print header

המדריך השלם לרכישת אוזניות

האוזניות שלכם התקלקלו וכעת עליכם לקנות חדשות, או שאולי אתם סתם רוצים להשתכלל? כל מי שניסה אי פעם לרכוש אוזניות חדשות מכל סיבה שהיא, כנראה גילה שממלכת השמע היא הרבה יותר מורכבת מפרימת קשר של חוטי אוזניות שהסתבכו בתיק. אם פעם הלכנו לחנות וקנינו את האוזניות גדולות עם קשת כי זה מה שהיה על המדף, היום ניתן למצוא סוגים וגדלים שונים שרק מחכים לכם; אוזניות קטנות שנכנסות הישר אל תוך האוזן, סוגים אלחוטיים או מבודדי רעש ועוד... מה כל המושגים האלו אומרים, אילו אוזניות נפוצות היום, מהם יתרונותיהם וחסרונותיהם והאם שווה להשקיע כסף במותג? כל זאת תגלו במדריך המקיף הבא, שנועד לעשות לכם סדר בדברים. גם אם המידע הזה לא יעזור לכם עכשיו, הוא יעשה עבודה נפלאה בפעם הבאה שתרצו להתחדש באוזניות טובות שמתאימות לצרכים שלכם...
 
אוזניות: ילד מאזין למוזיקה דרך אוזניות

כמה דברים שכדאי לדעת

לפני שנמנה את ארבעת הסוגים הפופולריים ביותר של האוזניות, נציג בפניכם כמה מושגים ועובדות שעליכם להכיר:

ביטול רעש מול בידוד רעש

נכנסתם לחנות כדי לקנות אוזניות והמוכר שאל אתכם האם אתם מחפשים סוג מבודד רעש? היום נציג בפניכם שני מושגים שיבהירו למה הוא מתכוון, ושעשויים לשפר את חווית ההאזנה שלכם לשירים האהובים עליכם. "ביטול רעש" פירושו הנמכת רעשים מבחוץ ב-15 דציבלים לפחות, עד כדי חסימתם, וניתן למצוא אותו בסוגים שונים של אוזניות ובעיקר באלו שמולבשות על האוזן, אותן תכירו בהמשך. אפשרות של "בידוד רעש" מספקת חסימה נוספת לכריות האוזניות, ובכך מהווה מעין חיץ ביניכם לבין העולם החיצון. שתי האפשרויות הללו נועדו למנוע מכם מצב מעצבן שבו רעש חיצוני מאלץ אתכם להגביר את עוצמת המוזיקה שלכם כדי ליהנות ממנה.

איכות שמע

איכות שמע היא בעצם כמה טוב ניתן לשמוע באוזניות, והיא דבר שרבים מאיתנו מסרבים להתפשר עליו. אם אתם רוצים לזכות באיכות שמע גבוהה, כדאי שתחפשו בתור התחלה זוג שמשמיע תדרים בטווח שהאוזן שלנו יכולה לקלוט, שנע בין 20 עד 20,000 הרץ. אם חשובה לכם איכות גבוהה מאוד, עליכם לחפש אוזניות בעלות תדר ניטרלי או שטוח, בידיעה שהן נחשבות ליותר יקרות. מומחים גם ימליצו לכם לרכוש כאלו עם עוצמת קול בין 60 ל-85 דציבלים, אשר יפחיתו את הנזק שעלול להיגרם לעור התוף שלכם בעקבות רעשים חזקים מדי. אם אתם אוהבים להקשיב למוזיקה חזקה במיוחד, אתם יכולים לקנות אוזניות עם דציבלים גבוהים יותר שמגיעים אפילו ל-100 – אך מומלץ להגביל את השימוש בהן לרבע שעה בלבד.
אוזניות: ציוד של תפעול סאונד באולפן

סוגים של אוזניות

לאחר שלמדנו לעומק אודות כמה מושגים מהותיים, הגיע הזמן להכיר 4 סוגים של אוזניות נפוצות, לרבות יתרונותיהם וחסרונותיהם:

1. אוזניות בתוך האוזן (In Ear) / בעלות מבנה כפתור (Ear-Bud)

רבים מכם ודאי מכירים אותן – האוזניות הקטנות האלו שאתם מקבלים כשאתם קונים נגן או טלפון חכם חדשים, שחוטיהן תמיד מסתבכים איכשהו בתיק. לאוזניות האלו יש שני סוגים: אלו שנכנסים הישר לתעלת האוזן (In-Ear), ואלו בעלי מבנה כפתור (Ear-Bud), שנכנסים לאפרכסת ובכך נחשבים לחיצוניים יותר.

יתרונות

  • קלות נשיאה – שני הסוגים נחשבים לקטנים ולקלים ביותר ביחס לאוזניות חוטיות אחרות, ולכן הם ניידים במיוחד. לראייה, אתם יכולים לסחוב אותם בתיק שלכם או בכיס של הג'קט, ולהתאמן איתם בכיף בחדר כושר. 
  • ביטול רעש – אוזניות בתוך האוזן (In Ear) מבטלות רעשים מבחוץ, זאת מכיוון שהן מנגנות מוזיקה הישר אל תוך תעלת האוזן. 

חסרונות

  • חוטים נוטים להסתבך – מי מאיתנו לא מכיר את הבעיה המעצבנת הזו, בה חוטי האוזניות פשוט מסתבכים מעצמם ויוצרים קשר שעלינו לפרום כל פעם מחדש. כדי לפתור את הבעיה הזו, ניתן לאחסן את האוזניות בתוך נרתיק ולקוות לטוב.
  • איכות שמע – באופן עקרוני, ככל שהאוזנית יותר גדולה, כך יש לה רמקולים פנימיים איכותיים יותר, וכתוצאה מכך איכות השמע שלה עולה. בשל כך, אם הקריטריון הזה חשוב לכם, כדאי שתפנו לחלופות גדולות יותר כמו אלו שנציג בסעיפים הבאים. חשוב לציין שישנו מנעד של איכויות שמע גם בסוג הזה של אוזניות קטנות, כשבדרך כלל ובאופן טבעי – ככל שהאוזניות יקרות יותר, כך הן יותר איכותיות, אבל זהו לא חוק ולכן כדאי לכם לבדוק כל מקרה לגופו.
אוזניות: טלפון חכם ולצידו אוזניות בתוך האוזן

2. אוזניות קשת  / סטנדרטיות (On Ear Headphones)

הרבה לפני שכולנו התחמשנו באוזניות קטנות וניידות, הסתובבנו עם גרסאות גדולות יותר שכוללות קשת ששמים על הראש, וכריות קטנות יחסית שמכסות את החלק העליון והחיצוני של האוזניים. 

יתרונות

  • איכות שמע – כפי שאמרנו בסעיף הקודם, ככל שהאוזנית יותר גדולה, כך איכות השמע שלה משתפרת. אז אמנם לא תשמעו את המוזיקה שלכם באיכות הכי טובה, אך היא תהיה גבוהה יותר משל אוזניות קטנות.
  • קלות – אוזניות מסוג זה מפעילות פחות לחץ על הראש, זאת ביחס לסוגים אחרים עם קשתות.

חסרונות

  • פחות קלות לנשיאה – אז נכון שהן יותר קלות מאוזניות אחרות כמו אלו שנציג בהמשך, אבל עדיין תתקשו להכניס אותן לתיק קטן, ובטח לכיס של המעיל שלכם. עם זאת, הן עדיין מהוות פתרון נהדר לאנשים שמחפשים איכות שמע גבוהה לצד ניידות מסוימת.
  • לא מבודדות רעש – מפני שהן יושבות על חלקו העליון של האוזן ולא מסביבה, הן לא חוסמות רעשים חיצוניים.
אוזניות: בחורה מקשיבה למוזיקה עם אוזניות קשת

3. אוזניות על האוזן / סגורות (Over-Ear Headphones)

הסוג הזה דומה חיצונית לאוזניות הקודמות שהצגנו, זאת מכיוון שגם לו יש קשת, אך הוא נבדל בכך שהוא עוטף את כל האוזן ולא מונח רק על חלקה העליון. 

יתרונות

  • איכות שמע ובידוד – אם אתם אוהבים לשמוע את המוזיקה שלכם כמו שצריך, זהו הפתרון בשבילכם. בזכות גודלן של האוזניות, יש להן גם רמקולים פנימיים גדולים שמעניקים חוויית שמע טובה יותר. בנוסף, מפני שהן עוטפות את האוזן, הן מצוינות בבידוד רעשים חיצוניים שעלולים להציק בעת ההאזנה.
  • נוחות – כריות של אוזניות רבות מסוג זה עשויות מחומרים כמו קצף, עור מלאכותי ומעין קטיפה, אשר נועדו להפוך אותן לנוחות יותר. בנוסף, הן לא מועכות את האוזן כמו אוזניות קשת, מה שמאפשר לשמוע מוזיקה לזמן ממושך יותר בנוחות.

חסרונות

  • כובד – למרות שהן נחשבות לנוחות יחסית, הן הכבדות ביותר מבין הסוגים שברשימה, וגודלן הופך אותן ללא ניידות.
  • מחיר – כדי ליהנות מיתרונות האוזניות הללו, עליכם להשקיע יותר כסף, מכיוון שהן נחשבות ליקרות ביותר מבין אלו שהצגנו בפניכם עד כה.
אוזניות: אוזניות על האוזן

4. אוזניות אלחוטיות (Wireless Headphones)

רבים כיום מעדיפים לזנוח את האוזניות שמנינו מעלה, לטובת סוגים נטולי חוטים שמגיעים בגדלים שונים. לא נתפלא אם כבר יצא לכם לראות אוזניות אלחוטיות מעטרות את אוזניהם של מתאמנים רבים או קולגות בעבודה, ותהיתם האם כדאי לקנות אותן. לפני שנציג אותן כמו שצריך, נסביר שהן עובדות בעזרת טכנולוגיית בלוטות' שמועברת על בסיס ערוצים מיוחדים של גלי רדיו.

יתרון

  • ניידות – כפי שציינו מעלה, אוזניות קטנות ניתנות לאחסון כמעט בכל כיס שרק תרצו. בכל מקרה וגודל, תוכלו להסתובב עימן בחופשיות ולשמוע מוזיקה כל עוד אתם בטווח של 10 מטרים (פחות או יותר, בהתאם לאוזניות) מהנגן שלכם. בשל כך, הן נוחות במיוחד לאימון בחדר כושר, או אפילו לשימוש במשרד, ואם נמאס לכם לחוש כבולים או לפרום חוטים שהסתבכו עם עצמם – זהו הפתרון עבורכם.

חסרונות

  • סוללה – כפי שאתם מטעינים את מקור המוזיקה שלכם, בין אם מדובר בטלפון חכם או נגן שמתחבר בבלוטות' לאוזניות, עליכם לעשות זאת גם עבור אוזניות אלחוטיות. אתם כנראה תסכימו עמנו שאחד הדברים שיכולים לבאס במהלך אימון כושר הוא סוללה שנגמרת באמצע, ולכן עליכם לבדוק בטרם הקנייה למשך כמה זמן הן מחזיקות מעמד, וכיצד ניתן לבדוק כמה אחוז טעינה נותר להן.
  • מחיר – מפני שמדובר במוצר חדש יחסית שהוא גם מאוד פופולרי, הוא עדיין נחשב ליקר יחסית בשוק. עם זאת, אם אתם חושקים בניידות שתיארנו קודם לכן – אולי שווה לכם להשקיע בו כסף.
  • איכות שמע – טכנולוגיה אלחוטית שכזו מבוססת על גרסאות דחוסות של שירים, שנחשבות לפחות איכותיות מבחינת השמע. בשל כך, אתם אולי יכולים לשמוע את המוזיקה שלכם היכן שאתם רוצים בטווח שציינו – אך באיכות פחות טובה. לכן אם הקריטריון הזה חשוב לכם, אולי כדאי שתחשבו פעמיים לפני רכישתן, אם כי חשוב לציין שהטכנולוגיה הזאת במגמת שיפור משמעותי מהבחינה הזו.
  • התאמה למכשיר – מפני שהאוזניות מבוססות על טכנולוגיית בלוטות', הן לא מתאימות למכשירים שלא תומכים בה, כמו נגני MP3 מסוגים שונים. לפיכך מומלץ לבדוק האם יש במכשיר שלכם אפשרות של בלוטות', כדי שלא תקנו סתם אוזניות אלחוטיות.
אוזניות: טלפון חכם מסוג אייפון ולצידו אוזניות אלחוטיות

לסיכום

רבים מאיתנו יעדיפו באופן טבעי לרכוש אוזניות של מותג מוכר בתחום, אך האם זה באמת הכרחי? רגע לפני שאתם מושיטים יד לאוזניות של חברה ידועה, חשבו לרגע, למשל, האם אתם באמת צריכים זוג כל כך גדול, או שמא יכולים להסתפק בצמד קטן יותר שנכנס הישר לאוזן. בנוסף, נכון שמותגים רבים זכו בשמם הטוב בצדק, אך לעיתים שווה להעיף מבט בגב האריזה כדי לראות מה הן באמת מספקות, או אפילו להתייעץ עם מוכר, כי יכול להיות שתקבלו מוצר איכותי וזול יותר ממותג פחות ידוע. לסיום, אם יש לחברים שלכם זוג אוזניות כמו זה שאתם רוצים לקנות, עדיף פשוט לבדוק אותן על הנגן שלכם בטרם הרכישה, ולראות האם הן מתאימות לו, ובעיקר – האם הן נוחות לכם.
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.