בכל שנה המתקרבת לקיצה אנחנו מתחילים לחשוב על כל הדברים שקרו במהלכה ושיכולה להיות להם השפעה לטווח הקרוב והרחוק, לשנים הבאות שלפנינו ולאחריהן. אז כשאנחנו על סף הכניסה לחודש האחרון של שנת 2021, אנו כבר בהחלט יכולים לומר שהשנה היה סיפור רפואי אחד שתפס את הכותרות בעולם כולו, וזהו כמובן חיסוני הקורונה. אז אל דאגה, אנחנו כמובן נדבר גם עליהם בכתבה הבאה שהכנו עבורכם, אך יש עוד שלל פיתוחים מדהימים שקרו השנה ושאולי זכו לקצת פחות יחסי ציבור או הד תקשורתי נרחב – וזה לא אומר שלא מגיע להם שתכירו אותם, כי הם בהחלט עשויים להשפיע בקרוב מאוד על החיים של כולנו. אז אתם מוזמנים להכיר את 6 פריצות הדרך הבריאותיות והרפואיות הגדולות והמרתקות של השנה, שללא ספק יספקו לכם לא רק חומר למחשבה ולשיחה, אלא גם תקווה לעתיד טוב יותר בהרבה תחומים שוודאי מדאיגים אתכם.
1. החיסונים היעילים במיוחד כנגד קורונה
למרות שמגפת הקורונה שפרצה לחיינו בשנה שעברה (והתגלתה בסין כבר בסוף 2019) הפכה את העולם שלנו ושינתה אותו לחלוטין, היא גם הובילה לכמה פיתוחים רפואיים מדהימים במיוחד: יש לנו כבר עכשיו ערכות ביתיות לבדיקות קורונה שנותנות תוצאות תוך 15 שניות, טיפולים חדשניים שמצליחים לשמור על אלו שנדבקו בנגיף מפני התפתחות מחלה קטלנית, וכמובן שהחדשות הגדולות ביותר שיצאו מן השנה הזו הן שמיליונים ברחבי העולם כבר הפשילו את שרווליהם כדי לקבל את אחד מחיסוני הקורונה שהוכחו כבעלי יעילות גבוהה במניעת הידבקות ומחלה קשה. כפי שאמדו זאת מומחי הבריאות של בית הספר לרפואה ציבורית של אוניברסיטת ייל - החיסונים כבר הספיקו להציל עשרות אלפים, אם לא מיליונים, של חיים.
הפיתוח הזה עשוי בהחלט להדהד לעוד שנים רבות קדימה: חוקרים כבר בוחנים זה עתה האם טכנולוגיות ה-mRNA החדשה שכלולה בשניים מהחיסונים המובילים כיום (זה של פייזר וזה של מודרנה) תוכל יום אחד גם להגן עלינו מפני מחלות מדבקות כזיקה, כלבת ואיידס – ואפילו כנגד סוגי גידולים שונים כסרטן העור, סרטן השד, סרטן המעי הגס ועוד.
כ-50 שנים לאחר ששימוש עצמי בסמים פסיכדליים כגון LSD ופטריות הזיה למטרות הנאה הוצא מחוץ לחוק, השימוש בחומרים האלו מרקיע שחקים דווקא בתחום המחקר הפסיכולוגי. בתוך כשנה, מוסדות מובילים, כולל אוניברסיטת ניו יורק ואוניברסיטת קליפורניה, פתחו מרכזי חקר יעודיים לכך, ויותר מ-100 מחקרים שנערכים כעת בוחנים את היעילות של חומרים כ-LSD,MDMA ופסילוציבין (הקיים בפטריות הזיה) לסיוע בפתרון מגוון רחב של בעיות - משיכוך כאבי ראש תכופים, דרך שיפור איכות חיים ועד טיפול בהפרעות קשות כגון אנורקסיה. התוצאות שעלו ממחקרים אלו כבר השנה מצביעות על כך שלחומרים הללו יש פוטנציאל טיפולי, כשבמחקר אחד נמצא ש-MDMA יכול לסייע בהצלחתו של טיפול בהפרעת דחק פוסט טראומתית (PTSD), ובאחר התברר כי פסילוציבין מצמצם ביעילות את הופעתם של תסמיני דיכאון מרכזיים באופן יומיומי.
"מנה אחת או שתיים בלבד של חומרים פסיכדליים בסביבה תומכת יכולה לספק שיפור מהיר ועמוק" אומרת ד"ר נטלי גוקאסיאן, המנהלת הרפואית של מרכז המחקר לחומרים פסיכדליים ומודעות במרכז הרפואי ג'ונס הופקינס בייוויו בבולטימור, ארה"ב. המומחית הזו מדגישה שהתוצאות הללו מתייחסות לפסילוציבין כאשר משתמשים בו בהקשר הטיפולי; חשוב לזכור לא רק שהחומרים הפסיכדליים אינם חוקיים כמעט בכל מקום מחוץ לסביבה המחקרית, אלא גם שרק ליווי מקצועי מיומן יכול לעזור להקל על ההשפעות השליליות של התנסות רעה בחומרים האלו.
