print header

מדריך לשימוש באפליקציית ניהול התמונות והסרטונים - Google Photos

ככל הנראה גם אתם, בדומה להרבה מאוד אנשים, אוהבים לצלם תמונות וסרטונים בטלפונים הניידים שלכם. הבעיה היא שנפח הזיכרון שפריטים אלו תופסים על המכשירים הסלולריים שלנו הולך וגדל עם הזמן, וברוב המקרים אנו לא זוכרים מה תיעדנו ומתי. לכן, כדאי להכיר את האפליקציה שתעשה לכם סדר בבלגן ותמנע קריסות של הטלפון כתוצאה מעומס מידע. אנו מדברים על Google Photos, או בעברית "גוגל תמונות" - שירות חינמי לאחסון, שיתוף ועריכת תמונות. השירות מאפשר למשתמשי Android ו-iPhone לגבות את התמונות והסרטונים שלהם בענן בצורה נוחה, פשוטה ובטוחה - וכדי שגם אתם תוכלו לעשות זאת הכנו עבורכם מדריך לאפליקציה, שייתן לכם עליה מידע בסיסי ויסביר לכם כיצד להשתמש באפשרויות העיקריות שלה.
 
מדריך לשימוש בגוגל תמונות: אייקון אפליקציית Google Photos

מהי אפלקיציית Google Photos?

אפליקציית Google Photos מגיעה מובנית ברוב מכשירי ה-Android, אבל אם יש לכם iPhone או iPad, תוכלו להוריד אותה מה-App Store. האפליקציה מאפשרת לגבות תמונות וסרטונים בחינם, כאשר לכל הקבצים ניתן לגשת מכל מקום ובכל זמן דרך הטלפון הנייד, הטאבלט או המחשב. בנוסף, השירות של גוגל תמונות מציע פיצ'רים (מאפיינים וכלי עזר) מתקדמים ומגניבים כמו זיהוי פרצופים אוטומטי, זיהוי המיקום שבו צולמה התמונה, הוספת אפקטים ואנימציות לתמונות, יצירת סרטונים מתמונות שהעליתם (בלי שתבקשו אפילו) ושיתוף ספריית התמונות בין המשתמשים בשירות - כל זאת ועוד תגלו בכתבת המדריך השימושי לאפליקציית Google Photos.

כך תגבו תמונות וסרטונים באמצעות Google Photos

כאשר תפעילו את האפליקציה בפעם הראשונה במכשיר שלכם, אתם תידרשו להגדיר את האיכות שבה תרצו לגבות את התמונות והסרטונים שלכם. אל דאגה - גם לאחר שהגדרתם את האיכות הרצויה, ניתן לשנותה, ובהמשך נסביר כיצד אפשר לעשות זאת. ישנן 3 אפשרויות לבחירת איכות הגיבוי: 
 
  • גיבוי באיכות מקורית – זהו שירות אחסון תמונות המוצע בחינם, אבל מוגבל לגודל שטח האחסון של המכשיר שלכם. אם חורגים ממנו, אפשר לקנות שטח אחסון נוסף או להשתמש בשירות אחר. בגיבוי זה כל התמונות והסרטונים שלכם יאוחסנו באותה הרזולוציה שבה הם צולמו.
  • גיבוי באיכות גבוהה – זהו אחסון תמונות המוצע בחינם וללא הגבלה, אך התמונות יכווצו כדי לחסוך במקום. כך יוצא שתמונות אשר יהיו ברזולוציה גבוהה יותר מ-16 מגה-פיקסל יוקטנו לגודל זה. בדומה לכך, סרטונים שהרזולוציה שלהם גבוהה יותר מ-1080 פיקסלים יוקטנו לרזולוציה זו וכמו כן, ייתכן שיאבדו פרטים מסוימים כמו כתוביות.
  • גיבוי מהיר\אקספרס – בחלק מהמכשירים אפשרות זו לא מוצגת, אבל באלו אשר בהם היא זמינה חשוב לדעת שזהו גיבוי מהיר גם בחיבור לרשת Wi-Fi וגם בחיבור לחבילת הגלישה שלכם. אחסון התמונות הוא חינמי וללא הגבלה, אבל הוא מוריד את רמת איכותם של התמונות והסרטונים לנמוכה יותר בצורה משמעותית משאר אפשרויות האחסון, ולכן למעשה הוא גם מתבצע בצורה מהירה יותר.
חשוב לציין כי ביכולתכם להגביל את האפליקציה ולמנוע ממנה להשתמש באינטרנט הסלולרי כדי לגבות תמונות וסרטונים, וכך לוודא שחבילת הגלישה שלכם לא "נאכלת" במהירות. יתרה מכך, את התמונות והסרטונים מומלץ לגבות כאשר מחוברים לרשת Wi-Fi אמינה. אם ברצונכם לשנות את איכות הגיבוי לתמונות שאתם מעלים דרך המחשב, תוכלו ללחוץ על סמן גלגל השיניים שבקצה הימני העליון של המסך, ובהגדרות לבחור האם לעלות את התמונות באיכות גבוהה (High quality) או מקורית (Original).
 
מדריך לשימוש בגוגל תמונות: צילום מסך של העמוד הראשי באפליקציית Google Photos
למשתמשי Android - יש ללחוץ על תמונת המשתמש שלכם > לבחור ב'להגדרות של תמונות Google' > גיבוי וסנכרון > רזולוציית העלאה ואז לבחור האם להעלות את התמונות באיכות גבוהה או מקורית. למשתמשי iPhone יש ללחוץ על סמן שלושת הפסים > לבחור 'הגדרות' > גיבוי וסנכרון > גודל העלאה, ואז לבחור האם להעלות את התמונות באיכות גבוהה או מקורית.

מה מציעה אפליקציית Google Photos

בחלון הראשי של האפליקציה, במחשב ובטלפונים הניידים, יש ארבע אפשרויות בחירה: תמונות (Photos), אלבומים (Albums), העוזר/אסיסטנט (Assistant) ושיתוף (Sharing). בנוסף, בחלק העליון של החלון יש חלונית חיפוש שבעזרתה ניתן לאתר תמונות לפי שמות האנשים (אם גוגל הצליחה לזהות את הפרצופים שלהם בתמונות - ואת זה תוכלו אתם להגדיר תחת קטגוריית 'אנשים' באלבומים), לפי המיקומים (אזורים) שבהם צולמו התמונות, לפי תאריכים ועוד. לדוגמה: אם תקלידו את המילה "דרום" בחלונית החיפוש, אז בתוצאות החיפוש תוכלו לקבל תמונות שצילמתם באזור הדרום.
 
מדריך לשימוש בגוגל תמונות: צילום מסך של העמוד הראשי באפליקציית Google Photos
  • תמונות - באזור זה תוכלו לראות את כל התמונות שהעליתם ל-Google Photos. התמונות יהיו מסודרות בסדר יורד כך שאלו העדכניות ביותר שצולמו או נשמרו במכשיר יופיעו ראשונות - לפי תאריכים ושנים.
  • אלבומים - באזור זה כל התמונות יהיו מסודרות בתוך אלבומים לפי קטגוריות שונות כמו מקומות (חופים, פארקים ועוד), אוכל, אנשים וחיות מחמד, קולאז'ים, אנימציות, סרטונים, אלבום המצלמה, תמונות שהתקבלו ב- Whatsapp ועוד. כל האלבומים נוצרים באופן אוטומטי על ידי גוגל תמונות, אך תוכלו גם ליצור אלבומים בהתאמה אישית בעצמכם, לפי הנושא שתבחרו.
  • האסיסטנט - באמצעות פיצ'ר זה ניתן לייצר קולאז'ים, תמונות מעוצבות, אנימציות GIF, אלבומים, מצגות וסרטונים עם אפקטים ועיצובים שונים. דרך האסיסטנט ניתן גם להגדיר את התיקיות ש-Google Photos יגבה ויציג באפליקציה, וגם ניתן להוסיף משתמשים שונים ולשתף איתם את התמונות שלכם, כדי שגם הם ייהנו מהעיצובים המיוחדים שבחרתם להעניק לתצלומיכם.
  • שיתוף - באזור זה תוכלו ליצור אלבומים משותפים, לשתף אנשים באלבומים הללו וכן לראות את כל חשבונות המשתמשים ששיתפתם איתם את התמונות שלכם.

אפשרויות נוספות וחדשות באפליקציה

באפליקציית Google Photos ישנן אפשרויות סידור, עיצוב, ניהול וארגון רבות ומגוונות. אנחנו נעמוד על שתים מהעיקריות שקיימות במערכת הזו של Google, אך יש לזכור שאלו מקבלות שידרוגים ותוספות באופן קבוע.

הוספת אפקטים

באמצעות השירות של גוגל תמונות ניתן לערוך ולהוסיף אפקטים לתמונות או סרטונים בקלות. פשוט לחצו על התמונה או הסרטון שאותם תרצו לערוך, לאחר מכן בחרו את סמן העריכה (שלושה קווים קטועים) ובתפריט שייפתח לכם בחרו את האפקט הרצוי. כאשר תהליך העיבוד יסתיים תוכלו לשמור את התמונה או הסרטון בענן של גוגל תמונות, להוריד אותם למכשיר שלכם או לשתף אותם בפייסבוק, באינסטגרם, בוואטסאפ ועוד.
 
מדריך לשימוש בגוגל תמונות: צילום מסך של הוספת אפקטים באפליקציית Google Photos

פינוי זיכרון אוטומטי

בנוסף לכל מה שתיארנו עד כה, השירות של Google Photos יודע גם לפנות מקום בזיכרון המכשיר במקרה שכרטיס הזיכרון שלכם עמוס עד אפס מקום - וזאת על ידי מחיקת תמונות וסרטונים שגיביתם באמצעות האפליקציה. השירות המיוחד הזה יודע לזהות אילו תמונות וסרטונים הוא כבר גיבה, ולומר לכם כמה שטח הוא יכול לפנות במכשירכם. לאחר מכן הוא יבקש מכם אישור למחוק את הקבצים האלו מהמכשיר שלכם ובהינתן הרשות, הפריטים שגובו יימחקו מן המכשיר. כדי לפנות פריטים מגובים במחשב יש ללחוץ על סמן שלושת הפסים > הגדרות > פינוי שטח אחסון, וכך תוכלו למחוק את התמונות והסרטונים שהאפליקציה כבר גיבתה.
 
מדריך לשימוש בגוגל תמונות: צילום מסך של פינוי זיכרון באפליקציית Google Photos
למשתמשי Android יש ללחוץ על סמן שלושת הפסים > פינוי מקום – כמות הפריטים שיוסרו תוצג לפניכם וכדי למחוק אותם מהטלפון, יש להקיש על "פינוי מקום". למשתמשי iPhone יש ללחוץ על סמן שלושת הפסים > פינוי מקום > הסרה וכשהאפליקציה מבקשת לאשר את מחיקת התמונות, יש להקיש על 'מחיקה'. לאחר מכן יש לפתוח את גלריית התמונות, להקיש על 'נמחקו לאחרונה' ולמחוק את אותם סרטונים ותמונות.
 
חשוב לציין כי גם לאחר שתסירו את העותקים של התמונות והסרטונים מהטלפון הנייד שלכם, עדיין תוכלו לצפות בהם באפליקציית Google Photos, לערוך, לשתף, למחוק ולנהל את כל הפריטים בספרייה. כמו כן, לא תוכלו לצפות בסרטונים ובתמונות שהסרתם אם תבחרו לעשות זאת דרך גלריית התמונות של הטלפון, ואם לא תהיו מחוברים לאינטרנט או לחשבון שלכם באפליקציית Google Photos.
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.