print header

10 תצלומים מרהיבים מהטבע הפראי של הודו והסיפורים שמאחוריהם

מה עולה לכם בראש למשמע השם הודו? אני סבורה שלרובכם, אלו שביקרו שם וחוו את הקסם של תת היבשת האדירה הזו, חקוקים בראש המראות של הערים הצפופות, גדושות האדם, בעלי החיים וכלי הרכב, על שווקיהן הצבעונים והסואנים, סגנון החיים של המקומיים שכה שונה ממה שאנחנו רגילים אליו והנופים יוצאי הדופן שניתן לראות בכל מקום. למרות שבביקורי בהודו התוודעתי גם לכל אלו, מטרתי הראשונית הייתה אחרת לחלוטין: לגלות את הטבע הפראי והפחות מוכר של הודו – את שמורות הטבע האדירות של המדינה הזו ואת חיות הבר השוכנות בהן, ומעל הכל את הטיגריס הבנגלי – מהטורפים הגדולים והמרשימים בעולם, הנמצא על סף סכנת הכחדה וניתן למצוא אותו כיום רק באותם אזורי טבע מיוחדים ומוגנים. המסע המרגש שלי ושל צלמים נוספים שהצטרפו אלי בהודו הניב עבורי תמונות מיוחדות במינן, מאחורי כל אחת מהן מסתתרת חוויה אמיתית, ואני רוצה לשתף אתכם ב-10 מאותם צילומים מקוריים ובסיפוריהם, בתקווה שגם אתם תעריכו מחדש את הודו הפראית לאחר שתצפו בהם.

לחצו על התמונות על מנת לצפות בהן בגודל מלא

1. הולכות מתוך חלום

תצלומים של הדר מנור מהודו: צללי נשים על רקע מבנה הטאג' מהאל

כל מי שמגיע לטאג' מאהל מצלם את המבנה עצמו ומצפה שיראה טוב בתמונה. אנחנו הלכנו על דרך אחרת... נכנסו למבנה סמוך לטאג' והתחלנו לצלם שם תמונות מעניינות מזווית קצר אחרת. תיירים ומקומיים עברו באזור, ושתי תיירות שחלפו על ידינו נאותו להיות מושאי הצילום שלנו;  ערפילי הבוקר ששררו במקום, כמו גם הצלליות שנוצרו תחת המבנה האוריינטלי שטרם הואר באור השמש החזקה – הם ששיחקו כאן לטובתי, והפכו את התמונה הזו, שהתקבלה לאחר מאמצים רבים, לכל כך מיוחדת מבחינתי.

2. מאושרים יחדיו

תצלומים של הדר מנור מהודו: שני ינשופים מתחככים זה בזה על גזע עץ

כשהגענו לפארק הלאומי קאולדאו – משמורות הציפורים המיוחדות ביותר בתת היבשת ההודית, עם יותר מ-230 סוגי עופות המקוננים בה – לא בדיוק ידעתי מה אני רוצה לתפוס בעדשת המצלמה שלי. בסופו של דבר, מכל העושר הטבעי הבלתי ייאמן שהיה שם וממגוון הציפורים האדיר שסחרר אותנו כבר מהרגע הראשון, את עיניי צדו דווקא הינשופים החמודים – ובמיוחד הצמד שבתמונה הזו, שהתחככו זה בזו במתיקות ודיגמנו עבורנו זוגיות אוהבת נפלאה.

3. העיניים מדברות

תצלומים של הדר מנור מהודו:

בניגוד להרבה צלמים אחרים שמוקסמים מהתרבות ההודית ובאים לכאן על מנת לצלם את אנשי העם המיוחד הזה ואת הרחובות והשווקים העירוניים, אני דווקא הוקסמתי מהטבע של הודו והוא שהיה מטרתי העיקרית במסע הצילום הזה. למרות זאת, ברגע של טיול מוקדם של בוקר בעיר בהארטפור, הסמוכה לפארק הציפורים קאולדאו, צדה את עיניי דמותו של ההודי בהיר העיניים הזה וידעתי שאם יש לי את ההזדמנות – זה הפורטרט שאני רוצה לתפוס; לטעמי, העיניים הן שמספרות פה את כל הסיפור.

4. הטיגריסית השותה 

תצלומים של הדר מנור מהודו: טיגריסית רוכנת לשתות מאגם מים

כפי שאמרתי, אחת ממטרותיי בנסיעה להודו הייתה לתפוס בעדשת המצלמה את אחד החתולים הגדולים והמרשימים בעולם – הטיגריס הבנגלי, שממנו ניתן למצוא פריטים רבים בפארק הלאומי ראנתמבור, משמורות הטבע המפורסמות של הודו. בסופו של היום הראשון לביקורנו בשמורה המדהימה הזו, אחרי שראינו כבר כמה וכמה טיגריסים בסביבתם הטבעית, נגלה לעיניי המחזה הזה – הטיגריסית היפה הזו רוכנת לכיוון אגם קטן בלב השמורה ולוגמת מן המים בטבעיות יומיומית. זה היה רגע פשוט של טבע שהשאיר אותי חסרת מילים ומה שנותר לי ממנו זו התמונה שהנציחה אותו – מהיפות ביותר שצילמתי במסע הזה.

5. הדוב באלו

תצלומים של הדר מנור מהודו: דוב שפתני ניצב בסמוך לעץ

אתם אולי מכירים את השם באלו מהקלאסיקה של דיסני "ספר הג'ונגל" – שם הייתה זו הדמות של הדוב השחור החביב ששימש כחברו הטוב של הילד מוגלי. אך לי התברר שהשם באלו משמעותו "דוב" בהינדית, ושבראנתמבור חיים להם כמה וכמה "באלוים" שכאלו – שהם למעשה דובים שחורים מזן שפתני, הייחודים לתת היבשת ההודית. במהלך השהות שלנו בשמורה יצא לנו לזכות בכמה מפגשים עם בעל החיים המיוחד והעוצמתי הזה, אך רק את אחד מהם הצלחתי לתפוס בעדשת המצלמה, בזמן שהוא התהלך לאיטו ברחבי האזור וחיפש אחר אוכל.

6. השלדג השלו

תצלומים של הדר מנור מהודו: שלדג לבן חזה על ענף עץ

נכון, לא צריך לטוס עד הודו כדי לראות את השלדג לבן-החזה בפעולה – מין הציפור הזו נפוץ בכל רחבי המזרח התיכון ואסיה, וגם פה בארץ אפשר לראות אותו ליד מקורות מים כאלו ואחרים. למרות זאת אני יכולה להעיד שבכל פעם שראיתי אותו כאן בארצנו הקטנה, הוא היה כה תזזיתי ומהיר תנועה עד שלא היה לי שום לשלוף מצלמה ולצלם בזמן. והנה, דווקא אי שם בשמורת קאולדאו שבראג'סטן הזדמן לי לראות שלדג לבן-החזה יושב במעין נינוחות הודית אופיינת על ענף עץ, לא ממהר ולא נע לשום מקום – הרמתי את המצלמה והצלחתי ליצור את התמונה שחמקה ממני בארץ במשך כל כך הרבה זמן.

7. בעל הבית של השמורה

תצלומים של הדר מנור מהודו: קוף לנגור

הג'יפ שלנו ניצב על אחד השבילים של שמורת ראנתמבור, אנחנו רוצים להמשיך לנסוע, לחקור את השמורה, לגלות ולצלם, אך משהו מונע מאיתנו להגשים את מטרתנו – חבורה של קופי לנגור אפורים, המתגודדים על הדרך שמול הרכב ולא מאפשרים לנהג להמשיך ולנוע. לבסוף הוא סוחט את דוושת הגז, הקופים מתפזרים במהירות ואנחנו ממשיכים בדרכנו – אבל הסיפור הזה רק ממחיש מי הם קופי הלנגור; הם נמצאים בשפע בשמורה ומרגישים בה כמו בעלי הבית שלא מפחדים כמעט מכלום. בתמונה שלפניכם לנגור אפור אחד שתפסתי בעדשת המצלמה, קומתו כשל ילד קטן ומבטו כמעט אנושי, עד שאני ממש יכולה לדמיין אותו עומד וצועק: "אבל אימא, לא עשיתי כלום!". 

8. מלחמתו של אייל אחד 

תצלומים של הדר מנור מהודו: אייל סמבר מנסה לתלוש סבך שורשים מביצה

בשמורת רנתאמבור ניתן למצוא שפע של זני איילים שונים, אבל נראה שאף אחד לא ישתווה במראהו ובעוצמתו לאייל הסמבר המרשים, הקרוי גם אייל הודי, שהוא סוג האייל השלישי בגודלו בעולם והגדול ביותר באזור אסיה. את זה שלפניכם ראיתי בדיוק בעת ארוחת הצהריים שלו, כשהוא מנסה לתלוש בעזרת פיו וכוחו הבלתי מבוטל סבך שורשים מקרקעית ביצה.

9. הילדה ההודית

תצלומים של הדר מנור מהודו: ילדה הודית
בדרכנו בין השמורות עצרנו בסמוך לבית ספר יסודי מקומי שבו ילדים רבים התרוצצו בחצר. בתחילה ניסיתי ליצור איתם קשר כדי לצלם ולתעד אותם, אך הם נרתעו מעט מהמראה שלי, שנתפס בעיניהם, בצדק, כמערבי ולא מוכר. עם זאת לאט לאט הם נפתחו והתקרבו אליי, והצלחתי לצלם כמה פורטרטים שלהם – כמו למשל זה שלפניכם, שבו ילדה חמודה מגניבה חצי חיוך אל המצלמה. על אף התנאים השונים לחלוטין שבהם חיים הילדים האלו, אני יכולה לראות בעיניה של הילדה הזו שמחת חיים ותום אמיתיים, וכמו שאומרים – העיניים אף פעם לא משקרות.

10. משפחת הטיגריסים

תצלומים של הדר מנור מהודו: משפחת טיגריסים

באתי לרנטמבור במטרה לצלם טיגריסים, אבל ציפיתי לראות את החיות האדירות הללו רק אחרי הרבה המתנה, מסתתרות מאחורי איזה סלע או מתהלכות שפופות בסבך השיחים והעצים. לכן אולי תוכלו להבין כמה רבה הייתה ההפתעה שלי כשהבחנו בקבוצה של לא פחות מ-4 טיגריסים, כולם בני משפחה אחת, צועדת לה יחדיו על השביל במרחק של לא יותר 5-10 מטרים מהג'יפ שלנו. המראה הזה היה כל כך בלתי צפוי, מהפנט ומרגש, והתחושה כשתפסתי אותם כך בעדשת המצלמה שלי הייתה שניצחתי, שהגשמתי את כל מה שאני רוצה מהטיול הזה וכעת אני יכולה לחזור ארצה בלב שלם.

הדר מנור היא צלמת טבע ישראלית - אתם יכולים לראות עוד מתצלומיה בעמוד האינסטגרם שלה, וכן בכתבה קודמת שהתפרסמה כאן עם תמונות ממסעה לשמורת נדוטו שבטנזניה

מקור: הדר מנור
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.