print header

פיתוח חדש ישנה את המציאות באפריקה

 

באופן מפתיע מאוד, דו"ח של חברת הסלולאר "טלקום" שהתפרסם בתחילת השנה חשף כי באפריקה יש הרבה יותר מנויים לטלפון סלולארי מאשר בצפון אמריקה!

על פי הנתונים נמצא כי כ-300 מיליון מתושבי היבשת מחזיקים בטלפון נייד, לעומת 277 מיליון תושבים בארה"ב ובקנדה גם יחד.  בהחלט נתון מעניין שממקם את יבשת אפריקה במרכז הרישות הטכנולוגי העולמי.

הנתון המעניין במיוחד הוא שלמרות המהפכה הסלולארית, הרי שמהפכת החשמל טרם הושלמה ונכון להיום, מעל 500 מיליון בני אדם המתגוררים באפריקה גרים בבתים ללא חשמל. אם כן, איך הם מטעינים את הסלולרי? רבים מהם נאלצים לצעוד מרחקים כדי להגיע למרכזי טעינה סולאריים ולשלם בין 50 סנט לדולר, עבור טעינה.

האם לא נמצא פיתרון נוח יותר? אז זהו שכן...

סלולרי באפריקה

אין ספק כי תושבי המדינות המתפתחות , רובם מאפריקה, יכולים להפיק תועלת עצומה מהצורך בטלפונים ניידים; במיוחד בתחום הרפואה, שכן אם הם מתגוררים רחוק מאוד ממרכז רפואי וזקוקים לטיפול חירום או להתייעצות פשוטה, טלפון סלולארי יכול להציל חיים.

העובדה שאיזורים מרוחקים אלה בדרך כלל אינם מרושתים בחשמל, הופכת את הצורך בתקשורת סלולארית לאתגר לא פשוט. נתון זה עמד לנגד עיניהם של סטודנטים ממחלקת ההנדסה היישומית למדעים באוניברסיטת האוורד בבואם להציע פרויקט מהפכני - פיתוח מערכת טלפון נייד שלא תידרש לטעינה חשמלית!

הצוות  מהאוורד עובד בחודשים אלה על פיתוח תא דלק מיקרוביאלי שישמש כמטען לטלפון נייד ויאפשר לאנשים במדינות מתפתחות להטעין את המכשירים באמצעות חיידקים שנמצאים על הקרקע.

 סלולרי באפריקה

את הפרויקט מובילה ד"ר אביבה פרסר איידן שלומדת כסטודנטית בבית הספר לרפואה בהאוורד. ההתקן שהיא מפתחת מורכב ממוליך המוביל אלקטרונים שנוצרו על ידי תהליכים מטבוליים של חיידקים טבעיים הנמצאים על הקרקע.

נשמע לכם מגוחך? תתפלאו אבל שיטה זו כבר הוכיחה את עצמה - בעבר, ד"ר איידן הדליקה באמצעותה מנורת LED ל-14 חודשים ברציפות.

ברגע שהפרויקט יושלם, ד"ר איידן מתכננת, כחלק ממבחן שדה, להריץ פיילוט במדינות אפריקה שמדרום לסהרה. השאיפה שלה, בסופו של דבר, היא שהמקומיים יהיו מסוגלים לבנות מטענים מוליכים משלהם באמצעות חומרים זמינים כמו זגוגיות ופחיות משקה.

ד"ר איידן מאמינה כי ניתן להרכיב מטען מלא מאפס בתוך דקות ספורות, במחיר של פחות מדולר. לדבריה "מטען כזה יכול לבצע טעינת טלפון בתוך 24 שעות".

לפני כחודשיים, קיבל הפרויקט מענק פיתוח בסך 100,000$ מביל ולינדה גייטס במסגרת תוכנית גראנד לאתגרים והוא נחשב לאחד הפיתוחים בעלי הפוטנציאל הגבוה ביותר  לשנות סדרי עולם.

סלולרי באפריקה 

כל הכבוד ובהצלחה!

 

מקור: לילי מרקוס
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.