אנחנו שומעים כל הזמן שגילוי מוקדם הוא הדרך לשרוד את מחלת הסרטן, אך רק מספר מועט יחסית של בדיקות (כולל פאפ, ממוגרפיה, CT ריאות וקולונוסקופיה) קיימות על מנת לתפוס את הגידול בשלבים הכי ניתנים לריפוי שלו. זאת הסיבה לכך שטכנולוגיה חדשה שסוקרת דגימות דם כדי למצוא שברירי DNA המעידים על התפתחות של יותר מ-50 סוגי סרטן מעוררת התרגשות רבה. "בדיקת גאלרי" Galleri test)), כך היא נקראת, וביכולתה להתריע בפני הרופא שלכם אם יש סימן למחלה בקרבכם ואפילו לאותת על האיבר ממנו היא מגיעה.
תוצאות ראשוניות מניסוי קליני שנערך בקרב 6,000 נבדקים מעל גיל 50 הראו שהבדיקה עזרה לאתר 29 מתוכם שלא ידעו שהם לקו בסרטן בריאות, בשחלה, בפי הטבעת, בראש ובצוואר, בשד או בלבלב – כשלמרבית הסוגים הללו אין כיום בדיקת רקע לגילוי מוקדם. ה"ביופסיה הנוזלית" הזו, כפי שהיא מכונה, מיועדת להתווסף לכלי סקירה ואיתור אחרים ונמצאת כעת על המסלול המהיר לאישור ממנהל התרופות והמזון האמריקאי (FDA).
כשזוג צעיר רוצה להיכנס להיריון בפעם הראשונה, כל וסת שמופיעה אצל האישה לאחר קיום היחסים יכולה להוביל לשברון לב. בדיקות פוריות ביתיות שאמורות לשפר את הסיכויים לכניסה להיריון נמצאות בסביבה כבר זמן מה, אך רבות מהן בודקות רק הורמון אחד בשתן ונראה שלא יכולות לחזות את הסיכויים ביתר דיוק. ערכה חדשה ופשוטה לשימוש בשם OOVA, המגובה בידי מומחים מבית החולים הר סיני שבניו ניו יורק, מאבחנת שני הורמונים ומאפשרת לזהות טוב יותר את חלון ההזדמנויות לכניסה להיריון.
ההורמון הראשון הוא המחלמן, שגדל לפני שביצית משתחררת; השני הוא הפרוגסטרון, שמתעורר לחיים ממש אחרי הביוץ. מעקב אחר שניהם משפר את הדיוק, כך שהבדיקה מגיעה לאותה רמת אמינות כמו זו שיש לבדיקת דם, כך אומרת ד"ר סרנה ה. צ'ן, פרופסורית עמיתה ללידה וגניקולוגיה בבית הספר לרפואה רוברט ווד ג'ונסון בניו ג'רזי ויועצת רפואית לחברה המפתחת את הערכה. ואם זה לא מספיק, אז דעו כי גם אפליקציה ייעודית שמגיעה עם הערכה ומותקנת בסמארטפון שלכם קוראת בכל יום את התוצאות המתקבלות וחושפת בפניכם את הזמן הטוב ביותר להתפנות ל"מלאכת ייצור התינוק".
כשאתם שוב ושוב לא מצליחים לשמוע מה לקוח, חבר, בן משפחה, ילד או נכד אומר לכם בזמן שיחת טלפון או אפילו פנים מול פנים, כדאי להפנים שמכשיר שמיעה הוא זה שיכול לעשות את כל ההבדל – אם כי נכון לעכשיו המכשירים הללו עולים סכום לא קטן של כסף. אם אתם צריכים לראות מומחה פרטי לשמיעה, כפי שקורה לא מעט פעמים, והוא גובה מכם כסף על הביקור ומתאים לכם מכשיר באופן פרטני – ההוצאה יכולה לעלות עוד יותר, וזה לא תמיד מכוסה על ידי הביטוח שלכם. לכן התחזית לכך שאפשרויות זמינות יותר למכשירי שמיעה במחירים נגישים הולכות ומתקרבות לפתחנו היא כמו מוזיקה לאוזניהם של אלו הסובלים מאיבוד שמיעה קל עד בינוני.
בארה"ב, הבית הלבן כבר העביר בקשה למנהל המזון והתרופות לחבר את הכללים הנדרשים כדי לאפשר למכשירי שמיעה להיות מופצים ישירות מהחברות לצרכנים, ללא צורך בתיווך מומחי בריאות השמיעה למיניהם. הרחבת אפשרויות הרכישה של המכשירים האלו חשובה, אומרת ברברה קלי, מנהלת אגודת איבוד השמיעה של אמריקה, מכיוון שהאוזניים שלנו הכרחיות עבורנו כדי לטפח הצלחה בעבודה כמו גם חיי חברה משמעותיים וביטחון עצמי כללי. אפשר להעריך שהמגמות הללו, להוזלת מכשירי השמיעה והפיכתם לנגישים יותר, יגיעו גם הנה בקרוב.
