print header

מידע בסיסי לצורך הגשת תביעת רשלנות רפואית

רופאים, אחיות ואנשי מקצוע רפואיים אחרים מחויבים לספק רמת טיפול גבוהה, ולרוב הם עומדים בסטנדרט הנדרש מהם. עם זאת, לפעמים, רופאים לא עומדים בחובה זו ואתם יכולים למצוא את עצמכם ניזוקים על ידי הגורם שאמור היה לעזור לכם. אם רופא פועל בצורה לא נכונה או לא מצליח לפעול בדרך מסוימת בזמן שאנשי מקצוע רפואיים עם הכשרה וניסיון דומים היו מתנהגים אחרת, הוא נותן טיפול שהוא "מתחת לרמת הטיפול הנדרשת". רשלנות זו עלולה לסכן את החולה בפציעה או במוות. אם זה קרה לכם או לאדם הקרוב אליכם, ייתכן שהגיע הזמן להתקשר לעורך דין רשלנות רפואית שיוכל להגיש עבורכם תביעה לבית המשפט. למרבה הצער, טעויות רפואיות מתרחשות לעתים קרובות הרבה יותר ממה שהן צריכות. מחקר שנערך לאחרונה העלה כי טעויות רפואיות הן גורם התמותה השלישי בגודלו במדינת ישראל, כאשר רק מחלות לב וסרטן גורמות ליותר מקרי מוות.

איך תוכלו לדעת אם יש לכם אפשרות להגיש תביעת רשלנות רפואית?

ישנם מספר מרכיבים הנחוצים לצורך הוכחת קיומה של רשלנות רפואית הנדרשים על מנת לקבל פיצוי בתביעת רשלנות רפואית. 
 
  • ראשית יש להוכיח כי קיימים יחסי רופא-מטופל: עליכם להראות שלרופא הספציפי הייתה חובת זהירות כלפיכם. מדובר בחובת הוכחה פשוטה יחסית, שמשמעותה היא שלא לכל רופא יש חובה כלפיכם. לדוגמה, אם פגשתם באירוע חברתי רופא אשר נתן לכם עצה שבסופו של דבר גרמה לכם לנזק, אין פירוש הדבר שתוכלו לתבוע את הרופא על התנהלות רשלנית שכן לרופא זה אין חובת זהירות כלפיכם. 
  • חובת הזהירות והפרת החובה: אנשי מקצוע כמו רופאים ואחיות חייבים לבצע את עבודתם ברמה מסוימת שנקבעה על ידי הקהילה הרפואית. לצוות הרפואי יש חובה חוקית לספק את הטיפול הרפואי בהתאם לתקנים אלה. הפרת החובה בין אם במעשה ובין אם במחדל נחשבת לרשלנות רפואית. 
  • קשר סיבתי: יש להראות כי קיים קשר ישיר בין ההתנהלות הרשלנית של הרופא או הצוות הרפואי לבין נזקיו של המטופל. התנהלות רשלנית לבדה אינה מספיקה ויש להראות שהיא זו שהובילה לנזקו של המטופל. כדי להראות זאת נעשה שימוש בחוות דעת של מומחים בתחומים הרלבנטיים לתביעה.
  • נזקים: הפגיעה שנגרמה כתוצאה מרשלנות זו חייבת להיות בעלת נזקים ממוניים או שאינם ממוניים. נזקים ממוניים הינם הפסדים כספיים הניתנים לאימות אובייקטיבי, כמו הוצאות רפואיות בעבר ובעתיד, אובדן רווחים בעבר ובעתיד, הפסדי השתכרות או הזדמנויות עסקיות. נזקים לא ממוניים הם סובייקטיביים יותר וכוללים בין היתר כאב וסבל, מצוקה רגשית ואובדן הנאה מהחיים. 
תביעת רשלנות רפואית: אישה מבצעת בדיקות מעבדה

אילו מקרים של רשלנות רפואית ניתן לזהות לעתים קרובות? 

ישנם סוגים מסוימים של טעויות רפואיות ומקרי רשלנות שעורכי דין לרשלנות רפואית מזהים לעתים קרובות. בשל מורכבות התחומים הרפואיים, פציעות יכולות לנבוע ממגוון מקורות. מקורות נפוצים כוללים את הדברים הבאים:
 
  • רשלנות בביצוע הרדמה כדוגמת בחירת התרופה או המינון הלא נכונים, אי מעקב, או שימוש לא נכון בציוד הרפואי.
  • טעויות בחדר מיון כמו קריאה לא נכונה של תרשימים, אי אבחון או אבחון שגוי או אי מעקב.
  • רשלנות רפואית במהלך ההיריון והלידה - היעדר זיהוי של תסמונות במהלך ההיריון, היעדר זיהוי של מצוקה עוברית לקראת הלידה, ביצוע רשלני של לידה מכשירנית (שימוש לא נכון במכשיר הוואקום או המלקחיים) ועוד.
  • רשלנות רפואית של רופא המשפחה - מקרים בהם רופא המשפחה לא מזהה כנדרש את מצבו של המטופל, לא מפנה אותו לבדיקות הכרחיות ושולח את המטופל לביתו בעוד שמחלתו מחמירה מיום ליום.
  • רשלנות רפואית בניתוח - ביצוע ניתוח על האיבר הלא נכון או השארת ציוד רפואי בתוך גופו של המטופל, חוסר מעקב אחר מטופל לאחר ניתוח ועוד.
אנשי מקצוע רפואיים עלולים להתרשל בכל שלב בתהליך, החל מהביקור הראשוני שלכם בקופת החולים או בחדר המיון ועד לרגע עזיבת המוסד הרפואי והתחלת תהליך ההחלמה. זוהי רק רשימה קצרה של דרכים אפשריות שבהן אתם עלולים להיפגע.

מה עורכי דין עושים במקרים כאלה?

עורך דין לרשלנות רפואית יכול לבחון את האפשרות שלכם להגיש תביעה ולקבל פיצוי. כמה מהדרכים שבהן עורך דין יעזור כוללות:
 
  • בחינת החומר הרפואי על מנת לזהות התנהלות רשלנית וכן את הנזקים שנגרמו לכם. 
  • קביעת דברים כמו שווי התביעה שלכם ובחינת הגורמים הרפואיים שהתרשלו.
  • טיפול בתביעה עצמה לאחר הגשתה - גם כאשר העובדות והראיות מסתדרות לטובתכם, הכרחי לקבל ייצוג על ידי עורך דין לרשלנות רפואית, שיכול לחבר בין הנקודות על מנת להציג את הדברים לבית המשפט כדי למקסם את הפיצוי שתקבלו בסופו של דבר.

ממה מורכב הפיצוי אותו התובע עשוי לקבל?

נזק כתוצר של רשלנות רפואית עלול להשפיע על הגוף ועל הנפש של האדם שנפגע ובכך כמובן עלול להיגרם לנפגע גם נזק כלכלי גדול. נזקים נפוצים אשר תובעים פיצוי בגינם בתביעות רשלנות רפואית כוללים:
 
  • הוצאות רפואיות: כאשר מטופל נפגע על ידי הרופא שלו, לעתים המטופל נזקק לטיפול רפואיים מתמשכים אשר כרוכים בעלויות גבוהות. במקרים אלה ניתן לתבוע פיצוי בגין ביקורי רופא, טיפולים, עזרים ומכשירים רפואיים, תרופות וכל הוצאה רפואית אחרת הנדרשת להחלמתו או לשיפור מצבו של התובע. 
  • כאב וסבל: נזקים של כאב וסבל בדרך כלל מפצים על כאבים פיזיים, אך מצוקה רגשית כמו חרדה, דיכאון וסבל נפשי אחר נכללים גם כן בסוג נזק זה.
  • אובדן של בן משפחה: בני משפחה יכולים לדרוש פיצוי במקרים בהם נפטר הבעל, האישה, ההורה, הסבא או הסבתא, בשל רשלנות רפואית. בעצם מדובר בשלילה של הטבה משפחתית ועזרה אותה היה התובע מקבל מבן המשפחה אשר נפטר כתוצאה מרשלנות רפואית. 
  • אובדן שכר או כושר השתכרות: כשמדובר בטעויות רפואיות, חלק מהפציעות כה חמורות עד שהתובע לעולם לא יכול להשתכר כבעבר. במקרים אלה, דרישת פיצוי בגין הפסדי השתכרות עתידיים היא סבירה בהחלט.

פנייה לעורך דין העוסק ברשלנות רפואית

מציאת עורך הדין המתאים שייצג אתכם היא לא תמיד משימה קלה. עליכם להיות סמוכים ובטוחים הן בידע של עורך הדין והן ביכולתו להציג את התיק שלכם באור הטוב ביותר. על עורך הדין להסביר את המקרה שלכם ולספק לו תמיכה בדמות ראיות שעשויות להוביל להצלחתכם בבית המשפט. עורך הדין צריך להבין את התחום הרפואי ולפנות למומחים הרפואיים המתאימים על מנת שאלו יכתבו עבורכם חוות דעת הנדרשת לצורך הגשת התביעה לבית המשפט.
 
מקור תמונה ראשית: freepik
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.