print header

7 השפעות של הרגלי שינה שונים על חיי הזוגיות

רוב הזמן שבו אנו מבלים יחד עם בני הזוג שלנו הוא במיטה מדי לילה, כשאנו ישנים יחדיו במשך כמה שעות ארוכות. למרות שכל אחד שוקע בשנתו ובחלומותיו, השינה המשותפת משפיעה על מערכת היחסים שבינינו באופן שלא היינו מדמיינים לעצמנו, או כך לפחות מראים מחקרים וטוענים מומחים בנושא זוגיות. לפניכם 7 השפעות, טובות ורעות, שיש לשינה משותפת על הזוגיות שלכם, ותוכלו לנצל את הידע הזה לטובתכם על מנת לשפר את היחסים שלכם ואת הרגשתכם הכללית גם מחוץ למיטה.
 
הרגלי שינה שמשפיעים על הזוגיות: זוג שוכב במיטה וכל אחד מסתיר חצי מפניו עם השמיכה
 

1. התכרבלות עשויה להפחית חרדות

בשנים הראשונות של מערכת היחסים אנחנו ישנים צמודים לבני הזוג שלנו, אך לאורך הזמן ההתכרבלות הזו נפסקת אצל חלק מהזוגות, ומהלך שכזה עלול לגזול מכם את היכולת לשפר את תחושתכם הכללית. במחקר שנערך בשנת 2010 נמצא כי זוגות שמתכרבלים יחדיו מדי לילה הם בעלי רמות חרדה נמוכות ותחושות ביטחון גבוהות יותר מאשר זוגות שאינם מתכרבלים. ההשפעה הזו על הנפש מתקיימת לא רק בעת זמן השינה, אלא גם ביום שלמחרת, כך שהמנהג האינטימי הזה במהלך הלילה יכול לשפר את כל היום שלכם, ומומלץ שתאמצו אותו מחדש אם הפסקתם אותו.

2. שינה באותה מיטה עוזרת לשמור על הבריאות

כמעט שאין זוג שאינו ישן באותה מיטה, והמנהג הזה נמצא ככזה שמעודד אותנו לדאוג האחד לשנייה עוד יותר מחיי הנישואין עצמם. באותו המחקר שהוצג בסעיף הקודם התגלה כי בני זוג שסובלים מדום נשימה בשינה היו בעלי סיכוי גבוה יותר להרכיב מכשירים שמונעים את הבעיה במהלך השינה, כל עוד היו בזוגיות שבה ישנו באותה מיטה עם בן אם בת הזוג שלהם. הסיבה לכך הייתה פשוט שבני הזוג שלהם התעקשו שישתמשו במכשירים אלו, מה שסיפק להם שנת לילה רגועה יותר, אך גם לבני הזוג הנוחרים שנת לילה בריאה יותר.
הרגלי שינה שמשפיעים על הזוגיות: זוג שוכב במיטה והגבר מנשק את האישה במצח
 

3. מצד שני – שינה באותה מיטה יכולה גם לגרום לריבים

בעוד שישנם יתרונות לשינה יחדיו באותה מיטה, זוהי אינה האפשרות העדיפה עבור חלק מהזוגות, ובעיקר אלו שאין ביניהם תקשורת טובה מלכתחילה. כששני אנשים ישנים יחדיו באותה המיטה קיים סיכוי של 50% שאחד מהם יתעורר באמצע הלילה בשל תנועותיו, נחירותיו או הימצאותו של אדם אחר באותה המיטה, מה שמוביל לשינה לקויה ולמצב רוח רע ביום שלמחרת. במחקר שפורסם בשנת 2013 נמצא כי עקב שנת לילה לקויה, גברים ונשים כאחד העידו פחות שהם מעריכים את בני הזוג שלהם. ריבים עם בן או בת הזוג קשורים כמובן לדברים רבים אחרים פרט לשינה, אך על פי המחקר, גניבת שמיכה מדי לילה מזיקה יותר לזוגיות מאשר לשכוח לשטוף כלים למשל.

4. שינה מועטה גורמת לנו לאבד עניין בבני הזוג שלנו

אם אתם נוהגים להישאר ערים עד השעות הקטנות של הלילה כדי לצפות בטלוויזיה או על מנת לסיים מטלות שונות, חשוב שתתוודעו למחקר של ד"ר ג'וסלין צ'נג, נוירולוגית מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת ניו יורק, אשר גילתה כי שינה מועטה גורמת לנו לאבד עניין בבני הזוג שלנו. מה שהתגלה במחקרה זה ששינה מועטה מעודדת תחושות של דיכאון, אשר בתורן משפיעות לרעה על קולטנים במוח שמשפיעים על מצב הרוח, כמו קולטני דופאמין וסרוטונין. יחד עם השפעות אלו, איבוד עניין בבן או בת הזוג הוא גם מצב שמתלווה לתחושות הדיכאון, ולכן אם אתם לא אובחנתם במחלה נפשית שכזו או אפילו מרגישים שאתם סובלים ממנה, אך נשארים ערים עד השעות הקטנות, מומלץ שתיכנסו למיטה מעט מוקדם יותר מבדרך כלל על מנת שתוכלו להרגיש קרובים יותר לאנשים היקרים ביותר ללבכם.
הרגלי שינה שמשפיעים על הזוגיות: צללית של איש מול טלוויזיה עם מסך מושלג

5. שינה בת 7 שעות מונעת ריבים

לא כל השיחות שאנחנו מנהלים עם בני זוגנו הן קלות, ולפעמים אנחנו צריכים להחליט על דברים שאין בינינו הסכמה לגביהם. במצבים שכאלה קל מאוד להפוך את הדיון בנושא לוויכוח רועש, אך מחקר שנערך בנושא גילה כי זוגות שישנים 7 שעות מדי לילה מורכבים מאנשים ששולטים ברגשות שלהם הרבה יותר טוב מאשר אלו שנמצאים בזוגיות ואשר ישנים פחות מכך. סטפני וילסון, חוקרת מאוניברסיטת אוהיו שערכה את המחקר המדובר, אומרת על ממצאיו כך: "ראינו שבני זוג נעשים תוקפניים יותר אחד כלפי השנייה אם שניהם ישנים פחות מ-7 שעות בכל לילה. לפיכך בן או בת זוג שישנים כמו שצריך מדי לילה, מנהלים דיונים בצורה טובה ושקולה יותר מאשר אלו שלא".

6. שינה עם רעש ורוד עוזרת להפחית את רמות הלחץ

אם בני הזוג שלכם ישנים מעט מדי בכל לילה ואתם מרגישים שהם לא מקשיבים לכם כשאתם מדברים איתם, לחוקרים יש חדשות שיכולות לעזור לכם להבין למה: שינה לקויה פוגמת באופן מהותי ביכולת הזיכרון. במחקר שנערך בשנת 2017 נמצא כי אלו שישנים עם רעש ורוד בסביבתם תיפקדו במבחני זיכרון פי 3 טוב יותר מאשר אלו שלא. מה זה "רעש ורוד"? יתכן ששמעתם על "רעש לבן" אשר עוזר לסנן צלילים שונים שסביבנו, ורעש ורוד הוא פשוט סוג אחר שלו, שהינו בעל גלים ארוכים יותר של קול. הרעש הוורוד הזה עוזר לשפר את השינה בשלב ה-REM (שנת חלום) ומונע מכם להתעורר מרעשים שונים, מה שעוזר לשפר את הזיכרון בטווח הארוך. אם אתם רוצים לישון עם רעש ורוד, פשוט הפעילו לעצמכם את הסרטון הבא, עצמו את העיניים ושקעו בחלומות ללא הפרעה.

7. לפעמים זה בסדר ואף מומלץ לישון כשכועסים

רובנו שמענו את הטיפ הזה מהורינו או חברינו: "אסור ללכת לישון בזמן ריב וכשכועסים". למרות שמומלץ לנסות לפתור את הבעיות שבינו לבינה עוד לפני השינה, אם אינכם מצליחים לעשות זאת, לפעמים לילה אחד של שינה יכול לעשות את ההבדל שלו אתם זקוקים. אנשים רבים חוששים, ולא בצדק, ששינה תחת רגשות כעס על בן או בת הזוג תגרום לטינה שתימשך למשך שבועות, חודשים ואף שנים, אך יועצת הזוגיות ומחברת הספר "תריבו פחות, תאהבו יותר" לורי פון, טוענת כך: "זה בסדר ולפעמים אף כדאי ללכת לישון כשכועסים, כל עוד מדברים על הנושא ביום שלמחרת, כשהראש צלול יותר. אם מנגד תתעקשו להישאר ערים, קיים סיכוי גדול שתמשיכו לריב ובו זמנית תמנעו מעצמכם שעות שינה שיעזרו להסדיר את הרגשות שלכם".

מקור התמונות: Richard foster

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.