השנה הושגה פריצת דרך בתחום התרופות החדשות כנגד מחלת האלצהיימר: לראשונה מזה 20 שנים אישר מנהל המזון והתרופות האמריקאי תרופה חדשה שנועדה להילחם במחלה, Aducanumab של חברת Biogen; על ההתפתחות הבאמת מרתקת הזו כבר סיפרנו לכם בכתבה שהוקדשה לה ולגישת טיפול חדשנית נוספת שמתבססת על הבזקי אור. עוד חדשה מעניינת בתחום הזה מגיעה מכיוון חברת התרופות האמריקאית אלי לילי, שפיתחה נוגדן לאלצהיימר בשם donanemab; במחקר שנעשה עליו ופורסם בגיליון חודש מאי של כתב העת לרפואה של ניו אינגלנד נמצא שאצל חולים שטופלו באינפוזיה חודשית של התרופה הזו במשך שנה וחצי חל שיפור בתפקוד במבחנים קוגניטיביים שנעשו להם, לעומת כאלו שקיבלו תרופת דמה.
על אף שאנחנו עדיין רחוקים מפתרון כולל ומקיף לתופעה "לא היה מעולם זמן מלהיב יותר למחקר עבור טיפול באלצהיימר מאשר עכשיו", אומרת ד"ר מריה קריו, מנהלת מחקר בכירה באיגוד האלצהיימר, שמציינת כי אישור היסטורי של תרופה בקטגוריה חדשה מעורר ומפיח רוח חיים בתחום ומעלה את ההשקעות בו, מה שוודאי יוביל בעתיד הקרוב לעוד פיתוחים.
מקור התמונות: canva.com
תופעות הלוואי של חיסוני הקורונה: גלו מה המחקרים העלו עד כה
חיסוני הקורונה השונים שאושרו לשימוש בדצמבר 2020, כוללים כמו כל חיסון גם תופעות לוואי שונות. מה התגלה לגביהן עד עכשיו? גלו זאת בכתבה הבאה.
שיטת האימונותרפיה: הדרך החדשה והמהפכנית לטפל במחלת הסרטן
בבית החולים איכילוב נערך בחודשים האחרונים ניסוי חדשני שמהווה חלק מהמאמץ העולמי למציאת פתרון לאחת הבעיות הגדולות ביותר בעולם הרפואה המודרנית.
גאווה ישראלית: סיפור אנשי חברות הטכנולוגיה שנלחמים בקורונה
לאנשי הרפואה, המטפלים וכלל העובדים במערכת הבריאות הישראלית מגיע הרבה כבוד על המאמצים שלהם נגד מחלת הקורונה, ולמרבה המזל הם לא לבד במאבק...
9 יתרונות בריאותיים נהדרים של הענבים שהופכים את הקיץ למתוק
יש המאמינים שמדובר בפרי משמין בשל תכולת הסוכר הגבוהה שבו, אולם ההפך הוא הנכון! הכירו 9 יתרונות בריאותיים ומידע חשוב נוסף על ענבים.
חיסון סרטן צוואר הרחם - תחקיר שחובה לראות!
האם טובת הציבור הייתה על כף המאזניים כשהוחלט לאמץ את החיסון נגד סרטן צוואר הרחם, או שאינטרסים כלכליים הובילו את מקבלי ההחלטות? תחקיר חשוב!
לקחי הקורונה: זה מה שהספקנו ללמוד בשנה על המגפה המטלטלת
בשנה האחרונה, ממרץ 2020 ועד מרץ 2021, עולמנו היטלטל עקב מגפת הקורונה. הנה חלק ממה שהספקנו ללמוד על המחלה והשלכותיה בתקופה הזו.
עתיד הבדיקות הפשוטות לאיתור מחלת הסרטן נראה מבטיח מתמיד!
בהרצאה המרתקת והמומלצת הזו תוכלו לשמוע על בדיקה חדישה לאיתור סרטן שהיא לא רק תקווה לעתיד, אלא עובדה מוגמרת בהווה!
מדהים: הדור הבא של ה-AI והרובוטים מהעתיד שכבר כאן!
רובוטים דמויי אדם שיכולים לנקות את הבית ולארח לנו חברה, שבבים מתקדמים והדור הבא של ה-AI - בואו לקבל הצצה מרתקת לעתיד לפי אנבידיה...
חדשות מתוקות: חוקרים גילו משהו מדהים ששוקולד עושה למוח...
חובבי השוקולד, יש לנו חדשות טובות! מאמר מדעי חשף תוצאות של מחקר ארוך שנים אשר הראה שלאכילת שוקולד יש השפעה חיובית על ביצועים קוגנטיביים.
רוצים לשפר את הזיכרון? מתברר שיש טריק קטן ויעיל שיעזור לכם
הזיכרון הוא אחד התחומים הנרחבים ביותר שנחקרים בתחום מדעי המוח, ובניסוי מעניין אחד חוקרים מצאו גורם מפתיע שמשפיע על יעילות הזיכרון שלנו.
