print header

היצירות הבולטות ממיצג האמנות הגדול בעולם

אצ'יגו צומארי הוא פסטיבל שמתקיים אחת ל-3 שנים במחוז ניגאטה הכפרי (Nigata) שביפן, ומתהדר בתואר מיצג האמנות המודרנית הגדול ביותר בעולם. את הרעיון לאירוע יזמה בשנת 2000 גלריה לאמנות עכשווית מטוקיו בשם AFG, ובמהלכו היא מארחת אמנים, פסלים ואדריכלים מכל רחבי העולם, במטרה לקשט שטח של למעלה מ-760 קילומטרים רבועים.
 
מה שמאפשר למיצג הזה להתפרש על פני שטח גדול כל כך הוא העובדה שיצירותיהם של האמנים מפזורות לאורך הכבישים, הגבעות, הרחובות ואפילו הבתים של 200 הכפרים המקומיים, ומנקדות את ההרים ושדות האורז של צפון יפן באינספור צבעים וצורות. התמונות הבאות יאפשרו גם לכם לבקר במיצג האומנות הגדול ביותר בעולם.
 

מתנות מכפרים שקפאו בזמן

יצירתה של האמנית המקומית קיוטה טקששי כוללת מאות פנסים שמאירים את הקרקע. שאיפתה הייתה לחלוק כבוד ולהפנות את תשומת הלב ליופיים של המקומות הקטנים והלא מוכרים שמארחים את המיצג.

מיצג אמנות ביפן
 

חזרה לטבע

יצירה זו היא למעשה בית שמשובץ באלפי זכוכיות קטנות, ולדברי יוצרו, הרומי מוקוטקה, הבית נועד להזכיר לבני האדם הפולשים לטבע שהם בסך הכל אורחים, ולכן עליהם להיטמע ולהשתלב בו, במקום לבלוט ולהרוס אותו. השתקפות הטבע בזכוכיות גורמת לאשליה כאילו הבית כמעט ונעלם מעינינו.

מיצג אמנות ביפן
 

נופים אבודים

את הנוף מה"חלון" הבא רובנו היינו רוצים לראות מדי בוקר, אבל כמה מאיתנו באמת יכולים? מדובר רק באחד מבין נופים אבודים רבים שאנחנו נאלצים להחמיץ לאור מגורים בערים גדולות ומתועשות.

מיצג אמנות ביפן
 
חלק מהמבקרים במיצג נעזרים ברכבים ובאוטובוסים על מנת לעבור בין יצירה אחת לאחרת, ואילו אחרים בוחרים להגיע אל אזור מסוים ופשוט לשוטט בו, תוך שהם מגלים בכל פעם יצירה חדשה.
 
מיצג אמנות ביפן
 
צורת תצוגה זו מאפשרת למבקרים לגלות מחדש את היחסים בין טבע, אמנות ובני האדם, בדרך ישירה ולא מתווכת.
 
מיצג אמנות ביפן
 
מיצג אמנות ביפן
 

היום שאחרי מחר

האמן הבא השתמש בטבע על מנת לבטא את הפחד שלו מהעתיד לבוא, ואת הערבוביה בין תקופת הילדות, בה אנחנו מרגישים עצמנו משוחררים וחסרי דאגות, לבין הבגרות שמרתקת אותנו למקום אחד.

מיצג אמנות ביפן
 
יותר מחצי מיליון חובבי אמנות הגיעו לכל אחד מהמיצגים שהתקיימו עד היום, כאשר האחרון מבניהם נערך בסימן חמש עשרה שנות אמנות ושיתופי פעולה יצירתיים שנרקמו בין היוצרים השונים.
 
מיצג אמנות ביפן
 

קן הציפורים

מגדל בגובה 19 מטרים שמסמל את החיבור בין בעלי החיים לטבע, שאמור להיות ישיר, אך מופרע ללא הרף על ידי בני האדם. יוצר המגדל הזה הוא האמן הספרדי ג'אום פנסה.

מיצג אמנות ביפן
 
מיצג אמנות ביפן
 
מיצג אמנות ביפן
 
מיצג אמנות ביפן
 

בית הספר

העובדה שמרבית היצירות הוצגו בחוץ, אפשרה לאמן שמאחורי היצירה הבאה להדגים את הפער בין הרצונות שהיו לנו כילדים לצאת ולחקור את העולם, לבין העובדה שהיינו צריכים להישאר במבנה בית הספר הסגור.

מיצג אמנות ביפן
 
תחת המים
 
יצירה של האמן היפני טשיקטסו אנדו שמנסה להעביר תחושה של פחד מטביעה באמצעות שהייה בחללים סגורים.
 
מיצג אמנות ביפן
 
במרכזן של חלק מהיצירות עומד דו שיח עם קהל המבקרים, שיכול להוסיף ואף לשנות יצירות קיימות. היצירה הבאה מאפשרת לילדים לקשט אותה, בעודם רוכבים על אופניים שגלגליהם טבולים בצבע כחול.
מיצג אמנות ביפן
 
כוכבים במדבר
 
יצירה של האמן הצרפתי פבריס הייברט שכוללת עשרות פנסים זוהרים שחודרים דרך קירות מתכת. היצירה מזכירה לנו שאם נאמין מספיק בכוחו של האור הוא יצליח לחדור גם אל החללים הסגורים והאפלים ביותר.
 
מיצג אמנות ביפן
 

מעגלים

בעבודה מהפנטת זו של האמנית צ'יוקו טודקה, היא משתמשת במי האגם על מנת לבטא את המעגלים החברתיים השונים שקיימים בכל מקום. הקושי העצום לעבור ממעגל אחד לאחר, נדמה לרבים מאיתנו ממש כהליכה על המים. 

מיצג אמנות ביפן
 

אין ספק שהבילוי בין שלל היצירות הללו בחיק הטבע וגילוין בזו אחר זו מבלי לדעת מה מצפה לנו בהמשך, זו חוויה שונה מאוד ממה שהתרגלנו בגלריות ובמוזיאונים. עם זאת, דווקא השוני הוא שמושך מבקרים רבים למיצג יוצא הדופן, ואמנים מרחבי העולם כבר מתכוננים למיצג המרשים הבא, שייערך בעוד 3 שנים באותו המקום.

 

מקור: שלומית פ.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.