print header

7 תיקים ותפקידים ממשלתיים הזויים מרחבי העולם

ב-17.5.2020 יצאה לדרך הממשלה ה-35 של ישראל, שנחשבת לגדולה ביותר בתולדות המדינה נכון לימים אלו, עם לא פחות מ-34 שרים. במסגרתה, נפתחו משרדים ולשכות והומצאו תיקים חדשים שעוררו דיון ציבורי אודות נחיצותם. מי שנכנס לרשתות החברתיות וצפה בתכניות בידור בתקופה הזו, ודאי שם לב לכמות הפארודיות והסטטוסים המשעשעים שעסקו בנושא, אך לטובה או לרעה זאת המציאות שלנו כרגע. בשל כך, החלטנו לראות מה מצבנו ביחס לשאר מדינות העולם ומצאנו 7 תיקים ותפקידים ממשלתיים שנשמעים הזויים אפילו יותר מהתרחיש הישראלי הפרוע ביותר...
 
תפקידים ממשלתיים הזויים: הבית הלבן

1. מועצת ערעורים על תה, ארצות הברית

אתם בטח תוהים מה כבר יכול להיות מסוכן בתה, שמצריך הקמת מועצה שלמה שתעסוק רק בו? ובכן, בשנת 1897 נוסדה הלשכה הפדרלית הזו תחת מחלקת אוכל ותרופות בפרלמנט האמריקאי. מטרתה של המועצה הייתה לבחון טיעונים וערעורים של יבואני תה, לאחר שטועמי תה פדרליים, כלומר אנשים שעבודתם הייתה לשתות ולבחון את המשקה, אסרו על כניסת מוצריהם למדינה. חברי המועצה הורשו לאשר או לפסול כניסה של תיוני תה למדינה – וזה בהחלט כוח שעשוי להשפיע על חובבי המשקה אך לא תחום שבהכרח מצדיק מנגנון בירוקרטי שלם סביבו. היום המועצה כבר לא קיימת, אך היא שרדה שנים רבות ונסגרה רשמית רק במהלך פגישת הקונגרס ה-104 שנערכה בשנת 1996.

2. שרה לענייני שמחה ורווחה, איחוד האמירויות הערביות

חשוב לכם להישאר שמחים? מתברר שבאיחוד האמירויות הערביות הבינו את הערך הרב שיש לאזרחים מאושרים, ולכן הוחלט להקדיש לכך תיק ממשלתי. המשרד החל לפעול בשנת 2016, ותפקידה של השרה האמונה עליו נכון להיום הוא לתכנן דרכים ואסטרטגיות שמטרותיהן פשוטות ביותר – לגרום לאזרחים לשמוח ולחוש סיפוק, ולהכניס את ארצה לחמישייה הפותחת במדד המדינות המאושרות בעולם, עד לשנת 2021. רק לשם הפרוטוקול, נכון לדו"ח המדינות המאושרות בעולם ל-2019, איחוד האמירויות הערביות מדורג במקום ה-21 מתוך 156 ארצות, 8 מקומות מתחת לישראל.
תפקידים ממשלתיים הזויים: צלליות של אנשים קופצים משמחה

3. המועצה האמריקאית לשמות גיאוגרפיים, ארצות הברית

רוצים להמציא שם חדש למקום מסוים, או לדעת איך קוראים לו? היעזרו במועצה האמריקאית לשמות גיאוגרפיים, שנועדה בדיוק למטרה זו. היא הוקמה בשנת 1890 כחלק מהממשל הפדרלי ויש לה מגוון תפקידים, כמו למשל לנהל מידע גיאוגרפי שלא כולל רק שמות, אלא גם פרטים כגון אוכלוסייה, אקולוגיה ושטחים ציבוריים. בנוסף לשמות של מקומות בגבולות ארצות הברית, היא גם חולשת על רחבי העולם – מעל האדמה, ואפילו מתחת למים ובאנטארקטיקה! ואל לכם לזלזל בהמצאת שמות, כי מדובר במלאכה מורכבת שמשפיעה על עורכי סקרים, יוצרי מפות ומדענים שונים.

