קשה לנו להגיד בוודאות מה עובר לכם בראש כשאתם חושבים על חופשה בבולגריה, אבל סביר להניח שלא מדובר במערות ענק עם מפלים, יערות רחבי ידיים, אגמים ענקיים, מנזרים מפוארים או פסגות הרים מושלגות. אלו הם רק חלק מהפלאים שיש במדינה הזאת לצד אתרי נופש זולים ומפנקים, שמהם וגם מהטבע והערים הגדולות ביותר בבולגריה תוכלו ליהנות בעזרת המסלול הבא. אז אם אתם רוצים לצאת לחופשה שיש בה כמעט הכל מהכל, המשיכו לקרוא וגלו כיצד ניתן לבלות 14 ימים ברחבי בולגריה ולראות את כמה מהמקומות המומלצים ביותר בה.
לחצו על שמות המקומות באנגלית
כדי לראות את מיקומם על המפה
כמו טיולים רבים בבולגריה, את המסלול שלכם תתחילו בעיר הבירה סופיה, או לייתר דיוק בנמל התעופה של העיר. שימו לב שאם אתם מגיעים בטיסת לואו-קוסט או טיסות צ'רטר, סביר להניח שתגיעו לטרמינל 1, בעוד שטיסות רגילות נוחתות וממריאות בטרמינל 2. העיר עצמה היא מרכז תיירותי, תרבותי והיסטורי עם שפע של מראות, אטרקציות ואתרים לזוגות ומשפחות. אתם מוזמנים ללחוץ כאן כדי להכיר 10 המלצות נהדרות לבילוי הזמן שלכם בסופיה, ואל תדאגו אם לא תספיקו לבקר בכל המקומות שמעניינים אתכם, כי מסלול הטיול שלנו גם מסתיים בעיר הזו, אם כי תוכלו לעצור אותו בשלב מוקדם יותר ביעד פופולרי לא פחות...
בתחילת היום השני מומלץ לצאת דרומה, לנסיעה של כשעה וחצי עד לשעתיים ולהגיע אל המנזר הגדול והמפורסם בבולגריה, ששוכן בחלק המערבי של רכס הרי רילה. מדובר במתחם מרשים מאוד של כ-9 דונם שנחשב לאחד מאתרי התיירות המובילים במדינה, והוא מוקף ביערות ושטחי טבע שבהם ניתן לטייל אחרי שמסיימים לחקור אותו. במרחק של כ-7 ק"מ מהמנזר ישנו אתר בשם קיריל מידו, שהוא אזור דשא מוקף בהרים מרשימים שמשמש רבים כאזור פיקניק. אמנם יש בסביבה מספר אפשרויות לינה, לרבות במנזר עצמו, אך באופן כללי עדיף לחזור לסופיה וליהנות מחיי הלילה שלה, או לחפש חדרים באזור הנקודה הבאה במסלול, עיירת הנופש והסקי בנסקו.
יום 3: בנסקו (Bansko)
היעד שלכם ביום השלישי ממוקם על המורדות הצפוניים של הרי פירין, ויש שפע של סיבות לבקר בו בקיץ וגם בחורף. אתר הסקי בבנסקו ללא ספק יכול להעסיק למשך ימים רבים את חובבי הספורט הזה כשתנאי השלג מאפשרים זאת, אך אם לא הגעתם לבולגריה במיוחד לצורך כך, גם ביקור של יום יאפשר לכם ליהנות מהטוב שיש למקום להציע. בזמנים שבהם מזג האוויר נוח יותר, טיול ברחבי הפארק הלאומי פירין הוא ללא ספק הדבר שהכי כדאי לעשות באזור הזה. בבנסקו יש שפע של אפשרויות לינה בטווחי מחירים שונים, ולאחר לילה במקום תוכלו להמשיך במסלול אל האזורים השקטים ביותר שבהם ניתן להתרשם מהטבע של בולגריה.
כשתצאו מבנסקו מומלץ לבחור בנתיב נסיעה שעובר באזור עמק הנהר מסטה כדי ליהנות מנופים עוצרי נשימה בדרך אל היעד הבא שלכם, ולאחר נסיעה של שעתיים עד שעתיים וחצי תגיעו אל אזור האגם המרשים הזה. במקום זה יש שפע של נקודות לפיקניק, ואם יהיה לכם מזל –אולי אפילו תוכלו לראות את חיות הבר הרבות שחיות כאן. אם תרצו סעודה קצת יותר מסודרת, במרחק נסיעה קצר מהאגם יש מספר מרכזי נופש בהם ניתן לעצור כדי לאכול, לנוח ולצלם תמונות של הסביבה. אין באזור הרבה מקומות לינה גדולים ומסודרים, אז מומלץ שלקראת סיום היום תגיעו אל העיר פלובדיב, שתהייה חלק מרכזי מהימים הקרובים בטיול.
יום 5-7: פלובדיב (Plovdiv) וקניון טריגרד (Trigrad)
פלובדיב היא העיר השנייה בגודלה בבולגריה ואחת מהעתיקות ביותר באירופה, והיא ממוקמת במרכזו של אזור חקלאי פורה. יש בה הרבה מה לעשות אז לפני שנפרט זאת, נמליץ לכם על יעד נהדר סמוך לעיר שבהחלט יכול למלא חצי יום ואפילו יום של טיול: קניון טריגרד. בדרך לשם ודאי תראו כפרים קטנים פזורים על שטחי ההרים המרהיבים של בולגריה, אך שיא היום שלכם ככל הנראה יהיה הזמן שתבלו ב"לוע השטן", מערה עם נהר ומפל שנמצאת קצת צפונית לאזור הקניון עצמו, ומופיעה באגדות מקומיות רבות. בסמוך לאתר תמצאו כפר קטן בעל שם זהה לקניון, שבו חיים רוב מוסלמי לצד נוצרים, בשילוב שלא רואים בכל מקום בעולם... מספר מסלולי הליכה יוצאים מהכפר או עוברים דרכו, ושימו לב שחלקם יכולים להיות מאתגרים למדי. למשל, בתוך מערת גרון השטן עצמה יש מספר רב של מדרגות תלולות שלא לכל אחד יהיה נוח להתמודד איתן.
כשתחזרו לפלובדיב ותבלו בה לפחות יום שלם אחד אם לא יותר, תגלו את אחד מהיתרונות הגדולים ביותר שלה. בדומה ליעדם תיירותיים אהובים אחרים באירופה, כמו למשל פראג, חלק גדול מהאטרקציות המרכזיות בפלובדיב קרובות מאוד זו לזו וקל ללכת ברגל ממקום למקום. אזור העיר העתיקה והאמפיתיאטרון הרומי שנחשף פלובדיב הם אתרים שזוכים לפופולריות רבה, ואם תרצו לראות מקום פחות מפורסם אך בעל קשר עמוק יותר להיסטוריה שלנו, חפשו את בית הכנסת "ציון" שהוקם עוד בתקופה העות'מאנית ומשמש כיום את הקהילה היהודית הקטנה והוותיקה של העיר. כשהערב יורד, תוכלו לבקר בגן צאר סימון ולהתרשם מהמזרקות הרבות שבו, ומשם להמשיך לרובע קפנה (Kapana), שהוא מרכז האמנות והבילויים של העיר.
אחרי שחקרתם במשך הימים האחרונים את אזור פלובדיב, הגיע הזמן להתחיל לנסוע צפונה ומזרחה, ולאחר נסיעה של כשעה וחצי להגיע לאזור העיר קאזאנלק (Kazanlak) ועמק הוורדים הפסטורלי. מדי חודש יוני נערך כאן אחד מהפסטיבלים הגדולים של בולגריה, שמוקדש לוורדים, אך גם בתקופות אחרות בשנה זהו אזור פורח ופסטורלי שכדאי לבקר בו. אחרי בילוי באזור תוכלו להמשיך אל העיר וליקו טרנובו ולהעביר בה את אחר הצהריים והערב, היות והיא תהיה יעד הלינה הבא שלכם. גם זו עיר עתיקה מאוד עם קתדרלות, ארמונות וכנסיות, ויש בה מצודה מפורסמת ומומלצת בחום בשם צארבץ שמוארת בלילה ומספקת מראה בלתי נשכח.
יום 9: קוטל (Kotel)
ביום הזה של המסלול אתם עדיין לנים בווליקו טרנובו, אך במקום לחקור את העיר עצמה, מומלץ שתקדישו לפחות חצי ממנו כדי לצאת לטיול קצר אל קוטל הקטנה וסביבתה הקסומה. באופן עקרוני הנסיעה לשם אמורה לקחת כשעתיים, אבל מומלץ לכם לקחת את הזמן, לעצור בנקודות תצפית ובכפרים שונים לאורך הדרך ופשוט ליהנות מהיופי של האזור הזה. הנתיב שעובר דרך העיירה הקטנה אלנה (Elena) הוא ציורי במיוחד, והעיירה עצמה היא נקודת עצירה טובה בדרך הלוך או חזור. קוטל עצמה היא עיירה קטנה ורגועה עם קהילת צוענים יחסית גדולה, בית ספר מפורסם למוזיקה ומוזיאון טבע קטן שחלק גדול מ-30,000 המצגים שבו קשור לבעלי החיים ולצמחים באזור. לאחר שתחזרו למקום בו אתם לנים, חלק גדול מהטיול שלכם כבר יהיה מאחוריכם, אבל אחד משיאי המסלול בבולגריה עוד נמצא לפניכם...
יום 10-12: נסבר (Nesebar), סוזופול (Sozopol) או בורגס (Burgas)
המסע לאורך בולגריה ממשיך מזרחה אל חופי הים השחור ואל 3 ערים לרבות בורגס המפורסמת והתוססת, הרביעית בגודלה במדינה. כשתתכננו את המסלול המפורט המושלם עבורכם, תוכלו לבחור להתמקד באחת או בשתיים מהן בימים הקרובים, בידיעה ששלושתן ככל הנראה יצריכו מכן יותר מדי זמן נסיעה. לפני שתחליטו, נכיר לכם כל אחד מהיעדים, ונתחיל עם נסבר, עיר קטנה ועתיקה עם מבנים היסטוריים רבים מתקופות שונות, שבמרחק קצר ממנה שוכן אחד מאתרי הנופש המפורסמים באזור, סאני ביץ'. במזג אוויר מתאים, החופים הרבים של נסבר והסביבה מספקים תעסוקה למשך כמה שעות או יום שלם, ואלו מכם שאוהבים אדריכלות ודאי ייהנו לשוטט בין שרידי הביצורים והכנסיות שבעיר.
סוזופול היא סוג של "אחות תאומה" לנסבר, משום שגם היא עיר עתיקה מאוד, וראשית ההתיישבות האנושית בה מתוארכת לתקופת האבן החדשה. אזור העיר העתיקה שלה ממוקם על חצי אי והוא כולל מתחם בילויים, קניות ותיירות – מוקד ההכנסה העיקרי של תושבי המקום. בסוזופול יש שני חופי ים גדולים ומסודרים בהם ניתן ליהנות משלל סוגי ספורט ימי, שאולי יהיו זולים יותר מאשר אלו של בורגס, וסביבם תמצאו שפע של מסעדות שמתמקדות במטבח הבולגרי או במאכלים עולמיים פופולריים.
בורגס עצמה היא עיר שמוכרת טוב למדי למטייל הישראלי והיא בהחלט מוקד תיירות שוקק. בה ובסביבתה יש מבחר עצום של בתי מלון, מסעדות (אפילו אחת כשרה בבית חב"ד של העיר), ברים מועדוני לילה ועוד. האגם הוורוד שצפונית לעיר (Atanasovsko) אמנם לא ממש מתאפיין בצבע שנתן לו את שמו, אך הוא אתר מקסים, ולדעת המקומיים, לבוץ שבאזור שלו יש סגולות מרפא. במרכז העיר עצמה יש פארק רחב ידיים עם שפע של צמחים צבעוניים, קזינו, אנדרטאות ועוד הרבה הפתעות. חברות רבות מציעות טיולי ג'יפים באזור ואם אתם מטיילים עם רכב שכור, תוכלו להגיע בקלות לרוב נקודות העניין בעצמכם, לרבות נסבר וסוזופול.
יום 13-14: בחזרה לסופיה
בשלב הזה של המסלול יש לכם אפשרות בחירה; להישאר עוד קצת באזור ולטוס לארץ מבורגס, או לחזור לנקודת ההתחלה בסופיה (נסיעה של 4-5 שעות) ולבלות עוד יום וחצי או יום בעיר הגדולה הזאת. כך, תהיה לכם הזדמנות להספיק לראות את כל האטרקציות שאולי פספסתם בתחילת הטיול, ולערוך קניות בראש שקט ובלי לדאוג לסחיבת השלל שלכם ממקום למקום. זהו, הטיול שלכם בבולגריה הגיע לסופו המר-מתוק, והוא כיסה אמנם רק שטח קטן יחסית מהמדינה הזאת, אך כלל אתרים יפים רבים שנחשבים למומלצים ביותר בה, עכשיו רק נשאר לכם ליהנות ממנו בעולם האמיתי...
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: