print header

מי שומר עלינו בגבול הדרום?

לאחר שלאורך שנים רבות היה גבול ישראל-מצרים שקט יחסית, בתקופה האחרונה הוא הפך לאזור לחימה. קשה לתפוס את זה ולהודות בכך, אבל פיגוע קטלני ומטחי רקטות, הופכים את האזור לקו עימות. למרות שהגבול מאז ומעולם היה פרוץ ושימש כנתיב ההברחות הראשי של ישראל, הוא קיבל אפס תשומת לב, אך כאשר החל להתחמם, נשאלה השאלה - איך הגענו למצב הזה?

התשובה היא פשוטה - הזנחה, ראייה קצרת טווח וסדר עדיפויות לקוי. שנים רבות הגבול שימש כברז הסמים הגדול של ישראל ודרכו אף התנהלו רשתות ענפות של סחר באדם והברחת אמצעי לחימה, שככל הנראה משמשים היום ארגוני טרור בגדה ועבריינים. כל עוד דובר "רק" על סמים וסחר בנשים, זה לא הספיק כדי ליישם פיתרון, אולם מרגע שמצרים עברה הפיכה והסטטוס-קוו הופר, הפך הגבול למסוכן עם חילופי אש מזדמנים. הפוטנציאל הכלכלי של ההברחות העלה את רף התעוזה של המבריחים וכעת אנו צריכים להתמודד עם תשתית ממוסדת המשרתת ארגוני טרור. הפיתרון שעלה הוא בניית גדר, לאורך הגבול ובשבוע האחרון ראינו כי יש לה מחיר בחיי אדם.

מי שמתמודדים עם סכנות הביטחון של הנגב כבר שנים, הם לוחמי מג"ב רמון/ערבה. המרחב הוקם לצורך טיפול בבעיות ובתחילה סבל ממחסור חמור במשאבים וכוח אדם. אולם עם הזמן נוספו וצורפו יחידות אשר החלו לקצור הישגים מרשימים. בין היתר, פועלים באזור כוחות מיוחדים של משמר הגבול, אשר מטפלים בהרבה מבצעים רגישים. זה הסיפור על המערב הפרוע, גרסת ישראל.

 
 
 

עריכה: בועז מזרחי

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.