות את הדבר הקטן שעלול לעשות לכם צרות צרורות. 

טיפים לפני חתימה על חוזה שכירות: איש מדגים לחברו משהו באמצעות הנייד

6. בדקו האם צפויה תמ"א 38 באזור

למי שלא נתקל במונח, תמ"א 38 היא תכנית המתאר הארצית לחיזוק מבנים קיימים בפני רעידות אדמה. תוכנית זו, שאושרה בשנת 2005 על ידי הממשלה, נועדה לתת מענה לשעת חירום עבור מבנים ישנים, לרבות בנייני מגורים, ולחזקם כדי לאפשר להם להתמודד עם תרחישים מסוכנים כמו רעידות אדמה. אתם ודאי שואלים היכן זה פוגש אותנו, שוכרי הדירה? במסגרת הפרויקט הארצי הזה נעשות עבודות תשתית, חיזוק חזית הבניין ואף בניית קומות נוספות, דבר הכרוך בפגיעה משמעותית באיכות החיים של הדרים באזור, שנאלצים לסבול את רעש העבודות והאבק הרב שמשתולל באוויר ומכסה את הרכבים והבתים. אז אם אתם לא רוצים למצאו את עצמכם מתעוררים ב-6 בבוקר לצלילי דפיקות של פטיש, עליכם לוודא מראש שהשכונה שאתם נמצאים בה אינה מיועדת לכך - ניתן לבדוק זאת באתר תמ"א 38 או אפילו די בלהביט על הבניינים הסמוכים. כמו כן, אנו ממליצים לוודא שבחוזה קיים סעיף ברור המאפשר לכם לעזוב את הנכס ללא קנס אם פרוייקט שכזה מתחיל בבניין שלכם.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.