maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתכון נהדר ללחם טחינה נטול גלוטן ממרכיבים שישנם בכל בית

רבים מאיתנו נאבקים במהלך החיים בניסיון לשמור על משקל תקין ולשם כך אנו מנסים דיאטות שונות הקיימות בשוק. בעוד שכל אחת מן הדיאטות האלו מתבססת על עקרונות שונים, ישנו עקרון אחד המשותף כמעט לכולן והוא שרצוי להימנע מכמויות גדולות של קמח, בייחוד קמח לבן, משום שהוא עמוס בפחמימות ומעכב את הירידה המיוחלת במשקל. למרבה המזל אין זה אומר שצריך לוותר על אכילת לחם, שכן ניתן להכין בקלות ובמהירות תחליף ביתי וטעים שמומלץ לכל אחד לנסות. לחם הטחינה שונה מהלחם שכולנו מכירים מאחר שבניגוד אליו, הוא אינו מכיל קמח ולכן הוא מתאים לכל מי שרוצה לשמור על המשקל וכן לחולי צליאק, שאינם מסוגלים לעכל את הגלוטן הנמצא בקמח. עוד יתרון נפלא של לחם הטחינה שראוי לציין הוא שבניגוד ללחם רגיל, שהכנתו לוקחת זמן רב וכוללת שלבים רבים, את המאפה הבריא והטעים הזה תוכלו לאפות בקלות ובמהירות, ללא צורך בלישה וללא זמן התפחה. אז למה אתם מחכים? הכינו את המרכיבים הדרושים והתחילו לעבוד!
 
לחם טחינה
אם עדיין לא השתכנעתם שכדאי לכם לנסות להכין את המתכון הנפלא הזה, כדאי שתכירו כמה מהיתרונות הבולטים של המרכיב העיקרי שלו, הטחינה. "האחות החורגת של החומוס" היא בריאה מאוד משום שהיא מכילה כמויות גבוהות של חלבון, ברזל וסידן, והיא מסייעת להורדת רמות ה"כולסטרול הרע" (LDL) בגוף. כמו כן, היות והטחינה עשויה מזרעי שומשום, היא מכילה גם את חומצות השומן הטבעיות והבריאות שמצויות בהם, אשר משתייכות לקבוצות אומגה 6 ואומגה 9. חשוב לציין שמכיוון שבטחינה יש כמות גבוהה של שומנים, צריכה מוגזמת של לחם הטחינה עלולה לפגוע בשאיפתכם לרדת במשקל, למרות שהשומנים האלו חיוניים לבריאותכם. עם זאת, לחם הטחינה עדיין מומלץ יותר מלחם העשוי מקמח לבן אך עדיין יש לצרוך אותו במתינות, כמו כמעט כל מאכל אחר, ולכן מומלץ לחלק את הלחם לפרוסות וליהנות ממנו במשך מספר ימים.

להכנת לחם טחינה בתבנית "אינגליש קייק" או 5-8 מאפים בתבנית שקעים למאפינס תזדקקו ל:

  • 6 כפות טחינה גולמית (אפשר גם מלאה אך יש לקחת בחשבון שהלחם יהיה מעט מריר)
  • 4 ביצים גדולות
  • כפית סודה לשתייה (במידת הצורך ניתן להחליף באבקת אפייה)
  • קורט מלח
  • 1-2 כפות דבש או סילאן (דבש תמרים) או סילאן טבעי ללא תוספת סוכר

הוראות הכנה:

1. חממו את התנור על 180 מעלות.
 
2. מזגו את הטחינה הגולמית לתוך קערה גדולה. 
לחם טחינה
3. הוסיפו את הסילאן.
לחם טחינה
 
4. הוסיפו כפית גדושה של סודה לשתייה (או אבקת אפייה).
לחם טחינה
5. הוסיפו את הביצים.
לחם טחינה
6. ערבבו בקערה את כל החומרים עד לקבלת תערובת חלקה ומעט בהירה, אין לחשוש מכך שהתערובת נראית קצת דחוסה.
 
 7. רססו את התבנית בספריי שמן ומזגו את התערובת שהכנתם (בשלב זה ניתן לפזר מעל התערובת גרעיני חמנייה קלופים).
 
לחם טחינה
8. הכניסו את התבנית לתנור למשך 20-25 דקות (המאפים האישיים לרוב יהיו מוכנים מהר יותר), עד לקבלת צבע זהוב.
 
9. בדקו בעזרת קיסם שהלחם יבש, אם הוא עוד לא מוכן, המשיכו לאפות אותו מספר דקות נוספות.
 
10. הוציאו את התבנית מהתנור והניחו ללחם להצטנן מעט, כדי שתוכלו לחתוך אותו בקלות.
 
11. בתיאבון. 
 
אם ברצונכם לצפות בסרטון המדגים כיצד מכינים את לחם הטחינה, לחצו כאן.
את המתכון והתמונות הנפלאות הללו קיבלנו מהאתר Gilya Home Styling של גיליה טודורוס, ויש עוד דרכים מגוונות להכין אותו. אתם מוזמנים להתנסות בהכנת לחם טחינה משלכם ולהכין גרסאות נוספות שלו עד שתגיעו לטעם ולמרקם האהובים עליכם. בין היתר תוכלו להוסיף כמות גדולה יותר של סילאן לקבלת "עוגת טחינה", או כף של גבינה לבנה לקבלת מרקם קרמי וטעם פחות "טחינתי". בנוסף, אם תוותרו על הממתיקים כמעט לחלוטין (רצוי לשים מעט כדי לנטרל מרירות), תוכלו להוסיף לתערובת אורגנו או כל עשב תיבול אחר שאתם אוהבים ולקבל לחם מתובל לטעמכם.
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: