maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

כיצד נראית כוס תה ב-21 מדינות שונות?

בבוקר קר במיוחד, אחרי ארוחה טובה או בתוך המיטה לפני השינה, אין כמו כוס תה חם שינעים לנו את הגרון. אתם בטח רגילים לסוג התה שאתם אוהבים, שכולל כנראה מים, תיון או עלים מיובשים ומעט סוכר, אך זהו התה שאנחנו התרגלנו לשתות כאן בארץ. לעומת זאת, בכל רחבי העולם, תוכלו למצוא מתכונים שונים ומשונים לסוגי תה אחרים לגמרי מאלה שאנו מכירים. כך נראות כוסות תה ב-21 מדינות שונות מרחבי העולם.

1. יפן

תה בחרבי העולם
 

מאצ'ה הוא תה ירוק אבקתי, אותו כותשים ביפן. זהו תה שמשתמשים בו במהלך טקסי התה היפנים המפורסמים.

 

2. הודו

תה בחרבי העולם
 

להודו יש היסטוריה עשירה בתחום התה עם הצ'אי מסאלה שמוגש בכל רחבי דרום אסיה כבר אלפי שנים לפני שפרצה התעשייה בתקופת האימפריה הבריטית. בתמונה שמעל אתם יכולים לראות את תה הדרג'ילינג הלבן שעשביו גדלים באופן פראי במערב הודו. 

 

3. בריטניה

 

בבריטניה, תה שחור מוגש בדרך כלל  ביחד עם חלב, והבריטים נוהגים לשתות אותו כמה פעמים ביום. בזמן שהם מוזגים את החלב, הם מנסים להגיע לצבע מוזהב מושלם, כך הם יודעים שהכינו את התה כמו שצריך.

 

4. טורקיה

תה בחרבי העולם
 

קפה טורקי הוא אמנם המשקה החם המפורסם של העם הטורקי, אך גם התה פופולארי מאוד, ומגישים אותו כמעט עם כל ארוחה ובין הארוחות. לתה השחור הזה לא נכנסת טיפת חלב, מגישים אותו עם או בלי סוכר ולעיתים מכינים אותו בקומקום כפול.

 

5. טיבט

תה בחרבי העולם
 

פו צ'ה טיבטי הוא שילוב של תה, מלח וחמאת יאק. את התה הזה מכינים במשך כמה שעות, עד שטעמו הופך למריר, אז שופכים אותו ישירות לתוך כוס מלאה בחמאה ומלח לפני ההגשה. 

 

6. מרוקו

תה בחרבי העולם
 

במרוקו נוהגים להוסיף את הנענע לתה, בדיוק כמו אצלנו. אולי לא ידעתם, אבל גם בצפון אפריקה נוהגים לשתות תה עם עלי נענע.

 

7. הונג קונג

תה בחרבי העולם
 

בהונג קונג נוהגים לשתות תה חלב קפוא הידוע בשם "תה גרביון משי" בשל צבעו. 

 

8. טאיוואן

תה בחרבי העולם
 

תה חלב ופנינים, הידוע בשמו "תה בועה", הפך לתופעה בכל העולם, אך מקורו בטאיוואן. אצלנו ניתן לראות את המשקה בקניונים בצורת פרי שייק עם פניני הטפיוקה. ניתן להגיש אותו חם או קר, בדרך כלל על גבי פניני טפיוקה שבושלו בסירופ סוכר. 

 

9. ארה"ב

תה בחרבי העולם
 

תה קר ומתוק הוא הדם הזורם בעורקיה של דרום ארה"ב. בדרך כלל הם משתמשים בתה ליפטון חזק עם סוכר, אליו נוהגים להוסיף לימון או מעט אבקת סודה לשתייה. 

 

10. רוסיה

תה בחרבי העולם
 

בכוס אחת של תה רוסי יש כמה וכמה סוגים שונים של עלי תה שחור. כמו בטורקיה, הרוסים מעדיפים להשתמש בקומקום מיוחד הידוע בשם "סמובר" שבו יש תא אחד למים ותה אחר לבישול התה.

 

11. פקיסטן

תה בחרבי העולם
 

הצ'אי אינו שייך רק להודים. בפקיסטן אוהבים את המסאלה צ'אי שלהם מתובלן וקרמי בשעות אחר הצהריים. 

 

12. תאילנד

תה בחרבי העולם
 

צ'ה יאן הוא המתכון התאילנדי לתה קר עם חלב. יש בו שילוב של חלב מרוכז ומיקס עלי תה שגדלים בתאילנד.

 

13. סין

תה בחרבי העולם
 

הסינים אוהבים את התה שלהם ושותים אותו במגוון רחב של טעמים וצבעים. בתמונה אתם יכולים תה צהוב בשם פו-אר, שמגיע בצורת כדורים, אותם מפוררים הסינים לתוך כוס מים חמים.

 

14. מצרים

תה בחרבי העולם
 

מצרים מייבאת לעצמה כמויות גדולות של תה, ונהוג לשתות שם תה לא ממותק לאורך היום. תה ההיביסקוס נפוץ מאוד בחתונות מצריות. 

 

15. קניה

תה בחרבי העולם
 

לעומת מצרים, קניה דווקא מייצאת תה רב, אך גם אוהבים לשתות אותו שם. המדינה מייצרת תה שחור רגיל כמו שכולנו מכירים, אך תושביה מעדיפים לשתות צ'אי.

 

16. ארגנטינה

תה בחרבי העולם
 

יארבה מאטה הוא תה ירוק מלא בוויטמינים שגודל ברחבי דרום אמריקה, וכן גם בפורטוגל, לבנון וסוריה. הוא מתאפיין בטעם מעושן וניתן להגיש אותו חם או קר.

 

17. דרום אפריקה

תה בחרבי העולם
 

בעזרת צמח הרויבוש מייצרים בדרום אפריקה תה אדום בוהק. בדרך כלל מגישים אותו לבדו, ללא סוכר או חלב משום שטעמו הוא מתוק באופן טבעי.

 

18. קטאר

תה בחרבי העולם
 

בקטאר קוראים לתה חזק עם חלב "קאראק צ'אי" - מבשלים עלי תה שחור במים, מערבבים אותם עם חלב מאודה וסוכר ומבשלים למשך כמה שניות.

19. מאוריטניה

תה בחרבי העולם
 

לגרסה של מאוריטניה לתה הנענע הצפון אפריקאי יש טקס הגשה ייחודי. על השותים לשתות 3 כוסות, כשכל אחת מתוקה יותר מהקודמת, כך שתמיד תתחילו מטעם מריר ותסיימו בטעם מתוק.

 

20. מלזיה

תה בחרבי העולם
 

במלזיה מכינים את התה המושלם לצד כל קינוח. תה "טאריק" הוא תה שחור חם מוקצף שמוגש יחד עם סוכר וחלב. ניתן אפילו להגיש אותו כקינוח בזכות עצמו.

 

21. כווית

תה בחרבי העולם
 

בכווית אוהבים תה אחר צהריים שגרתי המשלב עלי תה שחור יחד עם הל וזעפרן, תבלינים שמספקים לו טעם עשיר ומיוחד - מומלץ לנסות.

 
מקור: ניצה ענבר
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: