יכול להיות שכבר יצא לכם לשמוע על המושג 5g או "דור 5", כי בתקופה האחרונה הטכנולוגיה החדשה הזו נמצאת במרכזו של דיון ציבורי ער בין תומכיה למתנגדיה. יכול להיות גם שהמושג הטכנולגי הזה והמחלוקת לגביו טרם הגיעו אל אוזניכם, אך דעו כי זהו נושא שבהחלט עולה יותר ויותר למודעות הציבורית. אם אתם עדיין לא ממש מבינים במה מדובר זה בסדר, אתם לא לבד, כי מדובר בטכנולוגיה סלולרית שרובנו אמנם יודעים שהיא קיימת, אך ממש לא מבינים כיצד היא עובדת ומה מהות הטיעונים בעדה וכנגדה. כדי לעזור לכם ולעשות לכם סדר בכל העניין, להבהיר לכם מה הם אותם דורות שעליהם בנויה הטכנולגיה הסלולרית, וכן מהם בכלל הטיעונים של המתנגדים ל-5g ושל התומכים, הכנו לכם הסבר מאיר עיניים ותמציתי ככל הניתן, שאנו מקווים שיסייע לכם להבין את כל העניין.
אז אלו דורות יש בהתפתחות הטכנולוגית הסלולרית, ומהו הדור החמישי?
כיום אין כמעט אדם בארץ ובעולם שלא מחזיק ברשותו טלפון סלולרי, כשרובנו כבר מצוידים בטלפונים חכמים – כלומר כאלו שיכולים להתחבר לרשת האינטרנט ושניתן להתקין עליהם אפליקציות שונות שמבוססות על הרשת. אך לא תמיד זה היה כך – הטלפון הסלולרי והרשת הסלולרית עברו מספר גלגולים עד שהגיעו למה שהם כיום, חלקכם ודאי זוכרים זאת, והפיתוחים האלו הם אותם ה"דורות" (Generations) שמדברים עליהם עד להגעה ל-5g.
חלקכם אולי עדיין זוכרים את ימיהם הראשונים של הטלפונים הסלולריים, אי שם בשנות ה-80, בהם ניתן היה למצוא אותם רק בחו"ל (בארץ הם עוד לא היו ממש זמינים). אותם מכשירים היו גדולים, כבדים ועם סוללה חלשה, פעלו בצורה אנלוגית לחלוטין, הם לא היו מאובטחים כלל וכל מה שהיה ניתן לעשות דרכם זה להוציא ולקבל שיחות קוליות. הרשת הסלולרית בדור הראשון הייתה בחיתוליה, ורמתה הייתה נמוכה – איכות העברת הקול בשיחה הייתה משובשת, ולרוב לא היה אפשר להשלים שיחה שלמה מבלי שהיא תתנתק באמצע.
בתחילת שנות ה-90 קיבלנו את הדור ה-2 של הרשתות הסלולריות, שהפכו מאנלוגיות לדיגיטליות, מה שאפשר להתחיל להצפין שיחות ולהעביר הודעות טקסט (SMS) ומדיה (MMS) בין הטלפונים; אמנם קצבי ההעברה היו איטיים מאוד בתחילה אך זה כבר היה שדרוג לעומת הדור ה-1. בנוסף אפשרה הטכנולוגיה המתקדמת את התפתחותם של שירותים חדשים כמו שיחות ועידה דרך הנייד, שירות שיחה ממתינה, נדידת נתונים (שימוש בטלפון הסלולרי בחו"ל) וחיוב משתמשים לפי השירותים שהם צורכים. בשלב זה החלו הטלפונים הסלולריים להיות יותר ויותר נפוצים כאן בארץ, וראינו כיצד עוד ועוד אנשים מצטיידים במכשירים, שכונו בזמנו על ידי רבים כ"לבנים" בשל גודלם הפיזי.
לקראת סוף שנות ה-90 ראינו קפיצה נוספת בטכנולוגיית הטלפונים הניידים, עם המעבר לרשתות סלולריות מהדור ה-3. כאן כבר הייתה עלייה משמעותית בקצב העברת המידע בין טלפונים, מה שאפשר להתחיל לקיים שיחות וידאו דרך המכשיר הנייד ואפילו להתחבר לאינטרנט בצורה כזו או אחרת. בנוסף בדור הזה עלתה רמת האבטחה של המכשירים הסלולריים, שהיו יכולים לוודא ולאמת את זהות הרשת שאליה הם מתחברים ולמנוע התחברויות לרשתות מזויפות.
עשור לאחר הצגת דור 3, בשנת 2008, הרשתות הסלולריות קפצו בעוד מדרגה והגיעו אל הדור ה-4 (4g) שהביא איתו קצב העברת מידע גבוה בהרבה וגישה נוחה ופשוטה של הטלפונים הניידים שלנו לרשת האינטרנט. כל זה הוביל אותנו להתפתחות הטלפונים החכמים ועולם האפליקציות והאינטרנט הסלולרי הפשוט, הנוח והמהיר שאנו מכירים כיום.
עכשיו, עם כניסת העשור השלישי של המאה ה-21, העולם מתקרב בצעדי ענק לדור 5 של הרשתות הסלולריות, כשהתשתיות לשם כך הולכות ונפרשות במדינות שונות ברחבי הגלובוס – לרבות בארצנו, שמתכוננת לקראת קליטתו. מה עוד הדור הזה יכול לחדש לנו, אתם בטח שואלים? תומכי המעבר לטכנולוגיה החדשה מבטיחים לנו ערוצי קליטה גדולים יותר – כלומר עלייה עוד יותר חדה במהירות העברת הנתונים לטלפון שלנו, זמני המתנה קצרים יותר (במקום כ-30 שניות שאתם צריכים לחכות היום עד שעולה ומתעדכנת לכם אפליקציה מסוימת, זה ייקח שנייה אחת), ויכולת להתחבר ליותר מכשירים בבת אחת. כל אלו יעזרו לחבר את העולם שלנו עוד יותר לרשת האינטרנט, כך שנוכל להפוך עוד ועוד דברים בחיינו ל"מוצרים חכמים" – כך לפחות טוענים הדוברים בעד שדרוג טכנולוגי זה.
על פניו, אם בוחנים את טענותיהם של התומכים ואלו המובילים את המהלך להעברת הרשת הסלולרית לדור ה-5, נראה כי היא בטוחה, מועילה ואף נחוצה כדי לאפשר התקדמות טכנולגית רצינית. אך ישנה קבוצת אנשים, בארץ ובעולם, המתנגדים למהלך – וקולם הולך וגובר בתקופה האחרונה. הבאנו לכם כאן את תמצית דבריהם, כדי שתבינו סביב מה נסוב הדיון בעניין, ונתחיל דווקא עם המתנגדים:
הדאגות של קבוצות המתנגדים לדור החמישי מתמקדות בהשפעות הבריאותיות והסביבתיות של הטכנולוגיה, והתשתית שבבסיס הפעלת הרשת הסלולרית מהדור החמישי (5g). קודם כל צריך להבין כי הרשתות הסלולרית, גם אלו של דור ה-4 הפועל כיום, מבוססת על גלי רדיו, שהם למעשה סוג של קרינה אלקטרומגנטית. גלים שכאלו מצויים בין השאר במיקרוגל הביתי שיש כמעט לכולנו, באור הנפלט ממסך הטלוויזיה שלנו ואפילו בקרני השמש.
באופן כללי הקרינה הזו לרוב אינה מסוכנת לנו, אך זה תלוי בנסיבות ובעיקר בתדירות שלה – ככל שהתדירות גבוהה יותר, כך קיים הסיכון שכשהיא תפגוש את גוף האדם, היא תשבש ואף תהרוס את פעילות הרקמות המרכיבות אותו. יש אף כאלו הטוענים כי הם סובלים מרגישות בריאותית לקרינה זו, כשהתסמינים שהם מונים הם סחרחורות, קשיי נשימה, בעיות זיכרון, כאבי פרקים ועוד.
אז האם סכנות אלו קיימות בטכנולוגיית ה-5g? מתנגדיה טוענים שכן, ולדבריהם, האנטנות והמשדרים שמוצבים כיום כתשתית לדור החדש חזקים פי כמה מאלו המשמשים לדור ה-4 הנוכחי, והם יפלטו גלי רדיו בעלי קרינה אלקטרומגנטית בתדירות משמעותית שעלולה לסכן את שלום הציבור ובריאותו לטווח הארוך. יש אף כאלו שהולכים רחוק יותר וטוענים כי כבר עתה הטכנולוגיה הזו גרמה לנזקים בריאותיים רבים, לרבות התפרצות מגפת הקורונה.
על פי תומכי הטכנולוגיה, וכן על פי גורמי הבריאות והמדע הרשמיים – אין בטענות המתנגדים ממש. קודם כל, מכיוון שאין כמעט שום הוכחה מדעית להשפעות המזיקות של הקרינה הסלולרית – עולם הרפואה לא מכיר ברגישות אלקטרומגנטית כתסמונת בריאותית, והרופאים משייכים את התסמינים שחווים אלו המדווחים עליהם לעלייה בלחץ הפיזי והנפשי ולא באמת לקרינה.
מלבד זאת, אין כמעט שום הוכחה מדעית כי הקרינה הסלולרית, שנמצאת איתנו כבר מעל ל-30 שנים, מובילה לעלייה בתחלואה כלשהי או להתפתחות גידולים סרטניים אצל אנשים, גם לא ברמתה הנוכחית בדור ה-4 הקיים כיום. גם בכל מה שקשור להתפרצות מגפת הקורונה, אין ואף לו בדל של הוכחה מדעית הקושרת את הדבר ל-5g, ומעולם לא נמצא כי נגיף מסוים התפתח בגלל קרינה אלקטרומגנטית.
בנוסף, מעלים התומכים בטכנולוגית הדור ה-5 טיעונים נוספים המפריכים את אלו של המתנגדים בנוגע למסוכנות הפיתוח:
לסיכום, כדי להתוודע יותר לעניין הציבורי שמעלה הטכנולגיה הסלולרית החדשה, לחזות בהדמיה שמבהירה מה היא למעשה קרינת גלי רדיו ולשמוע את דעת המומחים מפי האנשים העוסקים בתחום, אנחנו ממליצים לכם לצפות בסרטון המקיף והמעמיק הבא שהופק על ידי תאגיד השידור "כאן 11" ומסכם היטב את כל מה שדיברנו עליו בכתבה זו:
מקור התמונות: Garry Knight, Gagandeep SapraCannedTuna,
העולם הדיגיטלי בו אנו חיים מבוסס על 2 הספרות הפשוטות האלו...
מאחורי כל הפעולות שעושים המחשבים, הטאבלטים והטלפונים הניידים שלנו עומד הקוד הבינארי - שתי ספרות שאחראיות למהפכה הדיגיטלית המודרנית
שמרו על המידע החשוב שבמחשב שלכם בעזרת המדריך השלם לגיבוי
וירוסים, תקלות וטעויות אנוש הן רק כמה מהסכנות המאיימות על המידע החשוב שעל המחשב שלכם. למדו כיצד לגבות את כל סוגי המידע בקלות ובמהירות.
מערך הסייבר של ישראל - צה``ל צועד לעתיד!
דובר צה"ל חושף בפנינו את מערך לוחמת הצללים המתרחשת באינטרנט, ואשר לפי פרסומים זרים, אחראית לפגיעה קשה במערכות המחשוב של הגרעין האיראני.
הכירו את האמת מאחורי 7 תפיסות טכנולוגיות שגויות שצריך לנפץ
אמנם מוצרים טכנולוגיים שונים הפכו לחלק מהחיים שלנו, אך רבים מאיתנו מאמינים לכל מיני תפיסות שגויות לגביהם. אלו 7 מהן והאמת שעומדת מאחוריהן...
המדריך לרכישת שעון חכם: איזה מאפיינים חשובים וכמה משלמים?
שעונים חכמים הם שעונים שיכולים לעשות בשבילנו הרבה יותר מרק להראות לנו את השעה - וכדי שתדעו כיצד לרכוש לעצמכם שעון חכם הכנו לכם את המדריך הבא...
את 11 הטריקים והטיפים הבאים לשימוש בפייסבוק כדאי לכם להכיר!
לאחרונה הוסיפה הרשת החברתית ששינתה את עולמנו, פייסבוק, אפשרויות פעולה רבות ומגוונות, ואנו מביאים בפניכם 11 טיפים כיצד לפעול ולעבוד איתן.
הכירו את האתר החינמי שמלמד הקלדה עיוורת בדרך קלה ויעילה
הקלדה עיוורת היא שיטה נפוצה הנהוגה כבר שנים רבות בעולם ומאפשרת לייעל את ההקלדה במקלדת מחשב. כעת יש גם לכם הזדמנות ללמוד להשתמש בה.
5 כלים יעילים בג'ימייל שכל אחד צריך לדעת איך להשתמש בהם
אם אתם משתמשים בג'ימייל, אתם חייבים להכיר את 5 הטיפים הבאים, שיעזרו לכם להפיק ממנו את המיטב ואף להגן טוב יותר על החשבון שלכם.
8 מניפולציות באתרי קניות ואינטרנט שחשוב להכיר ולהיזהר מהן
בדיוק כמו שלאנשי מכירות יש דרכים לשכנע אתכם לקנות מוצרים, כך גם לאתרי אינטרנט יש דרכים שונות ונבזיות לגרום לכם לעשות את הדברים שהם רוצים...
איך אפשר להמשיך לסמוך על המציאות בעולם שמלא בזיופים?
כיצד נוכל לזהות תוכן מזויף ומטעה שיוצר על ידי בינה מלאכותית ככל שהוא יהפוך למתקדם יותר ויותר? למומחה הזה יש תשובות מרתקות שכדאי לשמוע!
המדריך לרכישת שעון חכם: איזה מאפיינים חשובים וכמה משלמים?
שעונים חכמים הם שעונים שיכולים לעשות בשבילנו הרבה יותר מרק להראות לנו את השעה - וכדי שתדעו כיצד לרכוש לעצמכם שעון חכם הכנו לכם את המדריך הבא...
נמאס לכם לשכוח את הסיסמה? הכירו 5 טריקים שיעזרו לזכור אותה
מתקשים ליצור סיסמה חזקה שתצליחו לזכור? או אולי אתם באופן כללי נוטים לשכוח את הסיסמאות שלכם? הנה 5 טריקים שידאגו לכך שזה לא יקרה עוד לעולם!
מיקרוסופט וורד נסגר בלי ששמרתם? יש טיפ גאוני שיכול לעזור!
תקלה מתסכלת ביותר שיכולה לקרות במהלך עבודה על תוכנת הוורד היא שקובץ מסוים שעבדנו עליו לא נשמר, ובאמצעות הטיפ החשוב הבא תוכלו לתקן את הבעיה.
האם הסוף של טיקטוק מתקרב ואיך המלחמה בישראל קשורה לזה?
טיקטוק היא אפליקציה שזכתה להצלחה מסחררת ופופולריות רבה, אך כפי שאתם אולי כבר יודעים, לא הכל ורוד בסיפור הזה וארה"ב עומדת לפני צעד קיצוני...
מה אתם צריכים לדעת כדי להתגונן מווירוסים ותוכנות מזיקות?
המחשב שלכם עלול להיות בסכנה בשל וירוסים ותוכנות זדוניות שונות, אך בעזרת המדריך הבא תדעו כיצד להימנע מהם ולהגן עליו בדרך הבטוחה ביותר!
הסוד שהסתירו מאיתנו: איך להאריך את חיי הסוללה של הסמארטפון
רוצים שהסוללה של הטלפון שלכם תחזיק מעמד לאורך כל היום גם בעוד כמה שנים? כדאי שתבצעו את הפעולה הפשוטה הזאת כדי להאריך את תחולת החיים שלה.
במיוחד ליום האהבה: 20 רקעים למחשב ולטלפון שמחממים את הלב
גם אתם מרגישים את האווירה הרומנטית באוויר? זה יום האהבה כמובן, ולמה שלא תכניסו קצת מהקסם שלו למסך המחשב או הסמארטפון שלכם עם הרקעים האלה?
הטלפון שלכם הפך לאיטי ומתסכל? כך תנקו את הזיכרון שלו בקלות
הטלפון החכם הוא הקשר שלנו לעולם כיום, אך עקב כך הוא גם מתמלא במידע שאין לנו צורך בו. 2 האפליקציות הבאות יעזרו לכם לסדר את הטלפון...
וואטסאפ ב-2025: הכירו את 5 האפשרויות החדשות והשימושיות!
מתחילים את שנת 2025 עם 5 פיצ'רים חדשים בוואטסאפ שעוד לא יצא לכם להכיר - בואו לגלות איך לתמלל הודעות קוליות, לנעול שיחות ברשימה נסתרת ועוד...
הסרטון הזה לימד אותי 5 טיפים לצילום טוב יותר עם הסמארטפון
הסרטון הבא מציג 5 טריקים וטיפים לצילום טוב יותר עם הסמארטפון שכדאי להכיר. הקדישו לו 3 דקות בלבד, ותתחילו להתכונן למחמאות!
לא צריך מדפסת: כך חותמים במחשב על טופס שקיבלתם במייל
שלחו לכם קובץ PDF שהתבקשתם לחתום עליו? במקום להדפיס, לחתום, לסרוק ולשלוח, אפשר לחתום על קובץ PDF במחשב בעזרת התוכנה החינמית הזו.
הכירו את הקמפוס החינמי שכולל קורסים מרתקים במגוון נושאים!
בעזרת האתר הישראלי קמפוס IL תוכלו להתחיל ללמוד את מה שמעניין ומקדם אתכם כבר היום בלי לשלם אגורה, והמדריך הבא יראה לכם איך!
5 צעדי אבטחה וכלים מיוחדים שיגנו על הוואטסאפ שלכם מפריצות
פריצות לוואטסאפ הפכו לתופעות נפוצות לאחרונה. כדי לחסוך מעצמכם את עוגמת הנפש שאירוע שכזה עלול לגרום, חשוב שתגלו איך להגן על הוואטסאפ שלכם.
גוגל אומר שנגמר המקום? כך מפנים אותו בלי למחוק דבר או לשלם
גוגל אומר שנפח האחסון שלכם מצטמצם או נגמר? אתם ממש לא חייבים למחוק את כל התמונות והקבצים - גלו איך לפנות שטח אחסון בגוגל בדרך הקלה והחינמית!
5 אפליקציות נהדרות שיעשו דברים מדהימים בעזרת המצלמה שלכם
5 האפליקציות הבאות משתמשות במצלמה של הסמארטפון, לעיתים יחד עם מערכת אינטליגנציה מלאכותית מתוחכמת, כדי לעשות דברים מגניבים ומעניינים...
הטיפים האלו הופכים את השימוש בסמארטפון לקל יותר מאי פעם
אם אתם מתקשים להשתמש בסמארטפון מסיבה כזו או אחרת, מומלץ מאוד שתכירו את האפשרויות שמפשטות אותו והופכות אותו לקל ונוח יותר עבור כל אחד.
ככה אתם הורסים אט אט את המחשב שלכם – וכך גם תימנעו מזה!
המחשב עובד לאט והדבר הראשון שאתם עושים זה להאשים את היצרן, אך האם יתכן שאתם גרמתם לבעיה? אלו הם 7 הטעויות שמהן כדאי לכם להימנע...
מומלץ: 40 קיצורי מקשים שימושיים במקלדת שכדאי לכם להכיר!
אם אתם רוצים להפוך מחובבנים למומחים ולקצר את תהליכי העבודה שלכם במחשב, מומלץ מאוד שתכירו ותתרגלו את 40 קיצורי המקשים היעילים האלה.
חזקו את המוח ושחקו ב-6 אפליקציות פאזלים מהנות לכל גיל
הרכבת פאזלים היא דרך נהדרת לחזק את המוח ולהילחם בשיעמום, ובעזרת האפליקציות הבאות כל אחד יכול לעשות זאת בכל זמן ובכל מקום!
הכירו את 7 האתרים שיסדרו לכם תוכנות בחינם למחשב ולווינדוס!
מחפשים תוכנות למחשב? יש לנו בשבילכם 7 אתרים שבדקנו ושיכולים לעזור לכם להתקין תוכנות חינמיות בצורה בטוחה - ללא וירוסים או נוזקות!
חובה בכל סמארטפון: 5 אפליקציות שתרצו להוריד לנייד שלכם
אספנו עבורכם 5 אפליקציות חינמיות שתרצו להוריד לנייד, ביניהן אפליקציית הבינה המלאכותית החדשה של מיקרוסופט ואפליקציה שתתכנן לכם טיול שלם בחו״ל
נמאס לכם לגלוש לאט ברשת? אולי הגיע הזמן להחליף דפדפן...
רוצים לגלוש באינטרנט במהירות בלי לדאוג בקשר לבעיות פרטיות, אבטחה וכדומה? כדאי שתכירו את הדפדפן החינמי הזה ואת יתרונותיו הרבים.
אחרי הסרטון הזה, לא תסתבכו יותר עם שליחת אנשי קשר בוואטסאפ
תמיד מסתבכים עם שליחת איש קשר דרך הוואטסאפ? למדו כיצד לעשות זאת בעזרת הסרטון הקצר והמפורט הזה!
בעוד 5 דקות בלבד תכירו טיפ חשוב לשמירה על פרטיות ברשת
מתי לאחרונה בדקתם את רשימת האתרים והשירותים שיכולים לגשת אל המידע הרגיש שלגם בגוגל? אם אתם לא יודעים לענות על כך, כדאי שתצפו בסרטון הבא...
לאמן את המוח בהנאה: 6 משחקי סמארטפון מומלצים לאנשים חכמים
6 אפליקציות משחקי החידות הבאות הם בדיוק מה שאתם צריכים כדי לאמן את המוח בכל רגע ובכל מקום - זהירות, זה ממכר!
היוטיוב שוב עושה לכם בעיות? הנה 5 פתרונות שכדאי לכם לנסות
היוטיוב עושה בעיות? הסרטון לא מתנגן, האיכות שלו נמוכה או שהכתוביות שלו קצת מוזרות? כאן תמצאו את הפתרונות ל-5 הבעיות הנפוצות ביותר ביוטיוב!
אף אחד מאיתנו לא ידע שאפשר לעשות את 8 הדברים האלה באייפון!
יש לכם אייפון? תוציאו אותו ותראו את הסרטון הזה, בו תלמדו 8 סודות וטיפים לדברים שלא מספיק אנשים מכירים ושאפשר לעשות באייפון.
בעזרת 3 התוכנות האלו תוכלו לשמור את הסיסמאות שלכם טוב יותר
זה לא קל לזכור את הסיסמאות שמגנות על המידע שלנו בעולם הדיגיטלי, במיוחד אם מקפידים על כך שהן יהיו מגוונות וחזקות, אך יש דרך בטוחה לעשות זאת...
הגנו על פרטיותכם ברשת בעזרת הפעולה הקטנה והמשמעותית הזאת
אנחנו בטוחים שהפרטיות שלכם חשובה לכם, והפעולה הקטנה הזו יכולה להגן עליה ברשת וגם בעולם האמיתי – מומלץ מאוד לבצע אותה!
איזה AI הוא הכי מומלץ? 4 כלים שכדאי מאוד להכיר ולהשתמש בהם
יש כמה וכמה כלי בינה מלאכותית שיכולים לשפר את תהליכי העבודה שלכם ולעזור לכם לעשות דברים שלא דמיינתם שאתם יכולים - מה מהם המומלץ ביותר?
שאלה שבטח מעניינת אותך: מה קורה אם לא שמים מצב טיסה במטוס?
כבר בהמראה אנחנו מתבקשים לשים את הטלפון על מצב טיסה, אבל למה? ומה קורה אם לא עושים את זה? צפו בסרטון הקצר הבא וגלו את התשובה.
10 דרכים מפתיעות לשימוש מהיר וחכם בגוגל שאולי לא הכרת...
