print header

המסעדה התת-ימית האירופאית הראשונה והגדולה בעולם

סקנדינביה מפורסמת מאוד בזכות הדגים המשובחים שהיא מייצאת, ומסעדת יוקרה קסומה ומיוחדת בשם "אונדר" (Under) שנפתחה במרץ 2019 ליד עיירה ציורית מרהיבה בדרום נורבגיה, מאפשרת לסועדים ליהנות מהם לצד חוויה יוצאת דופן. ייחודה הוא בהיותה המסעדה התת-ימית הראשונה באירופה והגדולה ביותר בעולם, ואם התארים האלו לא מספיקים לכם היא גם משמשת כמרכז חקר ימי. המסעדה ממוקמת במבנה מיוחד המזכיר שונית שבתוכו שטח של כ-500 מ"ר ב-3 קומות, שחלקו יורד לעומק של 5 מטרים מתחת למים ומאפשר למבקרים לאכול בעודם צופים בדגים ובנוף תת-ימי שמשתנה בהתאם לתנאי מזג האוויר. כדי לחסוך לכם טיול לאזור סוער וקר שכזה, אספנו עבורכם סרטון ומספר תמונות שממחישים את קסמה של מסעדה מופלאה זו...
 
מסעדה תת-ימית: תמונה מבחוץ ביום מעונן
מסעדה תת-ימית: תמונה של כל האזור
מסעדה תת-ימית: מסעדה ומלצריות

מבנה המסעדה ממוקם ליד עיירה נורבגית דרומית בשם לינדסנס (Lindesnes), שידועה בתנאי מזג אוויר קשים ובים הפכפך, ועל כן העיצוב שלו הצריך בדיקה קפדנית שכללה מחקרים אודות תנאי טבע שעלולים להפריע ליציבותו. בנייתו נמשכה כשישה חודשים ועלתה 6 מיליון אירו, כל זאת על מנת ליצור לסועדי המסעדה העתידיים חוויה בטוחה וחמימה בעודם סועדים מתחת למים.

מסעדה תת-ימית: פינות ישיבה עם כריות
מסעדה תת-ימית: המסעדה ביום סוער
מסעדה תת-ימית: מנה ראשונה

לשם המסעדה ישנן שתי משמעויות בנורבגית: "מתחת" (Under) ו"פלא" (Wonder), כך הוא מדגיש את יופיו ואת ייחודו של הנוף הימי שניתן לראות במקום, ואת הטבע התת-ימי בכללותו.

מסעדה תת-ימית: פינה עם מצפה כשהמסעדה ריקה
מסעדה תת-ימית: כניסה
מסעדה תת-ימית: פינות ישיבה עם כסאות בצבע טורקיז

המסעדה מספקת למבקריה מאכלי ים שונים תוך שמירה על איכות גבוהה ושימוש במרכיבים ובבעלי חיים מקומיים. על יצירת מטעמיה מנצח שף דני בעל מסעדות מישלן בשם ניקולאי אליטסגארד (Nicolai Ellitsgaard). על מנת להפתיע את מבקריה, היא שומרת על סודיות בכל הקשור למנות המיוחדות שמוגשות בה, ואנשים שרוצים ליהנות מהן צריכים לשלם 199-129 אירו, ולפעמים אף יותר!

מסעדה תת-ימית: מנה שנייה
מסעדה תת-ימית: מנה שלישית
מסעדה תת-ימית: טבחים שמים תבלינים

"אונדר" משמשת כאמור גם כמרכז לחקר ימי, בו ניתן ללמוד נושאים כמו ביולוגיה ימית ועל ההתנהגות של אוכלוסיית הדגים המגוונת שקיימת באזור.

מסעדה תת-ימית: מבט ממעוף הציפור
מסעדה תת-ימית: המסעדה בערב

כפי שראיתם, המבנה המיוחד של המסעדה שנפרש מעל לפני המים ומתחתיהם, מדגיש את הניגוד שבין האדמה לים ואת שיתופי הפעולה שביניהם, ובכך הוא מציג הבנה חדשה של מערכת היחסים שלנו עם סביבתנו ועם הים ומקנה דרך אחרת להסתכל על העולם. מעבר לכך, זאת מדובר גם בדוגמה מדהימה לכך שחווית המסעדה הקלאסית לא מפסיקה להשתנות ולהתפתח - מי יודע, אולי בעתיד נראה מסעדה שכזאת גם כאן בארץ...

מקור התמונות: boredpandavisitnorwaytheguardian

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.