print header

15 המסעדות הכי אקסקלוסיביות בעולם

  אנחנו אוהבים לאכול בחוץ וזה פשוט כי יש משהו נהדר בכך שביכולתך לבחור את המנה שתרצה, שף מקצועי יכין לך אותה, מלצר יגיש לך אותה עד השולחן ובסופו של דבר לא צריך אפילו לשטוף כלים. סביר להניח שאתם יוצאים למסעדה כזו או אחרת לפחות אחת לחודש-חודשיים, וכאן בארץ אמנם יש לא מעט מסעדות ידועות ובעלות שם, אך ברחבי העולם יש מסעדות אקסקלוסיביות ברמה גבוהה הרבה יותר שרק בודדים יוכלו לזכות לסעוד בהן. הסיבה לכך היא כמובן המחיר ורשימת ההמתנה שכל מי שרוצה לעשות זאת צריך להתמודד איתם, אך אם אתם מעוניינים בכך למרות זאת, לפניכם 15 מהמסעדות האקסקלוסיביות ביותר בעולם...

1. נקסט, ארה"ב

המסעדות הכי אקסקלוסיביות בעולם: שף מכין מנה על צלחת מול סועדים
האמת היא שלמסעדה הזו לא כל כך קשה להזמין מקום, אך אם אתם מכירים מישהו שסעד בה וברצונכם לנסות את אותה המנה הטעימה שהוא הזמין, צר לנו לאכזב אתכם – זה ככל הנראה לא יקרה. הסיבה לכך היא שהתפריט של המסעדה משתנה בכל 4 חודשים כדי להעניק לסועדים חוויה חדשה לחלוטין.

2. בית התה האושאן, סין

המסעדות הכי אקסקלוסיביות בעולם: מקדש על הר
בית התה הזה נמצא במקדש שמכניס אליו בברכה את כל מי שיגיע, זאת כמובן אם יצליח להגיע למקום... כדי להגיע לשם צריך לעבור מסלול מפרך במעלה הר שבמחוז שאאנשי, אותו יש המכנים "מסלול ההליכה המסוכן ביותר בעולם". תידרשו לעבור על קורות עץ צרות ואף שלשלאות בחלק מהמסלול, וכמה מטיילים שניסו להגיע למסעדה הזו כבר מצאו את מותם. אף על פי כן, מי שמגיע לשם זוכה בכוס התה המספקת ביותר שאי פעם שתה.

3. מוגריץ, ספרד

המסעדות הכי אקסקלוסיביות בעולם: הכניסה למסעדת מוגריץ
במסעדה הזו יש מקום רק ל-50 סועדים, והיא פתוחה אך ורק בין החודשים אפריל ודצמבר, כשהבאים אליה נדרשים לעשות הזמנה זמן מה מראש. לרוב עם זאת אין בה מקום פנוי, ואם תנסו להזמין מקום במייל, תקבלו או אישור או הצעה למסעדה אחרת בסביבה. השפים של המסעדה טוענים שכל מנה שהם מכינים היא יצירת אומנות, לכן אם תצליחו, אנא מכם – שתפו תמונות!

4. בראה, אוסטרליה

המסעדות הכי אקסקלוסיביות בעולם: מסעדת בראה
לפי המקומיים, בראה היא המסעדה המבוקשת ביותר באוסטרליה, והסועדים נדרשים לבצע הזמנה 3 חודשים מראש לפני שהם מגיעים לאכול שם. עם זאת, המכשול העיקרי הוא לא תקופת ההמתנה, אלא המחיר היקר. רוב השולחנות שמורים לאורחים שלנים באחד מבין ששת חדרי האירוח שבמקום, לכן בנוסף לתשלום על האוכל, תידרשו לשלם עוד 417 דולר ללילה!

5. נומה, דנמרק

המסעדות הכי אקסקלוסיביות בעולם: הכניסה למסעדת נומה
המסעדה הזו ממוקמת בקופנהאגן ומתמחים בה ב"מטבח נורדי חדשני", כשהתפריט היצירתי משתנה על פי העונה. אם תכננתם לאכול שם השנה, יש לנו חדשות רעות עבורכם – יכול מאוד להיות שתצטרכו לחכות עד שנה הבאה, כי רוב המקומות נתפסים מוקדם מאוד. עליכם לתכנן לטווח הארוך אם ברצונכם לטעום את אותו מטבח נורדי חדשני.

6. דיספרוטאר, ספרד 

המסעדות הכי אקסקלוסיביות בעולם: שלט הכניסה של מסעדת דיספרוטאר
את המסעדה הזו תמצאו בברצלונה היפהפייה, ולא תוכלו לצפות לשום דבר שתמצאו שם בתפריט. בין יתר המנות תוכלו להזמין חלמון ביצה פריך, סלט נוזלי ועוד. הבעיה? צריך להזמין מקום 4 חודשים מראש. אם אינכם מזמינים מקום תוכלו להיכנס לרשימת המתנה, והמסעדה כבר תיידע אתכם מתי תוכלו להגיע, וזה לא יהיה בקרוב.

7. שלוס שאונסטיין, שווייץ

המסעדות הכי אקסקלוסיביות בעולם: מסעדת שלוס שאונסטיין
המסעדה היוקרתית הזו נמצאת בתוך טירה מהמאה ה-18 באלפים השוויצריים ומעבר לכך היא מיוחדת גם משום שהשפים שלה עושים שימוש בכמות מצומצמת של מרכיבים כדי ליצור מנות בלתי נשכחות, שהקנו למסעדה 3 כוכבי מישלן. כל מנה עולה בסביבות 265 דולר, אך כדי ליהנות מהפינוק היקר הזה תצטרכו להזמין מקום 6-9 חודשים מראש.

8. אולטרה ויולט, סין

המסעדות הכי אקסקלוסיביות בעולם: שולחן ארוך בחדר סגול באולטרה ויולט
המסעדה היוקרתית ביותר בשאנגחאי מארחת אך ורק 10 אנשים מדי ערב, כשהסועדים יושבים יחדיו סביב שולחן אחד ונהנים מארוחה שכוללת לא פחות מ-22 מנות, יחד עם אווירה מיוחדת שנוצרת על ידי מוזיקה, הקרנות וידאו, ריחות וגירויים שונים נוספים. החוויה הזו עולה 600 דולר, והמנות לא מפסיקות להגיע לרגע, כך ששום סועד לא יוצא משם רעב או לא מסופק.

9. סוקיאבאשי ג'ירו, יפן

המסעדות הכי אקסקלוסיביות בעולם: השף הראשי של סוקיאבאשי ג'ירו לוחץ ידיים עם בחור צעיר
ההזמנות למסעדה הזו נעשות רק ביום הראשון של כל חודש, ובהצלחה בניסיון לקבל מענה בקו הטלפון התפוס. אם אכן תצליחו להזמין מקום, תצטרכו לשמור על החוקים המוקפדים של המסעדה בנוגע לדרך שבה אוכלים בה את הסושי. הארוחה שתקבלו כוללת 20 מנות, ועולה 370 דולר לאדם.

10. é של חוזה אנדראס, ארה"ב

המסעדות הכי אקסקלוסיביות בעולם: מסעדת é
המסעדה הזו נמצאת בחדר פרטי שמסתתר בין מספר מסעדות אחרות בלאס וגאס ומגישים בה תפריט ייחודי של מטבח ספרדי ברמה עולמית. יש שם רק 9 מקומות ישיבה מול בר מוזהב, אך הטריק הוא שכדי להיכנס לשם צריך להיות בעל כרטיס זהב, אותו יש לרכוש 3 חודשים מראש. אותו כרטיס לא נמכר סתם כך לכל אחד, ולרוב מי שזוכה לשבת שם הם סלבריטאים ואנשים עשירים במיוחד. אם אתם רוצים לרכוש כרטיס שכזה, תצטרכו לחכות שנה או אפילו שנתיים!

11. מייזון פיק, צרפת

המסעדות הכי אקסקלוסיביות בעולם: אנה-סופי פיק
השפית הראשית של המסעדה הזו, אנה-סופי פיק, היא אחת מבין ששת השפיות היחידות בעולם שמתהדרות בניהול מטבח במסעדת 3 כוכבי מישלן. התפריט של המסעדה כולל 9 מנות שיעלו לכם 375 דולר, ובמחיר הזה בהחלט תזכו בחוויה קולינרית בלתי נשכחת. הבעיה היא שתצטרכו להזמין מקום כמעט שנה מראש.

12. בר הפולו, ארה"ב

המסעדות הכי אקסקלוסיביות בעולם: בר הפולו
המסעדה הראשונה של ראלף לורן, מעצב האופנה הידוע, היא ככל הנראה המקום האקסקלוסיבי ביותר בכל ארה"ב, שכן לא ניתן להיכנס אליו אלא אם כן אתם כוכבים מפורסמים או פוליטיקאים חזקים – אפילו אם אתם עשירים. אם תתקשרו להזמין מקום, אף אחד לא יענה לכם, ואם תגיעו בעצמכם, 2 שומרי ראש מפחידים ידאגו שלא תיכנסו אלא אם כן מכירים את פניכם ברבים.

13. אוסטריה פרנצ'סקנה, איטליה

המסעדות הכי אקסקלוסיביות בעולם: שף מכין צלחות במסעדת אוסטריה פרנצ'סקנה
לפי מומחים מתחום המסעדנות, המסעדה הזו שינתה את כל המטבח האיטלקי המודרני, ויתרה מכך, היא הראשונה שזכתה בתואר היוקרתי "הטובה מבין הטובים ביותר" – קטגוריה חדשה שהומצאה עבורה בדירוג 50 המסעדות הטובות ביותר בעולם של מגזין המסעדנות הבריטי Restaurant. ישיבה בה תעלה לכם 350 דולר, אך קצת קשה להזמין לשם מקום. קו הטלפון להזמנות נפתח ב-10 בבוקר ביום הראשון של החודש ומספר המקומות הזמינים אוזל במהירות רבה.

14. טקזאווה, יפן

המסעדות הכי אקסקלוסיביות בעולם: צוות טקזאווה
הזמנת מקום במסעדת הסושי הזו היא עניין של תחרות, שכן יש בה מקום רק ל-10 אנשים והטלפון פעיל רק למשך מספר דקות ביום הראשון של החודש. יתרה מכך, עליכם להיות די עשירים כדי לסעוד שם, כי המנה הזולה ביותר בתפריט תעלה לכם 370 דולר – זה אפילו לא כולל משקאות.

15. דיימון באהרל, ארה"ב

המסעדות הכי אקסקלוסיביות בעולם: דיימון באהרל
המסעדה הזו ממוקמת במרתף ביתו של השף דיימון באהרל, והוא מנהל אותה יחד עם אשתו. דיימון טוען שהוא מגדל את כל המרכיבים שבהם הוא משתמש, כולל קמח אורן ושמן אצטרובלים, ואילו הבשר ומאכלי הים שהוא מגיש מגיעים מחוות אורגניות בסביבת ביתו. מה שמרשים באמת זה זמן ההמתנה המגוחך – תצטרכו להזמין מקום 5-10 שנים מראש כדי ליהנות מארוחה במסעדה הזו, ויחד עם זאת המסעדה כבר הספיקה לארח לאורך השנים אנשים מ-50 מדינות שונות מרחבי העולם.
 
מקור: list25.com

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו