1. חוסר תשומת לב אחד לשני
כשאחד מבני הזוג לא מקבל מספיק תשומת לב מהאחר, זה גורר שרשרת תגובות שמובילה לריבים וכמובן לתסכולים. אם אתם הם אלו שסובלים מחוסר תשומת לב מבן או בת הזוג שלכם, חשוב שתנסו לגרום להם להבין את זה, אך מבלי לדרוש מהם דבר. סביר להניח שאתם תצטרכו לעשות את הצעד הראשון בעצמכם ולהקדיש קצת תשומת לב רבה יותר לבן או בת הזוג, כך שלפחות תוכלו להגיע למצב שניתן יהיה לדבר על כך בפתיחות. הכינו להם ארוחה רומנטית ובמהלכה העלו את הנושא.
מנגד, יתכן שאתם הם אלו שלא מקדישים מספיק תשומת לב לבן או בת הזוג שלכם וייתכן מאוד שהם העלו את הנושא הזה בפניכם. גם אם לא, יש כמה סימנים לכך שהם צריכים יותר תשומת לב מכם:
-
הם רוצים להיות איתכם וסביבכם יותר מבדרך כלל מכיוון שהם חוששים מהניתוק שנוצר ביניכם, או שמנגד הם יהיו מרוחקים מאוד מאחר שנפגעו מכם והרגישו שהזנחתם אותם.
-
הם מראים התנהגות פסיבית-אגרסיבית, מאחר שהם כועסים ואינם מאושרים, אך בוחרים להסתיר את התחושות האלה.
-
הם מבלים זמן רב יותר בסמארטפון מאשר בעבר כדי למלא את החלל שנוצר ביחסיהם בעזרת רשתות חברתיות.
-
הם הפסיקו לשתף איתכם את הצרכים שלהם כי התרגלו להסתמך על עצמם ולעשות הכל לבד.
-
הם לא מעוניינים לקיים יחסי מין ואף מרגישים כאילו שאתם שני אנשים זרים מבחינה אינטימית.
אם שמתם לב לסימנים שכאלה, נסו לתכנן יחדיו טיול או דייט, בצעו יותר החלטות משותפות – גם אם הן יומיומיות וכביכול חסרות משמעות – וכמובן, פנו יותר זמן לבן או בת הזוג. יש עוד סימנים וטיפים למי שמרגיש שהוא ובן או בת הזוג שלו התרחקו – לחצו כאן כדי להכיר אותם.
2. בעיות ביחסים עם ההורים של בן או בת הזוג
האם זה בסדר לשנוא את המשפחה של בן או בת הזוג? התשובה המפתיעה היא שכן, ויש לא מעט סיבות שיכולות לגרום לכך. עם זאת המצב הזה עלול לתסכל מאוד את שניכם, אך יש דברים שאתם יכולים לעשות כדי להקל על עצמכם ועל בן או בת הזוג שלכם. נסו תמיד לרסן את לשונכם כל עוד המשפחה לא עשתה או אמרה דבר מה פוגעני, ואל תהפכו את היחסים הרעועים שלכם עם החם, החמות או הגיסים לנקודה מרכזית ביחסים הזוגיים שלכם. אם אכן קרה דבר מה שפגע בכם, אמרו את שעל לבכם והיו כנים עם בן או בת הזוג שלכם. הדבר החשוב ביותר הוא שלא תגרמו להם לבחור צד, אך בהחלט תוכלו לבקש מבן או בת הזוג להגן עליכם כשהמשפחה שלהם מתנהגת בדרך פוגענית.
מצד שני, יתכן שבן או בת הזוג שלכם הם אלה שלא מסתדרים עם המשפחה שלכם, וזה יכול להיות באשמת כל אחד מהצדדים. הקשיבו לכולם ונסו להבין מי או מה מקור הבעיה, אך חשוב שתדעו שיתכן כי אחד מהצדדים לא צודק בטענותיו ופשוט "שונא" את השני מסיבות אנוכיות, או אם אלו ההורים שלכם, הם פשוט לא מאשרים את בחירתכם בבן או בת הזוג כי היו להם ציפיות אחרות. עליכם לכבד את כל אחד מהצדדים ולהחליט יחדיו כיצד יראו היחסים ביניהם. למשל, יתכן שתבחרו לא להעביר את ערבי שישי או אירועים מסוימים יחדיו אצל ההורים שלכם. אם בן או בת הזוג שלכם לא מעוניינים להתראות עם משפחתכם, חשוב שתתנו להם את החופש לעשות את הבחירה הזו.
אם הגעתם למצב שבו בן או בת הזוג או ההורים שלכם מחייבים אתכם לבחור צד, הבחירה הנכונה היא בדרך כלל לעמוד לצד בן או בת הזוג, שמהווים את המשפחה החדשה שבחרתם לעצמכם – זאת כמובן אלא אם כן הסיבה לשנאה מצד ההורים היא שבן או בת הזוג שלכם אינם מטיבים עמכם והיא מוצדקת. מנגד תוכלו לקיים שיחה עם שני הצדדים ולדרוש מהם להיות מתורבתים יותר אחד עם השני. אם זה לא מתאפשר, מומלץ למנוע מהם אינטראקציה אחד עם השני ופשוט לבלות עם כל צד בנפרד.
3. עיכוב בקריירה בגלל הזוגיות
בזוגיות יש הקרבות, ובנוגע לקריירה, כמעט תמיד אחד מבני הזוג צריך להקריב את שלו למען העתיד המקצועי של האחר, בעיקר כשילדים נכנסים לתמונה. כמעט ולא ניתן להימנע מכך, אך כפי שמסבירה פרופסור ג'ניפר פטריגליארי, אחד הדברים החשובים זה לעשות את הבחירה הזו ביחד – מי יישאר יותר בבית עם הילדים ומי יעבוד למען קידום הקריירה שלו – והיא מסבירה היטב את הסיבה לכך בסרטון הבא.
אך מה קורה כשבן או בת הזוג מחבלים באופן פעיל – בכוונה או ללא מודעות – בקריירה שלכם? דבר ראשון עליכם לדבר על כך ולבטא את מה שאתם מרגישים, שכן יכול להיות שבן או בת הזוג שלכם לא מודעים כלל לבעיה. יש שלל סיבות שבגללן בן או בת הזוג יכולים לחבל בהצלחתכם, כשביניהן ניתן למנות קנאה, תחרותיות, חוסר ביטחון עצמי או חוסר הישגיות.
כדי להראות את חוסר התמיכה לבן או בת זוג שאינם מודע לבעיה, עליכם להציג דוגמאות לדברים שעשו בעבר ושמעידים על כך. למשל, אם הם גורמים לכם לפקפק ביכולותיכם. לאחר מכן הציגו דוגמאות להתנהגות שהייתם מצפים במקום, למשל שייתנו לכם ביקורות חיוביות יותר. חשוב שתהיו ערים ותנסו להבין האם גם אתם מחבלים בקריירה של בן או בת הזוג באותו האופן, ואם כן, נסו לתת ביקורת בשיטת הסנדוויץ' – על כל דבר שלילי שיש לכם להגיד, אמרו שני דברים טובים – אחד לפני ואחד אחרי. זה יקל על היכולת של בן או בת הזוג שלכם לקבל את הביקורת מבלי להרגיש רע.
4. חוסר עזרה במטלות הבית או עם הילדים
כששני אנשים חיים בבית אחד, לשניהם יש את אותה האחריות בנוגע למטלות שאמורות להתבצע בו, ועל אחת כמה וכמה בנוגע לגידול הילדים. אז איך גורמים לבן או בת הזוג לעזור יותר? ראשית עליכם לשבת ולדבר איתם ולגרום להם להבין ולהודות שאכן הם יכולים לעשות יותר.
קבעו יחדיו תחומים מסוימים שכל אחד יהיה אחראי אליהם, כמו הכביסה, שטיפת הכלים, ניקוי הבית וכדומה, ואם צריך קבעו אולטימטום, למשל שלא תכבסו יותר את הבגדים של בן או בת הזוג – אתם לא עבדים של אף אחד. יחד עם זאת, יתכן שבן או בת הזוג לא יבצעו את המטלות כמוכם, וחשוב שלא תבקרו אותם אם עדיין נותר קצת אבק על הרצפה אחרי שניקו אותה למשל או אם עשו בלגן במטבח כשבישלו ארוחה.
אותו הדבר נכון גם בנוגע לילדים – דאגו למשל שאחד מכם יהיה אחראי לקחת אותם לבית הספר והאחר לחוגים, כך שכל אחד ידע בדיוק מה מצופה ממנו. באותה נשימה נציין גם שניתן ואף רצוי לתת לילדיכם להיות אחראים על מטלות מסוימות בבית, אולם יתכן שאתם נמנעים מכך מסיבות כאלה ואחרות, שהן למעשה תירוצים ותו לא. לחצו כאן כדי להכיר את כל אותם תירוצים ולגלות כיצד בכל זאת ניתן לאפשר לילדים לעזור בבית.
5. מחסור בתחושת חופש בזוגיות
כמעט כל זוגיות תגזול במידת מה מהחופש שלכם, שכן בחירות רבות שתעשו ישפיעו על בן או בת הזוג שלכם ואף על המשפחה כולה. עם זאת, אי אפשר להכחיש את העובדה שגם לכם יש צרכים ורצונות מסוימים, ועליכם לתת לבן או בת הזוג שלכם לדעת עליהם. הסעיף הזה למעשה מתקשר לכל שאר הסעיפים שברשימה זו ובהם תוכלו למצוא את הטיפים המתאימים לכם, אך לעיתים ישנה בעיה רצינית שבה בן או בת הזוג שתלטניים או חשדניים מאוד ולא מאפשרים לכם אפילו דברים בסיסיים, למשל הם מונעים מכם את היכולת להשתמש בכסף המשותף שלכם או את האפשרות לבלות עם חברים מסוימים או בני משפחה.
במקרה שכזה בן או בת הזוג יהיו ביקורתיים מאוד, יגרמו לכם לחוש רגשות אשמה כשלא עשיתם שום דבר רע, יאיימו עליכם בצורה כזו או אחרת וינסו לבודד אתכם מהאנשים שאתם אוהבים. אם אתם מזהים את כל הסימנים האלה ואינכם יכולים ללכת יחדיו לייעוץ זוגי, או אם בני הזוג שלכם אלימים כלפיכם, מומחי הזוגיות ימליצו לכם לסיים את מערכת היחסים ההרסנית הזו. אנשים שתלטניים שכאלה הם בדרך כלל אנשים עם נטיות פסיכופתיות או נרקיסיסטיות, ולא תוכלו לדבר איתם בהיגיון ולאפשר להם לראות את הצד שלכם בסיפור.
6. בעיות אינטימיות
לפי מחקר שנערך בבריטניה עולה כי 15% מהגברים ו-34% מהנשים מדווחים שהם לא מוצאים עניין ביחסי מין ושיש להם דחף מיני נמוך מאוד. לעיתים תרופות או מצבים נפשיים מסוימים משפיעים על הדחף המיני, וגם על היכולות המיניות, מה שעלול להוביל את בן או בת הזוג להימנע מפעילות עקב מבוכה. אך בראש ובראשונה כמובן שהשחיקה שיוצרת השגרה של חיי הנישואין היא שפוגעת בכם מצד זה או אחר בכל הקשור לנושא הזה, כשלא כל אחד מצליח למצוא משיכה ברמה גבוהה לאדם שאיתו התחתן אחרי שנים רבות.
אם אתם בעלי הדחף המיני הגבוה יותר בזוגיות, חשוב שתדעו שהתחננויות או כעס לא יעזרו. אם חשוב לכם לדעת למה בן או בת הזוג שלכם לא מעוניינים ביחסי מין כמו פעם, שאלו אותם בנוגע לכך מבלי לחשוש. בנוסף, נסו לבלות יותר לבד יחדיו כמו בהתחלה – מבלי לקיים יחסי מין. אפילו פעילות אינטימית כמו קריאת אותו הספר ביחד במיטה יכולה לקרב ביניכם ולהגביר את המשיכה שיש לכם אחד כלפי השני. טיפ אחרון הוא להתייחס ליחסי המין כמו מנה עיקרית בארוחה, כשלפניה יש עוד מתאבנים ומנה ראשונה ושנייה של התכרבלות, נגיעות רכות, נשיקות, משחק מקדים ועוד. זה יגביר את הדחף והציפייה לקראת האקט עצמו.
אם אתם נמצאים בצד השני וחווים דחף מיני נמוך, תוכלו לקבוע יחד עם בן או בת הזוג שלכם יום קבוע במהלך השבוע שבו תקיימו יחסי מין. זה אולי נשמע כמו מהלך לא כל כך רומנטי, אך זה אם תתייחסו לזה באופן הנכון ותתרגשו יחדיו לקראת יחסי המין כמו לקראת חוויה אהובה, זה יוביל לציפייה ואף יגביר את הדחף המיני שלכם. תוכלו גם לצרוך יותר מאכלים שמעוררים את החשק המיני, ואם הבעיה היא לא בדחף אלא בתפקוד, מומלץ לפנות לרופא שיסייע לטפל בכם במידת האפשר, או שתשאלו אותו האם ניתן להחליף תרופה מסוימת שאתם נוטלים ואשר גורמת לכך.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: