print header

9 משטחים שאתם חייבים לנקות מחשש לנגיף הקורונה

בחודשים האחרונים למדנו כיצד לשטוף ידיים ביסודיות והתחלנו לנקוט באמצעי זהירות נוספים כדי להישמר מפני נגיף הקורונה שמשתולל ברחבי העולם. למרות כל זאת, אנו עדיין עלולים להידבק בדרכים שלא חשבנו עליהן, למשל, לאחר מגע בחפצים מסוימים שמלווה בשליחת הידיים הישר אל הפנים שלנו. בשל כך, חשוב לשמור על ניקיונם וחיטויים של משטחים וחפצים שנמצאים מסביבנו ושאנו משתמשים בהם, וגם על גופנו. במדריך הבא תלמדו קודם כל מדוע חשוב לבצע פעילויות כמו ניקוי וחיטוי ומה ההבדל ביניהן. לאחר מכן תגלו מהם 9 משטחים, חפצים ואזורים בגוף שלא חשבתם שעלולים לשאת את נגיף הקורונה, ולכן אתם פשוט חייבים להתחיל להקדיש להם תשומת לב.
 
משטחים שצריך לנקות מנגיף הקורונה: אדם שוטף ידיים מתחת לברז

מדוע חשוב לנקות ולחטא, ומה ההבדל בין השניים?

ממחקרים רבים נראה כי וירוס ה- SARS CoV-2, המוביל למחלת הקורונה, רגיש לחומרי חיטוי כמו תרסיסים וג'לים שמבוססים על אלכוהול, ולחומרי ניקוי הכוללים אקונומיקה. בשל כך, המרכז לבקרת מחלות ומניעתן ממליץ לנקות משטחים שנראים מזוהמים ולאחר מכן לחטא אותם, אך מה ההבדל בין שתי הפעולות? ובכן, "ניקוי" פירושו הסרת חיידקים, לכלוכים וזיהומים אחרים, ובכך לסייע להורדת מספרם והסיכוי להעברת דלקות, מבלי להרוג אותם. "חיטוי" משמעותו השמדת חיידקים על ידי שימוש בחומרים כימיים.
 
חשוב שתקפידו לנקות משטחים עם חומרים שמבטיחים הסרה של 99% מהחיידקים, ולעשות זאת לפי ההוראות שעל גבי האריזה. בנוסף, מפני שמדובר בחומרים שעלולים להזיק לעור, מומלץ להשתמש בהם בעודכם עוטים כפפות חד פעמיות, שאותן יש לזרוק מיד בתום החיטוי.
משטחים שצריך לנקות מנגיף הקורונה: נוזל חיטוי, מסכת מנתחים וכפפות חד פעמיות

מה עלינו לנקות ולחטא?

בחודשים האחרונים למדנו את חשיבות שטיפת הידיים, וכיצד לרחוץ אותן היטב ולמשך זמן מספק. כמו כן, חשוב להקפיד לכבס בגדים כמו שצריך, כפי שמפורט במדריך הבא. בנוסף לשתי הפעולות הללו, יש לשמור על ניקיונם וחיטויים של 9 סוגי המשטחים ואזורי הגוף הבאים, שכנראה לא חשבתם עליהם קודם.

1. טלפון

אנו הולכים איתו לכל מקום – לחנויות, לרחוב, למיטה ואולי אפילו גם לשירותים, ומניחים אותו על משטחים שאין לנו מושג מה טיב ניקיונם. כך, בלי לשים לב וללא כל כוונה, אנו מזהמים את אחד מהחפצים שמלווים אותנו הכי הרבה במהלך היום – הטלפון הנייד שלנו. כדי לשמור עליו, הימנעו מלהניח אותו על מדפים ודלפקים, אפילו לא לרגע קט. בין אם אתם עושים זאת ובין אם לאו, ברגע שאתם חוזרים הביתה, נקו את כולו, לרבות המסך, עם מגבוני חיטוי המכילים לפחות 70% אלכוהול. עשו זאת לפחות פעם ביום, גם בימים שבהם אתם נשארים בבית.

2. ארנק

אנו מניחים את הארנק שלנו על משטחים רבים, ובכך הופכים אותו לאחד מהחפצים המלוכלכים ביותר שיש לנו, גם בימים כתיקונם. בשל כך, עליכם לחטא אותו ברגע שאתם חוזרים הביתה, לא משנה מאיזה חומר הוא עשוי. לפני שאתם עושים זאת, בדקו מהן הוראות הניקיון והחיטוי לפי היצרן, זאת על מנת שלא תהרסו את המרקם והחומר שממנו עשוי הארנק. אם אין לכם זמן לחיטוי יסודי, לפחות הימנעו מלהניח את החפץ החשוב הזה על שולחן האוכל או השיש שבמטבח שלכם.
משטחים שצריך לנקות מנגיף הקורונה: בחורה מחזיקה ארנק ורוד פתוח

3. שקיות רב פעמיות

בשנים האחרונות עולה המודעות לשמירה על איכות הסביבה, ולכן רבים מאיתנו החלו לארוז קניות בשקיות רב פעמיות. למרות שמדובר בהרגל מבורך, מומחים רבים ממליצים לכם להתאים אותו קלות לימי הקורונה. אז הקפידו לנקות ולחטא אותן לאחר שימוש, בדרך המתאימה לחומר שממנו הן עשויות, כמו כביסה או חיטוי עם מגבונים. אם אתם משתמשים בשקיות מנייר, הקפידו לזרוק אותן מיד בתום השימוש. בנוסף, חטאו היטב כל משטח שעליו אתם נוהגים להניח אותן – דלפקים, שולחנות, כיסאות או ספות.

4. מוצרים קנויים

קבלתם משלוח של קניות או אוכל? אין לדעת איזה מסלול עברו המוצרים ומי נגע בהם, ולכן כדאי להניח שהם מזוהמים. בניגוד לחפצים אחרים, לא מומלץ לנקות את המוצרים האלו עם אקונומיקה, סבון או חומרי חיטוי אחרים, בטח לא כשמדובר באוכל. במקום לערב חומרים כימיים, הגדירו אזורים מיוחדים על השיש והשולחן שבמטבח, ורכזו בהם את כל השקיות והקופסאות שנכנסו מבחוץ. כשתסיימו לפרוק אותן, נקו את אותם אזורים ייעודיים, תוך הימנעות ממגע של כפות הידיים עם הפנים. 
משטחים שצריך לנקות מנגיף הקורונה: שקיות מנייר

5. רכב ו"נקודות חמות" בדרך ממנו עד הבית

רבים מחפשים דרכים לנקות ולחטא את ביתם מנגיף הקורונה, אך מה עם הרכב ושאר המשטחים שבהם אתם נוגעים מהרגע שאתם יוצאים ממנו ועד שאתם מגיעים לסף דלתכם? אין לדעת מי נגע בהם לפניכם ואלו חיידקים אתם נושאים על עצמכם, ולכן חשוב שתחטאו גם "נקודות חמות" שעלולות להזיק לכם. התחילו משטיפת הרכב מבפנים ומבחוץ, לרבות אזורים כמו ידיות חיצוניות ופנימיות, חגורות בטיחות, קודן, מושבים, מוט הילוכים, מראות, וגם חיטוי המפתחות שלכם. לאחר שאתם יוצאים מהרכב, נקו בעזרת תרסיסים או מגבונים משטחים שאתם כנראה נוגעים בהם בדרך ממנו אל ביתכם, כגון מתגים של נורות וידיות של דלתות בבניין.

6. משקפיים ומשקפי שמש

לפי מחקרים שונים, נגיף הקורונה יכול לשרוד כ-75 שעות על משקפיים ומשקפי שמש, ולכן כדאי להיזהר מאביזרים שכאלו, שמונחים על האף ולכן קרובים לפתחים של מערכת הנשימה. אם אתם מרכיבים משקפי ראייה, קריאה או שמש מכל סוג, עליכם להשקיע כמה דקות ברגע שאתם נכנסים הביתה, כדי לחטא אותם בזהירות. תוכלו לעשות זאת ברגע בעזרת מים חמים ומעט סבון, או עם ניגוב מסגרת המשקפיים בעזרת מגבונים על בסיס אלכוהול.
 
משטחים שצריך לנקות מנגיף הקורונה: משקפיים על קופסה

7. נעליים

כאמור, מומלץ לכבס בגדים ברגע שנכנסים הביתה מחשש שהם נושאים נגיפי קורונה, אך מה עם הנעליים שלכם? גם בקשר לפריט הזה כדאי לכם לנקוט במשנה זהירות, ולשמור על ניקיון הנעליים יותר מבעבר. אך כיצד מחטאים נעליים, שלעיתים עשויות מחומרים שקשה לנקות? לפי מומחים, הדרך הטובה ביותר להתחמק מאתגר ניקיון זה, הוא לנעול זוג שניתן לכבס. אם אין לכם כאלו, אולי כדאי שתשקלו להשאיר על השטיח שמחוץ לדלתכם את הנעליים שעימן הסתובבתם ברחוב, ולהתחיל לעשות שימוש קבוע בנעלי בית או כפכפים. בימים נעימים יחסית כמו אלו שמצפים לנו כעת, זהו בהחלט פתרון קל ליישום...

8. תכשיטים

עונדים טבעות ושרשראות? מסרבים לוותר על הצמיד והעגילים האהובים עליכם? אולי לא חשבתם על כך שגם הם עלולים לשאת את נגיף הקורונה, ולכן הם זקוקים לחיטוי. רבים מכם ודאי רוחצים אותם בעת שטיפת ידיים, אך זה לא מספיק כדי להסיר את כלל החיידקים המסוכנים שמסתתרים בתכשיטים או בין העור למתכת. לכן, עליכם לחטא את הטבעות, השרשראות ושאר פריטים דומים בהתאם להוראות היצרן.
משטחים שצריך לנקות מנגיף הקורונה: תכשיטים מזהב

9. גוף

בחודשים האחרונים למדנו כיצד לשטוף ידיים כמו שצריך, ואנו מניחים שאין צורך להורות לכם להתקלח מדי יום. עם זאת, אנו יכולים להניח שהבגדים שאנו עוטים על עצמנו, מגנים עלינו מפני נגיפים שבסביבתנו. למרות שמדובר בסברה די הגיונית, אין בה אמת מוכחת, ולכן מומחים רבים ימליצו לכם לא רק להתקלח מדי יום – אלא גם לחפוף את השיער, בעיקר אם הוא ארוך. אמנם אין עדיין הוכחות מדעיות לכך שנגיף הקורונה יכול לשרוד על שיער, אך בכל זאת מומלץ להקפיד לחפוף, ליתר ביטחון. אם המקלחות המרובות גורמות לעורכם להתייבש, הקפידו להשתמש בקרם לחות לעיתים תכופות יותר. 
 
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.