4. מארגן אביזרי כדורת (באולינג), ארצות הברית

אמנם עדיין אין בארצות הברית שר לענייני כדורת, ולא מדובר כאן בתפקיד בפרלמנט המדינה, אך עדיין מדובר במשרה ממשלתית שמוזרותה בהחלט שוברת שיאים. בצבא ארצות הברית ישנה מחלקה למשפחה, מורל, רווחה ובילוי, שמנהלת מספר תכניות שנועדו לשפר את מצב רוחם של החיילים ומשפחותיהם, ואחת מהן מתמקדת בארגון משחקי ותחרויות באולינג. לצורך כך, צריך להעסיק מישהו שידאג לכל הנדרש לקראת הפעילות, ובעיקר לשמירה על מסלולי משחק נקיים וחלקים. על פניו נשמע תפקיד שכל אחד יכול לעבוד בו, אך חשוב שתדעו שיש לו תנאי קבלה מאוד ברורים, שכוללים ניסיון בתחום הכדורת.
תפקידים ממשלתיים הזויים: מסלול כדורת וכדורים

5. שרת הבדידות, בריטניה

חשים בודדים ושהאנשים שמסביבכם לא מסוגלים לסייע לכם? חלק מאלו שחוו מצב שכזה, כנראה שאלו את עצמם יותר מפעם היכן המדינה במצב שכזה ומדוע היא לא עוזרת להם. מי שזיהתה את הבעייתיות הזו בעת מילוי תפקידה היא ראש ממשלת בריטניה לשעבר, תרזה מיי, שטענה כי "עבור יותר מדי אנשים, בדידות היא מציאות עצובה של החיים המודרניים". למעשה, הבדידות אובחנה במחקרים שונים כבעיה בריאותית של ממש, ונמצא כי יותר מ-9 מיליון מתושבי הממלכה, שהם 14% מאזרחיה, חשים בודדים תמיד או לעיתים קרובות. בעיה שכזו גובה מבריטניה הרבה כסף, ולכן הוחלט להקים את משרד הבדידות, שהחל לעבוד בינואר 2017.

6. שר היוגה, הודו

ברוב מדינות העולם התפקיד הזה היה נשמע הזוי ומופרך למדי, וללא ספק היינו מרימים גבה אם היה אחד כזה בישראל, אך כשהוא מגיע מהודו, יש בו היגיון מסוים. בשנת 2014 הוקם המשרד הממשלתי הזה ותיק AYUSH – ראשי תיבות של איור ודה, יוגה, אונאני, סידהה והומאופתיה, שהן שיטות טיפול, תרופות ופילוסופיות הודיות מסורתיות. תפקידו של שר ה-AYUSH, או כמו שרבים קוראים לו ברחבי העולם, שר היוגה, הוא פיתוח חינוך, מחקר והפצת הטיפולים והתרופות המסורתיים של הודו. אלו אמנם מטרות חשובות, אבל לא בטוח שבכך צריכה להתמקד מדינה שבה 37% מהאוכלוסייה נמצאים מתחת לקו העוני.
תפקידים ממשלתיים הזויים: גבר עושה יוגה

7. שרת השירותים, יפן

בתקופת משבר הקורונה, רבים מאיתנו למדו על בשרם את חשיבותם של נייר הטואלט ובתי השימוש בחיינו, אך מתברר שהיפנים כבר מזמן הבינו נחיצותם, ולכן הם הקדישו להם הרבה תשומת לב... מי שכבר מזמן הכירה בערכם הרב היא השרה להעצמת נשים ביפן, הארוקו ארימורה, שהוסיפה לתואר שלה גם את תפקיד שרת השירותים בשנת 2014. אם אתם תוהים מדוע היא עשתה זאת, היא הסבירה כי היא מאמינה ששיפור תאי השירותים הציבוריים תורם לקידום נשים, ושהן "לא יכולות להיכנס לתאי שירותים מלוכלכים בפארקים ציבוריים. כדי לאפשר לנשים שעובדות מחוץ לבית לפרוח, חשוב לשפר אותם". אז לפני שאתם מזלזלים בתפקידים מסוימים – בין אם הם ממשלתיים ובין אם לאו, זכרו שיש מישהי בעולם שלקחה על עצמה אחריות על... בתי שימוש.
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.