print header

11 מבנים יחודיים שקמו בשנת 2017

המבנים של הערים שלנו נותנות להן את אופיים הייחודי, ובכל רחבי העולם מנסים לשדרג את המראה החיצוני של ערים שונות בעזרת מבנים מיוחדים שכמוהם אין בשום מקום אחר. לא קל לצמצם את רשימת המבנים המשפיעים ביותר על האדריכלות העולמית של שנת 2017, אך ישנם כמה וכמה מבנים שאי אפשר לדלג עליהם משום שמעולם לא נראו כמוהם. חלקם הגיעו מראשם של אדריכלים ידועים ובעלי שם, בעוד שאחרים היו פרויקטים מיוחדים של אדריכלים צנועים יותר וידועים פחות, אך מה שבטוח זה ש-11 המבנים שתראו מולכם בהחלט ישפיעו על אופי הבנייה של השנים הבאות...
 
לחצו על התמונות על מנת לצפות בהן בגודל מלא
 

1. בית הלגו – בילונד, דנמרק

מבנים חדשניים של שנת 2017: בית הלגו
בעיר שבה המציאו את הלבנים הצבעוניות לילדים הורכב גם בית הלגו, שהוא חלום שמתגשם עבור האדריכל שיצר אותו ואהב לשחק בלגו בילדותו - ביארק אינגלס. כדי לבנות את המודל למבנה הסבוך הזה, ביארק השתמש בלבני לגו פשוטות, וכך הוא הוכיח לעולם שגם משחק ילדים יכול להפוך בסופו של דבר ליצירה אדריכלית מרשימה במיוחד. המבנה פתוח לציבור בכל ימות השנה ויש בו למעלה מ-25 מיליון לבני לגו שמרכיבות תצוגות שונות. מטרת התצוגות האלה היא בעיקר לעודד יצירתיות בקרב המתבוננים בהן.

2. הספרייה של המרכז התרבותי בינאהי – טיינג'ין, סין

מבנים חדשניים של שנת 2017: הספרייה של המרכז התרבותי בינאהי
לא משנה כמה תחפשו ברחבי העולם, לא תמצאו ספרייה שמשתווה לזו של המרכז התרבותי בינאהי שבטיינג'ין. היא עוצבה על ידי חברת האדריכלות MVRDV שמשתייכת לזרם הפוסט מודרינזם באדריכלות, והיא כולה לבנה ובעלת מראה שמזכיר יותר קתדרלה מאשר ספרייה. כל הספרייה בנויה בצורת גלים, שמשמשים גם כמדפים עבור הספרים, ובמרכזה ישנו כדור גדול שבו ניתן לעיין בספרים בהנאה ובשלווה. לחצו כאן כדי לצפות בתמונות נוספות של הספרייה של המרכז התרבותי בינאהי.

3. כיכר פארק צ'או-יאנג – בייג'ינג, סין

מבנים חדשניים של שנת 2017: כיכר פארק צ'או-יאנג
המבנה הזה תוכנן על ידי מה יאנסונג - אדריכל ואמן שהספיק לזכות ב-16 פרסים במהלך הקריירה הענפה שלו. המבנה הזה נמצא בקצה פארק צ'או יאנג, ולו יש צורה מעוגלת שמזכירה סגנון בנייה מסורתי ועתיק יותר של ארצות המזרח. הצורה המעוגלת הזו באה לסמל על כך שהמבנים העירוניים והטבע הם בלתי נפרדים, ועליהם להשלים אחד את השני במקום לפגום אחד במראה של השני.
 

4. לובר אבו דאבי – אבו דאבי, איחוד האמירויות הערביות

מבנים חדשניים של שנת 2017: לובר אבו דאבי
ז'אן נובל, אחד מהאדריכלים הבולטים ביותר שפועלים כיום, הגה את כמה מהמבנים המרשימים והמשפיעים ביותר בעולם האדריכלות מאז שנות ה-70 ועד היום. ז'אן שואב השראה מכל מקום שביקר בעולם, וניתן לראות זאת גם ביצירתו החדשה – מוזיאון הלובר שבאבו דאבי. המוזיאון ממוקם על האי סעדיאת, ומבנהו מחזק את הקשר שבין השמש, הים, האומנות והארכיטקטורה. הכיפה של המבנה מושכת תשומת לב רבה, והיא מספקת תחושה קלה במיוחד ביחס למבנה העצום הזה, אך למעשה הכיפה הזו שנראית כה קלה היא בעלת משקל של 7,500 טון. במהלך היום קרני השמש חודרות דרך צורות גיאומטריות שחתוכות בה ומאירות את המוזיאון, כמו דרך עלי סכך של סוכה. בשעות הלילה לעומת זאת התקרה מעוצבת עם 7,850 כוכבים מוארים שזוהרים ומנצנצים.

5. Lascaux IV – מונטיניאק, צרפת

מבנים חדשניים של שנת 2017: Lascaux IV
בדרום-מרכז צרפת הוקם מבנה עצום שנראה מדהים לצד הטבע שסביבו. מדובר במוזיאון שעוצב על ידי חברת האדריכלות הנורווגית סנופטה, אשר מזמין את כל העולם לחזות בציורי מערות בתצוגות מרשימות במיוחד. המוזיאון נמצא בעמק וזר ונראה כאילו שהוא חלק טבעי מהנוף, מה שמספק הרגשה טבעית ונפלאה לכל מי שנכנס אליו, יוצא ממנו או פשוט מסתכל עליו מבחוץ.

6. מוזיאון זייטס לאומנות עכשווית אפריקאית – קייפ טאון, אפריקה

מבנים חדשניים של שנת 2017: מוזיאון זייטס לאומנות עכשווית אפריקאית
את מבנה המוזיאון הזה הגה תומס התרוויק, אדריכל בריטי ידוע ומוערך, ועבורו הוא הסב ממגורות משנות ה-20 למבנים של תצוגות שונות. האתגר הגדול ביותר בעיצוב המוזיאון הזה היה לעודד את תושבי דרום אפריקה לבקר בו, שכן תרבות המוזיאונים אינה מרכזית כל כך באזורם, ולכן במקום להרוס את הממגורים הוא החליט לבנות סביבם ולאפשר להיסטוריה להפוך לחלק מעיצוב המוזיאון. ממרומי המוזיאון מבקרים יכולים לחזות ברובן איילנד, האי שבו הוחזק נלסון מנדלה במשך 18 מתוך 27 השנים ששהה בכלא.

7. מוזיאון איב סן-לורן – מרקש, מרוקו

מבנים חדשניים של שנת 2017: מוזיאון איב סן-לורן
המוזיאון הזה מוקדש למעצב האופנה האלג'ירי הידוע, איב אנדרי דונא דייב מתיו-סן-לורן, ועיצובו תוכנן על ידי סטודיו KO, חברה צנועה מאנגליה. המוזיאון ממוקם ממש ליד גני מז'ורל, באזור שבו התגורר מעצב האופנה הידוע, וממש כמו בעיצוביו גם המבנה מכיל שילוב של קווים עדינים ובולטים לאורכו, מה שמעניק לו אסתטיקה מינימליסטית ומרשימה בו זמנית. חזית המבנה (בתמונה) נבנתה מלבני טרה קוטה שיוצרו במרוקו, והמראה החיצוני שלו באופן כללי משתלב היטב בנוף המדברי. יש במוזיאון כ-5,000 פרטי לבוש וכ-15,000 תכשיטים שונים, כולם מעיצוביו של איב סן-לורן.

8. מוזיאון ויקטוריה ואלברט – לונדון, אנגליה

מבנים חדשניים של שנת 2017: מוזיאון ויקטוריה ואלברט
מאז הקיץ של שנת 2017, הגיעו שלל מבקרים למוזיאון ויקטוריה ואלברט, אותם קיבלה בברכה כניסה חדשה שעוצבה על ידי אמנסה לאווט - אדריכלית זוכת פרסים מלונדון. מטרתה של לאווט הייתה פשוטה: להוסיף עיצוב חדשני ונועז למוזיאון הישן, בה בעת שעליה ליצור חלקים נראים ובלתי נראים של חלק זה במוזיאון. נשמע מסובך? לא עבור לאווט, שהצליחה לעמוד במשימתה בעזרת עיצוב חד וזוויתי שכולל יותר מ-10,000 רצפות חרסינה.

9. אפל פארק – קליפורניה, ארה"ב

מבנים חדשניים של שנת 2017: אפל פארק
"עלינו על עיצוב שיכול להכיל 12,000 איש בבניין אחד", כך אמר סטיב ג'ובס בראיון האחרון שנערך איתו בשנת 2011 בנוגע למשרדים הראשיים החדשים של חברת אפל. "משרדי פארקים הופכים למשעממים מהר מאוד... לכן אנחנו הולכים לעשות משהו מעט שונה". כדי להגשים את החזון הנועז הזה, בחברת אפל בחרו באדריכל הידוע נורמן פוסטר, אשר אחראי לכמה מהמבנים החדשניים ביותר בעולם. ג'ובס רצה להקים קמפוס שבו המבנים והטבע משולבים יחדיו, ופוסטר עשה זאת בהצלחה בקנה מידה רחב, אפילו במערכת המיזוג של המקום שהינה טבעית לחלוטין (ג'ובס לא היה חובב מזגנים). לכן בתוך המבנה הזה ניתן להרגיש רוח כאילו ישבתם מחוצה לו, ובעזרת חיישנים מיוחדים המבנה שומר על הטמפרטורה קבועה על ידי שליטה על כמות האוויר שנכנס ויוצא מהמבנה.

10. המרכז של מגי (Maggie's center) – לונדון, אנגליה

מבנים חדשניים של שנת 2017: Maggie's center
המבנים של האדריכל סטיבן הול אינם שגרתיים כלל וכלל. עיצוביו המופלאים צצים ברחבי העולם יותר ויותר, ודי ברור שההשראה העיקרית ליצירותיו האדריכליות היא מנורות ומקורות אור. בניגוד לאדריכלים אחרים, הול משתמש בצבעי מים כשהוא מעצב מבנים (במקום בעט או בעיפרון), וכך הוא קובע כבר בשלב התכנון אילו צבעים ישלטו ביצירתו. המרכז של מגי, שבו מטפלים בחולי סרטן בלונדון, עוצב בצורת מבנה זכוכית בעל צבעים שונים ש"מרקדים" לאורך הקירות ויוצרים מוזיקה לעיניים.

11. מרפסות ביירות – ביירות, לבנון

מבנים חדשניים של שנת 2017: מרפסות ביירות
המבנה המרשים הזה, שעוצב ותוכנן על ידי משרד האדריכלים השוויצרי הרצוג ודה מרון, מוכיח שגורדי שחקים לא חייבים להיות מבנים משעממים וחד גוניים. העיצוב המרשים של מרפסות ביירות משרה רוגע ושלווה באזור צפוף ולחוץ, שכן ביירות היא אחת מהערים השוקקות והפעילות ביותר בכל המזרח התיכון. בכל קומה במבנה ישנה מרפסת פתוחה שמאפשרת לבעל הדירה שלה ליהנות מהנוף ללא הפרעה, אך מה שמרשים ביותר זה לאו דווקא הנוף, אלא העובדה שאדריכלים הצליחו להקים עיצוב אנכי מרשים שכזה שלא רואים בכל יום.
מקור התמונות: architecturaldigest, מרחבי הרשת
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.