maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

כך מכינים גבינה שוויצרית מסורתית

אניני הטעם מבינינו יודעים שגבינה שוויצרית מסורתית היא לא סתם גבינה. טעמה הייחודי הוא תוצאה של עבודה קשה, מסורת ואי-תעשייתיות שנשמרה לאורך השנים, והפכה את הגבינה השוויצרית לשם דבר בעולם כולו. אז איך מכינים את גלגלי הגבינה המפורסמים? המשיכו לקרוא וגלו עולם קסום:

הכנת גבינה שוויצרית מסורתית

הכל מתחיל בפרות. הפרות גדלות באחו השוויצרי, וניזונות בקיץ מהדשא הירוק ובחורף מחציר.

 
הכנת גבינה שוויצרית מסורתית

הפרות מובלות לרפת על ידי הרועה, עבור תהליך החליבה.

 
הכנת גבינה שוויצרית מסורתית

הרפתן חולב את הפרות בידיים, ללא מכשירים או מכונות. השרפרף שמחובר לאחוריו מיועד לישיבה כשהוא מתעייף.

 
הכנת גבינה שוויצרית מסורתית

כדי להתחיל בייצור הגבינות, על החקלאים לחטוב עצים למדורה שתחמם את החלב.

 
הכנת גבינה שוויצרית מסורתית

החלב מתחמם בקדירה ל-32 מעלות, תוך כדי ערבוב קבוע. ברגע שהוא מגיע לטמפרטורה, הוא מועבר לכלי גדול יותר, שם מוסיפים לו  חומרי התססה.

 
הכנת גבינה שוויצרית מסורתית

אנזים ההגבנה, שנלקח מגוף הפרה, מוסף לחלב ומעורבב עמו. אנזים זה הופך את החלב לגבן קרוש, המכיל את החיידקים הדרושים להכנת גבינה.

 
הכנת גבינה שוויצרית מסורתית

לאחר מכן, הגבן מעורבב באמצעות הכלי הזה שמכונה "נבל חיתוך", שתפקידו להפריד את מי הגבינה מגושי הגבן. גודל גושי הגבן קובע את סוג הגבינה: גושי גבן קטנים יהפכו לגבינות קשות, וגושי גבן גדולים יותר יהפכו לגבינות חצי קשות.

 
הכנת גבינה שוויצרית מסורתית

גושי הגבן מועברים למתקן דחיסה, שמוחץ אותם עד להוצאת נוזלים נוספים.

 
הכנת גבינה שוויצרית מסורתית

מי הגבינה מכילים לקטוז, מינראלים וחלבוני מי גבינה, מהם מכינים בין השאר גבינת ריקוטה, משקאות חלבון ומזון לתינוקות.

 
הכנת גבינה שוויצרית מסורתית

הגבינה כעת היא מוצר כמעט מוגמר. מכניסים אותה לגלגל גבינה בגודל הרצוי, שחותמת המחלבה טבועה בו. לאחר יום מסירים את גלגל העץ ומשרים את הגבינה באמבט מלח.

 
הכנת גבינה שוויצרית מסורתית

החומרים באמבט המלח הם סודיים. לכל מחלבה יש את הסוד שלה, שהופך את הגבינה לייחודית לה. משרים את הגבינה באמבט בין שעתיים בגבינות רכות, לבין שלושה ימים בגבינות קשות.

 
הכנת גבינה שוויצרית מסורתית

השלב האחרון הוא שלב היישון. שומרים את הגבינה במתקן מיוחד עם לחות של עד-90%. למרות שנדמה לנו שתהליך הייצור הסתיים, בתוך הגבינה הוא עדיין בעיצומו!  תהליך היישון אורך בין כמה שבועות בגבינות רכות לחודשים רבים בגבינות קשות.

 
הכנת גבינה שוויצרית מסורתית

הטעם הייחודי של הגבינה השוויצרית, הוא תוצאה של שמירת גלגלי הגבינה בארגזי עץ אורן באוויר הפתוח. אוויר ההרים וניחוח האורן נספחים בגבינה והופכים את טעמה למיוחד במינו! הגבינה מיוצרת בין ספטמבר לאפריל, כיוון שבחורף הפרות לא נותנות מספיק חלב, כך שלא משתלם לחקלאים לייצר גבינה.

 
הכנת גבינה שוויצרית מסורתית

החלקאי השוויצרי מחזיר את הפרות למרעה בשמחה.

 
הכנת גבינה שוויצרית מסורתית

בסופו של יום, פרה שוויצרית שמחה ומטופחת היא פרה ששמחה לתת חלב!

 
מקור: עדנה ש.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: