print header

הפחד שולט: למה אנחנו הופכים לזהירים בעת ביצוע הימורים

הפחד שולט: למה אנחנו הופכים לזהירים בעת ביצוע הימורים

מחקר חדש: שתי נשים, שמרכז הפחד במוחן נפגע, לא היססו לסכן סכומים גדולים יחסית בשעה  שהימרו.

 

אנשים מפחדים להפסיד כסף, ומחקר לא אופייני שנערך לאחרונה מסביר מדוע. מממצאי המחקר עולה שמרכז הפחד של המוח שולט בתגובה להימורים. הממצאים שופכים אור על ההתנהגות האנושית ומצביעים על כך שבני האדם התפתחו להיות זהירים בכל הקשור לאפשרויות להפסיד מזון או נכסים מוערכים אחרים.

את המחקר ערך בנדיטו דה מרטינואה מהמכון הטכנולוגי של קליפורניה וביחד עם עמיתיו חקר מדוע אנשים ידחו הימורים, גם אם רוב הסיכויים שיצליחו להרוויח מהם. "הראיות שנאספו במעבדה ובשטח מצביעות על כך שאנשים נמנעים לעיתים קרובות מלקיחת סיכונים שטומנים בחובם הפסדים, גם כאשר יש להם הזדמנות לזכות ברווח משמעותי, מונח התנהגותי המכונה - סלידה מהפסדים ((loss aversion", נכתב בדו"ח המחקר.

"לדוגמה, אנשים ימנעו מהימורים שבהם הסבירות שיפסידו 10 דולר זהה לסבירות שירוויחו 15 דולר, אף שהשווי המצופה של ההימור הינו חיובי (2.5 דולר)."

החוקרים השוו את התגובות של שתי נשים הסובלות מפגיעה מוחית שגרמה להן לא לפחד להפסיד בהימורים, לאלו של 12 אנשים רגילים. הם ציינו כי מחקר מסוג זה מצריך רק מספר מועט של אנשים מכיוון שאי אפשר, וגם לא נכון מוסרית, לפגוע במוח של אדם כדי לראות את התגובות שלו.

המתנדבים התבקשו לבצע הימורים שקיימת בהם סבירות זהה שירוויחו 20 דולר או יפסידו 5 דולר (סיכון שרוב האנשים מוכנים לקחת), וכאלו שבהם סבירות זהה להפסד או רווח של 20 דולר (סיכון שרוב האנשים יסרבו לקחת). שתי הנשים שסובלות מפגיעה באמיגלדה, מרכז הפחד של המוח סיכנו מיד 50 דולר.

"הממצאים מצביעים על כל שהאמיגדלה חיונית להפעלת תחושת זהירות, בעת ביצוע הימורים שבהם קיים סיכוי להפסד", הסביר אחד החוקרים.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.