מרתק: היום שבו בינה מלאכותית תציל את החיים שלכם קרוב מתמיד
שיפור דיוק האבחון, קיצור תהליכים מצילי חיים וניתוח בדיקות ברמה מתקדמת מתמיד - ההרצאה המרתקת הזו חושפת איך בינה מלאכותית תשפר את עולם הרפואה.
מדהים: מחקר מרתק חושף תפקודי מוח שדווקא משתפרים עם הזקנה!
על אף שהדעה המדעית הרווחת היא שהתפקודים הקוגניטיביים של המוח יורדים לעת זקנה, מחקר מרתק חושף שישנם דווקא תפקודים שמשתפרים עם השנים...
לא רק אסתמה: מחקר חושף נזק מפתיע שעלול להיגרם מזיהום אוויר
רבים יודעים שזיהום אוויר עלול לגרום להופעת התקפי אסתמה בקרב אנשים ששואפים אותו, והיום תגלו נזק נוסף ומפתיע שנמצא בקרב ילדים...
רפואה כחול-לבן: בטכניון מדפיסים בשר ויש לזה השלכות מדהימות...
הכירו את פרופסור שולמית לבנברג מהפקולטה להנדסה ביו-רפואית בטכניון, שתיתן לכם הצצה קצרה ומרתקת לדברים המדהימים שמתרחשים במעבדה שלה...
הסרטון הזה יחשוף בפניכם מה עומד מאחורי האיור המפורסם הזה
רבים מאיתנו מכירים את הרישום "האדם הוויטרובי" של דה וינצ'י, אך מה עומד מאחוריו, ומאיפה הוא שאב השראה? צפו בסרטון ההסבר הבא וגלו.
הסרטון הזה יסביר לך מהי דלקת מפרקים ולמה כל כך קשה לטפל בה...
מעל גיל מסוים אנו מתחילים להרגיש כאב ונוקשות במפרקי הגוף. יש סיכוי גבוה שמדובר בסוג של דלקת מפרקים, ובסרטון הבא תלמדו על המחלות הקשות האלו...
מזקן - לצעיר: צפו בפרופסור שגילה שיטה מחקרית להשבת נעורים
האם אדם בן 90 יכול לזכות במדליה אולימפית והאם אפשר להפוך עכבר בן שנתיים לבן חודשיים? הפרופסור הזה טוען שיש בידיו את הטכנולוגיה לעשות זאת...
חוקרים גילו טריק של 3 דקות שיעזור לכם לשפר את הראייה!
מדענים גילו שחשיפה לאור אדום עמוק למשך 3 דקות בלבד על הבוקר פעם אחת בשבוע משפרת את איכות הראייה כמעט ב-20% - ואתם יכולים לעשות את זה בעצמכם!
התפתחות חסרת תקדים בחקר האלצהיימר: התגלו 5 תת-סוגים חדשים!
חוקרים גילו 5 תתי-סוגים חדשים של מחלת האלצהיימר, והתגלית חסרת התקדים הזו עשויה להאיץ את קצב פיתוח התרופות למחלה ואף את הזיהוי המוקדם שלה!
לד"ר הזה יש משהו חשוב להגיד על אנטיביוטיקה ועתיד הרפואה...
הד"ר הזה יסביר לכם כיצד נראה העולם לפני פיתוח האנטיביוטיקה ואיך ייראה העתיד של תחום הרפואה כאשר חיידקים יהפכו ליותר ויותר עמידים להשפעותיה...
העתיד כבר כאן - ירי ללא כיוון
מפתחי הרובה הזה טוענים שגם מי שלא ירה בחייו יוכל תוך מספר דקות להגיע לירי מדויק ממרחק של 900 מטר! מפחיד כמה שזה קל! צפו ברובה הכי חכם שיש.
היום שבו נוכל לשמר את הזיכרונות הכי יקרים שלנו הולך ומתקרב...
בהרצאה הבאה אתם תגלו כיצד שימוש בכלי בינה מלאכותית מתקדמים הצליח לעשות משהו נפלא עבור שימור ושיפור הזיכרון של קשישים, ומה צופן לנו העתיד...
האישה שמריחה מחלות ופריצת הדרך בגילוי המוקדם של פרקינסון
זה מדהים לגלות שחוש הריח של האישה הזאת עתיד להפוך לכלי מהפכני שעתיד לשנות את הדרך בה רופאים מאבחנים פרקינסון ומחלות נוירולוגיות מורכבות.
בואו לגלות למה עשרת הגשרים הבאים נחשבים לפלא הנדסי עולמי
אם חשבנו שגשרים הם פלא הנדסי בפני עצמו, 10 הגשרים הבאים הוכיחו לנו שכשיצירתיות וטכנולוגיה נפגשות, רק השמיים הם הגבול!
מומחה חושף: זה מה שקורה למוחנו ככל שאנו מתבגרים ומזדקנים
בהרצאה המרתקת שלפניכם, פרופסור שי אפרתי צולל אל מעמקי המוח האנושי ומתמקד באחד מהתהליכים הכי חשובים שמשפיעים עליו, ההזדקנות...
מתברר שבזמן שאנחנו אוכלים קורים במוח דברים מדהימים!
כולנו אוכלים בכל יום ונהנים מטעם של מאכלים אהובים או נרתעים ממזונות מסוימים, ולרוב לא חושבים לרגע על המנגנון המוחי שעומד מאחורי התגובות האלה...
אתם תופתעו לגלות איך משחקי וידאו מעצבים את עתיד האנושות...
ההרצאה המרתקת הבאה תחשוף אתכם להבנה חדשה של משחקי וידאו - כזו הכוללת את הכוח ליצור עולמות חדשים, לחבר בין אנשים ואף לעצב את הכלכלה...
צפו ב-6 רובוטים שמביאים את העתיד להווה - יש גם אחד מישראל!
אספנו עבורכם 6 סרטונים של רובוטים דמויי אדם מתקדמים במיוחד עם יכולות מרשימות ומפתיעות, ויש גם נציג מישראל שמסוגל לעשות דברים מדהימים!
הכירו את סיפורה המרתק של האישה הראשונה שקיבלה פרס נובל
היא האישה הראשונה שזכתה בפרס נובל, והיחידה שזכתה ב-2 פרסי נובל בשני תחומים שונים, ואת שמה אתם בטח כבר מכירים – מארי קירי.
איך הפרעה דו-קוטבית משפיעה על מי שסובל ממנה? הסבר מרתק!
מה חווה אדם שסובל מהפרעה דו-קוטבית? למה זה קורה? איך מטפלים בזה? אלו הן שאלות רבות וחשובות, ועל כולן תקבלו מענה בסרטון הבא.
לא תאמינו איזו המצאה ישראלית מפתיעה מחוללת מהפכה באפריקה...
צפו בסרטון הבא שמציג את עבודתה של סיון יערי, ולבכם יתמלא בגאווה ישראלית ובנחת רבה מהתרומה האדירה של הטכנולוגיה שלנו לאנשים בכל רחבי אפריקה.
האם הזיכרון שלכם אמיתי? אתם עומדים לגלות מידע שיפתיע אתכם...
אלו מאיתנו שניחנו בזיכרון טוב נוטים לסמוך עליו בעיניים עצומות, אך האם יכול להיות שאי אפשר באמת לסמוך על הזיכרונות שלנו? צפו בסרטון וגלו...
איך המוח הנשי משתנה לאורך החיים? הרצאה מרתקת שכדאי לשמוע
חוקרת המוח ליסה מוסקוני חושפת בסרטון מרתק את ההסבר המדעי להבדל בין המוח הגברי למוח הנשי - ואתם חייבים לראות את זה!
חשיפה מדעית: זו השיטה שתסייע לכם לשמור על מוח רענן וצעיר!
מדענית המוח שרה לזר סבלה מפציעת ספורט שהובילה אותה לטפל בעצמה בעזרת מתיחות ויוגה - מה שהיא גילתה במחקרים שערכה בנושא הפתיעו אותה וגם אותנו...
האם אנחנו הדור האחרון של המין האנושי? התשובה תפתיע אתכם!
סרטי המדע הבדיוני ניבאו את היום הזה, אך ייתכן שהוא קרוב יותר משחשבנו. האם אנחנו צריכים לפחד? בסרטון הבא תקבלו את כל התשובות לשאלות שבנושא.
מעיין הנעורים התגלה בישראל והפעם באמת – אפשר לעצור הזדקנות
חוקרים מאוניברסיטת תל אביב והמרכז הרפואי שמיר מצאו דרך להפוך תאים זקנים לצעירים. זו כבר לא אגדה - התגלה מעיין הנעורים!
הסרטון הזה יסביר לכם על הסכנה שטמונה בשימוש באנטיביוטיקה...
מאז הפניצילין שהתגלתה בשנת 1928, תרופות ממשפחת האנטיביוטיקה עוזרות לנו להילחם בחיידקים, אך האם הן באמת יכולות לנצח במלחמה הזאת? לא בהכרח...
כל מה שצריך לדעת על טטנוס ב-5 דקות - סרטון שכדאי לראות!
מהי האמת המלאה לגבי מקורות מחלת הטטנוס? מהם התסמינים וכיצד יש לנהוג במקרה של חשש מהידבקות? צפו בסרטון הבא ותגלו את התשובות בפחות מ-5 דקות!
אתם מוזמנים לבקר במלון הראשון בעולם שהודפס בתלת ממד!
במסגרת פרויקט ראשון מסוגו מעולם נבנה בארה"ב מלון שמודפס בתלת ממד - סקרנים לראות איך הוא נראה? צפו בסרטון הבא ותגלו את התשובה...
סרטון חשוב: כך שומר עלינו קרם ההגנה מנזקי השמש וסרטן העור
רגע לפני שאתם יוצאים מחוץ לבית ונחשפים לקרני השמש החזקות, כדאי שתצפו בסרטון הקצר הזה שיזכיר לכם למה כל כך חשוב להקפיד על מריחת קרם הגנה.
יכול להיות שבעתיד כבר כמעט ולא יהיה צורך לבקר בבתי חולים...
אף אחד לא אוהב ללכת לבתי חולים, לא כמבקרים ובטוח לא כמטופלים, אך האם ישנה אפשרות אחרת? לפי חוקר העתיד הרפואי הזה, הדבר בהחלט אפשרי...
הכירו את 1337: היחידה החדשה שמביאה את ההייטק הישראלי לחזית
יחידת המילואים המיוחדת הזו מורכבת מבכירים ואנשי מפתח בעולם ההייטק הישראלי, שמעניקים לחיילי צה"ל כלים טכנולוגיים מתקדמים ומצילי חיים!
מומחה מסביר: למה למערכת ההגנה של ישראל קשה ליירט כטב״מ?
מדוע הם מהווים איום על מערכות ההגנה של ישראל ועל תושבי העורף ולמה כל כך קשה ליירט כטב"מ? צפו בראיון המרתק הבא ותגלו את התשובות.
איך עובד מבחן כתמי הדיו והאם באמת אפשר להסתמך עליו?
האם באמת אפשר ללמוד דבר מה על אדם על פי מה שהוא רוצה בדמיונו ואיך בכלל עובד מבחן כתמי הדיו של רורשאך? הסרטון הזה עונה על השאלות האלה.
זה אחד הדברים המוזרים ביותר שאתם עושים מדי יום – אבל למה?
מאחר שאין ממצאים ארכאולוגיים שיכולים להסביר לנו על מקורות הצחוק, אי אפשר לדעת איך בדיוק הוא התפתח, אך למדענים יש מספר תיאוריות...
הסרטון הזה מסביר איך עובד ההליך הפשוט שמתקן את הראייה שלנו
אם אתם סובלים מבעיית ראייה ודאי חשבתם בעבר על ניתוח לייזר לעיניים - הסרטון הזה יסביר לכם בדיוק מהו ההליך הזה, מהם מקורותיו וכיצד הוא עובד.
10 המצאות וחידושים מדהימים שיחוללו מהפכה במטבח העתיד שלנו
המטבח של העתיד כנראה יהיה מלא בחידושים ובהמצאות מהפכניות שיהפכו את החיים שלנו להרבה יותר קלים, כמו 10 המוצרים שתוכלו לראות בכתבה הבאה.
הגוף שלנו דוחה שתלים שמועילים לו, אך ניתן להתגבר על הבעיה...
לאורך השנים מדענים הצליחו לפתח דרכים מדהימות לתקן ולרפא את גוף האדם, ואחת מהן היא בעזרת שתלים - אבל יש בעיה אחת גדולה עם האפשרות הזאת...
יום בחיי אסטרונאוט: גלו איך נראית שגרת החיים בין הכוכבים
מה אוכלים אסטרונאוטים, איך הם מתקלחים, האם הם יכולים לעסוק בתחביבים בחלל ואיך בכלל ישנים שם? החלטנו לחקור עבורכם את השאלות המרתקות האלה.
כיצד עובדות הכליות ומדוע הן חשובות? מידע מרתק שכדאי לדעת!
כולם יודעים שהכליות שלנו אחראיות לסילוק רעלים באמצעות השתן, אך כיצד הן יודעות בדיוק אילו חומרים לזרוק ואילו לשמור? צפו בסרטון הבא וגלו.
הסבר קצר וקולע של יובל נח הררי: מה זאת אומרת להיות אנושי?
מה זה אומר להיות אנושי? פרופסור יובל נח הררי מספק תשובה מרתקת בסרטון הבא, ומציג מחשבות ותיאוריות שעוזרות לראות את העולם שלנו באור אחר...
לימדו כיצד רשתות התקשורת שמחברות את כולנו עובדות עבורנו
המאה ה-21 היא עידן הקישוריות, וכולנו מחוברים לאינטרט ולרשתות תקשורת הנתונים השונות. כיצד הן עובדות? בזכות הכתבה הזו תוכלו ללמוד על כך...
אתם מוזמנים לבקר במלון הראשון בעולם שהודפס בתלת ממד!
במסגרת פרויקט ראשון מסוגו מעולם נבנה בארה"ב מלון שמודפס בתלת ממד - סקרנים לראות איך הוא נראה? צפו בסרטון הבא ותגלו את התשובה...
הכירו את סיפורו המרתק של אחד מהמבצעים הכי נועזים של צה"ל...
במשך זמן רב ניסה המודיעין הישראלי לאתר את המכ"ם הרוסי ששיבש את פעילות חיל האוויר בסיני, וכאשר נמצא, החליטו להביאו ארצה במבצע שהדהים את העולם...
חשיפה מדעית: זו השיטה שתסייע לכם לשמור על מוח רענן וצעיר!
מדענית המוח שרה לזר סבלה מפציעת ספורט שהובילה אותה לטפל בעצמה בעזרת מתיחות ויוגה - מה שהיא גילתה במחקרים שערכה בנושא הפתיעו אותה וגם אותנו...
5 צעדי אבטחה וכלים מיוחדים שיגנו על הוואטסאפ שלכם מפריצות
פריצות לוואטסאפ הפכו לתופעות נפוצות לאחרונה. כדי לחסוך מעצמכם את עוגמת הנפש שאירוע שכזה עלול לגרום, חשוב שתגלו איך להגן על הוואטסאפ שלכם.
8 דברים שאפשר לעשות עם אפליקציית וויז כדי לשפר את הנסיעה
גם אם אתם משתמשים ב"ווייז" באופן יומיומי ומכירים את האפשרויות הבסיסיות שלה, כדאי מאוד שתכירו את 8 הכלים השימושים הבאים שמציעה האפליקציה.
לא צריך מדפסת: כך חותמים במחשב על טופס שקיבלתם במייל
שלחו לכם קובץ PDF שהתבקשתם לחתום עליו? במקום להדפיס, לחתום, לסרוק ולשלוח, אפשר לחתום על קובץ PDF במחשב בעזרת התוכנה החינמית הזו.
כל מה שצריך לדעת על רכישת מסך טלוויזיה חדש במדריך אחד!
החלטתם לקנות מסך טלוויזיה חדש? מעולה, תתחדשו. רק אל תצאו לרכוש אותו מבלי לעיין קודם במדריך הבא שיסביר לכם מה הדברים הכי בסיסיים שעליכם לבדוק...
ככה אתם הורסים אט אט את המחשב שלכם – וכך גם תימנעו מזה!
המחשב עובד לאט והדבר הראשון שאתם עושים זה להאשים את היצרן, אך האם יתכן שאתם גרמתם לבעיה? אלו הם 7 הטעויות שמהן כדאי לכם להימנע...
מדריך מעשי לעבודה עם AI - איך כדאי לנסח את השאלות שלכם?
עבודה עם בינה מלאכותית מתחילה בלשאול את השאלות הנכונות ובייצור הכוונה נכונה, או בקיצור "פרומפט". הכירו את 4 המרכיבים ליצירת פרומפטים מנצחים.
5 שאלות שאתם צריכים לשאול את עצמכם לפני רכישת מחשב חדש
המחשב שלכם איטי מתמיד? הגיע הזמן להתחדש במחשב חדש... אך לפני שאתם עושים זאת, הכירו את 5 הטיפים שיעזרו לכם לבחור נכון.
הבסיס לתחזוקת הרכב: אם לא ידעתם את כל זה, עכשיו הגיע הזמן!
איך מתחזקים רכב, מה צריך לעשות לפני הנסיעה, איך יודעים שיש תקלה ברכב ומה עושים כאשר צצה תקלה באמצע הכביש? מדריך תחזוקת הרכב הזה יעזור לכם!
ככה פועל הנשק הכי מדויק וקטלני בחיל האוויר - ראיון מרתק!
ביום ובלילה, בעזה, בלבנון ולאחרונה גם ביהודה ושומרון, האנשים שאתם עומדים לראות פוקחים עין מהשמיים על חיילי צה"ל ומנטרלים איומים בדיוק רב...
הסרטון הזה מסביר איך עובד ההליך הפשוט שמתקן את הראייה שלנו
אם אתם סובלים מבעיית ראייה ודאי חשבתם בעבר על ניתוח לייזר לעיניים - הסרטון הזה יסביר לכם בדיוק מהו ההליך הזה, מהם מקורותיו וכיצד הוא עובד.
הפעלתם את המחשב אבל דבר לא קרה? נסו את 6 הפתרונות האלה...
המחשב נדלק ולא עולה, או במילים אחרות - לא מצליח לאתחל את עצמו? 6 השיטות החינמיות האלו של אנשי מחשבים יעזרו לכם לתקן אותו.
מגלים את הוואטסאפ מחדש: 10 טיפים שימושיים שכדאי לכם להכיר!
במדריך הבא קיבצנו עבורכם את 10 טיפים שימושיים במיוחד לוואטסאפ שיהפכו את השימוש באפליקציה הזו לקל, נוח והרבה יותר מהנה!
כל מה שצריך לדעת על שימוש בטלגרם להתעדכנות ושליחת הודעות
אפליקציית טלגרם משמשת להעברת מסרים מידיים, כמו וואטסאפ ומסנג'ר, אך יש לה כמה תכונות שמייחדות אותה וכדאי מאוד שתכירו אותן...
מדהים: הדור הבא של ה-AI והרובוטים מהעתיד שכבר כאן!
רובוטים דמויי אדם שיכולים לנקות את הבית ולארח לנו חברה, שבבים מתקדמים והדור הבא של ה-AI - בואו לקבל הצצה מרתקת לעתיד לפי אנבידיה...
ככה תזהו נוכלים ומתחזים עם פרופיל מזויף ברשתות החברתיות
האם האדם שאיתו אדם מדברים בפייסבוק או בטוויטר הוא באמת מי שהוא טוען, או שמדובר בפרופיל מזויף שמסתיר כוונות זדוניות? גלו כיצד לבדוק זאת...
היום שבו נוכל לשמר את הזיכרונות הכי יקרים שלנו הולך ומתקרב...
בהרצאה הבאה אתם תגלו כיצד שימוש בכלי בינה מלאכותית מתקדמים הצליח לעשות משהו נפלא עבור שימור ושיפור הזיכרון של קשישים, ומה צופן לנו העתיד...
איך ולמה כדי לעסוק בפיתוח משחקים, ומה האפשרויות בשוק?
יותר ויותר גיימרים מנסים להתפרנס מפיתוח משחקים, והאמת היא שזה ממש לא מסובך כמו שאתם אולי חושבים. אז איך עושים את זה? היכנסו וגלו!
הכירו אתר לצפייה ישירה בסרטים וסדרות אונליין שמחכה רק לכם!
צפייה ישירה היא פתרון הבידור המושלם, המאפשר לכם ליהנות מתוכן מגוון בכל זמן ובכל מקום. אם עדיין לא התנסיתם, זה הזמן המושלם להתחיל!
הכירו את הקמפוס החינמי שכולל קורסים מרתקים במגוון נושאים!
בעזרת האתר הישראלי קמפוס IL תוכלו להתחיל ללמוד את מה שמעניין ומקדם אתכם כבר היום בלי לשלם אגורה, והמדריך הבא יראה לכם איך!
תפסיקו להרוס את המחשב שלכם עם 16 הדברים האלה שאתם עושים...
למרות שהמחשב הוא אחד המכשירים החשובים לנו ביותר, אנו משתמשים בו בצורה שפוגעת בו. בעזרת הטיפים הבאים תדעו כיצד להימנע מאותם נזקים ולשמור עליו
10 המצאות וחידושים מדהימים שיחוללו מהפכה במטבח העתיד שלנו
המטבח של העתיד כנראה יהיה מלא בחידושים ובהמצאות מהפכניות שיהפכו את החיים שלנו להרבה יותר קלים, כמו 10 המוצרים שתוכלו לראות בכתבה הבאה.
אם לא היינו אומרים לכם, לא הייתם מנחשים שמדובר באופנוע!
עברו שנים רבות מאז שראינו חידוש משמעותי שכזה בתחום עיצוב האופנועים - זה מה שקורה כשמשלבים אופנוע עם מנוע של מטוס!
רוצים לקדם את העסק שלכם? זה מה שחשוב שתדעו על פרסום בגוגל
במאמר הזה נעמיק ביתרונות הפרסום בגוגל, ונסביר מדוע כדאי לבעלי עסקים לגייס לשם כך את המומחיות של חברות מקצועיות לפרסום ושיווק דיגיטלי.
5 טיפים לכל למי שחושש שהבינה המלאכותית תגנוב לו את העבודה
הבינה המלאכותית מאיימת על הקריירה שלכם? יתכן שזוהי רק תחושה אישית, כי יש הרבה שאתם יכולים לעשות כדי להתכונן לקראת תרחיש כזה ולהרגיע את עצמכם
היקום בו אנו חיים - מצגת מרתקת שתיקח אתכם הרחק מכדור הארץ...
כמה מגודלו של היקום אנו יכולים לראות? עד כמה הוא גדול ועד כמה אנחנו קטנים? כל השאלות האלה ועוד יקבלו מענה במצגת התמונות הבאה...
פיתוח כחול-לבן: הכירו את האוטובוס האוטונומי הראשון בישראל
בימים אלה מתקדם ניסוי פורץ דרך בעיר נהרייה, שבמסגרתו אוטובוס אוטונומי מבוסס AI נוסע לצד מכוניות רגילות ומסיע נוסעים, בלי שאף אחד נוגע בהגה.
הכירו את האתר החינמי שמלמד הקלדה עיוורת בדרך קלה ויעילה
הקלדה עיוורת היא שיטה נפוצה הנהוגה כבר שנים רבות בעולם ומאפשרת לייעל את ההקלדה במקלדת מחשב. כעת יש גם לכם הזדמנות ללמוד להשתמש בה.
אחרי הסרטון הזה, לא תסתבכו יותר עם שליחת אנשי קשר בוואטסאפ
תמיד מסתבכים עם שליחת איש קשר דרך הוואטסאפ? למדו כיצד לעשות זאת בעזרת הסרטון הקצר והמפורט הזה!
איזה AI הוא הכי מומלץ? 4 כלים שכדאי מאוד להכיר ולהשתמש בהם
יש כמה וכמה כלי בינה מלאכותית שיכולים לשפר את תהליכי העבודה שלכם ולעזור לכם לעשות דברים שלא דמיינתם שאתם יכולים - מה מהם המומלץ ביותר?
הסיפורים המרתקים של הטייסים והטייסות האלו פשוט יעיפו אתכם...
אין ספק שאנו יכולים להעריץ את יכולותיהם של טייסים רבים, והיום תכירו מקרוב 8 טייסים וטייסות עם סיפורים יוצאי דופן מהארץ ומהעולם.
אתם מוזמנים להכיר את הסיפור המרתק של המוסד הנחשק בצה"ל...
אתם מוזמנים לצפות בסרטון הבא ולהציץ אל תוך נבכי בית הספר לטיסה של חיל האוויר וללמוד על ההיסטוריה המפוארת של המוסד שהכשיר דורות של טייסים.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: