print header

11 הטעויות שכולנו מבצעים בחדר האמבטיה

חדר האמבטיה הוא אחד המקומות האינטימיים והחשובים ביותר לבריאותנו, זהו מקדש ההיגיינה, אך מסתבר שרובנו לא ממש הופכים אותו לכזה. בכתבה הבאה תגלו את 11 הטעויות שרובנו מבצעים בחדר האמבטיה.

 

1. שומרים את מברשת השיניים קרוב מדי לאסלה

אמבטיה

על פי כתבה שהתפרסמה בעיתון אוניברסיטת הארוורד, כאשר אנו מורידים את המים באסלה, חלקיקי מים ופסולת זעירים מתעופפים באוויר עד למרחק של 2 מטרים מהאסלה. כל החפצים הנמצאים בטווח זה הם קורבנות פוטנציאליים לחלקיקים המתעופפים. הורידו את המים רק לאחר שכיסיתם את מושב האסלה והקפידו לשטוף ולהחליף את מברשת השיניים בתדירות גבוהה.

2. משתמשים במגבת שלכם יותר מדי

אמבטיה

חיידקים רבים משגשגים בבדים לחים וארוגים בצפיפות, או במילים אחרות - מגבות. כאשר אתם משתמשים במגבת שאינה נקייה, אתם למעשה מעבירים את החיידקים בחזרה אליכם, אחרי שהורדתם אותם במקלחת. אם המגבת היא משותפת, מומלץ להחליף אותה פעם ביום. אם מדובר במגבת אישית, מומלץ להחליף אותה לפחות פעם בשבוע.

3. שומרים את ספוג המקלחת זמן רב מדי

אמבטיה

כמו מגבות, גם ספוג המקלחת הוא מקום מצויין להתרבות חיידקים. על פי מחקר עדכני, חיידקים גורמי זיהום מתחילים להתרבות באופן אגרסיבי כבר 24 שעות אחרי חשיפתם לספוגים. על פי המלצות המומחים, אם אתם משתמשים בליפה טבעית, כזו העשויה מהפרי דמוי המלפפון, מומלץ להחליף אותה כל 4 שבועות. ליפות סינטתיות, העשויות מרשת פלסטיק, הן עמידות יותר בפני חיידקים ומומלץ להחליף אותן כל 8 שבועות.

4. לא רוחצים את הידיים מספיק זמן

אמבטיה

שטיפת ידיים היא אחת הדרכים היעילות ביותר למנוע התפשטות מחלות, אך רובנו לא שוטפים את הידיים מספיק טוב. על פי מחקר שנערך באוניברסיטת מישיגן שבארה"ב, 95% מהנבדקים שטפו את הידיים בפחות מ-15 שניות. למען ההשוואה, המרכז לבקרת מחלות ומניעתן ממליץ לבזבז 20 שניות על הקרצוף לבדו. אולי זה נשמע לכם מעט מוגזם, אבל זה ללא ספק עדיף על שלושה ימים של שפעת.

5. לא מתאימים את אורך וילון האמבטיה

אמבטיה

וילונות האמבטיה לרוב מגיעים מהחנות כאשר הם ארוכים מדי. המקום בו הוילון מגיע לרצפת האמבטיה ומתחיל להתקפל הוא מקום אופטימלי להתפתחות עובש וטחב. למזלנו, הפתרון הוא פשוט - חתכו את הוילון בכמה סנטימטרים כך שיעבור את שפת האמבטיה, אך לא יגיע עד לרצפתה.

6. הולכים על רצפת חדר האמבטיה יחפים

אמבטיה

מרבית האנשים חושבים שמושב האסלה הוא המקום המזוהם ביותר בחדר האמבטיה, אך על פי מחקר משנת 2005, רצפת החדר היא המקום הבעייתי ביותר. החוקרים מצאו כי על רצפת חדר האמבטיה קיימים כמיליון חיידקים לכל סנטימטר רבוע, בערך פי 200 מאשר על מושב האסלה. מסקנה - קרצפו היטב את רצפת חדר האמבטיה ואל תשכחו להשיג לעצמכם זוג נעלי מקלחת.

7. משתמשים באותו הספוג בשביל כל הדברים

אמבטיה

האם אתם משתמשים באותו הספוג לנקיון המקלחת, המראות, הכיור והשירותים? במקום לנקות את המשטחים השונים, אתם רק מסתכנים בהצלבת הזיהום. כלומר, חיידקים מהאסלה יגיעו אל המראה וחיידקים מהכיור יגיעו אל האמבט. שמרו על ספוגים נפרדים עבור כל משטח בחדר האמבט וזכרו לנקות אותם לעיתים קרובות. על פי מחקר של משרד החקלאות האמריקאי, חימום של ספוג ניקוי במיקרוגל למשך 2 דקות משמיד 99.99% מהחיידקים שבו.

8. משתמשים בחומרי ניקוי רעילים

אמבטיה
 
אם נחשוב על זה לרגע, אנחנו מנקים את חדר האמבטיה כדי למנוע התפשטות מחלות, אך כדי לעשות זאת אנחנו משתמשים בחומרי ניקוי רעילים שיכולים להשפיע גם הם על בריאותינו לרעה. האמת היא שאין צורך בכימיקלים מסוכנים כדי לחטא את משטחי חדר האמבט, וניתן ליצור חומרי ניקוי טבעיים ממצרכים המצויים בכל בית.
 
השתמשו באשכולית חצויה ומלח כדי לחטא את משטח האמבט ובלימון חצוי כדי להסיר את כתמי המים מהברזים. לחצו כאן כדי ללמוד עוד שיטות טבעיות לניקוי הבית.
 

9. חופפים את השיער יותר מדי

אמבטיה

93% מבני ה-18 ומעלה חופפים את השיער פעם ביום, כשלמעשה אנו לא זקוקים לחפיפה רבה כל כך. הקרקפת שלנו מפיקה שמנים טבעיים, הפועלים כמרכך המושלם לשיער שלנו. חפיפת יתר מסירה את אותם שמנים מהשיער והיא זו שהופכת אותו ליבש וחסר חיים. אם אתם לא עובדים במוסך או בעלי קרקפת שומנית במיוחד, אין לכם צורך לחפוף את השיער בכל יום ויום.

10. לא יודעים להשתמש בשירותים

אמבטיה

העובדה כי ישיבה היא לא התנוחה הטובה ביותר להתפנות בה ידועה כבר שנים, כפי שמוכיח מחקר משנת 1964. התנוחה העדיפה לגופנו היא תנוחת כריעה, כאשר הירכיים קרובות לבטן. מחקר חדש יותר, משנת 2010, קובע כי הנבדקים אשר התפנו בכריעה התאמצו פחות והפעילו פחות לחץ על חלל הבטן ומחקר נוסף גילה כי הנבדקים שכרעו התפנו 79 שניות מהר יותר מאשר אלה אשר ישבו.

11. לא יודעים לנגב

אמבטיה

או יותר נכון, מנגבים לאחר הביקור בבית השימוש, אך לא מנקים. כאשר אנחנו משתמשים בנייר טואלט יבש, אנחנו לא באמת מנקים את האיזור, אלא רק מורחים את הפסולת. מטליות לחות עושות עבודה הרבה יותר טובה ומהירה בנקיון שלאחר ההתפנות, אבל לא כל סוג. כמו שרובנו יודעים, אסור לזרוק מטליות לחות לאסלה, כיוון שאלה יכולות ליצור סתימות בקלות. למזלנו, בשנים האחרונות ניתן למצוא בחנויות יותר ויותר מותגי נייר טואלט לח, שהם בעצם מגבונים לחים הניתנים לשטיפה באסלה. אם זה טוב מספיק עבור התינוק שלנו, זה בוודאי טוב מספיק עבורנו.

מקור התמונות -  flickr.com / Firesmile, Steve Johnson, Magnus Franklin, Jacob Tomaw, Justin Litton, Allegra, PressReleaseFinder, Adam Sowers, Joe Shlabotnik

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.