גלו טיפים נסתרים וכמה אפשרויות לשיפור העבודה עם גוגל, והיחשפו לחווית שימוש חדשה במנוע החיפוש הכל יכול.
גלו איך להשתמש בבינה מלאכותית לתכנון פעילויות מהנות לנכדים
בסרטון הבא תכירו כלי שיוכל לעזור לכל סבא וסבתא להעסיק את הנכדים ושנמצא בצ'ט ג'יפיטי. כל מה שצריך לעשות זה לספר על הילד, וה-AI עושה הכל בעצמו
קשטו את המחשב והסמארפון שלכם ב-20 רקעים מחזקים ומלאי חכמה
הפכו את מסך המחשב או הסמארטפון שלכם למקור מוטיבציה בעזרת 20 רקעים מיוחדים ויפים עם משפטי העצמה חשובים לחיים שהכנו עבורכם.
בעזרת הכלי הזה תוכלו לשלוט על השימוש בסמארטפון של ילדכם...
אחת מהבעיות הגדולות של הורים בעידן הטלפון הסלולרי היא שאין להם מושג מה הילדים שלהם עושים איתו וגם לא שליטה עליהם. למדו כיצד לטפל בבעיה הזו...
שלא יעבדו עליכם: 7 הונאות אינטרנט שכדאי להכיר ולהיזהר מהן
הונאות שונות קיימות בכל העולם מזה מאות שנים וכיום במרחב האינטרנטי הן עשו קפיצת מדרגה משמעותית, לכן מוטב שתכירו אותן כדי שתוכלו להימנע מהן...
7 טריקים מגניבים ומועילים שיכולים לשדרג את השימוש בוואטסאפ
אפליקציית הוואטסאפ נמצאת איתנו כבר מתחילת העשור הנוכחי ושינתה את צורת התקשורת שלנו. הנה 7 אפשרויות נהדרות בה שכדאי לכם להכיר...
עדיף להיזהר מליפול בפח: אלו ההונאות הנפוצות ביותר ברשת
כל אחד יכול להיתקל בהונאות ברשת חברתית, אך איך ניתן לזהות אותן ולהימנע מהן? את זה תלמדו בעזרת המדריך המפורט הבא...
האינטרנט לא זז? גלו 11 דרכים לשפר את מהירות הגלישה שלכם
גם אתם תוהים מדוע האינטרנט הביתי שלכם איטי כל הזמן? בואו לגלות כיצד לבדוק האם מהירות האינטרנט הביתית תואמת למסלול שלכם וכיצד ניתן לפתור זאת..
כך תבחרו את שירות הענן החינמי שהכי מתאים לצרכים שלכם
קשה לבחור בין שירותי הענן שמציעים לנו שטח אחסון בחינם, אך אלו הם 5 הפופולריים מביניהם שכדאי לכם להכיר, עם הסבר פשוט למתחילים.
6 דברים שעלולים לפגוע במחשב ובפרטיות המידע הכי רגיש שלך...
המדריך הבא מפרט 6 טעויות נפוצות שכולנו עושים בנוגע לאבטחת המידע שלנו בעת שימוש במחשב וגלישה באינטרנט, ומספק טיפים יעילים כיצד למנוע אותן.
ה-AI החדש של גוגל עושה דברים מדהימים עם תמונות – ובחינם!
Google AI Studio של גוגל מאפשר חופש יצירתי מוחלט בעבודה עם תמונות - והכלי הזה חינמי ופשוט לשימוש. הכנו לכם מדריך קצר שיראה מה אפשר לעשות בו.
היקום בו אנו חיים - מצגת מרתקת שתיקח אתכם הרחק מכדור הארץ...
כמה מגודלו של היקום אנו יכולים לראות? עד כמה הוא גדול ועד כמה אנחנו קטנים? כל השאלות האלה ועוד יקבלו מענה במצגת התמונות הבאה...
שאלה שבטח מעניינת אותך: מה קורה אם לא שמים מצב טיסה במטוס?
כבר בהמראה אנחנו מתבקשים לשים את הטלפון על מצב טיסה, אבל למה? ומה קורה אם לא עושים את זה? צפו בסרטון הקצר הבא וגלו את התשובה.
איך אפשר להעביר קבצים מהטלפון למחשב, ולהיפך באופן אלחוטי?
יכול להיות שעד עכשיו הסתבכתם עם העברת קבצים מהמחשב לטלפון ולהיפך, אך היום תגלו שיש לבעיה הזאת פתרון פשוט, חינמי ואפילו אלחוטי!
חשיפה מדעית: זו השיטה שתסייע לכם לשמור על מוח רענן וצעיר!
מדענית המוח שרה לזר סבלה מפציעת ספורט שהובילה אותה לטפל בעצמה בעזרת מתיחות ויוגה - מה שהיא גילתה במחקרים שערכה בנושא הפתיעו אותה וגם אותנו...
הסבר קצר וקולע של יובל נח הררי: מה זאת אומרת להיות אנושי?
מה זה אומר להיות אנושי? פרופסור יובל נח הררי מספק תשובה מרתקת בסרטון הבא, ומציג מחשבות ותיאוריות שעוזרות לראות את העולם שלנו באור אחר...
מכוניות שכאלה לא רואים בכל יום - באיזו הכי תרצו לנהוג?
זה תמיד מהנה לראות דוגמאות למכונית עם עיצובים לא שגרתיים, כאלו שכולנו היינו שמחים לראות לפתע על הכביש או אולי אפילו לנהוג בהן בעצמנו...
שלא יעבדו עליכם: 7 הונאות אינטרנט שכדאי להכיר ולהיזהר מהן
הונאות שונות קיימות בכל העולם מזה מאות שנים וכיום במרחב האינטרנטי הן עשו קפיצת מדרגה משמעותית, לכן מוטב שתכירו אותן כדי שתוכלו להימנע מהן...
מדריך מעשי לעבודה עם AI - איך כדאי לנסח את השאלות שלכם?
עבודה עם בינה מלאכותית מתחילה בלשאול את השאלות הנכונות ובייצור הכוונה נכונה, או בקיצור "פרומפט". הכירו את 4 המרכיבים ליצירת פרומפטים מנצחים.
נמאס לכם לשכוח את הסיסמה? הכירו 5 טריקים שיעזרו לזכור אותה
מתקשים ליצור סיסמה חזקה שתצליחו לזכור? או אולי אתם באופן כללי נוטים לשכוח את הסיסמאות שלכם? הנה 5 טריקים שידאגו לכך שזה לא יקרה עוד לעולם!
8 אפליקציות חינמיות של מיקרוסופט שאתם חייבים להוריד לטלפון
אמנם הורגלנו להשתמש בתוכנות של מיקרוסופט כדוגמת וורד, פאוורפוינט ואאוטלוק דרך המחשב, אך היום תגלו שניתן להשתמש בהן גם בטלפון הנייד!
נמאס לכם לגלוש לאט ברשת? אולי הגיע הזמן להחליף דפדפן...
רוצים לגלוש באינטרנט במהירות בלי לדאוג בקשר לבעיות פרטיות, אבטחה וכדומה? כדאי שתכירו את הדפדפן החינמי הזה ואת יתרונותיו הרבים.
זהירות: עליית מחירים! תיבת המייל הזאת עומדת לעלות הרבה כסף...
לכם או לאחד מהאנשים שאתם מכירים אולי יש תיבת מייל בשירות שעומד להיחסם בקרוב אם לא תתחילו לשלם הרבה כסף...
הכירו את סיפורה המרתק של האישה הראשונה שקיבלה פרס נובל
היא האישה הראשונה שזכתה בפרס נובל, והיחידה שזכתה ב-2 פרסי נובל בשני תחומים שונים, ואת שמה אתם בטח כבר מכירים – מארי קירי.
הצצה אל העתיד: איך ישולבו טכנולוגיות מתקדמות במטבח שלנו?
בשנת 2025, המטבח צפוי להפוך למוקד של טכנולוגיות חכמות המשלבות ניטור תזונה ובריאות עם חוויית הבישול. המשיכו לקרוא ותזכו בהצצה אל העתיד...
בזכות 8 הטיפים היעילים האלה תחסכו זמן במהלך שימוש בוורד...
כמעט כולנו עובדים עם וורד, חלקנו אף באופן יומיומי, אך מעטים מכירים את 8 הטיפים הבאים שמזרזים את העבודה עם התוכנה הפופולארית הזו.
המטוס הזה הוא פשוט מלון מעופף! פאר שכזה מעולם עוד לא ראיתי...
אנחנו רגילים לחשוב על מטוסי סילון פרטיים ככלי טייס קטנים ואלגנטיים, אך הענק המפואר הזה מוכיח שיש דרך חדשה לטוס בסטייל ובפאר...
חשוב שתדעו: זה מה שקורה למוצרי הפלסטיק שאנו זורקים לפח...
אם אתם לא יודעים מה קורה למוצרי פלסטיק כשאנחנו זורקים אותם לפח, חשוב שתראו את סרטון ההסבר הקצר הזה שיעזרו לכולנו לשמור טוב יותר על העולם.
תפסיקו להרוס את המחשב שלכם עם 16 הדברים האלה שאתם עושים...
למרות שהמחשב הוא אחד המכשירים החשובים לנו ביותר, אנו משתמשים בו בצורה שפוגעת בו. בעזרת הטיפים הבאים תדעו כיצד להימנע מאותם נזקים ולשמור עליו
זה אחד הדברים המוזרים ביותר שאתם עושים מדי יום – אבל למה?
מאחר שאין ממצאים ארכאולוגיים שיכולים להסביר לנו על מקורות הצחוק, אי אפשר לדעת איך בדיוק הוא התפתח, אך למדענים יש מספר תיאוריות...
100 שנות רכב ב-3 דקות - סרטון חובה לכל אוהבי הנוסטלגיה!
הרכבים הפרטיים עברו לאורך השנים שינויים רבים, והסרטון הבא יאפשר לכם לחזור בזמן ולהתבונן בכמה מהרכבים המסקרנים ביותר ב-100 השנים האחרונות.
3 הוכחות גדולות מהעולם האמיתי לכך שכישלון זה לא סוף הדרך
שלושת ענקיות הטכנולוגיה האלה נחשבות למוצלחות, ואין על כך עוררין, אך יש מה ללמוד גם מהכישלונות שלהן, ובהחלט יפתיע אתכם לגלות מה הם...
המדריך לרכישת שעון חכם: איזה מאפיינים חשובים וכמה משלמים?
שעונים חכמים הם שעונים שיכולים לעשות בשבילנו הרבה יותר מרק להראות לנו את השעה - וכדי שתדעו כיצד לרכוש לעצמכם שעון חכם הכנו לכם את המדריך הבא...
האישה שמריחה מחלות ופריצת הדרך בגילוי המוקדם של פרקינסון
זה מדהים לגלות שחוש הריח של האישה הזאת עתיד להפוך לכלי מהפכני שעתיד לשנות את הדרך בה רופאים מאבחנים פרקינסון ומחלות נוירולוגיות מורכבות.
5 תוכנות מיותרות שכדאי לכם להסיר מהמחשב שלכם כבר עכשיו
ככל שאתם משתמשים במחשב שלכם יותר זמן, כך סביר להניח שצצו בו יותר ויותר תוכנות שאתם לא צריכים – מבין כולם, את 5 האלו כדאי מאוד להסיר.
חדשות מתוקות: חוקרים גילו משהו מדהים ששוקולד עושה למוח...
חובבי השוקולד, יש לנו חדשות טובות! מאמר מדעי חשף תוצאות של מחקר ארוך שנים אשר הראה שלאכילת שוקולד יש השפעה חיובית על ביצועים קוגנטיביים.
פיתוח מדהים: גלולת מניעת הריון לגברים היא כבר לא חלום רחוק...
לראשונה בהיסטוריה, גלולת מניעת הריון לגברים שלא מבוססת על הורמונים, נכנסה לשלב 2 של ניסויים בבני אדם - איך היא עובדת ומדוע היא חשובה כל כך?
במיוחד ליום האהבה: 20 רקעים למחשב ולטלפון שמחממים את הלב
גם אתם מרגישים את האווירה הרומנטית באוויר? זה יום האהבה כמובן, ולמה שלא תכניסו קצת מהקסם שלו למסך המחשב או הסמארטפון שלכם עם הרקעים האלה?
בעזרת 3 התוכנות האלו תוכלו לשמור את הסיסמאות שלכם טוב יותר
זה לא קל לזכור את הסיסמאות שמגנות על המידע שלנו בעולם הדיגיטלי, במיוחד אם מקפידים על כך שהן יהיו מגוונות וחזקות, אך יש דרך בטוחה לעשות זאת...
וואטסאפ ב-2025: הכירו את 5 האפשרויות החדשות והשימושיות!
מתחילים את שנת 2025 עם 5 פיצ'רים חדשים בוואטסאפ שעוד לא יצא לכם להכיר - בואו לגלות איך לתמלל הודעות קוליות, לנעול שיחות ברשימה נסתרת ועוד...
חשוב לדעת: 7 דרכים לשמור על הפרטיות והסוללה של האייפון שלך
למדו כיצד למנוע מהאייפון שלכם לבזבז לכם את הסוללה, לגמור לכם את חבילת הגלישה ולפגוע לכם בפרטיות - ב-7 צעדים פשוטים!
אל תשלחו תמונות בוואטסאפ בלי לקרוא את המדריך הבא קודם!
שליחת תמונות בוואטסאפ היא פעולה שכמעט כולנו עושים והיא אמנם נוחה וזמינה לשימוש, אבל גם פוגעת באיכותן... במדריך הבא נסביר לכם איך למנוע זאת.
מה הדבר הכי קטן ביקום? הסבר מדעי מרתק שיורד לפרטים הקטנים...
אתם אולי חושבים שאתם יודעים מה הדבר הכי קטן ביקום, אך הסרטון המרתק הזה עומד להראות לכם שהמציאות הרבה יותר מורכבת משחשבתם!
לימדו כיצד רשתות התקשורת שמחברות את כולנו עובדות עבורנו
המאה ה-21 היא עידן הקישוריות, וכולנו מחוברים לאינטרט ולרשתות תקשורת הנתונים השונות. כיצד הן עובדות? בזכות הכתבה הזו תוכלו ללמוד על כך...
העתיד כבר כאן - ירי ללא כיוון
מפתחי הרובה הזה טוענים שגם מי שלא ירה בחייו יוכל תוך מספר דקות להגיע לירי מדויק ממרחק של 900 מטר! מפחיד כמה שזה קל! צפו ברובה הכי חכם שיש.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: