print header

תואר שני - יוקרה או ערך מוסף?

תואר ראשון בארץ הוא כבר כמעט בגדר חובה עבור מרבית המקצועות בשוק, וקשה מאוד להיכנס לשוק העבודה בלעדיו. אבל כיום, נדמה שתואר ראשון כבר לא תמיד מספיק. סטודנטים רבים מתלבטים האם להמשיך לתואר שני, וחשוב לזכור שמדובר בהחלטה שמעורבים בה משתנים רבים, והראשי הוא תחום הלימודים. היתרונות של תואר שני בהנדסת חשמל שונים מהיתרונות של תואר שני בפסיכולוגיה. אז האם להמשיך לתואר שני? האם יש לו ערך מוסף מעבר לתדמית  היוקרתית שלו? אנחנו כאן כדי לנסות לעשות קצת סדר במחשבה. 

דברים שצריך לדעת על תואר שני: סטונדטים בטקס סיום

בוגרי תואר שני משתכרים יותר

השכלה גבוהה כבר הפכה לנורמה בישראל, וכמעט מחצית מהאזרחים בגילאי 25-34 הם בעלי תארים אקדמיים. על פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בוגרי תואר שני מרוויחים בממוצע פי שניים יותר מבוגרי 12 שנות לימוד. זה נתון מרשים, אך חשוב לזכות שמראש לבוגרי תואר שני כנראה הייתה נקודת פתיחה טובה יותר מבחינה סוציו-אקונומית, מה שאפשר להם מלכתחילה להשקיע בלימודים, ולכן אי אפשר לתלות את הפער רק בקיומו של תואר שני. 

הערך המוסף של תואר שני

למרות זאת, לתואר שני אכן יש ערך מוסף. ראשית, במקצועות מסוימים תואר שני הוא חובה על מנת לעבוד בתחום - כמו בלימודי רפואה או פסיכולוגיה. תואר שני בהנדסת חשמל, לעומת זאת, הוא לא מחייב - אבל עשוי לתרום לשיפור בשכר של מי שמחזיק בו, ולפתוח בפניו אפשרויות תעסוקה חדשות שלא קיימות בפני מי שמחזיק בתואר ראשון בלבד. תואר שני בהנדסת חשמל הוא גם הזדמנות טובה להעמיק את הידע בתחום, להיחשף למחקר עדכני וליצור קשרים בתעשייה (נטוורקינג). 

מתי להתחיל תואר שני? 

עבור סטודנטים שמעוניינים להמשיך בתחום המחקר התשובה ברורה: כדאי להתחיל את התואר השני מיד עם סיומו של התואר הראשון. המטרה במקרה הזה היא להישאר באקדמיה, לבסס קשרים ואולי אפילו להתקבל לתוכנית ישירה לדוקטורט. כך גם עבור סטודנטים שלומדים מקצוע המחייב תואר שני. 

אבל מרבית הסטודנטים דווקא לא רואים את עתידם במחקר, והם ניצבים בפני דילמה - האם להמשיך לתואר שני מיד אחרי הראשון, או לצבור קודם ניסיון תעסוקתי רלוונטי. קיימות לא מעט תוכניות שמאפשרות מעבר מהיר מתואר ראשון לתואר שני, והן מיועדות בדרך כלל לסטודנטים מצטיינים שיכולים לעמוד בעומס לימודי גבוה יחסית. סטודנטים שמתקבלים לתוכניות מסוג זה יכולים לסיים תואר ראשון ותואר שני בתוכנית משולב שאורכה בין שלוש וחצי לארבע שנים. 

עם זאת, מומחים ממליצים להשתלב קודם כל בשוק העבודה, כדי להכיר את הענף ולרכוש ניסיון. השתלבות בענף תאפשר לעובד להחליט בצורה מושכלת אם אכן יש צורך בתואר שני, ולבחור את הזמן המיטבי עבורו להתחיל את הלימודים. חשוב לזכור שלימודים לתואר שני כרוכים בהשקעה של זמן ושל כסף, ולכן חשוב לבחור בזמן המתאים עבורם. למוסדות אקדמיים רבים יש מסלולים מיוחדים לתואר שני עבור בעלי ניסיון תעסוקתי, מסלולים שנוטים להיות קצרים יותר ולשלב בתוכם ערך מוסף רלוונטי לעבודה בענף.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.